
Kokoschutney in Karnataka-stijl | Kokschutney-recept in Dakshin-stijl, chutney-recept in hotelstijl in Bangalore met volledige video en stapsgewijze foto's.
Kokoschutney is erg populair in Zuid-India. Wij maken verschillende soorten kokoschutney. Een kleine variatie in het ingrediënt maakt een enorm verschil in de smaak. Deze kokoschutney is erg populair in Karnataka.
In Tamilnadu maken we kokoschutney met kokos, chutney dal en groene chili als hoofdingrediënten. Sommige mensen voegen 1-2 teentjes knoflook toe, anderen 1-2 kleine uien. Maar in deze chutney in Karnataka-stijl voegen ze korianderblaadjes en muntblaadjes toe aan de chutney.
Wat zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze Kokoschutney?
De belangrijkste ingrediënten van deze chutney zijn kokosnoot, geroosterde gram dal, knoflook, groene chili, muntblaadjes, korianderblaadjes, gember, tamarinde en zout. We koken niet de ingrediënten, maar vermalen gewoon alle belangrijke ingrediënten.
Deze kokoschutney in Dakshin-stijl past goed bij Idli, dosa en khara pongal. Ik ben hier ook dol op met chapati, poori en wrongelrijst. We kunnen deze chutney 2 dagen in de koelkast bewaren.
Bekijk ook onze verzameling chutney-recepten . U kunt andere delicatessen uit Bangalore, Bonda-soep , Bisibelebath , Gojju avalakki, Sago Idli bekijken .
Kokoschutney op Karnataka-stijl

Print Karnataka Style Kokos Chutney recept
- 1/4 kop geroosterde gram dal
- 1/2 kop kokosnoot
- 8 muntblaadjes
- een klein stukje tamarinde
- 7 teentjes knoflook
- 5 groene pepers
- een klein stukje gember
- handvol korianderblaadjes
- water indien nodig
- 2 tl olie
- ½ tl mosterdzaad
- 1 tl urad dal
- 1 rode chili
- Zout indien nodig
-
Doe de geroosterde gram, kokosnoot muntblaadjes, tamarinde, knoflook, gember, korianderblaadjes en zout in een mixie pot.1/4 kop geroosterde gram dal, 1/2 kop kokosnoot, 8 muntblaadjes, een klein stukje tamarinde, 7 teentjes knoflook, 5 groene pepers, een klein stukje gember, een handvol korianderblaadjes, Zout indien nodig
-
Maal dit samen met weinig water tot een licht grove pasta.
-
Breng het over in een kom en voeg ½ kopje water toe.
-
Temper mosterdzaad, urad dal en rode chili in 2 tl olie½ tl mosterdzaad, 1 tl urad dal
-
Voeg dit toe aan de chuntey.
-
Goed mengen.
-
Kokoschutney in Karnataka-stijl is klaar om te serveren.
-
Je kunt deze chutney 2 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte doos.
2. Als je wilt, kun je de knoflook lichtjes in olie roosteren en vervolgens fijnmalen.
3. Kokoschutney in Karnataka-stijl | Kokoschutney in Dakshin-stijl kan 2 dagen worden bewaard.
- Doe de geroosterde gram, kokosnoot muntblaadjes, tamarinde, knoflook, gember, korianderblaadjes en zout in een mixie pot.
- Maal dit samen met weinig water tot een licht grove pasta.
- Doe het over in een kom en voeg ½ kopje water toe.
- Temper mosterdzaad, urad dal en rode chili in 2 tl olie
- Voeg dit toe aan de chutney.
- Goed mengen.
- Kokoschutney in Karnataka-stijl is klaar om te serveren.
- Je kunt deze chutney 2 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte doos.
De post Kokoschutney in Karnataka-stijl verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .