Kokos poli recept- met tarwebloem

Bron

Niet erg groot is het tomatenmesje, het is een bescheiden mes met enorm gemak. Bij sommige messen is de mespunt gevorkt, dit maakt het oppakken van tomaten plakjes makkelijker. Een tomaat kan ook bewerkt worden met een glad mesblad waaronder een koksmes. De tomaten schil is een behoorlijk lastige waardoor dit alleen met een erg scherp koksmes wilt lukken. Het mesje bezit fijne kartels waardoor het zonder moeite en zonder beschadigingen door de vel snijdt.

Kokos poli recept – met tarwebloem – Kayi holige, Kokos puran poli thengai poli, Kokos obattu recept – Zoete flatbreads gevuld met kokos en rietsuiker vulling. Thengai poli met volledige video en stap-voor-stap foto's.

Eerst wil ik heel blij nieuws met jullie allemaal delen. Het is de 12e verjaardag van Jeyashri's keuken. De reis begon op 19 augustus 2009 en met al jullie constante steun stappen we nu het 13e blogjaar in. Jeyashri's keuken heeft meer dan 1300 vegetarische recepten die ik heb geleerd van mijn grootmoeder, moeder, schoonmoeder, familieleden, vrienden, de moeder van een vriend en nog veel meer mensen.

De les om nieuwe recepten te leren en te delen in Jeyashri's keuken is de belangrijkste sleutel die me op de been houdt tijdens deze reis. Ik betuig mijn dank en oprechte dank aan al mijn lezers voor hun steun en kijk er naar uit om hetzelfde te doen in de komende jaren.

Kokos poli recept dat ik al jaren geleden in Jeyashri's Kitchen heb gepost. Ik wilde het altijd al eens proberen met tarwebloem. Hoewel ik puran poli in Maharastrian-stijl heb gepost, lijkt het meer op een zoete, opgezette paratha. Ik wil kokosnootpoli maken met tarwebloem volgens de traditionele methode om de polis met de vingers te kloppen.

Mijn moeder is een expert in het maken van polis en ze maakt poli altijd in bulk. De zachtheid van haar poli, dat heb ik nog nergens gezien. Dat heeft ze geërfd van mijn oma die ook heel goed poli doet. Ik heb lang geleden mijn amma's versie van Paruppu poli in de keuken van Jeyashris gepost. Maar dat is het gebruik van maidameel.

Toen ik besloot om een lief bericht te plaatsen voor Jeyashri's Kitchen-jubileum, wilde ik alleen dit recept plaatsen. Aangezien avani avittam en Varalakshmi nombu eraan komen, dacht ik dat dit het perfecte moment is om dit kokospoli-recept met tarwebloem te delen. Ik belde mijn moeder en vroeg haar de tips en volgde hetzelfde.

De poli pakte buitengewoon goed uit en ik voelde me zo blij dat ik de dichtstbijzijnde textuur van haar polis nabootste.

Kijk ook eens

  • Varalakshmi nombu procedures en recepten
  • Gokulashtami vella seedai en uppu seedai tips
  • wortel poli
  • Droog fruit poli

Kokos poli recept met tarwebloem

Kokosolie

Afdrukken Kokospoli met tarwebloem

Zachte polis gemaakt van volkoren meel en gevuld met kokos en rietsuiker poornam
Natuurlijk Zoet, Traditioneel Zoet
Indiase keuken
Trefwoord Festivalrecepten, Zuid-Indiaas festival, zoetigheden
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 20 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 polis
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • ½ kopje volkoren meel
  • ¼ tl zout
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 7 tl sesamolie
  • Water om het deeg te maken
  • Ghee zoals nodig om de poli te maken
voor de armen

  • ¼ kopje poedersuiker
  • 2 el water
  • ½ kopje kokosnoot
  • 1 tl ghee
  • ½ tl kardemompoeder
instructies:

  • Voeg in een kom de tarwebloem, het zout en het kurkumapoeder toe.
  • Meng goed en voeg beetje bij beetje water toe om een zacht kneedbaar deeg te kneden.
  • Voeg hier 4 tl sesam aan toe en kneed goed.
  • Smeer 3 tl olie op de bovenkant en laat afgedekt 30 minuten – 1 uur staan.
  • Gebruik altijd sesamolie voor het maken van polis.
Laten we ondertussen de poornam maken.

  • Doe de rietsuiker in een pan en voeg 2 el water toe.
  • Zodra het water begint te koken, voeg je de geraspte kokos toe.
  • Als je het rietsuikerwater wilt filteren, ga je gang en doe het en voeg dan de kokosnoot toe.
  • Kook gedurende 2 minuten, het zal tot hele massa komen.
  • Laat het water verdampen maar de poornam mag niet stollen.
  • Anders kunnen we de polis niet aaien. De poornam moet zacht zijn.
  • Voeg hieraan 1 tl ghee en ½ tl kardemompoeder toe.
  • Meng goed en zet het vuur uit.
  • Laat dit volledig afkoelen.
  • Maak van het deeg balletjes ter grootte van een citroen.
  • Maak van de poornam ook balletjes ter grootte van een citroen.
  • Je kunt bananenblad of boterpapier gebruiken.
  • Ik heb boterpapier gebruikt, vet het papier in.
  • Plaats een deegbal in het midden.
  • Vet je handen in met ghee en dep deze zachtjes en maak een kleine schijf.
  • Plaats de poornam in het midden.
  • Sluit voorzichtig de randen.
  • Begin nu met je vingers op de polis te kloppen.
  • Gebruik geen deegroller.
  • Duw de binnenvulling voorzichtig naar alle kanten van de poli.
  • Laat de randen dun zijn.
  • Doe dit proces geduldig.
  • Verhit een pan en haal voorzichtig de poli uit het papier.
  • Plaats het op de tawa.
  • Bak aan beide kanten.
  • Smeer ghee aan beide kanten.
  • Als het aan beide kanten gaar is, uit de pan halen.
  • Herhaal dit voor de rest van de polis.
  • Ik bleef achter met een extra deegbal.
  • De poornam kwam alleen voor 4 polis.
  • Deze volkoren poli blijft 6-7 uur zacht.
Video

Opmerkingen:

  1. Je kunt dit in de koelkast bewaren en opwarmen en de volgende dag serveren.
  2. Dezelfde kokosnoot poli poornam kan ook worden gebruikt voor het maken van kozhakattai.
  • Voeg in een kom de tarwebloem, het zout en het kurkumapoeder toe.
  • Meng goed en voeg beetje bij beetje water toe om een zacht kneedbaar deeg te kneden.

tarwebloem poli

  • Voeg hier 4 tl sesam aan toe en kneed goed.
  • Smeer 3 tl olie op de bovenkant en laat afgedekt 30 minuten – 1 uur staan.
  • Gebruik altijd sesamolie voor het maken van polis.

tarwebloem kokosnoot poli

  • Laten we ondertussen de poornam maken.
  • Doe de rietsuiker in een pan en voeg 2 el water toe.
  • Zodra het water begint te koken, voeg je de geraspte kokos toe.
  • Als je het rietsuikerwater wilt filteren, ga je gang en doe het en voeg dan de kokosnoot toe.
  • Kook gedurende 2 minuten, het zal tot hele massa komen.

thengai poli

  • Laat het water verdampen maar de poornam mag niet stollen.
  • Anders kunnen we de polis niet aaien. De poornam moet zacht zijn.
  • Voeg hieraan 1 tl ghee en ½ tl kardemompoeder toe.
  • Meng goed en zet het vuur uit.

kokosnoot poli

  • Laat dit volledig afkoelen.
  • Maak van de poornam ook balletjes ter grootte van een citroen.

  • Maak van het deeg balletjes ter grootte van een citroen.

  • Je kunt bananenblad of boterpapier gebruiken.
  • Ik heb boterpapier gebruikt, vet het papier in.
  • Plaats een deegbal in het midden.
  • Vet je handen in met ghee en dep deze zachtjes en maak een kleine schijf.

  • Plaats de poornam in het midden.

  • Sluit voorzichtig de randen.
  • Begin nu met je vingers op de polis te kloppen.
  • Gebruik geen deegroller.

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo