Koffiecake Muffins

Bron

Heb je een bakkersmes nodig? Deze en nog een groot aantal andere messen kan je bij ons vinden. Met deze zal je stukken beter het mes kunnen hanteren, je bent een heuse keukenheld geworden. Helemaal door het product en dat met een enkele snijbeweging. Daarna grondig onder de keukenkraan schoonmaken en aan de magneetstrip ophangen. Zorg er wel voor dat het keukenmes perfect schoon is, iedere top kok verzorgt keukenmessen onder de keukenkraan en niet in de afwasmachine.

Dit is een klassieke koffiecake die is omgetoverd tot perfecte kleine muffins met een zoete frambozenvulling en weelderig vanilleglazuur. Deze muffins zullen zeker een ontbijtfavoriet worden!

Als je van muffins houdt en nog meer recepten wilt uitproberen, dan moeten deze citroenmaanzaad, deze pompoenroomkaasmuffins of deze streuselmuffins met aardbeiencheesecake als eerste op de lijst staan!

2 muffins stacked on one another.

Koffie Taart Muffins

Dus laten we het over muffins hebben! Ik maakte altijd muffins van die handige, in de winkel gekochte mixen. En ik moet zeggen; ze waren niet te armoedig. Daarna probeerde ik zelfgemaakte muffins en het was game over! Ze zijn zo gemakkelijk op te zwepen en de smaak en textuur die je krijgt van verse, zelfgemaakte muffins zijn ongeëvenaard. Dus ik begon te experimenteren en bedacht allerlei verschillende soorten waar ik van hou, en dit, mijn vrienden, is er een van: koffiecake-muffins!

De basis van deze smakelijke muffins is op smaak gebracht met een flinke hoeveelheid kaneel en wat sterk gezette koffie voor die perfecte koffiecake-smaak. Maar als je geen koffiedrinker bent, maak je dan geen zorgen! Je kunt zeker nog steeds van deze muffins genieten door de koffie te vervangen door melk. Beide methoden zorgen voor een muffin met een ongelooflijke smaak en textuur die zelfs de beste koffiecake evenaart! Probeer deze, en dan maak je nooit meer muffins uit een boxed mix!

Wat zit er in koffiecake muffins?

Koffiecake-muffins zijn niet zomaar koffiecakes die in een muffinvorm worden gedaan! MAAR ze zijn net zo eenvoudig. En deze ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je keuken staan! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

Muffins:

  • Meel: Bloem voor alle doeleinden is geweldig voor dit recept!
  • Bruine suiker: ik hou van elke kans die ik krijg om bruine suiker als zoetstof in een recept te gebruiken. De smaak is zo diep en heerlijk!
  • Bakpoeder: Dit helpt om de cake te laten rijzen, zodat hij kan rijzen en een zachte textuur krijgt.
  • Kaneel: een belangrijk ingrediënt voor die klassieke koffiecakesmaak.
  • Baking Soda: De baking soda helpt de cake te rijzen en niet plat te zijn.
  • Zout: Dit versterkt de smaken van alle ingrediënten.
  • Koffie: U kunt gekoelde koffie of melk gebruiken om alle ingrediënten te mengen.
  • Canola-olie: olie in muffins maakt ze vochtig.
  • Ei: Een groot ei op kamertemperatuur zal beter door het beslag worden gemengd.
  • Frambozenconserven: deze zijn optioneel, maar geven deze koffiecake-muffins echt een unieke smaak.

Topping

  • Meel : Gebruik bloem voor alle doeleinden voor de topping.
  • Bruine suiker: dit voegt een zoete, diepe smaak toe.
  • Kaneel: Om de smaak in de muffin na te bootsen, zal de kaneel zo goed smaken in de topping met de bruine suiker!
  • Boter: Haal de boter direct uit de koelkast als deze koud is en snijd in kleine blokjes
  • Walnoten: Hak deze tot de gewenste grootte. Ik hou van de mijne fijn gesneden.

Vanille Glazuur

  • Poedersuiker: Dit lost gemakkelijk op waardoor het een glad, zoet getextureerd glazuur wordt.
  • Melk: Dit bindt alle ingrediënten samen.
  • Vanille: De vanille zal de smaken van de andere ingrediënten versterken.

Hoe maak je koffiecake muffins

Je maakt deze muffins in minder dan 35 minuten, inclusief baktijd! Ze zijn zo makkelijk en lekker, en ik hou van een goede draai aan een klassiek recept!

Voor de muffins

  1. Voorverwarmen en voorbereiden: Verwarm de oven voor op 400 graden F en bereid 12 muffinbekers voor met papieren voeringen.
  2. Combineer ingrediënten : Meng in een grote kom de bloem, bruine suiker, bakpoeder, kaneel, bakpoeder en zout. Meng in een andere grote kom de koffie, olie en het ei. Roer vervolgens de droge ingrediënten door het koffiemengsel tot ze net gemengd en vochtig zijn. Je wilt niet te veel mixen!
  3. Vul Muffin Cups: Vul de met papier beklede muffin cups met voldoende muffinbeslag om de bodem te bedekken. Laat 1 theelepel frambozenconfituur in het midden van elke muffinbeker vallen en bedek met het resterende beslag.

Voor de topping

  1. Combineren : Meng in een kleine kom de bloem, bruine suiker en kaneel. Snijd de boter erdoor tot het mengsel lijkt op grove kruimels (werkt het beste met een pasta-blender) en roer dan de walnoten erdoor.
  2. Toevoegen aan muffins en bakken: Strooi de topping gelijkmatig over het muffinbeslag en bak 18-20 minuten. Haal de pan uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.

Voor het vanilleglazuur

  1. Mix en motregen: Combineer poedersuiker, melk en vanille in een kleine kom. Mix tot een gladde, dikke consistentie. Voeg indien nodig meer melk toe om te verdunnen. Sprenkel het glazuur over de warme muffins en serveer ze warm.
4 pictures showing how to mix batter, pour it into muffin cups and add on the topping.
Vervangingen in koffiecakemuffins

Er zijn een paar wijzigingen die u kunt aanbrengen in dit recept voor koffiecake-muffins om het het beste bij u en uw gezin te laten passen! Hier zijn wat suggesties!

  • Koffie: Als je geen koffie bij de hand hebt of deze liever niet in dit recept gebruikt, kun je in plaats daarvan melk gebruiken. De exacte afmetingen voor de vervanging staan op de receptenkaart.
  • Vulling: wees creatief met de vulling! Ik heb hierin frambozenconserven gebruikt, maar sinaasappelmarmelade is ook een van mijn favorieten!
A zoomed in shot of a coffee cake muffin.
Restjes bewaren

Deze muffins maken de volgende dag fantastische ontbijt- of brunchopties! Bewaar ze in een afgesloten, luchtdichte verpakking in de koelkast en ze blijven 5-7 dagen goed. Als je ze in een bakje op je aanrecht bewaart, zijn ze 2-3 dagen houdbaar.

A coffee cake muffin cut open to show the raspberry preserve filling.

Meer heerlijke ontbijtideeën

Ontbijt en brunch zijn enkele van mijn FAVORIETE maaltijden! Er zijn zoveel goede recepten en ik vind het geweldig dat je zowel zoet als hartig mixt. Hier zijn enkele van mijn favoriete recepten om te proberen waarvan ik denk dat jullie ze allemaal geweldig zullen vinden! Ze zijn geweldig om mee te nemen naar vrienden, van te genieten tijdens een borrel of om ze gewoon thuis te maken op zaterdagochtend!

Ontbijt

De beste ontbijtschotel

Ontbijt

Snelle kaneelbroodjes van 45 minuten

Ontbijt

Cranberry Sinaasappel Scones

Ontbijt

Oma's Perfect Fluffy Pannenkoeken

Koffiecake Muffins afdrukken

Dit is een klassieke koffiecake die is omgetoverd tot perfecte kleine muffins met een zoete frambozenvulling en weelderig vanilleglazuur. Deze muffins zullen zeker een ontbijtfavoriet worden!
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord koffiecake muffins, Muffin Recepten, Muffins
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Afkoelen 5 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12 Muffins
Calorieën 262kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Voor de muffins:

  • 1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 3/4 kop sterk gezette koffie gekoeld of ¾ kop melk
  • 1/3 kopje canola-olie
  • 1 groot ei
  • 1/4 kopje frambozenconserven
Voor de topping:

  • 1/4 kop bloem voor alle doeleinden
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels koude boter in kleine blokjes gesneden
  • 1/4 kop walnoten fijngehakt
Voor het vanilleglazuur:

  • 1/2 kop poedersuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 1/2 theelepel vanille
instructies:

Voor de muffins:

  • Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit en bereid 12 muffinvormpjes voor met papieren voeringen.
  • Meng in een grote kom de bloem, bruine suiker, bakpoeder, kaneel, bakpoeder en zout. Meng in een andere grote kom de koffie, olie en het ei. Roer de droge ingrediënten door het koffiemengsel tot ze net gemengd en vochtig zijn. Je wilt niet te veel mixen!
  • Vul de met papier beklede muffinvormpjes met voldoende muffinbeslag om de bodem te bedekken. Laat 1 theelepel frambozenconfituur in het midden van elke muffinkop vallen en bedek met het resterende beslag.
Voor de topping:

  • Meng in een kleine kom de bloem, bruine suiker en kaneel. Snijd in boter tot het mengsel lijkt op grove kruimels (werkt het beste met een deegblender) en roer de walnoten erdoor.
  • Strooi de topping gelijkmatig over het muffinbeslag en bak 18-20 minuten. Haal de pan uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Voor het vanilleglazuur:

  • Meng in een kleine kom poedersuiker, melk en vanille. Mix tot een gladde, dikke consistentie. Voeg indien nodig meer melk toe om te verdunnen. Sprenkel het glazuur over de warme muffins en serveer.
Opmerkingen:

– Geen koffiedrinker? Vervang ¾ kopje melk voor de koffie in het muffinbeslag.
– Verander de smaken door een ander fruitconserven te proberen voor de vulling. Sinaasappelmarmelade is weer een van mijn favorieten! Oorspronkelijk geplaatst op 8 januari 2014Bijgewerkt op 22 februari 2022

Voeding

Calorieën: 262kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 3g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 21 mg | Natrium: 110 mg | Kalium: 137 mg | Vezel: 1g | Suiker: 22g | Vitamine A: 110IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 54 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo