Klassieke Ratatouille

Bron

Hoe heerlijk is het toch om alle avonden aan het aanrecht te mogen staan en gebruik te maken van alle ingrediënten. In kookboeken zie je de meest lekkere creaties voorbij schieten, hoe cool zou het zijn als jij dit ook kan? Met verse vis braden is ook zeer leuk om te doen. En die harmonie van smaken die bij elkaar horen, het zijn de kruiden die het geven. Dan de kruiden fijn hakken met een scherp mes om daarna door je saus te roeren. Wat komt er deze week op tafel?

Deze ratatouille bestaat uit heerlijke gesneden groenten die tot in de perfectie zijn gekruid en gekookt in een heerlijke saus. Het is zo lekker dat je het als bijgerecht aan elke maaltijd wilt toevoegen!

Als je van plantaardige bijgerechten zoals deze houdt, MOET je deze aardappelen , wortelen of zelfs deze asperges PROBEREN. Ze zijn allemaal geweldig, wat het moeilijk maakt om een favoriet te kiezen!

A baking dish filled with baked ratatouille. Wat is Ratatouille?

Als je kinderen hebt, weet je zeker dat je bekend bent met de film Ratatouille, maar wat is het eten precies? Nou, geloof me als ik je vertel dat dit gerecht een van de beste manieren is om wat groenten te koken! Ratatouille is dun gesneden groenten zoals aubergine, pompoen, courgette en tomaten die worden gekruid en gebakken in een heerlijke saus.

Ratatouille is niet alleen een uitstekende optie voor een bijgerecht, maar het vult zichzelf ook volledig. Serveer het met een Frans stokbrood of zelfs een heerlijk lookbrood . Ik gebruik de saus graag om ze in te dippen! Dit recept is eenvoudig te maken, maar als je ziet dat het helemaal gebakken en vol kleur is, zul je zien dat het niet alleen geweldig smaakt, maar er ook nog eens zo fancy uitziet! Probeer het uit, ik denk dat het een favoriet zal worden!

Ingrediënten Ratatouille

Deze ingrediënten zijn zo lekker en makkelijk. Van de saus waar deze groenten in worden gekookt loopt het water me in de mond! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Extra vierge olijfolie: De extra vierge olijfolie geeft een heerlijke smaak.
  • Knoflookteentjes: Als je geen verse knoflookteentjes hebt, kun je gehakte knoflook gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Gele ui: Dit gaat in je saus, dus hak de stukjes heel klein.
  • Geplette tomaten: Dit wordt gebruikt als basis van de saus.
  • Balsamico azijn: Balsamico azijn geeft de beste smaak aan deze saus.
  • Italiaanse kruiden: dit zorgt voor het klassieke kruid dat je typisch in een marinarasaus ziet .
  • Zeezout: Dit breng je naar smaak.
  • Groenten : Courgette, gele pompoen, Japanse aubergine, tomaten zijn klassiek in ratatouille.

Hoe maak je Ratatouille

Ratatouille lijkt zo intimiderend, maar dat is het echt niet! In minder dan een uur staat dit stomen op tafel en is het klaar om te eten!

  1. Verwarm en bereid kookschotel voor: Verwarm de oven voor op 375 ° F. Spuit een 1,5 qt. ovenschaal met anti-aanbakspray. Opzij zetten.
  2. Maak de saus: Verhit voor de saus een pan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie en uien toe. Fruit 3 minuten tot de uien zacht beginnen te worden. Pas op dat de uien niet bruin worden. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg de geplette tomaten, balsamicoazijn, Italiaanse kruiden en zout toe. Roer en laat 5 minuten sudderen. Opzij zetten.
  3. Snijd de groenten in stukken: Bereid de groenten voor door de uiteinden van elke kant af te snijden. Snijd met een scherp mes alle groenten in dezelfde dikte zodat ze gelijkmatig garen. De aubergine moet mogelijk in vieren worden gesneden om overeen te komen met de grootte van de andere groenten.
  4. In ovenschaal zetten: Om de ratatouille in elkaar te zetten, giet je de saus in de voorbereide ovenschaal. Leg vervolgens de groenten over de saus door elke groente te overlappen. Schik de groenten in een consistent afwisselend patroon.
  5. Kruiden: Sprenkel de olijfolie over de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak: Dek af met folie en bak 40 minuten, of tot de groenten zacht zijn, niet drassig.
  7. Top en serveer: Serveer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Genieten van!

2 pictures showing sauce and sliced vegetables.

Kooktips

Ik heb een paar tips bedacht die ervoor zorgen dat je ratatouille precies goed wordt. Dit gaat zelfs zo goed smaken dat ik wed dat het thuis op je wekelijkse menu begint te verschijnen!

  • Gesneden groenten: Wanneer u uw groenten in plakjes snijdt, probeer ze dan allemaal ongeveer even groot te maken. Zo garen ze gelijkmatig.
  • Houd het dik: als je wilt voorkomen dat je saus vloeibaar wordt, roer hem dan vaak. Als het vloeibaar begint te worden, zet het vuur dan wat hoger en blijf roeren.
  • Verdubbel het recept: deze ratatouille smaakt de volgende dag zo goed (zo niet beter), dus als ik jou was, zou ik gewoon wat extra tegelijk koken. U zult er geen spijt van krijgen!

Cooked ratatouille being dished with a spoon.

Restjes bewaren

Ratatouille is de volgende dag extra lekker omdat alle smaken goed met elkaar vermengd zijn. Doe de overgebleven ratatouille in een luchtdichte bak en zet hem in de koelkast. Het kan tot een week duren. Als je klaar bent om het te eten, kun je het gewoon een minuut of twee in de magnetron opwarmen totdat het helemaal is opgewarmd.

Maak er een maaltijd van!

Als je niet zeker weet waarmee je dit moet combineren, dan heb ik enkele ideeën voor je! Maak er een maaltijd van en combineer het met al deze andere recepten. Het zal vullend en hartig zijn en zal zo goed smaken dat het je familie en vrienden van de sokken zal blazen! Eet smakelijk!

Avondeten

Gebakken Parmezaanse Kip

Brood

Zelfgemaakte Breadtwists

Salades

Copycat Olijven Tuin Salade

Bijgerechten

Geroosterde Citroen Parmezaanse Kaas Knoflook Asperges

Klassieke Ratatouille afdrukken

Deze ratatouille bestaat uit heerlijke gesneden groenten die tot in de perfectie zijn gekruid en gekookt in een heerlijke saus. Het is zo lekker dat je het als bijgerecht aan elke maaltijd wilt toevoegen!
Cursus Diner, hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord ratatouille
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen
Calorieën 91kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Saus

  • 1 Eetlepel extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kop gele ui, fijngehakt
  • 1 (15 ons) geplette tomaten uit blik
  • 1 Eetlepel balsamico azijn
  • 1 Eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel zeezout naar smaak
Groenten

  • 2 kleine courgettes
  • 2 kleine gele pompoenen
  • 2 kleine Japanse aubergines
  • 5 romatomaten
  • 1 Eetlepel extra vierge olijfolie
  • zeezout & peper naar smaak
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 375 ° F. Spuit een 1,5 qt. ovenschaal met antiaanbaklaag. Opzij zetten.
  • Verhit voor de saus een pan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie en uien toe. Fruit 3 minuten tot de uien zacht beginnen te worden. Pas op dat de uien niet bruin worden. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg de geplette tomaten, balsamicoazijn, Italiaanse kruiden en zout toe. Roer en laat 5 minuten sudderen. Opzij zetten.
  • Bereid de groenten voor door de uiteinden van elke kant af te snijden. Snijd met een scherp mes alle groenten in dezelfde dikte zodat ze gelijkmatig garen. De aubergine moet mogelijk in vieren worden gesneden om overeen te komen met de grootte van de andere groenten.
  • Om de ratatouille in elkaar te zetten, giet je de saus in de voorbereide ovenschaal. Leg vervolgens de groenten over de saus door elke groente te overlappen. Schik de groenten in een consistent afwisselend patroon.
  • Sprenkel de olijfolie over de groenten en breng op smaak met peper en zout.
  • Dek af met folie en bak 40 minuten, of tot de groenten zacht zijn, niet drassig.
  • Serveer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Genieten van!

Voeding

Calorieën: 91kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 2g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Natrium: 106 mg | Kalium: 528 mg | Vezel: 4g | Suiker: 7g | Vitamine A: 620IU | Vitamine C: 23 mg | Calcium: 42 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo