Klassieke chocoladetaart

Bron

Een keukenmes kopen die je ook echt gaat gebruiken? Het koksmes voldoet aan de eisen. Met een glad mesblad snijden door groenten, fruit, vlees en vis moeiteloos. Wat iedere keuken kan gebruiken is een koksmes. Ga er met respect mee om door het koksmes voor gebruik eerst aan te zetten met een aanzetstaal en stop het niet in de vaatwasser.

Chocoladetaart is een klassiek, onmisbaar recept voor elke gelegenheid! Het is vochtig en verrukkelijk en de chocoladesmaak is absoluut ongelooflijk!

Het recept is een MUST om te proberen. Je hoeft nooit meer op zoek naar een recept voor chocoladetaart, want dit is PERFECT! Als je een chocoladeliefhebber bent zoals ik, dan moet je deze Chocolade Cupcakes , Chocolade Lasagne en deze heerlijke Chocolade Hummus zeker eens proberen!

Slice of chocolate cake. Heerlijke, gelaagde cake!

Chocoladetaart is absoluut goddelijk in mijn boek. Ik heb een hoge standaard voor chocoladetaart omdat er ZO veel recepten zijn om te vergelijken, maar … Deze staat absoluut bovenaan! Als een totale liefhebber van alle chocoladedesserts , ben ik kieskeurig! Ik zoek altijd naar een cake die vochtig is, niet uit elkaar valt bij het glazuur en natuurlijk absoluut perfect smaakt! Deze chocoladetaart is een fantastische combinatie van zoet en chocolade zonder zo overweldigend te zijn dat je maar één hap kunt eten! Bij deze taart is het juist het tegenovergestelde! U kunt misschien niet stoppen, zelfs niet na een hele plak!

Deze cake smaakt niet alleen geweldig, maar hij is ook absoluut prachtig om naar te kijken! Door de laagjes ziet deze cake er zo klassiek uit! Het glazuur dat op de cake wordt gezwenkt, is perfect licht en zoet. Iedereen houdt van een goede chocoladetaart, dus hij kan voor elk evenement, groot of klein, worden gemaakt! Dit maakt het een makkelijk toetje! Mijn kinderen vragen dit het hele jaar door op verjaardagen en het is een nietje op elk familiefeest! Als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd, ga je nooit meer op zoek naar een recept voor chocoladetaart!

Ingrediënten voor de perfecte chocoladetaart

Ook al maak je deze cake helemaal opnieuw (gooi die cakemixen weg!), Het is niet moeilijk en de ingrediënten zijn allemaal dingen waar je al eerder van hebt gehoord! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen!

  • Plantaardige olie : je kunt boter gebruiken, maar dit zal de textuur veranderen! Dus ik raad plantaardige olie aan als je kunt!
  • Warme koffie : Dit versterkt de chocoladesmaak (maakt het echter niet naar koffie smaken!) Maar als je dat liever hebt, kan karnemelk of warm water ook!
  • Eieren : Dit zal het beslag aan elkaar binden!
  • Vanille : Geeft smaak aan de zoetheid!
  • Meel : Dit creëert een basis om alle ingrediënten samen te mengen!
  • Suiker : dit brengt het cacaopoeder in evenwicht en maakt de algehele smaak zoet!
  • Ongezoet cacaopoeder: Zorg ervoor dat je GEEN Nederlands proces gebruikt
  • Zuiveringszout : hierdoor rijst de cake en wordt hij luchtig!
  • Zout : Verbetert alle smaken van ingrediënten!

Ingrediënten voor chocoladeglazuur

  • Roomkaas: Ik laat mijn roomkaas altijd graag buiten zitten om zacht te worden. Dit maakt het makkelijker om te mixen!
  • Boter: gebruik ongezouten, zachte boter
  • Vanille-extract: dit geeft smaak!
  • Zout : Zout versterkt de smaken en brengt de zoetheid in evenwicht.
  • Poedersuiker : Als u dit in plaats van kristalsuiker gebruikt, wordt het glazuur glad! Het lost heel gemakkelijk op en creëert de beste textuur!
  • Ongezoet cacaopoeder : dit geeft je glazuur een chocoladeachtige uitstraling en smaak.

Zelfgemaakte chocoladetaart maken

Dit kost iets meer tijd dan een boxcake, maar geloof me, het zal zijn vruchten afwerpen! Er is iets aan deze cake dat zo goed smaakt, dat je het niet erg vindt om een paar extra stappen in het proces te nemen om er te komen!

  1. Oven en pannen voorbereiden: Verwarm de oven voor op 325 °. Spuit twee 8 inch ronde cakevormen in met kookspray. Leg perkament rondjes op de bodem van de pannen en spuit het perkament in met kookspray. Bestuif de binnenkant van de pannen met bloem en klop het overtollige eruit. Opzij zetten.
  2. Klop natte ingrediënten : Klop in een grote kom de plantaardige olie, warme koffie, eieren en vanille tot ze gecombineerd zijn.
  3. Meng droge ingrediënten en combineer: Zeef in een middelgrote kom de bloem, suiker, ongezoet cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en klop ze voorzichtig door elkaar tot ze volledig gemengd zijn.
  4. Bakken en afkoelen: Vul de twee bakvormen gelijkmatig en bak 30-35 minuten, tot het midden van de cake licht terugveert als je erop drukt, of een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je de vorm omkeert op een koelrek om af te koelen.
  5. Wikkelen en koelen: Als de cakes volledig zijn afgekoeld, wikkelt u ze in twee lagen plasticfolie en plaatst u ze in de koelkast voor minstens 12 uur. U kunt de verpakte taarten in de vriezer leggen in plaats van in de koelkast, dit zal resulteren in een veel meer gekoelde taart en zal gemakkelijker zijn om mee te werken als u van plan bent uw taart gedetailleerder te decoreren. Bereid het glazuur terwijl de cake afkoelt.
  6. Vorst: wanneer u klaar bent om uw cakes te vriezen, haalt u ze uit de koelkast of vriezer en verwijdert u de plasticfolie. Leg de onderste laag ondersteboven op het bord, de taartschaal of het taartbord. Smeer een gelijkmatige, dikke laag glazuur over de bovenkant van de cake. Zorg ervoor dat je net over de rand van de cake vriest, zodat er geen opening in je glazuur zit. Plaats de tweede cake ondersteboven op de eerste en zorg ervoor dat hij rondom gelijk is met de onderste laag. Strijk het glazuur aan de zijkanten glad met een mes of een spatel. Smeer een dikke laag frosting over de zijkanten en de bovenkant en strijk glad. Gebruik een spuitzak om de randen en details te spuiten. Koel tot klaar om te serveren.

Chocoladeroomkaasglazuur

  1. Mixen en verwerken: Gebruik in de kom van een mixer het opzetstuk om de roomkaas en de ongezouten boter samen te kloppen tot een gladde massa. Schraap de kom leeg en klop nogmaals ongeveer 10 seconden om ervoor te zorgen dat alles volledig is opgenomen.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe: Voeg de vanille, het zout en de poedersuiker toe. Mix op laag totdat de poedersuiker voldoende bevochtigd is om de snelheid te verhogen tot middelhoog zonder er een puinhoop van te maken. Klop tot opgenomen.
  3. Meng langzaam tot het een lichtere kleur is: Schraap de kom weer naar beneden en voeg het cacaopoeder toe. Mix op laag tot ze grotendeels gemengd zijn en verhoog dan de snelheid tot middelhoog en klop 1-2 minuten tot de kleur lichter wordt en het glazuur mooi luchtig is.

3 pictures showing how to whisk ingredients together.

Tips voor het bakken van de beste chocoladetaart

Chocoladetaart is een klassiek dessert dat voor zoveel gelegenheden kan worden gebruikt, van verjaardagsfeestjes tot vakanties of zelfs gewoon wanneer de trek toeslaat! Gebruik deze tips om vanaf het begin makkelijke chocolade te maken en je wilt nooit meer terug naar een boxmix!

  • Plantaardige olie : Door in dit recept plantaardige olie te gebruiken in plaats van boter, blijft de cake erg vochtig. Als je de olie voor boter wilt vervangen, kan dat! Weet gewoon dat het de textuur zal veranderen.
  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur: Als je al je natte ingrediënten op kamertemperatuur hebt, heb je wat vooruitziende blik nodig, maar je krijgt een veel gladder beslag. De ingrediënten zullen beter mengen en resulteren in een lichtere, luchtigere cake.
  • Koffie: maak je geen zorgen als je koffie gebruikt in deze cake, er zal geen koffiesmaak zijn! De koffie versterkt de smaak van de chocolade en zorgt voor een diepere, rijkere smaak. Als je het niet wilt gebruiken, kun je het vervangen door karnemelk of zelfs heet water!
  • Kies het juiste cacaopoeder: Zorg ervoor dat je gewoon cacaopoeder gebruikt om de baking soda in het recept te activeren. Als je in plaats daarvan Nederlands procescacaopoeder gebruikt, zal de cake niet rijzen! Dat komt omdat cacaopoeder van het Nederlandse proces is alkalisch gemaakt en niet goed reageert met de baking soda.
  • Volledig gekoeld: Het is veel gemakkelijker om gekoelde taarten in te vriezen dan warme taarten of taarten op kamertemperatuur. De cake wordt steviger en heeft minder kruimels als hij afgekoeld is! Bescherm de afgekoelde taarten met minimaal twee lagen plasticfolie en zet de taartlagen vervolgens minimaal 12 uur in de koelkast of vries ze in voordat ze worden ingevroren.

A whole chocolate cake that has been sliced.

Variaties om te proberen

Het beste van chocoladetaart is dat je het ZO gemakkelijk kunt veranderen en het elke keer weer helemaal nieuw kunt maken! Hier zijn een paar ideeën om uit te proberen!

  • Frosting: Een gemakkelijke manier om deze cake te veranderen, is door de frosting te veranderen. Als dubbele chocolade teveel is, kun je het cacaopoeder in de frosting weglaten.
  • Voeg toppings toe: Als je het uiterlijk OF de smaak wilt veranderen, probeer dan wat verschillende dingen aan de buitenkant van de cake toe te voegen! Ik ben dol op aardbeien, geplette noten, andes-mints of andere leuke hagelslag of m&m's voor een informeel feestje!
  • Mix-ins: je kunt niet alleen dingen bovenop toevoegen, maar je kunt ook dingen aan het beslag toevoegen. Ik ben dol op walnoten, maar je kunt chocoladeschilfers (van welke smaak dan ook!) of stukjes snoeprepen of koekjes toevoegen om dingen te veranderen!

A slice of chocolate cake being served.

Hoe bewaar ik chocoladetaart?

Chocoladetaart is geweldig om van tevoren te maken en in de koelkast of zelfs in de vriezer te bewaren voor als je het nodig hebt! Volg deze tips voor restjes of maak het van tevoren voor al uw feesten!

Koelkast: Onbevroren cakelagen kunnen maximaal een week in de koelkast worden bewaard. Zorg ervoor dat u elke laag afzonderlijk in minimaal twee lagen plasticfolie wikkelt. Frosted chocolate cake kan maximaal 7 dagen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte verpakking.

Diepvriezer: Onbevroren chocoladetaartlagen kunnen maximaal 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Net als in de koelkast moeten de lagen afzonderlijk worden verpakt in minimaal twee lagen plasticfolie en een laag aluminiumfolie erop. Zodra mijn lagen volledig bevroren zijn, doe ik ze graag in een grote diepvrieszak met ritssluiting om vriesbrand te voorkomen. De lagen kunnen worden ingevroren of je kunt ze in de koelkast laten ontdooien voordat je ze gaat glazuur!

A slice of chocolate cake being cut with fork.

Meer chocoladedesserts om te proberen

Chocoladeliefhebbers verenigt u! Ik kan geen genoeg krijgen van chocolade. Verlangen naar de late avond, familiefeesten en, nou ja, bijna elk moment, chocolade is gewoon de beste! Ik heb nog een paar beproefde favorieten bedacht die je zeker moet proberen! Je zult er dol op zijn en het zijn recepten die het gesprek van elk feest zullen zijn! Probeer ze allemaal! Als je op mij lijkt, kun je er niet één maken!

Desserts

Chocoladetaart

Desserts

Chocolade Ijsbak Taart

Een witte schotel met veelkleurige chocoladetruffels.

Desserts

Chocolade truffels

Desserts

No-Bake Chocoladetaart

Chocoladetaart afdrukken

Chocoladetaart is een klassiek, onmisbaar recept voor elke gelegenheid! Het is vochtig en verrukkelijk en de chocoladesmaak is absoluut ongelooflijk!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord chocoladetaart, recept voor chocoladetaart
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
12 uur chillen
Totale tijd 12 uur 50 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 613kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • ¾ kopje plantaardige olie
  • 1 1/4 kop warme koffie
  • 2 grote eieren
  • 2 1/4 theelepels vanille
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 1 1/2 kop kristalsuiker
  • ¾ Beker ongezoet cacaopoeder niet Nederlands proces
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
Chocoladeroomkaasglazuur

  • 8 ons roomkaas verzacht
  • ½ Kopje ongezouten Boter verzacht
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • ½ Theelepel Zout
  • 4 kopjes poedersuiker
  • ½ Kopje ongezoet cacaopoeder
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 325 °. Spuit twee 8 inch ronde cakevormen in met kookspray. Leg perkament rondjes op de bodem van de pannen en spuit het perkament in met kookspray. Bestuif de binnenkant van de pannen met bloem en klop het overtollige eruit. Opzij zetten.
  • Klop in een grote kom de plantaardige olie, warme koffie, eieren en vanille tot een geheel.
  • Zeef in een middelgrote kom de bloem, suiker, ongezoet cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en klop ze voorzichtig door elkaar tot ze volledig gemengd zijn.
  • Vul de twee bakvormen gelijkmatig en bak 30-35 minuten, tot het midden van de cake licht terugveert als je erop drukt, of een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je de vorm omkeert op een koelrek om af te koelen.
  • Als ze volledig zijn afgekoeld, wikkel je de cakes in twee lagen plasticfolie en leg je ze minimaal 12 uur in de koelkast. U kunt de verpakte taarten in de vriezer leggen in plaats van in de koelkast, dit zal resulteren in een veel meer gekoelde taart en zal gemakkelijker zijn om mee te werken als u van plan bent uw taart gedetailleerder te decoreren. Bereid het glazuur terwijl de cake afkoelt.
  • Als je klaar bent om je taarten in te vriezen, haal ze dan uit de koelkast of vriezer en verwijder de plasticfolie. Leg de onderste laag ondersteboven op het bord, de taartschaal of het taartbord. Smeer een gelijkmatige, dikke laag glazuur over de bovenkant van de cake. Zorg ervoor dat je net over de rand van de cake vriest, zodat er geen opening in je glazuur zit. Plaats de tweede cake ondersteboven op de eerste en zorg ervoor dat hij rondom gelijk is met de onderste laag. Strijk het glazuur aan de zijkanten glad met een mes of een spatel . Smeer een dikke laag frosting over de zijkanten en de bovenkant en strijk glad. Gebruik een spuitzak om de randen en details te spuiten. Koel tot klaar om te serveren.
Chocoladeroomkaasglazuur

  • Gebruik in de kom van een mixer het peddelhulpstuk om de roomkaas en de ongezouten boter samen te kloppen tot een gladde massa. Schraap de kom leeg en klop nogmaals ongeveer 10 seconden om ervoor te zorgen dat alles volledig is opgenomen.
  • Voeg de vanille, het zout en de poedersuiker toe. Meng op laag totdat de poedersuiker voldoende bevochtigd is om de snelheid tot middelhoog te verhogen zonder er een puinhoop van te maken. Klop tot opgenomen.
  • Schraap de kom weer naar beneden en voeg het cacaopoeder toe. Mix op laag tot ze grotendeels gemengd zijn en verhoog dan de snelheid tot middelhoog en klop 1-2 minuten tot de kleur lichter wordt en het glazuur mooi luchtig is.
Opmerkingen:

2 8 inch Taarten

Voeding

Calorieën: 613kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwit: 6g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 21g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 72 mg | Natrium: 550 mg | Kalium: 201 mg | Vezel: 4g | Suiker: 65g | Vitamine A: 535IE | Calcium: 41 mg | IJzer: 2 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo