Kipsaté

Bron

Het keukenmes die bijna in te zetten is, is het koksmes. Een glad lemmet brengt de minst mogelijke trauma aan het product. Wat iedere keuken nodig heeft is een koksmes. Zodra je ermee klaar bent is opbergen op een veilige plek zeer aanraadbaar. Het is onze tip om om een messen magneetstrip te bestellen in alle keukenmessen hier aan te hangen.

Kipsaté is sappig, pittig en absoluut goddelijk. Gemarineerd en vervolgens tot in de perfectie gegrild, serveer deze met een hartige pindasaus die positief verslavend is.

Door vlees aan spiesen te grillen, is het gemakkelijk om te draaien en alles bij elkaar te houden. Probeer deze waanzinnig heerlijke kip- , rundvlees- en garnalenspies de volgende keer dat u grilt.

Grilled Chicken satay with peanut sauce on a plate. Kipsaté met Pindasaus

Saté is een nationaal gerecht van Indonesië. Een populair Zuidoost-Aziatisch straatvoedsel met gemarineerd vlees dat wordt gestoken, gegrild en geserveerd met een pittige dip. Saté kan worden geserveerd met verschillende soorten vlees, maar vandaag gebruiken we kip. De combinatie van kruiden en kokosmelk zorgt voor een marinade die de kip bij elke hap laat exploderen van smaak. Het gemak waarmee je dit gerecht maakt, zorgt ervoor dat je het regelmatig maakt. De intense smaak zal ervoor zorgen dat je familie om meer vraagt.

Het serveren van de kipsaté met pindasaus is een aanrader. Het is de ultieme metgezel voor deze met zijn pittige, pinda-achtige en romige smaak en textuur. Je hele familie zal van ze houden. Meestal geserveerd als voorgerecht, kunnen deze gemakkelijk worden omgezet in een hoofdgerecht door rijst , komkommersalade of noedels toe te voegen.

Wat heb je nodig voor Hartige Kipsaté

Kruiden komen samen om een kip te creëren die barst van de smaak. Deze kipsaté is snel en eenvoudig te maken. Het zorgt voor het perfecte aperitief of een licht diner. Vind alle ingrediëntenmetingen hieronder in de receptenkaart.

  • Kippendijen: Gebruik dijen zonder botten om het snijden gemakkelijker te maken.
  • Kokosmelk : vind kokosmelk in het Aziatische gangpad van uw plaatselijke supermarkt. Het zit meestal in een blikje.
  • Sojasaus : Je kunt natriumarme sojasaus gebruiken.
  • Bruine suiker : hier werken lichte of donkere bruine suiker, waardoor het smaak krijgt.
  • Gehakte gember : Voegt warmte toe met een warme kruidige noot.
  • Knoflookteentjes : Ik heb de knoflook gesnipperd maar je kunt hem ook fijnhakken.
  • Kurkuma : Voegt een aardse, pittige smaak toe die traditioneel is voor saté.
  • Kerriepoeder : een kruidenmengsel dat in milde, medium of hete sterktes kan worden gekocht.
  • Sap van een limoen : Geeft de marinade wat pit.
  • Zout en peper : voeg naar smaak meer of minder toe.
  • Pinda's gehakt : Geeft het een beetje een crunch en geeft een lekkere smaak.
  • Gehakte pinda's en koriander voor garnering : Optioneel, maar ik raad het ten zeerste aan.
  • Pindasaus: Een niet van deze wereld saus die traditioneel wordt geserveerd met Kip Saté.

Hoe maak je gegrilde kipsaté

Eenvoudig en gemakkelijk, dit wordt een favoriet familierecept! Kipsaté wordt aan spiesjes gestoken en maakt de meest malse stukjes kip.

  1. Kip: Snijd de kippendijen in stukken en leg apart.
  2. De marinade maken: Klop in een middelgrote kom de kokosmelk, sojasaus, suiker, gember, knoflook, kurkuma, kerriepoeder, sap van een limoen en zout en peper door elkaar. Roer de pinda's erdoor.
  3. Kip marineren: Voeg de stukjes kip toe en marineer 3 uur of een nacht.
  4. Spies: Rijg de kip aan de spiesen en grill 8-10 minuten een keer draaien tot de kip 165 graden heeft bereikt en niet meer roze is. Garneer eventueel met gehakte koriander en pinda's.
  5. Genieten: Serveer met pindasaus .

Mixing the marinade, letting the chicken marinate and skewering them.

Thaise Kipsaté Tips

Wij zijn dol op deze gegrilde kipsaté met een lekkere char erop, ze zijn zo lekker! Kies je kip, marineer en voeg toe aan spiesjes! Zo simpel is het met deze tips.

  • Kip: Kippendijen zijn een vochtige malse snee kip die gemakkelijker kookt zonder zo snel uit te drogen. Kippenborsten kunnen ook met goed succes worden gebruikt. Je kunt de kip in lange reepjes laten als je wilt, maar de hapklare brokken zijn gemakkelijker te eten.
  • Marineren: Hoe langer je de kip kunt marineren, hoe beter, maar marineer hem niet te lang, anders breken de eiwitten af. Blijf tussen 6-24 uur voor maximale smaak. Haal de kip 30 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat de kip op kamertemperatuur komt. Het zal de kip helpen om gelijkmatiger te koken.
  • Spiesjes: Als u houten spiesen gebruikt, laat ze dan minstens een uur weken voordat u de kip erin rijgt. Je kunt ze zelfs een nacht laten weken als je dat wilt.
  • Different Meat: Gebruik dit recept voor rundvlees, varkensvlees of garnalen. Controleer echter de grilltijden, deze zullen anders zijn dan die van de kip.
  • Hoe weet je of je kip gaar is: Wanneer de interne temperatuur van de kip 160 graden is, kun je hem van de grill halen (de interne temperatuur zal blijven stijgen tijdens het rusten) en laten rusten, zodat de sappen zich opnieuw in het vlees kunnen verdelen . Dek losjes af met folie terwijl het ongeveer 5 minuten rust.

Chicken on skewers grilled with chopped peanuts for garnish.

Kookvariaties voor kip

Grillen is niet de enige manier om je kip te koken! Thaise kipsaté kan ook in de oven of kookplaat worden gekookt.

  • Stove Top: Het gebruik van een gietijzeren grillpan of gewoon een gietijzeren koekenpan werkt het beste om het een goede korst aan de buitenkant te geven. Voeg 1-2 eetlepels olie toe en verwarm op middelhoog vuur. Leg de kip in de pan en kook 2-3 minuten per kant of tot de interne temperatuur 165 graden bereikt.
  • Oven: Dit is een geweldige manier om de kip te koken zonder dat je erop hoeft te passen. Verwarm de oven voor op 350 graden. Bedek een bakplaat met folie en spuit lichtjes. Spreid de kip uit op de bakplaat, zodat er voldoende ruimte tussen hen is, zodat ze niet stomen. Bak gedurende 15-20 minuten of tot de interne temperatuur 165 graden is.
  • Toevoegen: Je kunt desgewenst ananas, paprika, uien of courgette aan de spiesjes toevoegen.
Kipsatespiesjes bewaren

  • Bewaren: Om overgebleven spiesjes te bewaren, plaatst u ze in een goed afgesloten bak en bewaart u ze tot 4 dagen in de koelkast. Deze kunnen ook maximaal 3 maanden worden ingevroren. Opwarmen in de oven of magnetron.
  • Restjes serveren: van restjes kun je geweldige rijstkommen, taco's, saladetoppers en zelfs pizza's maken!

Dunking a chicken satay skewer in peanut sauce.

Meer Thaise recepten om te proberen

Thaise gerechten kunnen zoet, zuur, zout of pittig zijn. Ze bevatten vaak noedels, rijst, sla en groenten. Traditioneel Thais eten gebruikt meestal rundvlees, kip, lam of garnalen. Curry maakt een groot deel uit van de Thaise keuken, maar niet alles bevat curry, ondanks wat sommigen misschien denken. Het scala aan kruiden en smaken in de Thaise keuken is verbluffend. Je kunt zeker iets vinden om van te houden en hier zijn een paar recepten om mee te beginnen.

Diner

Makkelijkste Pad Thai

Rundvlees

Thais Basilicum Rundvlees

Diner

Een Pan Groente Curry

Diner

Garnalen Pad Thai

Kip Saté afdrukken

Kipsaté is sappig, pittig en absoluut goddelijk. Gemarineerd en vervolgens tot in de perfectie gegrild, serveer deze met een hartige pindasaus die positief verslavend is.
Gang Voorgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Bijgerecht
Keuken Aziatisch Amerikaans
Trefwoord kipsaté, kipsaté recept, kipsaté met pindasaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Marineer 3 uur of 's nachts 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 679kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 pond kippendijen
  • 1/2 kop kokosmelk
  • 1/4 kop sojasaus
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 1 Eetlepel Gehakte Gember
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 Eetlepel Kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • sap van een limoen
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 kop gehakte pinda's
  • gehakte pinda's en koriander voor garnering
  • zelfgemaakte pindasaus
instructies:

  • Snijd de kippendijen in stukken en zet apart.
  • In een middelgrote kom zwaai samen de kokosmelk, sojasaus, suiker, gember, knoflook, kurkuma, kerriepoeder, sap van een limoen en zout en peper. Roer de pinda's erdoor.
  • Voeg de stukjes kip toe en marineer 3 uur of een nacht.
  • Rijg de kip aan de spiesen en grill 8-10 minuten een keer draaien tot de kip 165 graden heeft bereikt en niet meer roze is. Garneer eventueel met gehakte koriander en pinda's.
  • Serveer met pindasaus .

Voeding

Calorieën: 679kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 42g | Vet: 48g | Verzadigd vet: 16g | Meervoudig onverzadigd vet: 10g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 18g | Transvet: 1g | Cholesterol: 222 mg | Natrium: 1142 mg | Kalium: 707 mg | Vezel: 2g | Suiker: 14g | Vitamine A: 183IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 58 mg | IJzer: 4 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo