Kip & Garnalen Paella

Bron

Wat te kopen als je van koken houdt?, wat dacht je van een officemes? Een gloednieuw vlijmscherp mes maakt van elk gerecht een plaatje. Helemaal door het brood snijden en dat in 1 keer. Daarna even onder de keukenkraan afspoelen en aan de magneetstrip opbergen. Maak je mes eerst schoon, doe dit gewoon onder de keukenkraan, de wasmachine is niet geschikt.

Deze paella met kip en garnalen is het perfecte comfort food! Rijk aan smaak, deze paella is zo heerlijk dat je niet kunt stoppen om terug te komen voor seconden!

Ik ben dol op recepten die ik in één pan kan bereiden! Probeer deze anderen, zoals deze cajun-kip , beef stroganoff en deze stevige en heerlijke kipstoofpot .

Chicken and shrimp paella in a skillet. Wat is Paella

Paella is een klassiek Spaans rijstgerecht boordevol eiwitten (in dit geval kip en garnalen), saffraan, rijst en groenten. Het wordt allemaal samen in één pot gekookt om de smaken te mengen. Zo ontstaat een heerlijk smaakvol en vullend gerecht. Paella met kip en garnalen is een van de beste recepten die je met rijst kunt maken! Je zult geen andere vinden die zo vol zit met zo'n geweldige smaak.

Het essentiële ingrediënt dat van paella een paella maakt, is rijst. Het voegt niet alleen een geweldige textuur toe aan dit gerecht, maar het absorbeert alle smaken van de andere ingrediënten en is de ster van de show! Je kunt alle langkorrelige rijst gebruiken die je hebt, maar zorg ervoor dat je deze niet weglaat! Serveer deze paella eens met wat broodstengels , een salade en een lekkere vlaai als toetje!

Ingrediënten voor Paella met Kip en Garnalen

Deze ingrediëntenlijst is misschien lang, maar dat is alleen omdat je al deze heerlijke smaken nodig hebt om te mixen om dit zo onvergetelijk te maken! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Kippendijen: Dijen hebben de beste en sappigste smaak. Ik gebruik graag dijen zonder botten in dit recept.
  • Olijfolie : Je bakt de kip in de olijfolie.
  • Knoflook: Als je geen verse teentjes knoflook hebt, kun je gehakt gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Groenten: ui, rode paprika, champignons, tomaten, diepvrieserwten
  • Zout: Dit zal de smaken van alle ingrediënten in het recept versterken.
  • Spaanse gerookte paprika: Gerookte paprika geeft de BESTE smaak aan dit gerecht! Het is een must!
  • Kippenbouillon: Verwarm je kippenbouillon voordat je deze aan de paella toevoegt.
  • Saffraandraadjes: Dit is klassiek in paella, maar als je er geen hebt, kun je dit weglaten.
  • Sojasaus: Probeer deze sojasaus eens . Het is mijn favoriet!
  • Kortkorrelige rijst: je kunt alles wat je voorhanden hebt gebruiken. Enkele ideeën zijn: Paella, Bomba, Aborio of Sushirijst.
  • Garnalen: Zorg ervoor dat je deze geschild en ontdaan koopt (bespaar jezelf wat tijd). De garnalen kunnen vers of bevroren zijn. Als het bevroren is, zorg er dan voor dat je het ontdooit voordat je het aan de paella toevoegt.
  • Garneer: Citroenen, peterselie, groene ui

Laten we wat Spaanse Paella maken!

Het heeft het allemaal! Deze paella met kip en garnalen is een snelle maaltijd die van begin tot eind minder dan 40 minuten duurt. Bovendien heeft het alles in één pot, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het maken van extra kanten!

  1. Kook kip in olie: Kruid de kippendijen met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Voeg de olijfolie toe aan een grote koekenpan van 10-12 inch. Verhit olie op middelhoog vuur. Bak de kip aan beide kanten en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Haal dan de kip uit de pan en zet apart.
  2. Sauteren: Voeg in dezelfde pan de gesnipperde ui en rode peper toe en bak ze ongeveer 4 minuten tot ze glazig zijn. Voeg eventueel nog een eetlepel olijfolie toe. Voeg vervolgens knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg de overige groenten toe: Doe de champignons, de tomatenblokjes, het zout, de gerookte paprika erbij en bak nog 2 minuten.
  4. Kook : Roer de hete kippenbouillon, saffraandraadjes en sojasaus erdoor en breng aan de kook.
  5. Rijst en kip toevoegen (NIET ROEREN): Voeg de rijst toe en leg de gebruinde kip op de rijst. Verplaats de kip niet en roer de rijst niet. Het kookt allemaal op één plek. Breng weer aan de kook gedurende 15 minuten.
  6. Meng de garnalen erdoor: Voeg garnalen en erwten toe aan de rijst en verwarm nog 5 minuten.
  7. Laat het rusten : Dek de pan af met een deksel en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
  8. Garneer : Serveer en garneer met partjes citroen, groene ui en gehakte peterselie.

The process of cooking chicken and shrimp paella.

Variaties op Paella

Deze paella met kip en garnalen zal een groot succes zijn bij het hele gezin! Er zijn een paar manieren om het te veranderen, zodat iedereen houdt van wat erin zit. Hier zijn enkele eenvoudige ideeën:

  • Groenten: Voel je vrij om groenten toe te voegen of weg te nemen die je wilt om dit ideaal te maken voor je familie of gasten. Sommige groenten die ik heb gebruikt zijn paprika's, artisjokken, sperziebonen of rode uien.
  • Vlees: Je kunt dit maken met elke combinatie van vlees of zeevruchten! Probeer kleine kokkels, mosselen, gehakte witte vis of worst toe te voegen.
  • Rijst: Mijn favoriete rijst om in dit recept te gebruiken is Mahatma Paella Parboiled Medium Grain Rice. Het werkt perfect voor dit gerecht.
Hoe bewaart u overgebleven kip- en garnalenpaella

Spaanse paella maakt geweldige restjes. Sterker nog, het smaakt de volgende dag bijna beter omdat de smaken nog langer de tijd hebben gehad om met elkaar te vermengen.

  • In de koelkast: Zodra je paella is afgekoeld, plaats je hem in een luchtdichte verpakking en zet je hem in de koelkast. Het duurt ongeveer 3-4 dagen.
  • Opwarmen op het fornuis: Doe 2-3 eetlepels water in een pan en verwarm deze tot middelhoog vuur. Roer dan de paella erdoor en dek af met een deksel. De stoom is binnen 4-5 minuten opgewarmd!

Chicken and shrimp paella in a bowl.

Meer eenpansrecepten om te proberen

Ik ben dol op eenpansrecepten omdat ik me geen zorgen hoef te maken over het maken van extra bijgerechten. Met alle koolhydraten, groenten en vlees samen gekookt, zijn eenpansmaaltijden een goed idee voor al die gekke drukke avonden die we allemaal hebben! Hier zijn een paar van mijn beproefde favorieten!

Deze eenpans kip met tortellini is een gezinsvriendelijke maaltijd die in een mum van tijd klaar is! Het zit boordevol goudbruine kip, groenten en tortellini, allemaal in een romige parmezaanse saus.

Avondeten

Een Pot Romige Parmezaanse Kip Tortellini

One Skillet Chicken Pot Pie

Avondeten

One Skillet Chicken Pot Pie

Avondeten

One Pot Romige Spinazie Champignon Artisjok Kip

Avondeten

Een Pan Kaasachtige Kip Met Broccoli En Rijst

Print Paella met Kip en Garnalen

Deze paella met kip en garnalen is het perfecte comfort food! Rijk aan smaak, deze paella is zo heerlijk dat je niet kunt stoppen om terug te komen voor seconden!
Cursus Diner
Keuken Zeevruchten
Trefwoord spaanse paella
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 501kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 4 kippendijen (zonder bot, zonder vel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd (Vidalia of wit)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kop rode paprika, gehakt
  • 1 kop champignons, in plakjes
  • 14 ons tomatenblokjes uit blik, uitgelekt
  • 1 theelepel koosjer zout
  • 1 theelepel Spaanse gerookte paprika
  • 5 1/2 kopjes kippenbouillon, heet
  • 1/4 theelepel Saffraandraadjes (los verpakt) Magnetron gedurende 15 seconden om saffraan te roosteren
  • 2 Eetlepels sojasaus
  • 2 kopjes kortkorrelige rijst (Rijstopties: Paella, Bomba, Aborio, sushi, kortkorrelig)
  • 1 pond grote garnaal (geschild en ontdaan) (vers of bevroren-ontdooid)
  • 1/2 kop bevroren erwten
  • 1-2 citroenen, in partjes gesneden (voor garnering)
  • 1/4 kop gehakte peterselie (voor garnering)
  • 1/4 kop groene ui (voor garnering)
instructies:

  • Kruid de kippendijen met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Voeg de olijfolie toe aan een grote koekenpan van 10-12 inch. Verhit olie op middelhoog vuur. Bak de kip aan beide kanten en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg in dezelfde pan de gesnipperde ui en rode peper toe en bak ze ongeveer 4 minuten tot ze glazig zijn. Voeg eventueel nog een eetlepel olijfolie toe. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg champignons, tomatenblokjes, zout, gerookte paprika toe en bak nog 2 minuten.
  • Roer de hete kippenbouillon, saffraandraadjes en sojasaus erdoor en breng aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en leg de gebruinde kip op de rijst. Verplaats de kip niet en roer de rijst niet. Het kookt allemaal op één plek. Breng weer aan de kook gedurende 15 minuten.
  • Voeg garnalen en erwten toe aan de rijst en verwarm nog 5 minuten.
  • Dek de pan af met een deksel en laat 5 minuten rusten.
  • Serveer en garneer met partjes citroen, groene ui en gehakte peterselie.
Opmerkingen:

Alle groenten kunnen worden gebruikt (paprika's, artisjokken, sperziebonen, rode ui, erwten) Elke combinatie van vlees en zeevruchten kan worden gebruikt (ongekookte garnalen, kleine venusschelpen, mosselen, gehakte witte vis, worst) Mahatma maakt een Paella voorgekookte middelgrote rijst die werkt perfect in dit gerecht!

Voeding

Calorieën: 501kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwit: 20g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 74 mg | Natrium: 1581 mg | Kalium: 692 mg | Vezel: 4g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1221IE | Vitamine C: 63 mg | Calcium: 58 mg | IJzer: 5 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo