Kip Burrito Kommen

Bron

Het tomatenmes is klein van stuk maar groot in gemak. Tomatenmesjes kunnen aan de mespunt een vork hebben maar dat is geen vaste regel. Tomaten bewerken met een koksmes zou tevens een mogelijkheid zijn. Alleen moet deze wel super scherp zijn wilt het mesblad door die taaie tomaten schil pakken. Met dank aan de fijne kartels aan het tomatenmes is die tomaten schil probleemloos te snijden.

Boordevol verse groenten, rijst en sappige aangebraden kip, zijn burrito-kommen de heerlijkste manier om je lichaam van brandstof te voorzien! Afgemaakt met romige korianderranch, is dit de perfecte lunch gevuld met een geweldige smaak en textuur.

Wie zei dat taco's en burrito's ongezond moesten zijn? Kikkererwtentaco's, met taco gevulde avocado's en rundvleestacosalade zijn allemaal manieren om je oplossing te krijgen zonder je dieet te verpesten!

Chicken, vegetables, and beans in a white stoneware bowl.

Makkelijke Burrito Bowls Met Kip Recept

Als een van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar heb ik geprobeerd minder uit eten te gaan. Cafe Rio, Costa Vida en Chipotle zijn enkele van de grootste boosdoeners. Ik heb al een paar copycat-recepten op de blog staan, met als een van mijn favorieten de geweldige dressing van geraspte kip en koriander van Cafe Rio! Vandaag betreden we de wereld van burrito bowls! Sla de reis naar Chipotle over en maak dit in plaats daarvan. Het is gezond, stevig en boordevol ongelooflijke smaken!

Om deze perfect gemarineerde kip te krijgen, heb je alleen wat zelfgemaakte tacokruiden en olijfolie nodig! Het schroeit prachtig aan en heeft zoveel smaak in elke hap! Vanaf daar hoef je alleen nog maar je burritokom samen te stellen met al je favoriete toppings! Ik hou van een assortiment groenten, bonen en rijst. Je kunt er ook guacamole of salsa bij doen! De lucht is de limiet. Deze burrito-kommen zijn zo bevredigend en houden me de hele dag vol!

Ingrediënten om je Burrito Bowl te maken

Het beste van dit recept is dat je niet elk ingrediënt nodig hebt om het te maken! Je kunt mixen en matchen! Ik vind het leuk om aan het einde van de week gewoon alles in mijn koelkast te gooien. Het is een geweldige manier om restjes op te maken!

  • Kippenborsten : ik heb hier kippenborsten zonder botten gebruikt. Zoek naar stukjes kip die ongeveer even groot zijn! Dit helpt ze allemaal om in hetzelfde tempo door te koken.
  • Olijfolie : wordt gebruikt om vocht toe te voegen tijdens het koken. Olijfolie voegt ook een mooie, rijke smaak toe!
  • Taco-kruiden : je kunt hier je favoriete merk gebruiken of het helemaal zelf maken met slechts een paar eenvoudige ingrediënten!
  • Cilantro Lime Rice : Geen burrito bowl is compleet zonder Cilantro Lime Rice à la Cafe Rio! Het is super makkelijk om thuis te maken en ZO lekker! Mijn volledige recept vind je hier. Je kunt dit ruilen voor bruine rijst als een gezondere keuze.

Toppings

  • Gehakte Romaine Sla : Sla is zo sappig en vers! Het geeft je burrito bowl ook een geweldige textuur.
  • Zwarte bonen: Als u zwarte bonen uit blik gebruikt, zorg er dan voor dat deze worden uitgelekt en afgespoeld! Je kunt deze ook verwisselen voor pinto of minder bonen.
  • Paprika's: Voeg de perfecte crunch en zoet-scherpe smaak toe! Ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten.
  • Druiventomaten: Ik vind de lange ovale vorm van druiventomaten gemakkelijker te snijden dan kersen.
  • Rode ui: Rode uien zijn perfect scherp en knapperig. De perfecte aanvulling op zachte rijst en avocado!
  • Avocado's : Een rijpe avocado zal een donkere kleur hebben en licht zacht aanvoelen. Als het papperig is, is het waarschijnlijk overrijp. Bekijk hieronder meer tips voor het kiezen van de perfecte avocado!
  • Geraspte kaas: ik gebruik meestal colby jack of cheddar.
  • Cilantro Ran ch Dressing : Deze romige, pittige ranch brengt naar mijn mening de hele kom samen! Als je op mijn kinderen lijkt, verdrink je er alles in.
  • Verse koriander en limoen: voeg toe als garnering voor die perfecte finishing touch!

Je Burrito Bowl Samenstellen

Het duurt slechts 5 minuten om je kip te koken! Van daaruit gooi je alles gewoon bij elkaar in een kom! Supermakkelijk, supersnel! AKA, de perfecte lunch voor drukke dagen.

  1. Bereid Marinade voor : Laten we beginnen! Voeg om te beginnen in een kleine kom de olijfolie en de tacokruiden toe. Klop samen tot gecombineerd.
  2. Kip gesneden, seizoen : Snijd vervolgens de kipfilet in de lengte doormidden als ze te dik zijn. Dit zal helpen om de kip sneller en gelijkmatiger te garen. Wrijf de kipfilets aan beide kanten royaal in met het olie-/kruidenmengsel.
  3. Roerbak: Leg de kip in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak ongeveer 7 minuten aan elke kant, of tot de kip gaar is en de sappen helder zijn.
  4. Laat de kip rusten: Haal van het vuur en laat de kip zitten terwijl je de kommen klaarmaakt.
  5. In elkaar zetten : Verdeel vervolgens de ingrediënten van de kom gelijkmatig over 4 kommen. Snijd de kip in plakjes en voeg 3 ons kip toe aan elke kom.
  6. Dressing en garnering toevoegen : Besprenkel als laatste met korianderranch en garneer met verse koriander en limoen! Genieten van!
Process shots of preparing marinade, chicken, and burrito bowl toppings.
Tips en smakelijke variaties

Het is zo gemakkelijk om dit recept aan te passen! Wissel het af met je favoriete dressing, maak het vegetarisch en meer! U zult absoluut genieten van hoe het blijkt!

  • De perfecte avocado kiezen: het kan lastig zijn om avocado's te plukken. Ze hebben een korte periode om rijp te zijn, dus het is belangrijk om er een te vinden met de volgende kenmerken! Kies avocado's die donkergroen zijn. De perfecte avocado is aan de buitenkant een beetje stevig, maar zacht als hij dicht bij de stengel wordt gedrukt.
  • Meal Prep: Burrito-kommen zijn een geweldige optie voor het bereiden van maaltijden! Je kunt de warme ingrediënten zoals kip, bonen en rijst apart van groenten of dressing verpakken en in de koelkast bewaren. Het is super makkelijk om samen te gooien voor een snelle maaltijd!
  • Maak het Vegetarisch: Je kunt deze burrito bowl eenvoudig vegetarisch maken door de kip te vervangen door tofu of kikkererwten!
  • Meer toevoegingen : Pico de gallo, zure room, guacamole, gehakte jalapenos en maïs zijn slechts een paar smakelijke toppings die je aan je burrito-kom kunt toevoegen!
Closeup of a burrito bowl topped with cilantro ranch dressing.
Restjes bewaren / Maaltijdbereiding

Ik bereid de ingrediënten voor mijn burrito bowls graag aan het begin van de week in bulk. Zo heb ik altijd een heerlijke lunch klaar om te maken!

  • Kip: In een luchtdichte verpakking is je geroerbakte kip tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt het koud serveren of opwarmen. Zorg ervoor dat u bij het opwarmen controleert of de interne temperatuur van uw kip 165 graden F heeft bereikt.
  • Groenten: Als algemene vuistregel houd ik mijn gesneden groenten niet langer dan 4 dagen in de koelkast. Om te voorkomen dat avocado's bruin worden, spritz je eerst met een beetje citroensap.
  • Rijst: Gekookte witte rijst is tot 4 dagen houdbaar in de koelkast. Bewaar in een luchtdichte verpakking.
  • Cilantro Ranch Dressing: Je zelfgemaakte korianderboerderij blijft tot 1 week goed in een afgesloten pot of container.

Taking a bite of chicken and vegetables with a fork.

Meer makkelijke gezonde maaltijden

Verpletter uw dieetdoelen zonder smaak op te offeren! Dit zijn een paar van de gebruikelijke verdachten in mijn lunchrotaties. Ze zijn allemaal zooo lekker maar ook gezond! Je zult genieten van hoe tevreden je je voelt nadat je ze hebt gegeten. Geloof me!

Avondeten

Aziatische Kalkoensla Wraps

Avondeten

Hawaiiaanse Poké Bowl

Avondeten

Kip Caesar Salade Wraps

Salades

Aardbeien Kipsalade Met Aardbei Balsamico Dressing

Kip Burrito Bowls afdrukken

Chicken Burrito Bowls zitten boordevol maïs, zwarte bonen, rijst, kip, guac, zure room en een geweldige dressing eroverheen gedruppeld! Dit zijn geweldige en gezonde maaltijden waar je dol op zult zijn!
Cursus Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord burrito bowls, kip burrito bowl
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 8 Burrito Bowls
Calorieën 197kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 pond kipfilet, zonder bot, zonder vel
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Eetlepel Tacokruiden
Kom Ingrediënten

  • 4 kopjes romaine sla, gehakt
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 kop paprika, in plakjes
  • 1 kopje druiventomaten, gehalveerd
  • 1/4 kop rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 avocado's, ontpit, in blokjes gesneden
  • 2 kopjes koriander-limoenrijst
  • 1/2 kop geraspte kaas (colby jack of cheddar)
  • koriander ranch dressing
  • verse koriander en limoen voor garnering
instructies:

  • Voeg in een kleine kom de olijfolie en de tacokruiden toe. Klop samen tot gecombineerd.
  • Snijd de kipfilet in de lengte doormidden als ze te dik zijn. Dit zal helpen om de kip sneller en gelijkmatiger te garen. Wrijf de kipfilets aan beide kanten royaal in met het olie-/kruidenmengsel.
  • Plaats de kip in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak ongeveer 7 minuten aan elke kant, of tot de kip gaar is en de sappen helder zijn.
  • Haal van het vuur en laat de kip zitten terwijl je de kommen klaarmaakt.
  • Verdeel de ingrediënten van de kom gelijkmatig over 4 kommen. Snijd de kip in plakjes en voeg 3 ons kip toe aan elke kom.
  • Besprenkel met korianderranch en garneer met verse koriander en limoen!
Opmerkingen:

Dit recept is erg veelzijdig. Voel je vrij om ingrediënten naar wens toe te voegen (olijven, salsa, zure room, pinto bonen, guacamole, maïs, etc.) of weg te laten! Bijgewerkt op 2 februari 2022 Oorspronkelijke berichten op 17 februari 2017

Voeding

Calorieën: 197kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 14g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 44 mg | Natrium: 144 mg | Kalium: 282 mg | Vezel: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 180IE | Vitamine C: 11,2 mg | Kalium: 20 mg | IJzer: 0,8 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo