King Oyster Mushroom Salad Met Citroen (Veganistisch, Keto, Geheel30)

Bron

Niet erg groot is het tomatenmes, het is een klein maar fijn mesje. Messen kunnen een vorkje aan de punt bezitten maar hoeft zeker niet. Een tomaat bewerken met een koksmes zou ook een mogelijkheid zijn. Alleen moet deze wel super scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Het tomatenmes bevat fijne kartels waardoor het probleemloos en zonder rafelen door de schil snijdt.

Deze King Oyster Mushroom Salad met flinterdunne verse champignons gegooid met een pittige en hartige citroendressing is het perfecte no-cook, veganistische, keto, paleo en Whole30 bijgerecht!

Een overhead shot van een kom met geschoren koning oesterzwamsalade met verse kruiden erop. De rode banner onderaan zegt paleo, whole30, vegan en keto

Champignoncarpaccio of rauwe vegan pasta

Vele manen geleden at ik in een hip rauw veganistisch restaurant in New York City en werd weggeblazen dat een "pasta" -gerecht werd gemaakt met dun geschoren champignons. Ik kan me de saus niet precies herinneren, maar de textuur van de dun gesneden koningsoesterzwammen was vergelijkbaar met paparadelle, een brede platte pasta, al dente gekookt. Omdat het gerecht rauw was, bereikte de keuken deze textuur door de champignons zacht te maken met het zuur in de saus. Ik moest een paar maanden geleden denken aan dit "impasta" -gerecht toen ik een carpaccio van paddenstoelen at in een Italiaans restaurant in de buurt, waar het dun gesneden "rauw vlees" werd vervangen door smakelijke geschoren koningsoesterzwammen. Geïnspireerd door beide gerechten, bedacht ik deze eenvoudige frisse champignonsalade met een pittige en umami-verpakte dressing.

Een overheadshot van een schotel met geschoren en rauwe koningsoesterzwamsalade met citroen, olijfolie en kruiden.

Waar moet je koningsoesterzwammen kopen?

Ik ben dol op koningsoesterzwammen en ze zijn een nietje in mijn koelkast. Je vindt deze variëteit aan paddenstoelen (ook bekend als koningstrompetpaddestoel, Franse hoornpaddestoel, koningsbruine paddenstoel, boletus van de steppen, trompet royale en ali'i oester) bij de meeste supermarkten en boerenmarkten, maar de goedkoopste plaats om te kopen ze zijn op een Aziatische markt (bijvoorbeeld 99 Ranch Market of H Mart). Daar zijn deze paddo's zeker 25 tot 50% goedkoper dan elders, zelfs voor biologische 'paddo's.

Als je op een Aziatische markt winkelt, zijn de koningsoesterzwammen meestal voorverpakt in doorzichtige plastic zakken en worden ze gevuld met de rest van de paddenstoelen in de productsectie. Ik kies meestal voor de biologische die in de VS of in Zuid-Korea worden geteeld.

Hoe moet je koningsoesterzwammen bewaren?

Als je ze eenmaal thuis hebt gekregen, kun je de champignons in de verpakking bewaren waarin ze zijn geleverd of ze in een papieren zak of een gedeeltelijk open plastic zak doen. Ze blijven 7 tot 10 dagen goed als ze op een plank in de koelkast worden bewaard (niet de crisper).

Moet je de champignons wassen?

Er is veel discussie over of je champignons moet wassen voordat je ermee gaat eten of koken. Volgens de slimme broek van Cook's Illustrated zijn de meeste gekweekte paddenstoelen redelijk schoon, dus je kunt de gootsteen overslaan en vuil eenvoudig wegvegen met een schone tandenborstel of afvegen met een vochtige handdoek. Als je je genoodzaakt voelt om ze te wassen, spoel dan de hele paddenstoelen snel af met water en draai ze droog in een slacentrifuge vlak voordat je ze gebruikt. Om er zeker van te zijn dat al het vocht verdwenen is, dep je de gesponnen paddenstoelen goed af met een schone theedoek of keukenpapier.

Hoe snij je champignons voor salade?

Tenzij je buitengewone mesvaardigheden en een superscherpe chef-kok hebt, is het beste hulpmiddel voor dit gerecht een goedkope Japanse mandoline . Het is een goedkope en effectieve snijmachine en zal u veel tijd besparen.

Iemand die snijbestendige handschoenen draagt, gebruikt een Japanse mandoline om koningsoesterzwammen te scheren.

Maar voor de liefde van alle vijf de vingers, gebruik alsjeblieft een snijbestendige handschoen als je de paddenstoelen scheert!

Een lachende Aziatische vrouw trekt snijbestendige handschoenen aan

Geen mandoline of scherp mes? Je kunt deze paddenstoelen ook snel in plakjes snijden door ze door de snijmachine van je keukenmachine te voeren, maar je krijgt ze misschien niet flinterdun en de resulterende stukken zullen geen lange, mooie linten zijn.

Kun je deze paddenstoelensalade van tevoren maken?

Ja! Het mooie van deze salade is dat het maar een paar minuten duurt om ze bij elkaar te gooien, maar het duurt wel even voordat de paddenstoelen de kruiden hebben opgenomen en buigzaam worden. Deze salade kan tot een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast in een afgedekte bak worden bewaard. Voeg altijd de verse kruiden toe vlak voor het opdienen en besprenkel de salade indien nodig met een beetje meer citroensap, edelgistvlokken of zout om de smaken te versterken.

Ingrediënten

  • King oesterzwammen of champignons : King oesterzwammen zijn perfect voor dit gerecht vanwege de vlezige stengels en taaiere textuur. Dat gezegd hebbende, dun gesneden champignons werken ook prima in dit recept.
  • Diamond Crystal koosjer zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Citroenschil en -sap : De salade zal niet hetzelfde zijn zonder de heldere vleugje citroenachtige goedheid, maar een goede azijn werkt ook om een vleugje zuur toe te voegen. Mijn favoriete azijnen om in dit recept te gebruiken zijn sherry, rode wijn of witte balsamico.
  • Extra vierge olijfolie : gebruik een extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit voor deze salade – er zit maar een handvol ingrediënten in dit gerecht en elk maakt een enorm verschil in het uiteindelijke resultaat.
  • Voedingsgist : Als u geen zuivelproducten heeft en de umami-goedheid van Parmezaanse kaas mist, laat dit essentiële ingrediënt dan niet weg.
  • Verse kruiden : Ik garneer deze salade met bieslook en Italiaanse peterselie, maar elke combinatie van verse kruiden werkt!

Een overzichtsfoto van de ingrediënten voor de koningsoesterzwamsalade: champignons, citroen, voedingsgist, extra vergine olijfolie en zout.

Hoe maak je koning oesterzwamsalade?

Snijd de onderkant van de koningsoesterzwammen bij. Snijd niet te veel af, want de hele stengel is eetbaar!

Iemand in een rood schort snijdt de bodem af van twee koningsoesterzwammen.

Gebruik een mandoline om de champignons in de lengte in flinterdunne plakjes van -inch te snijden. Geen mandoline? Gebruik een scherp mes om de champignons in dunne plakjes te snijden of gebruik het dunne snijmes van je keukenmachine.

Een vrouw met een rood schort houdt een flinterdun plakje koningsoesterzwam omhoog.

Doe de geschaafde champignons in een grote kom.

Close up van dun gesneden koning oesterzwammen in een glazen kom.

Strooi het zout en voeg wat versgemalen zwarte peper toe aan de champignons.

Een vrouw met een rood schort voegt versgebarsten zwarte peper toe aan een grote kom gevuld met geschoren koningsoesterzwammen.
Voeg de citroenrasp en het sap van een halve citroen toe.

Een persoon in een rood schort raspt verse citroenschil op een champignonsalade

Sprenkel er de extra vierge olijfolie over…

Olijfolie in een maatlepel gieten om toe te voegen aan koning oesterzwamsalade
…en top met voedingsgist.

Giet een eetlepel edelgistvlokken in een kom geschaafde champignonsalade.

Schud de salade voorzichtig om de kruiden te verdelen, maar maak je geen zorgen als alles niet goed gemengd is. Dek de kom af en laat minimaal een uur op kamertemperatuur staan of maximaal een dag in de koelkast bewaren. Terwijl de salade zit, worden de plakjes champignons zachter en absorberen ze alle smaak van de kruiden.

Een kom koningsoesterzwamsalade afdekken met een blauw siliconen deksel.

Voeg de bieslook en peterselie toe en schep om voor het opdienen.

Een persoon in een rood schort strooit verse kruiden op een kom paddenstoelensalade

Proef en breng op smaak met extra citroensap, zout of edelgistvlokken.

Een tang brengt de paddenstoelensalade over op een serveerschaal

Serveer met je favoriete eiwit en je bent klaar om te gaan!

Close-up zijhoek van een kom King Oyster-champignonsalade met citroenvinaigrette en verse kruiden

Op zoek naar meer recepten voor koningsoesterzwammen?

  • King oesterzwammen met Thaise chilipepers en limoen
  • Krokante Champignonchips
  • Sheet Pan Kip en Champignons

Op zoek naar meer receptideeën? Ga naar mijn Receptenindex . Je vindt ook exclusieve recepten op mijn iPhone- en iPad-app en in mijn kookboeken, Nom Nom Paleo: Food for Humans (Andrews McMeel Publishing 2013), Ready or Not! (Andrews McMeel Publishing 2017), en Nom Nom Paleo: Let's Go! (Andrews McMeel Publishing 2021).

PRINTERVRIENDELIJKE RECEPTENKAART

Een overheadshot van een schotel met geschoren en rauwe koningsoesterzwamsalade met citroen, olijfolie en kruiden.

Print King Oyster Mushroom Salad (Veganistisch, Whole30, Keto, Paleo)

Deze King Oyster Mushroom Salad met flinterdunne verse champignons gegooid met een pittige en hartige citroendressing is het perfecte no-cook, veganistische, keto, paleo en Whole30 bijgerecht!
Cursus Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord keto, low carb, nom nom paleo, nomnompaleo, paleo, Vegan, Whole30
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Marineertijd 1 uur
Porties 4 porties
Calorieën 90kcal
Auteur Michelle Tam
Ingrediënten

  • ½ pond koning oesterzwammen of champignons
  • ¾ theelepel Diamond Crystal koosjer zout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1½ theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel Edelgist
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte Italiaanse peterselie
instructies:

  • Snijd de onderkant van de koningsoesterzwammen bij. Snijd niet te veel af, want de hele stengel is eetbaar!
  • Gebruik een mandoline om de champignons in de lengte in flinterdunne plakjes van -inch te snijden. Geen mandoline? Gebruik een scherp mes om de champignons in dunne plakjes te snijden of gebruik het snijmes van een keukenmachine.
  • Doe de geschaafde champignons in een grote kom. Voeg het zout, de zwarte peper, de citroenschil, het citroensap, de extra vergine olijfolie en de voedingsgist toe. Gooi de ingrediënten voorzichtig om te combineren.
  • Dek de kom af en laat minimaal een uur op kamertemperatuur staan of maximaal een dag in de koelkast bewaren. Terwijl de salade zit, worden de plakjes champignons zachter en absorberen ze alle smaak van de kruiden.
  • Voeg de bieslook en peterselie toe en schep om voor het opdienen. Proef en breng op smaak met extra citroensap, zout of edelgistvlokken. Serveer onmiddellijk.
Opmerkingen:

Bereidingswijze : de salade kan tot een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast in een afgedekte bak bewaard worden. Voeg de verse kruiden toe vlak voor het opdienen en besprenkel de salade indien nodig met een beetje meer citroensap, voedingsgist of zout om de smaken te versterken.

Voeding

Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 3g | Vet: 7g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Vezel: 2g | Suiker: 1g

Het bericht King Oyster Mushroom Salad met Citroen (Vegan, Keto, Whole30) verscheen eerst op Nom Nom Paleo® .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo