Santokumessen

Het Chinese koksmes
De scherpste Santokumes prijzen
santokumessen santoku knifes

Kenmerkend door het brede lemmet (ongeveer 5 centimeter) is het Santokumes een opvallende verschijning in ieders messenset.

Lees meer
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
professioneel Yousunlong 17cm lemmet Damascus Suntokumes
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
goed Santokumes Arcos 18cm lemmet

goed Santokumes Arcos 18cm lemmet

20,40
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
goedkoop Santokumes 18cm lemmet Arcos

goedkoop Santokumes 18cm lemmet Arcos

19,21

Speciale snijtechniek

Dit mes vergt speciale kennis in snijkunsten. Waar een Westers mes van voor naar achter snijdt gaat dit bij het Santokumes precies andersom. Eerst het brede gedeelte gaat in het product waarna het eveneens brede binnenstuk en mespunt volgen.

TIP: prima prijs kwaliteit

Ontvang automatisch bericht bij de gewenste prijs

Is deze of andere Santokumes nog net even buiten het budget? Wij sturen je automatisch een email wanneer de gewenste prijs is bereikt. Bijvoorbeeld door aanbieding.

Vlijmscherp

Het lemmet is dunner en daardoor lichter dan haar familie het koksmes. Dit betekent dat het snijvlak een stuk scherper is. Bij juist gebruik, het niet of nauwelijks raken van je snijplank zal de scherpheid langdurig zijn. Bij onjuist gebruik gaat het snijvlak verloren ofwel is het Santokumes bot geworden.

Hanteren

Net als elk ander keukenmes is minimaal 1 vinger op of naast het metalen lemmet nodig voor een goede controle. Bij een grip ver van het lemmet verdwijnt de controle waardoor het Santokumes een eigen wil krijgt. Dit is een zeer ernstig gevaarlijke situatie.

Originele uitvoering

Het Santokumes komt uit Japan, deze messen hebben een recht handvat welke vaak uit hout is vervaardigd. De Westerse vertaling heeft een kromming die voor veel mensen makkelijker is om vast te houden. Het materiaal is dan van kunststof.

Onderhoud

Voor gebruik is aanzetten door middel van een aanzetstaal een must. Na gebruik is afspoelen met eventueel afwasmiddel nodig. Vermijd te alle tijde reiniging in vaatwassers.

Opbergen

Het Santokumes is zeer scherp en hierdoor gevaarlijk. Los in een keukenla liggen is absoluut onveilig. Het beste is om deze op te hangen aan een messen magneetstrip, naast de rest van je keukenmessen. Zorg ervoor dat het handvat naar beneden wijst, dus met mespunt naar boven.

9.5/10 Lees recensie
95 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: COM-FOUR® messenmagneetstrip van acaciahout voor wandmontage - messenmagneetstrip - meshouder voor in de keuken - magneetrail voor messen - 40 cm (Acacia hout) - €24,83
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor COM-FOUR® messenmagneetstrip van acaciahout voor wandmontage - messenmagneetstrip - meshouder voor in de keuken - magneetrail voor messen - 40 cm (Acacia hout)
Laatste updates:
  • €24,83 - januari 23, 2023
  • €24,99 - januari 21, 2023
  • €25,99 - november 28, 2022
  • €29,99 - augustus 27, 2022
Sinds: augustus 27, 2022
  • Hoogste prijs: €29,99 - augustus 27, 2022
  • Laagste prijs: €24,83 - januari 23, 2023
Laatste Amazon prijsupdate was: januari 25, 2023 7:49 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Japanse Santokumessen

0

professioneel Santokumes 17cm lemmet

Beste prijs professioneel Santokumes 17cm lemmet

Het Duitse Carl Schmidt Sohn® vervaardigt sinds 1829 kwalitatief hoogwaardige messen, bestekken en keukengerei. De designer van deze messen lijn heeft zijn inspiratie opgedaan tijdens een bezoek aan ...

0

professioneel Santokumes 18cm lemmet Arcos wit

Aanrader keukenmes Santokumes

De messen serie Riviera Blanc is oorspronkelijk gemaakt voor de Franse markt. De ontwerper van het Spaanse Arcos haalde zijn inspiratie uit de vele luxe witte jachten die tijdens de zomer liggen voor ...

Het Japanse Damascus stalen Santokumes

De mooiste, scherpste en hardste keukenmessen als Santokumessen hebben een Japans achtergrond. Deze messen bezitten een hoog gehalte koolstof in het staal. Bij het smeden wordt staal gevouwen zodat er lagen ontstaan. Dit is een techniek waardoor het mes alsmaar harder wordt. Uit Japan komen tevens de beste slijptechnieken, deze zijn vaak van generatie naar generatie overgebracht om de kunst van het mes slijpen door te geven.

Afgeraden messoort

Wij zijn in business om geld te verdienen door verkoop. Echter raden wij het Santokumes zwaar af voor personen die geen of weinig ervaring met keukenmessen hebben. Een ongeluk met deze kent zware verwondingen.

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo