De meesterkok vereist het beste aan messen. Daar mogen de Japanse koksmessen niet in het messenset ontbreken.
Omdat het altijd beter en scherper kan, zijn hier de Japanse koksmessen. Deze zijn wat anders als de Westerse koksmessen, maar evenaren minimaal of gaan zelfs over het snijcomfort heen. Deze zeer scherpe keukenmessen hebben hun scherpte te danken aan de hardheid van het staal. De eeuwen oude techniek van staal steeds overnieuw vouwen tijdens het smeden en laten ‘schrikken’ van het metaal zorgt voor een extra uitmuntende hardheid wat resulteert in een beter en scherper koksmes.
Damascus staal is te herkennen aan de opgebouwde lagen van het lemmet. Zeker dat het er ook heel mooi uitziet, maar dit is slechts een positief bijkomende zaak. Wie goed Damascus messen bestudeert zal merken dat er verschillen aanwezig zijn. Zo kan een lemmet horizontale strepen hebben terwijl andere meer een gerond patroon laat zien. Die ronde versie is nóg harder.
Wie met gemak met een koksmes overweg kan, kan zich oriënteren voor een heus Japans koksmes. Maar ga je zomaar een Japans koksmes kopen? De verschillen met wat we gewent zijn is behoorlijk. Zo is de handgreep vaak van hout en recht. Hoe een mes vasthoud is per persoon verschillend. Het beste is natuurlijk dat het prettig in de hand ligt. Bij rechte houten handgrepen kan het soms even wennen zijn. We adviseren dan ook om eerst het mes te leren kennen en langzaam de snij snelheid opbouwt.
Zelfde item maar goedkopere prijs? Dat is waar keukengerijk.nl zich voor inzet. Of je nu een keukenmes nodig hebt of magnetron, wij weten waar jij het best terecht kan. Laat je positief verrassen door zelf een prijs op te geven als het item nog niet de gewenste prijs heeft. Wij mailen je wanneer het zover is.
Deze site wordt dagelijks verder uitgebreid. Kom nog eens terug om de vooruitgang te bewonderen.
Over: