Koksmessen

Vrienden van elke chef
De scherpste koksmes prijzen

Een koksmes is zo’n mes in de keuken dat bijna elke snij taak aankan zolang het maar recht naar beneden snijd, of als je bulkt van de ervaring, horizontaal kan snijden.

Het meest belangrijke onder de keukenmessen

Koksmes is het belangrijkste mes in je keuken en hiermee doe je het meeste van je keukenwerk. Je gebruikt hem onder andere voor het hakken van kruiden, groenten, het snijden van kip, het snijden van biefstuk en het meppen van kokosnoten. Met een uitgebreid lemmet, meestal tussen de 15 en 25 cm (de meeste adviseren een mes van 20 cm), kun je bijna alles doen wat je moet leren om je vaardigheden te verbeteren. Lees meer

Waar je op let bij het kopen van een koksmes

Niets is belangrijker dan een goed mes voor koks. Een koksmes is ontworpen om een ​​breed scala aan taken uit te voeren, van het snijden van vis, het fijnhakken van knoflook tot het hakken van groenten en nog veel meer. Het vinden van het juiste mes kost wat tijd, maar als je dat doet, weet je dat je het beste gereedschap hebt om magie op een bord eten te creëren. Hier zijn dingen om te overwegen bij het kopen van het beste koksmes , dus scroll naar beneden en ontdek: – Waarop moet je letten in een mes.

Aangenaam groot

Koksmessen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, van miniatuurmessen van zes inch tot maar liefst voet lang en zelfs groter. Over het algemeen heeft een koksmes van 20 cm de meeste voorkeur, omdat het de chef-kok voldoende messen geeft om een ​​groot aantal taken in een commerciële keuken aan te kunnen. De beste manier om de juiste maat te kiezen is aan de hand van de bladlengte; het moet vergelijkbaar zijn met de lengte van uw onderarm – van uw elleboog tot uw pols.

Europees of Japans

Het is bekend dat de Japanse messen taakspecifiek zijn. Er zijn opties voor taken zoals het snijden van noedels, het snijden van vis, het hakken van groenten en meer. Elk mes in Europese stijl is daarentegen ontworpen voor een veelvoud aan activiteiten. De geometrie van de messen in Europese stijl is robuuster, inclusief een steun van het lemmet tot het handvat. Ze hebben het beste de voorkeur als je het leuk vindt om gedurende lange tijd in beweging te hakken of te hakken. Een ander verschil tussen de twee categorieën messen is de hoek. De hoek van de Japanse messen is scherper op de snijkant, waardoor ze de juiste keuze zijn om op en neer te hakken of te snijden in plaats van te schommelen. Ze zijn echter moeilijk te onderhouden en te slijpen.

Mes lemmet

Het lemmet is een elementair onderdeel van een mes; het bestaat uit de ruggengraat, snede, punt, enz. De meeste discussies over het lemmet van een mes draaien om het materiaal: “Roestvrij staal versus koolstofstaal debat. Een roestvrijstalen mes roest minder snel en heeft minder onderhoud nodig. Hoewel het roestvrijstalen mes uitblinkt in rekbestendigheid, lijdt het in termen van zijn prestaties, omdat het niet in staat is om een ​​rand vast te houden zoals andere mesmaterialen – vooral het koolstofstalen mes. De koolstofstalen mesmessen zijn populair omdat ze redelijk geprijsd zijn en het vermogen hebben om een ​​snede vast te houden. Ze zijn veel gemakkelijker te slijpen en geven een schone rand. De grootste gevoeligheid is echter voor soorten. Zelfs met goed onderhoud zullen koolstofstalen messen tekenen van achteruitgang vertonen vanwege een proces dat bekend staat als oxidatie, waardoor de kleur en textuur van het mes verandert. Er is nog een andere optie op de markt, namelijk de roestvrijstalen messen met een hoog koolstofgehalte. Ze bieden een beter behoud van de randen, een verbeterd snijvermogen en een grotere sterkte zonder afbreuk te doen aan de weerstand tegen vlekken.

Het handgreep

Nu komen we bij het handvat van het mes – een essentieel onderdeel om te overwegen. Daar moet je een relatie met het mes hebben. Past het mes niet bij je grip of ligt het handvat niet lekker in de hand, dan zal je er niet van genieten. Een hoogwaardig houten handvat is zowel duurzaam als comfortabel, vooral voor zware messen. Metaal is een andere populaire keuze voor handvatten vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. De voordelen van roestvrijstalen handgrepen zijn dat deze bestand zijn tegen corrosie en het mes iets zwaarder maken.

Precies goed van gewicht

Een school gelooft dat een zwaar mes snel door het voedsel snijdt als het met grotere kracht valt. Anderen zijn van mening dat je met een lichter koksmes vakkundig met het mes kunt manoeuvreren en vrijer kunt bewegen. Kies het staal dat het beste bij uw kookstijl past.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

Snijmes Super Kwaliteit Molybdeen Vanadiun Duits Staal 1.4116 Keukenmessen Carving Filleting Salmon Professional Tools

Beste deal op: Amazon.nl
44,83
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

Frosts of Sweden Unisex Volwassen Mora-keukenmes Lemmetlengte: 22.86 cm Classic 1891 Chefs

Beste deal op: Amazon.nl
127,90
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

professioneel uiterst scherp keramisch koksmes 18cm lemmet

Beste deal op: Amazon.nl
183,05
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

professioneel keramisch koksmes

Beste deal op: Amazon.nl
89,12

Meer over het koksmes lemmet

De lengte van het koksmes (chef’s knife) is variërend van wat je er normaal van zal verwachten tot een imposante vertoning van 35 centimeters. Grotere producten snijden, je wilt meer snijvlak het zijn allemaal redenen om voor een groot koksmes te gaan.

TIP: Stijlvol wit en vlijmscherp

70 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Arcos Koksmes Riviera wit 20 cm - €69,95
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Arcos Koksmes Riviera wit 20 cm
Laatste updates:
  • €69,95 - maart 17, 2021
  • €46,95 - februari 4, 2021
Sinds: februari 4, 2021
  • Hoogste prijs: €69,95 - maart 17, 2021
  • Laagste prijs: €46,95 - februari 4, 2021

Ontvang automatisch bericht bij de gewenste prijs

Is deze of andere broodmes nog net even buiten het budget? Wij sturen je automatisch een email wanneer de gewenste prijs is bereikt. Bijvoorbeeld door aanbieding.

Het koksmes hanteren

Mensen die bang zijn voor een mes pakken deze vaker aan het handvat uiteinde vast. Juist door dit ontstaat er minder controle waardoor ongelukken gebeuren.

Een professionele chef zal minimaal 1 vinger (wijsvinger) tegen of op het metaal leggen voor een veel betere besturing. Ervaring leert tevens dat bij ervaren gebruikers die automatisch alleen het handvat vastpakken, het snijvlak bot is geraakt.

Het handvat

Verschillende koksmessen met verschillende handvatten. Een westerse handgreep is gebogen en meestal van kunststof. Bij een oosterse zijn handgrepen juist recht en van hout.

Gehoekt of rond

Hoe het koksmes in de hand ligt, jou het gevoel geeft dat jij onder controle bent is uiterst belangrijk.

Ronde handvatten die we hoofdzakelijk bij de oosterse varianten zien willen bij sommige mensen in de hand gaan rollen, dit is zeker niet aanraadbaar. Een gehoekte vorm zorgt voor een verbeterde grip.

Opbergen

Keukenmessen dienen altijd netjes en veilig te worden opgeborgen, zo ook de koksmessen. Het beste is om een magneetstrip tegen je keuken muur te bevestigen. Alle messen hangen dan stevig met het handgreep naar beneden. Laat nooit een keukenmes los in een keukenla liggen.

9.5/10 Lees recensie
95 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: COM-FOUR® messenmagneetstrip van acaciahout voor wandmontage - messenmagneetstrip - meshouder voor in de keuken - magneetrail voor messen - 40 cm (Acacia hout) - €25,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor COM-FOUR® messenmagneetstrip van acaciahout voor wandmontage - messenmagneetstrip - meshouder voor in de keuken - magneetrail voor messen - 40 cm (Acacia hout)
Laatste updates:
  • €25,99 - mei 20, 2021
  • €31,99 - mei 17, 2021
  • €30,99 - april 18, 2021
  • €29,99 - maart 8, 2021
Sinds: maart 8, 2021
  • Hoogste prijs: €31,99 - mei 17, 2021
  • Laagste prijs: €25,99 - mei 20, 2021
Laatste Amazon prijsupdate was: juni 12, 2021 7:53 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Japanse Koksmessen

Het Japanse Damascus stalen koksmes

De mooiste, scherpste en hardste keukenmessen als koksmessen hebben een Japans achtergrond. Deze messen bezitten een hoog gehalte koolstof in het staal. Bij het smeden wordt staal gevouwen zodat er lagen ontstaan. Dit is een techniek waardoor het mes alsmaar harder wordt. Uit Japan komen tevens de beste slijptechnieken, deze zijn vaak van generatie naar generatie overgebracht om de kunst van het mes slijpen door te geven.

Merken

Terug lezen koksmessen

Exit mobile version