Messcherpe aanbiedingen fileermessen

Fileermessen

Het minste productverlies
fileermessen filet knifes
De scherpste fileermes prijzen

Een fileermes (fillet knife) is een lange slanke keukenmes dat een flexibel lemmet heeft. Dankzij deze flexibiliteit is het mogelijk om zowel vis als vlees flinterdun te fileren zodat productverlies minimaal blijft.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
goed Acros fileermes 20cm lemmet

goed Acros fileermes 20cm lemmet

24,64
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
goedkoop Arcos fileermes 20cm lemmet

goedkoop Arcos fileermes 20cm lemmet

16,76
Aanrader
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
professioneel Sabatier fileermes 17cm lemmet
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
goedkoop Victorinox fileermes 18cm lemmet

De kunsten van fileermessen

Dit lemmet valt zeer dicht over bot, been en graat te halen waardoor er vrijwel geen verlies van het product is. Door de buigzaamheid laat het zich moeiteloos langs de harde kern begeleiden. Dit is zo’n unieke eigenschap dat geen ander keukenmes op uitbeenmessen na deze fileermessen kan nadoen.

TIP: Wüsthof fileermes

Ontvang automatisch bericht bij de gewenste prijs

Is deze of andere fileermes nog net even buiten het budget? Wij sturen je automatisch een email wanneer de gewenste prijs is bereikt. Bijvoorbeeld door aanbieding.

Vlees fileren

Bij een groot lap vlees zoals een complete ossenhaas zit hier de ketting nog omheen. Deze behoort te worden verwijderd want het is minder eetbaar. Het slanke lemmet van je fileermes kan moeiteloos tussen deze ketting en vlees komen waarna met een enkele vloeiende beweging de ketting wordt weggesneden.

Vis fileren

Een zalm gaan fileren is net zo simpel. Maak eerst een diepe inkeping vanaf de rug tot aan het graat. Staartstukken zijn smaller, deze worden zonder voorsnijden direct gehalveerd. Nu dat het dikke gedeelte is open gesneden kan je de bovenkant wat omhoog tillen zodat je kan zien wat je doet. Haal rustig het fileermes langs het graat tot uiteindelijk je fileermes via de buikwand naar buiten steekt.

Hanteren

Het hanteren van fileermes kent grote verschillen zelfs bij professionele. We zien over het algemeen bij de thuischef dat op dit punt de pro’s van de amateurs worden gescheiden. De beste blijven met in ieder geval 1 vinger contact met het metalen lemmet houden. Dit is door de slanke vorm veel vaker op de metalen rug van het lemmet.

Onderhoud

Voordat je vlees of vis gaat fileren is het verstandig om eerst je fileermes aan te zetten met een aanzetstaal. Zo blijft het lemmet altijd scherp. Reiniging behoort met de hand onder de kraan te worden gedaan. Schoonmaakmiddel, boenen en warm water is voldoende. Stop nooit een keukenmes in je vaatwasser.

Opbergen

Elk keukenmes zo ook het fileermes dient een veilige plek te hebben. We raden een messenmagneetstrip aan. Deze wordt tegen de keukenmuur bevestigd. Hang de messen met handgreep naar beneden.

9.5/10 Lees recensie
95 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: COM-FOUR® messenmagneetstrip van acaciahout voor wandmontage - messenmagneetstrip - meshouder voor in de keuken - magneetrail voor messen - 40 cm (Acacia hout) - €29,99
Laatste Amazon prijsupdate was: november 27, 2022 5:02 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Mooie toevoeging in je messenset

0

goedkoop Victorinox fileermes 18cm lemmet

goedkoop Victorinox fileermes 18cm lemmet

Voor die ene keer dat je gaat fileren is dit goedkope fileermes van Victorinox geschikt. Het 18cm lange lemmet is buigbaar waardoor je makkelijk langs graat of bot kan snijden. De handgreep pakt goed ...

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo