
Broodmessen
Voor onder andere het snijden van deegwaren is het broodmes de juiste keuze. Het lemmet is voorzien van kartels waardoor korst makkelijk doorheen te snijden is.

goed 23 lemmet broodmes Ballarini

goedkoop Wüsthof broodmes 20cm lemmet

goed broodmes Arcos 21cm lemmet

professioneel Arcos broodmes 20cm lemmet hout
Product blijft intact
Dankzij de kartels pakt het broodmes soepel de korst om vervolgens mooie plakken zonder krummels te snijden. Er is vrijwel geen inspanning nodig waardoor het brood niet wordt geplet. Stokbrood, afbak brood en zelfs zachte bolletjes blijven intact.
TIP: Stijlvol wit en vlijmscherp

Ontvang automatisch bericht bij de gewenste prijs
Is deze of andere broodmes nog net even buiten het budget? Wij sturen je automatisch een email wanneer de gewenste prijs is bereikt. Bijvoorbeeld door aanbieding.
Snijtechniek
Een broodmes hanteren is vrij simpel. Het lemmet wilt liever van boven naar beneden snijden, dit is dan ook het gemakkelijkst en veiligst. Met slechts iets meer ervaring is horizontaal snijden net zo veilig te verrichten.
Goede controle over het broodmes behaal je door met in ieder geval 1 vinger contact met het metaal te maken. Op deze manier stuur je het lemmet langs de ingetrokken vingers van de andere hand.
Hoe verder je hand van het lemmet zich bevindt des te minder controle, dit zorgt voor onnodig gevaarlijke situaties.
-
goedkoop broodmes zwart 20cm
HEMA Broodmes (zwart) nu voor slechts €4,25,-. Een broodmes met een lengte van 20 cm. Ligt prettig in de hand en daardoor ook handig om brood mee te ...
€4,25 Koop Product -
professioneel broodmes 20cm lemmet Wartmann
Wartmann messen zijn gemaakt voor chefs van ieder niveau. De messen blinken uit in design en kwaliteit. Gesmeed uit 1 stuk extra gehard ThyssenKrupp ...
€49,95 Koop Product -
goedkoop RVS broodmes Alphina 33cm
Dit broodmes/kartelmes heeft een snijblad welke is gemaakt van hoogwaardig roestvrij edelstaal. Lengte: ongeveer 33,5 cm. Vaatwasser bestendig.
€7,99 Koop Product -
professioneel broodmes 20cm lemmet wit Arcos
De messen serie Riviera Blanc is oorspronkelijk gemaakt voor de Franse markt. De ontwerper van het Spaanse Arcos haalde zijn inspiratie uit de vele ...
€41,95 Koop Product
Het design
Doorgaans zijn de meeste broodmessen tussen de 20 en 30 centimeters lang. De handgreep kan van zowel hout als kunststof zijn. Veelal zijn de oosterse modellen voorzien van een recht houten handvat. Westerse modellen hebben vaker een duidelijke handgreep en zijn van kunststof.
Onderhoud
Voor de snij klus raden we aan om eerst het broodmes even aan te zetten met een aanzetstaal. Zo blijft het snijvlak scherp en hoeft nooit te worden geslepen.
Na gebruik is onder de kraan afwassen het verstandigst. Al zijn sommige broodmessen vaatwasserbestendig, we raden dit niet aan.
Opbergen
Keukenmessen dienen altijd netjes en veilig te worden opgeborgen, zo ook het broodmes. Het beste is om een magneetstrip tegen je keuken muur te bevestigen. Alle messen hangen dan stevig met het handgreep naar beneden. Laat nooit een keukenmes los in een keukenla liggen.
Japanse broodmessen
professioneel Yousunlong 17cm lemmet Damascus Suntokumes

- Hoogste kwaliteit: zeer hoogwaardig, extra scherp professioneel mes met lemmet van Japans damaststaal, ...
professioneel schilmesje Forged 7cm lemmet Damascus staal

- FORGED OLIVE: Samensmelting van robuust staal met prachtig olijfhout, wat een warme en moderne uitstraling ...
goed officemes 9cm lemmet

- Dit mes wordt volledig gemaakt door kunstmatige werk, hierdoor maakt het uiterst scherp. Goede textuur, goede ...
professioneel officemes ZXBF 10cm lemmet Damascus staal

- Een uitstekende Damascus stalen mes heeft een scherpte vier keer hoger dan een normale stalen mes, dat wordt ...
Het Japanse Damascus stalen broodmes
De mooiste, scherpste en hardste keukenmessen als broodmessen hebben een Japans achtergrond. Deze messen bezitten een hoog gehalte koolstof in het staal. Bij het smeden wordt staal gevouwen zodat er lagen ontstaan. Dit is een techniek waardoor het mes alsmaar harder wordt. Uit Japan komen tevens de beste slijptechnieken, deze zijn vaak van generatie naar generatie overgebracht om de kunst van het mes slijpen door te geven.