broodmessen kitchen knifes

Broodmessen

Tegen kruimelen en pletten
De scherpste broodmes prijzen

Voor onder andere het snijden van deegwaren is het broodmes de juiste keuze. Het lemmet is voorzien van kartels waardoor korst makkelijk doorheen te snijden is.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
goed 23 lemmet broodmes Ballarini

goed 23 lemmet broodmes Ballarini

22,70
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
goedkoop Wüsthof broodmes 20cm lemmet

goedkoop Wüsthof broodmes 20cm lemmet

23,40
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
goed broodmes Arcos 21cm lemmet

goed broodmes Arcos 21cm lemmet

33,95
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
professioneel Arcos broodmes 20cm lemmet hout

Product blijft intact

Dankzij de kartels pakt het broodmes soepel de korst om vervolgens mooie plakken zonder krummels te snijden. Er is vrijwel geen inspanning nodig waardoor het brood niet wordt geplet. Stokbrood, afbak brood en zelfs zachte bolletjes blijven intact.

TIP: Stijlvol wit en vlijmscherp

70 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Arcos Broodmes Riviera wit 20 cm - €33,56

Ontvang automatisch bericht bij de gewenste prijs

Is deze of andere broodmes nog net even buiten het budget? Wij sturen je automatisch een email wanneer de gewenste prijs is bereikt. Bijvoorbeeld door aanbieding.

Snijtechniek

Een broodmes hanteren is vrij simpel. Het lemmet wilt liever van boven naar beneden snijden, dit is dan ook het gemakkelijkst en veiligst. Met slechts iets meer ervaring is horizontaal snijden net zo veilig te verrichten.

Goede controle over het broodmes behaal je door met in ieder geval 1 vinger contact met het metaal te maken. Op deze manier stuur je het lemmet langs de ingetrokken vingers van de andere hand.

Hoe verder je hand van het lemmet zich bevindt des te minder controle, dit zorgt voor onnodig gevaarlijke situaties.

Het design

Doorgaans zijn de meeste broodmessen tussen de 20 en 30 centimeters lang. De handgreep kan van zowel hout als kunststof zijn. Veelal zijn de oosterse modellen voorzien van een recht houten handvat. Westerse modellen hebben vaker een duidelijke handgreep en zijn van kunststof.

Onderhoud

Voor de snij klus raden we aan om eerst het broodmes even aan te zetten met een aanzetstaal. Zo blijft het snijvlak scherp en hoeft nooit te worden geslepen.

Na gebruik is onder de kraan afwassen het verstandigst. Al zijn sommige broodmessen vaatwasserbestendig, we raden dit niet aan.

Opbergen

Keukenmessen dienen altijd netjes en veilig te worden opgeborgen, zo ook het broodmes. Het beste is om een magneetstrip tegen je keuken muur te bevestigen. Alle messen hangen dan stevig met het handgreep naar beneden. Laat nooit een keukenmes los in een keukenla liggen.

9.5/10 Lees recensie
95 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: COM-FOUR® messenmagneetstrip van acaciahout voor wandmontage - messenmagneetstrip - meshouder voor in de keuken - magneetrail voor messen - 40 cm (Acacia hout) - €24,83
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor COM-FOUR® messenmagneetstrip van acaciahout voor wandmontage - messenmagneetstrip - meshouder voor in de keuken - magneetrail voor messen - 40 cm (Acacia hout)
Laatste updates:
  • €24,83 - januari 23, 2023
  • €24,99 - januari 21, 2023
  • €25,99 - november 28, 2022
  • €29,99 - augustus 27, 2022
Sinds: augustus 27, 2022
  • Hoogste prijs: €29,99 - augustus 27, 2022
  • Laagste prijs: €24,83 - januari 23, 2023
Laatste Amazon prijsupdate was: januari 25, 2023 7:49 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Japanse broodmessen

Het Japanse Damascus stalen broodmes​

De mooiste, scherpste en hardste keukenmessen als broodmessen hebben een Japans achtergrond. Deze messen bezitten een hoog gehalte koolstof in het staal. Bij het smeden wordt staal gevouwen zodat er lagen ontstaan. Dit is een techniek waardoor het mes alsmaar harder wordt. Uit Japan komen tevens de beste slijptechnieken, deze zijn vaak van generatie naar generatie overgebracht om de kunst van het mes slijpen door te geven.

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo