
Dit charcuteriebord met kerstkrans is de perfecte feestelijke touch voor elk vakantiefeest! Het is verbluffend en heerlijk! Bovendien is het supergemakkelijk om te maken en zullen al je gasten onder de indruk zijn!
Als je op zoek bent naar meer kersthapjes om deze kerstperiode te maken, probeer dan deze kerstcornflake-kransen , deze GEWELDIGE cranberry-salsa en deze heerlijke zelfgemaakte madeleines !
Kerstkrans Charcuterie
Deze krans is niet bedoeld om aan je deur te hangen… hij is bedoeld om te eten! Wat is naar mijn mening de beste soort krans! Ik ben dol op een goed charcuterie (shar-koo-tuh-ree) bord! Ze zijn ZO lekker en je kunt ze letterlijk voor elke gelegenheid maken. Ik vind het geweldig hoe mooi ze eruit zien en hoe je er alles op kunt zetten om ze precies te maken wat je feest nodig heeft! Dit bord is geen uitzondering! Gevuld met kerstkleuren en heerlijke kazen, fruit en vlees… Het zal de aandacht trekken van al uw gasten!
Het beste hiervan is dat het ZO eenvoudig te maken is, maar het ziet eruit als een miljoen dollar! Ik heb de stapsgewijze instructies bijgevoegd om u precies te laten zien wat u moet doen om dit thuis zelf te maken. Als je klaar bent, wil je voor alles een charcuteriebord maken! En jij kan! Ik maak ze graag met kindvriendelijke snacks die mijn kinderen na school kunnen eten. Ze vinden het zo chique en ze vinden het geweldig! Er is geen juiste manier om dit te maken, dus wees creatief en doe eens gek!
Kaas om te gebruiken voor een kerstkrans Charcuterie
Ik begin graag met het opbouwen van een charcuteriebord met mijn kazen. Zoals ik al zei, voel je vrij om alle items te gebruiken die je op je bord wilt! Dit zijn de kazen die ik op dit bord heb gebruikt:
- Knoflook Kruiden Brie
- Engelse Cheddar Kaas
- Cranberry Kaas
- Cranberry Kaneel Geitenmelk Kaas
Als je van kaas houdt en er nog wat aan wilt toevoegen, of als deze kazen niet beschikbaar zijn, dan kun je ook manchego, provolone en pepper jack proberen! Je kunt niet fout gaan door meer kaas te gebruiken!
Vlees om te gebruiken op een kerstkrans Charcuterie
Ik heb dit bord niet met te veel vlees geladen! Maar het mooie van deze boards is dat je dat kunt doen en alleen precies kunt gebruiken wat je wilt! Ik heb er speciaal een gebruikt omdat ik wist dat ik er een prachtige bloem van kon maken! Voor dit bord heb ik gebruikt:
- Italiaanse Droge Salami
Als je meer vlees en minder kaas en fruit wilt toevoegen, raad ik aan om wat pepperoni, prosciutto, Spaanse chorizo of capocollo te gebruiken!
Volgende komt de vrucht!
De sleutel tot het zo feestelijk maken van een kerstcharcuteriekrans zijn de kleuren die je erop legt! En de meeste kleur die je krijgt, komt van het fruit dat je plukt! Ik heb een paar gedurfde kleuren gekozen, zodat ze echt op mijn bord zouden springen. Dit zijn de vruchten die ik heb gebruikt:
- Aardbeien
- Druiven
- Granaatappel
- Veenbessen
- Bosbessen
Ik vind het vooral leuk om fruit toe te voegen aan een charcuteriebord, niet alleen omdat het een klassiek ingrediënt is, maar ook vanwege de geweldige smaak en textuur. Het is fijn om een sappige, frisse smaak te hebben als aanvulling op alle hartige vleeswaren en kazen!
Vergeet de noten, crackers en snoepjes niet!
De laatste ingrediënten die je aan dit bord toevoegt, tillen het echt naar een hoger niveau in smaak en textuur! Door de noten, crackers en chocolaatjes toe te voegen, onderscheidt je bord zich en maak je het af voordat je klaar bent om te garneren! Dit zijn de noten, crackers en snoepjes die ik heb gebruikt:
- Pistachenoten
- Gekonfijte pecannoten
- Gebakken crackers
- Ghiradelli pepermunt schors vierkantjes
Dit deel van het bord is een grote mix van zout en zoet, wat zo belangrijk is! Door beide te gebruiken, passen ze bij al het andere op het bord! Als je meer van deze dingen wilt toevoegen, kun je proberen wat chocolade kanjers, tarwekoekjes, walnoten, amandelen en macadamianoten te gebruiken!
Laten we het allemaal samenvoegen!
Nu je alle ingrediënten voor dit bord hebt verzameld, is het tijd voor het leuke gedeelte! Om het in elkaar te zetten en dit charcuteriebord met kerstkrans te maken! Het is zo mooi en lekker! Het wordt zeker de ster van het feest!
- Kaas toevoegen: Begin in een cirkelvorm met het samenstellen van je bord door de kazen toe te voegen.
- Schik het vlees: Vervolgens wilt u het vlees toevoegen. Ik gebruikte een klein kopje en schikte de salami als een bloem.
- Plaats het fruit: Voeg je fruit toe
- Voeg de rest van de ingrediënten toe: Vul het bord met chocolade, noten en crackers.
- Garneer: Voeg de rozemarijn in het midden toe en omlijn de krans. Voeg vervolgens enkele takjes toe aan de buitenranden.
Zoals ik al eerder zei, het beste van een charcuterie met kerstkrans is dat je kunt doen wat je wilt om het je eigen te maken! Hier zijn nog enkele ideeën die je zou kunnen gebruiken om het feestelijk te maken en perfect voor je bijeenkomst!
- Vormen gebruiken: ik gebruik graag uitstekers om verschillende shakes van de kazen te maken! Voor dit bord heb ik de kaas in de vorm van een ster uitgesneden en daarna gevuld met granaatappelpitjes. Daardoor vielen ze echt op! Je kunt dit doen of zelfs kleinere stukjes snijden in de vorm van sterren van kerstbomen! Dan kun je er echt je eigen ding van maken!
- Verander je crackers: Een goede manier om wat meer smaak en textuur binnen te brengen, is door meer crackers toe te voegen. Ik gebruik graag Trader Joe's Savory Thin crackers, Wheat Thins of Triscits.
- Maak het seizoensgebonden: Afhankelijk van voor welk seizoen je dit maakt, kun je het helemaal veranderen! Probeer deze Halloween of deze herfst voor volgend jaar! Je kunt deze zelfs voor kleinere gelegenheden maken, zoals wat goudvis, fruitsnacks, fruit en groenten voor je kinderen voor een tussendoortje na school. Deze zijn ZO leuk om te maken!

Kerstkrans Charcuterie afdrukken
- Italiaanse Droge Salami
- Knoflook Kruiden Brie
- Engelse Cheddar Kaas
- Cranberry Kaas
- Cranberry Kaneel Geitenmelk Kaas
- Aardbeien
- Druiven
- Granaatappel
- Veenbessen
- Bosbessen
- Pistachenoten
- Gekonfijte pecannoten
- Ghiradelli Pepermunt Schors Vierkantjes
- Gebakken crackers (elke soort)
- Takjes rozemarijn
-
Begin bij een cirkelvormige charcuterieplank met het samenstellen van je plank door de kazen toe te voegen.
-
Voeg vervolgens het vlees toe. Ik gebruikte een klein kopje en schikte de salami als een bloem.
-
Voeg je fruit toe.
-
Vul het bord met noten, chocolade en crackers.
-
Voeg de rozemarijn in het midden toe en omlijn de krans. Voeg enkele takjes toe aan de buitenranden.