Kerstboomsuikerkoekjes

Bron

Een uiterst scherp chef’s knife bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere kokin hebben we wel iets zoals dit koksmes. Deze ligt prettig in de hand dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Dit mes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Als u een dessert wilt dat zowel feestelijk als heerlijk is, hoeft u niet verder te zoeken! Deze kerstboomsuikerkoekjes zullen schitteren op elk kerstfeest!

Voor meer smakelijke traktaties met een thema, moet je mijn Grinch-koekjes , Italiaanse kerstkoekjes en cornflake-kransen proberen! Ze zijn net zo schattig als lekker!

A variety of Christmas tree cookies. Recept voor kerstboomsuikerkoekjes – 3 glazuurideeën!

Ik ben zo klaar voor de feestdagen! De kerstsfeer heeft me dit jaar een beetje vroeg bereikt … dus dat betekent dat er meer thema-traktaties op je af komen! Eerst de kaneelbroodjeskrans , dan de eierpunchpannenkoekjes , het chocolade- yuleblok en nu de schattigste kleine kerstboomsuikerkoekjes! Deze boterachtige suikerkoekjes zijn meer dan eenvoudig te maken, maar zo ongelooflijk lekker! In dit recept gebruik ik een beetje zure room in mijn koekjesdeeg waardoor ze zo zacht en vochtig zijn! Ze zijn de perfecte boterachtige traktatie. Je hebt nu een partij van deze slechteriken nodig!

Ik heb ook 3 supereenvoudige glazuurideeën toegevoegd om je op weg te helpen! Mijn kinderen vinden het geweldig om te helpen met dit onderdeel. Ik vind het geweldig om te zien hoe ze elk hun eigen kleine boom maken! Ik gebruikte mijn go-to cream cheese frosting voor deze koekjes. Dat beetje tang is mijn favoriet! Je kunt ook botercrème of royal icing gebruiken . Welke frosting je ook kiest, je kerstboomsuikerkoekjes zullen zooo lekker zijn! Leuk ook! Dit is een recept waar ik deze feestdagen zeker nog een keer naar terug zal komen.

Ingrediënten voor Kerstboomsuikerkoekjes

Dit recept voor suikerkoekjes is een winnaar! Deze koekjes zijn gemaakt van pantry-nietjes (om je leven een beetje gemakkelijker te maken) maar zijn elke keer weer absoluut heerlijk! Van alle suikerkoekjes die ik in het verleden heb gemaakt, vind ik dit recept het beste! Alle maten vind je in onderstaande receptenkaart.

  • All-Purpose Meel : Wordt gebruikt om uw kerstboomsuikerkoekjes een lichte structuur te geven!
  • Zout : je moet zout aan je koekjes toevoegen om hun smaak te verbeteren. Zonder dat zijn ze saai!
  • Bakpoeder : Voor luchtige en luchtige koekjes!
  • Ongezouten boter: ik gebruik zachte, ongezouten boter voor een rijke smaak en om het deeg soepel te laten mengen.
  • Kristalsuiker : Witte suiker toegevoegd voor die perfecte zoetheid!
  • Eigeel : Eidooiers hebben een hoog vetgehalte waardoor uw koekjes zacht en mals worden.
  • Zure room : Voegt extra vet toe (zachte koekjes!) en geeft de koekjes een klein beetje pit.
  • Vanille-extract : Vanille helpt de smaak van de koekjes te verdiepen! Gebruik indien mogelijk puur vanille-extract!
  • Citroenextract : (Optioneel) Ik voeg graag een beetje citroenextract toe voor een pittige afdronk.

Laten we bomen maken!

Dit recept is perfect voor al je koekjesmaakbehoeften dit seizoen. Het is zo eenvoudig en je kunt je koekjesvormpjes verwisselen om allerlei vormen te maken! Hoe schattig ze ook zijn, verwacht niet dat ze lang meegaan! Elk koekje is zachte, boterachtige perfectie.

  1. Verwarm de oven voor, lijn koekjesbladen : laten we beginnen! Verwarm om te beginnen de oven voor op 350 ° Fahrenheit en bekleed 2-3 bakplaten met bakpapier.
  2. Klop de droge ingrediënten : Klop in een middelgrote kom de bloem, het zout en het bakpoeder door elkaar. Opzij zetten.
  3. Meng boter en suiker: Klop in een andere middelgrote kom de boter en de suiker 2-3 minuten tot ze licht en luchtig zijn.
    Resterende ingrediënten toevoegen: Voeg vervolgens de eidooiers, zure room en extracten toe en mix tot ze net gemengd zijn.
  4. Meng natte en droge ingrediënten : Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng tot ze net volledig zijn gecombineerd.
  5. Roll and Cut: Dit recept vereist geen koeltijd, dus je bent klaar om je koekjes uit te rollen! Verdeel het deeg in 2-3 stukken en rol ze een voor een op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ze een dikte van 2,5 cm hebben. Gebruik je favoriete kerstboomvormpjes (of alternatieve vormen!) om je koekjes uit te steken. Druk de restjes tegen elkaar en laat ze ongeveer 5 minuten rusten. Rol de restjes opnieuw uit en snij meer koekjes tot al het deeg is gebruikt.
  6. Bakken : plaats de koekjes op de met bakpapier beklede bakplaten met een tussenruimte van 1 inch. Bak 7-8 minuten, draai de pan om 4 minuten. Ik vind dat dit de koekjes een mooi, gelijkmatig bakresultaat geeft. De randen zijn net gezet en de koekjes zullen heel licht van kleur zijn en er moet een minimale kleuring onder zitten.
  7. Cool and Frost: Laat de koekjes 2 minuten op de pan afkoelen om de vorm in te stellen voordat ze worden overgebracht naar een koelrek. Vries ze in zodra ze zijn afgekoeld of bewaar ze in een luchtdichte verpakking tot je klaar bent om ze in te vriezen.

Various frosting colors and sprinkles.

Tips en trucs voor suikerkoekjes

Hier zijn een paar van mijn favoriete tips om je kerstboomsuikerkoekjes net zo lekker te laten smaken als ze eruit zien! Je wilt ze het hele jaar door maken!

  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur: De sleutel tot een soepel koekjesdeeg is om natte ingrediënten op kamertemperatuur te gebruiken! Laat je boter, eieren en zure room 30 minuten op het aanrecht staan voordat je ze aan het deegmengsel toevoegt.
  • Don't Overmix: Het beste van suikerkoekjes is dat ze licht en luchtig zijn! Als je je deeg te lang mengt, worden je koekjes hard en compact. Meng alleen totdat alle ingrediënten zijn gecombineerd.
  • Glazuur: Omdat suikerkoekjes een neutrale smaak hebben, kun je elke soort glazuur gebruiken die je maar wilt! Je zult ze moeten proberen met roomkaas , chocoladebotercrème en chocoladeroomkaasglazuur !

Process shots of dipping cookie into frosting and adding sprinkles. Eenvoudig kerstboomontwerp

Voor ons eerste ontwerp beginnen we met het meest eenvoudige! Deze is geweldig als je grote hoeveelheden kerstboomsuikerkoekjes maakt. Gewoon onderdompelen, sprenkelen en gaan!

  1. Warm Frosting : Verf een kleine kom frosting in een felgroene kleur. Je kunt je frosting een paar seconden in de magnetron doen voor een gladdere textuur!
  2. Dip : plaats je koekje plat in het gesmolten glazuur totdat het volledig is bedekt.
  3. Strooi : Werk af met een snoepster en voeg hagelslag toe als ornamenten!

Frosting cookie with Christmas lights design. Ontwerp Kerstlichtboom

Dit traditionele kerstboomontwerp is een van mijn favorieten. Het is zo schattig!

  1. Vorsttakken en naalden: Gebruik een fijne spuitmond en groene glazuur om naalden te maken die naar beneden hellen totdat het hele koekje bedekt is.
  2. Licht toevoegen : gebruik zwarte gelglazuur en spuit een zigzagbeweging naar beneden om de reeks kerstverlichting te creëren. Voeg veelkleurige snoepjes toe als bollen.

Closeup of a Christmas tree sugar cookie with Christmas light detailing. Pluizig kerstboomontwerp

Dit pluizige boomontwerp is de perfecte aanvulling op je line-up voor suikerkoekjes! Door de lichtgroene kleur ziet het er bevroren uit met sneeuw!

  1. Mix Light Green Frosting : Voeg eerst een beetje wit glazuur toe aan je groene schaal om een pastelvariatie te maken.
  2. Frost Needles : Gebruik je pastelgroene glazuur en een extra grote stervormige biestip om klodders op elkaar te leggen om de boom er pluizig uit te laten zien. Bedek het hele koekje.
  3. Details toevoegen : gebruik een zeer fijne piping-tip of gelliners om details van maretak en snoepriet toe te voegen. Je kunt tussendoor ook hagelslag toevoegen voor ornamenten!

Frosting a Christmas tree cookie and adding candy cane detailing.

Overgebleven kerstboomkoekjes bewaren

Als je nog kerstboomsuikerkoekjes hebt (waarvan ik ten zeerste betwijfel of je dat zult doen), kun je ze als volgt bewaren! Ik verzeker je, je zult het geweldig vinden om ze in de buurt te hebben om op te knabbelen! Ze zijn zo waanzinnig lekker, zelfs dagen nadat je ze hebt gemaakt!

  • Op kamertemperatuur: Als je je koekjes hebt ingevroren met royal icing , kunnen ze tot 1 week bij kamertemperatuur in een luchtdichte trommel worden bewaard.
  • In de koelkast: Als je botercrème of roomkaasglazuur op je koekjes hebt gebruikt, moeten ze in de koelkast worden bewaard. Ze gaan 2-3 dagen mee.

Closeup of a Christmas tree cookie with mistletoe and candy cane detailing.

Meer kersttraktaties

Wat zouden de feestdagen zijn zonder al het lekkers? Verspreid wat kerstsfeer door deze smakelijke desserts op je volgende feest te serveren! Ze zijn gemakkelijk, feestelijk en absoluut onweerstaanbaar! Ik weet dat jij en de jouwen van ze zullen houden!

Desserts

Beste Christmas Cracker Recept (Saltine Cracker Toffee)

Desserts

Pepermunt Cheesecake

Desserts

Eierpunch Fudge

Desserts

Kerst kleverige boterkoekjes

Kerstboomsuikerkoekjes afdrukken

Als u een dessert wilt dat zowel feestelijk als heerlijk is, hoeft u niet verder te zoeken! Deze kerstboomsuikerkoekjes zullen schitteren op elk kerstfeest!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord kerstboomkoekjes, kerstboomsuikerkoekjes
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 8 minuten
Totale tijd 33 minuten
Porties 18 Koekjes
Calorieën 137kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • ½ Theelepel Zout
  • ½ Theelepel bakpoeder
  • ½ Kopje Ongezouten Boter Verzacht
  • 2/3 kop kristalsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 ½ Eetlepel Vanille-extract
  • 1 theelepel citroenextract optioneel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350° en bekleed 2-3 bakplaten met bakpapier.
  • Klop in een middelgrote kom de bloem, het zout en het bakpoeder door elkaar. Opzij zetten.
  • Klop in een andere middelgrote kom de boter en de suiker 2-3 minuten tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eidooiers, zure room en extracten toe en mix tot alles net gemengd is.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en mix tot ze net helemaal vol zijn.
  • Dit recept vereist geen koeltijd, dus je bent klaar om je koekjes uit te rollen! Verdeel het deeg in 2-3 stukken en rol ze een voor een op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ze een dikte van 2,5 cm hebben. Gebruik uw favoriete kerstboom cookie cutters (of alternatieve vormen!) Uit te snijden uw cookies. Druk de restjes tegen elkaar en leg ze opzij om ongeveer 5 minuten te rusten. Rol de restjes opnieuw uit en snij meer koekjes tot al het deeg is gebruikt.
  • Plaats de koekjes op de met bakpapier beklede bakplaten met een tussenruimte van 1 inch. Bak 7-8 minuten, draai de pan om 4 minuten. Ik vind dat dit de koekjes een mooi, gelijkmatig bakresultaat geeft. De randen zijn net gezet en de koekjes zullen heel licht van kleur zijn en er moet een minimale kleuring onder zitten.
  • Laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de pan om de vorm te laten stollen voordat u ze naar een koelrek verplaatst. Vorst, zodra ze zijn afgekoeld of bewaard in een luchtdichte verpakking totdat je klaar bent om ze te bevriezen.

Voeding

Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 2g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 36 mg | Natrium: 68 mg | Kalium: 33 mg | Vezel: 1g | Suiker: 8g | Vitamine A: 195IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 13 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo