Karthigai Pori Recept | Aval pori

Bron

Een fonkelnieuw keukenmes bestellen? Voor iedere kook fanaat is een scherp mes een echte must have. Deze ligt prettig in de hand dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Als je dit chef’s knife koopt hebben je keukenmessen een mooie uitbreiding erbij.

Karthigai pori recept of aval pori wordt bereid met gepofte geklopte rijst (puffed aval/poha). U hoeft zich geen zorgen te maken over de consistentie van de siroop, perfect voor beginners.

karthigai aval pori Zoete Aval pori | Karthigai deepam recepten

Traditioneel is het een van de belangrijkste offers tijdens het Karthigai Deepam-festival .

In tegenstelling tot mijn andere Pori Urundai-recept , deel ik een recept dat je op een bord kunt smeren in plaats van er balletjes van te maken. Deze Karthigai aval pori en my nel pori wordt thuis aangeboden, meestal niet tot balletjes.

[feast_advanced_jump_to] Karthigai

Toen ik in 2008 mijn allereerste pori urundai-recept op mijn blog plaatste, wist ik niet dat arisi pori urundai bij mij thuis wordt bereid om te snacken.

Die dagen in Singapore was het slechts ongeveer een jaar kennis over de bron van ingrediënten die we hier krijgen.

Ik heb nauwelijks contact met mensen, maandelijks bezoek aan Mustafa-centrum alleen, onze one-stop-bron voor alles.

We draaien niet eens onze hoofden van deze of die kant, stappen uit de taxi, kopen daar dingen en komen terug met de taxi.

Ik heb Little India nog nooit verkend en ken nauwelijks winkels die deze zeldzame ingrediënten verkopen.

Ik was zo blij en trots dat ik iets voor het festival voorbereidde en in mijn eentje vierde.

Later vertelden alleen moeder en MIL me dat we het die dag redden voor naam en kinderen. Ja, ze maken drie varianten, alleen arisi pori en soms neemt nel pori de vorm van een bal aan, omdat het bedoeld is om kinderen te laten snacken.

Als kinderen hebben we aval pori zelden aangeraakt, omdat het iets moeilijker is dan de andere twee. We krijgen zelfs mondzweren omdat we er hard aan gaan.

Waar als nel pori en arisi pori in een mum van tijd voorbij zijn. Maar ze zeggen ook dat we het ze rustig aan moeten doen, omdat het spijsverteringsproblemen kan geven als we het te veel doen.

Eindelijk maak ik hier deze traditionele aval pori (Karthigai pori) die het belangrijkste offer is op de dag van het Karthigai deepam-festival.

soorten pori

Gepofte rijst is gepofte korrel, meestal bereid uit rijst. Deze worden in India voornamelijk in verschillende vormen geconsumeerd.

In Zuid-India worden de verschillende vormen van gepofte rijst ook gebruikt tijdens het Karthigai Deepam-festival.

Aval pori Aval pori

Laten we eerst eens kijken naar de verschillende soorten pori.

  • Nel Pori – Nel Pori wordt zelf bereid uit rijstveld voordat het door een ander proces van pellen / malen gaat. Pas nadat het is gepoft, wordt de schil verwijderd.
  • Aval pori – Geklopte rijst (Poha/aval) wordt gepoft om aval pori te krijgen. Dit kan thuis gedaan worden met poha/aval.
  • Arisi pori – Rijst is gepofte (gepeld / gemalen) en dit wordt veel gebruikt in heel India, snacks zoals Kara pori , chaats en ontbijt of lunch worden ook gemaakt met gepofte rijst.

Laten we vandaag in dit bericht kijken hoe we Karthigai pori kunnen maken met aval pori.

ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten voor Karthigai aval pori:

karthigai pori ingrediënten Ingrediënten voor aval pori

  • Aval pori – Ik gebruikte kant-en-klare gepofte aval (gepofte gepofte rijst) Je kunt je eigen rijst bereiden door aval (dikke variëteit / getti aval) beetje bij beetje (in porties) in ghee te roosteren en in het recept te gebruiken. Meten na het braden!
  • Jaggery – Rasp of poedersuiker goed voor het meten. Ik gebruikte biologische rietsuiker uit een badkuip. Voor Karthigai aval pori moet rietsuiker meer zijn omdat het dichter is dan de andere variëteiten. Moeder zegt dat het aan de lossere kant moet zijn (thalara irukkanum)
  • Gehakte kokosnoot – Verse kokosnoot gehakt en gebakken in ghee tot ze goudbruin zijn om vocht te verwijderen. Je kunt ook kopra (gedroogde kokosnoot) gebruiken. Het voegt textuur en smaak toe aan dit gerecht.
  • Sesamzaad – Geroosterde en toegevoegde witte sesamzaadjes. Je kunt ook zwarte sesam gebruiken.
  • Kardemom – Groene kardemom voegt niet alleen smaak toe, maar weet je dat het ook de spijsvertering bevordert en maagproblemen aanpakt?
  • Droge gember – Hetzelfde als kardemom, dit is voornamelijk om maagproblemen aan te pakken die worden veroorzaakt door rietsuiker of gepofte rijst/geklopte rijst.
  • Ghee – Zelfgemaakte ghee voor smaak, om nog maar te zwijgen van het is een Indiaas superfood!

Zie receptenkaart voor volledige lijst en hoeveelheden.

Lezers uit Singapore – ik heb zowel aval pori als Organic pure Jaggery tub van Sri Murugan, Simei gebruikt (Disclaimer: ik word niet betaald om dit te schrijven – alleen nuttige informatie)

Stap voor stap

1. Zeef aval pori met een grote metalen zeef en verwijder met de hand eventuele onzuiverheden.

schoon

2. Neem daarna een pan (kadai) en rooster de aval pori lichtjes om hem op te warmen.

gewoon braden om op te warmen

Hint : ik heb mijn lichtgewicht messing kadai gebruikt (Amazon affiliate link)

3. Verwijder in een bord en houd apart.

aval pori opgewarmd

4. Droog daarna sesamzaadjes droog. Zodra het begint te knappen, hier en daar goudkleurig wordt, verwijder je het in een bord.

Sesam zaden

5. Rooster vervolgens de pottukadalai om op te warmen.

pottukadalai

Voeg er ghee en gehakte kokosnoot aan toe. Rooster goudbruin, houd apart.

ghee plus kokosnootkokos goud geroosterd

6. Begin in dezelfde kadai met het verwarmen van rietsuiker en water.

rietsuiker water

7. Verder goed mengen en rietsuiker volledig oplossen.

los rietsuiker op

8. Zodra de rietsuiker is opgelost, filtert u het om eventuele onzuiverheden te verwijderen.

filter rietsuiker siroop

9. Was de pan/kadai en doe de gefilterde siroop terug in de pan, begin opnieuw met verwarmen. Laten koken.

opnieuw koken

10. Houd water in een kom en voeg een paar druppels toe om de consistentie te controleren.

rietsuiker siroop

11. Het mag niet oplossen, je moet het kunnen verzamelen. Als je rolt, vormt het een zachte bal.

uruttu padham voor pori

12. Zet het fornuis uit, voeg de aval pori toe.

aval pori . toevoegen

13. Voeg geroosterde sesamzaadjes, ghee geroosterde kokosnoot met de ghee, kardemom en droge gember toe.

Karthigai Deepam-recepten

14. Meng goed zodat alle aval bedekt is met siroop.

mix met rietsuiker

15. Breng over naar de plaat. Als de siroop in het juiste stadium is, is hij gemakkelijk over te brengen en blijft hij ook zo.

aval pori klaar

Je kunt kleine touwtjes zien ontstaan terwijl je het neemt en het blijft niet aan je handen plakken.

16. Als alternatief kun je ballen vormen. Maar wij bieden alleen als zodanig aan.

Apparatuur

Mijn schoonmoeder heeft een speciaal koperen vat (omhuld met blik) voor het maken van snoep. Ze gebruikt alleen voor het bereiden van snoep. Het is ook best zwaar.

Toen ik haar zag, ontwikkelde ik ook de wens om zoiets te bezitten. Dus ik heb deze lichtgewicht messing en nog een zware bronzen kadai.

Opslag

Blijft 2-3 dagen goed bij kamertemperatuur. Laat het volledig afkoelen voordat u het opbergt, anders zou het niet in vorm blijven als het zweet.

Behandel met droge handen, natte handen zullen het ook vochtig maken en ook vochtig worden.

Top Tip

  • Voor het beste resultaat is het opwarmen van de aval nodig voor het recept.
  • Gebruik rietsuiker van goede kwaliteit, indien mogelijk bereid zonder chemicaliën. Organisch rietsuikerpoeder werkt ook goed.
  • Maak je geen zorgen over het vormen, bied het gewoon als zodanig aan na het mengen. Het smaakt het lekkerst ongeacht de vorm
  • Afhankelijk van het siroopstadium en de hoeveelheid aval pori die je toevoegt, blijft het mengsel intact of bloeien en wordt het droog. Maar doe nooit de siroop dan deze uruttu padham-consistentie. Als je droog wilt, voeg dan meer pori toe.

Mijn notities

  • Door te zeven verwijdert u overtollig stof in de aval pori, gooi terwijl u zeeft, want hierdoor wordt ook het poederachtige deel in aval pori verwijderd.
  • Als u grof gemalen rietsuiker meet, kan de meting variëren.
  • Tijdens het roosteren van kokos begint het te sputteren als het goudbruin wordt. Je kunt de vlam uitschakelen en in de hete ghee zijn om verder goud te worden om sputteren na die fase te voorkomen.

Gerelateerde berichten

Bekijk mijn andere traditionele Karthigai Deepam-recepten. Bekijk mijn volledige collectiepost met nuttige informatie.

  • Pori urundai voor karthikai deepam
  • Tarwemeel appam recept, Instant tarwebloem appam
  • Nei appam recept – Karthigai deepam recepten
  • Thinai zoete paniyaram recept | Recepten voor gierst met vossenstaart
  • Rava zoete paniyaram | Karthigai deepam recepten
  • Nel pori urundai recept, hoe maak je nel pori urundai
  • Instant nei appam recept
  • Milagu Jeeraga adai recept | Millet Karthigai adai
  • Gepofte rijstballen recept, Caramel gepofte rijst snack
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo