Karamel Appeltaart

Bron

Een keukenmes kopen die je ook echt gaat gebruiken? Het koksmes wordt je beste vriend. Een glad mesblad zorgt voor een stuk minder trauma aan groenten, fruit, vlees en vis. Wat iedere keuken kan gebruiken is een koksmes. Ga er met respect mee om door het keukenmes voor gebruik eerst met een aanzetstaal aan te zetten en maak deze met de hand schoon.

Caramel appeltaart is het traditionele Amerikaanse dessert, maar dan helemaal verheven. Zure zure appels zijn gesmoord in karamel, het is waanzinnig lekker.

Pie is ongeveer net zo heerlijk als voor desserts. Probeer een van deze beproefde taarten die tot de beste behoren, Strawberry , Peach en Chocolate .

Caramel apple pie with caramel drizzled on top. Karamel Appeltaart Recept

Caramel Apple Pie is een variant op een volledig American Pie die absoluut ongelooflijk is. De karamel tilt de taart naar een heel nieuw niveau. Appels en karamel waren bedoeld om samen te zijn zoals in deze Caramel appel kaneelbroodjes of deze Caramel appel cheesecake repen . Goddelijk! Iedereen zal van deze taart houden, zelfs mijn vrienden die helemaal niet van appeltaart houden, waren dol op deze taart. De zoete karamel maakt het verschil.

Dit is een geweldige taart om mee te nemen naar een feestje. Wacht tot je op je bestemming bent en je bent klaar om het te serveren voordat je de karamel erop giet. Dit wordt zeker het showstopper-dessert. Dit is zo'n fantastische taart dat je hem niet alleen voor Thanksgiving of de herfst wilt bewaren. Deze taart wil je het hele jaar door maken! Maak je geen zorgen, deze taart is makkelijker dan je denkt, probeer het gewoon en je zult nooit meer teruggaan naar gewone appeltaart!

Ingrediënten Voor Appeltaart

  • 2 Voorgemaakte of zelfgemaakte taartbodems: maak er een voor de bodemkorst en een voor de roostertop
  • 8 Grote Granny Smith appels : Was de appels en schil, klokhuis en snijd ze in plakjes.
  • Vers citroensap : het gebruik van het citroensap helpt voorkomen dat het citroensap de appels bruin maakt.
  • Kristalsuiker : Zoete suiker om de zuurheid van de appels te helpen verbeteren.
  • Maïszetmeel: Verdikt de vulling.
  • Gemalen kaneel : Kaneel is een favoriete specerij voor appels.
  • Gemalen nootmuskaat : Brengt de kaneel in evenwicht.
  • Een snufje zout : je moet het zout hebben om het zoete in evenwicht te brengen.
  • 1 eigeel plus 2 el water voor het wassen van eieren : Door het wassen met eieren wordt de korst perfect bruin.

Gezouten Karamelsaus

  • Zware room: Je hebt de slagroom nodig voor de beste karamel.
  • Kristalsuiker : Omgesmolten zoete suiker maakt de karamel zoet.
  • Lichte glucosestroop : dit helpt de glucosestroop te stabiliseren.
  • Zout : Heb een beetje zout nodig om de karamel in balans te brengen.
  • Gezouten boter : heb de boter nodig om geweldige karamelsaus te maken.
  • Vanille-extract : Nodig om de karamel decadent te maken.

Hoe Karamel Appeltaart Te Maken

  1. Bereiding: Bereid de karamelsaus en zet apart.
  2. Taartkorst: Verwarm de oven voor op 400°. Druk de onderste korst in een taartvorm van 9 inch en snijd het overtollige deel af met een scherp mes. Zet in de koelkast tot de vulling klaar is.
  3. Taartmengsel: Meng in een kleine kom de suiker, maizena, kaneel, nootmuskaat en zout. Meng in een middelgrote kom de in schijfjes gesneden appels met het gekruide suikermengsel en het citroensap. Giet in de gekoelde taartvorm.
  4. Caramel Motregen: Sprenkel royaal ongeveer de helft van de karamelsaus over de appels en bedek met de roosterkorst. Bestrijk de bovenste korst met de eierwas en bestrooi met grove suiker.
  5. Bakken: Plaats de taart op een bakplaat om te voorkomen dat hij over de bodem van de oven morst en bak 50 minuten, of tot de vulling borrelt en de korst mooi goudbruin is.
  6. Afkoelen: laat 20-30 minuten op een rooster afkoelen voordat u er nog wat karamelsaus overheen sprenkelt.

Gezouten Karamelsaus

  1. Magnetron: Verwarm de room in de magnetron tot hij stoomt, ongeveer 45 seconden. Opzij zetten.
  2. Niet roeren: Verhit in een sauspan met zware bodem de suiker, glucosestroop en zout op middelhoog vuur tot het een amberkleur begint te krijgen. Probeer het niet te roeren, want hierdoor kan je karamel kristalliseren. Draai in plaats daarvan met de pan als je ziet dat een plek sneller donkerder wordt dan de rest van de suiker. Zodra het allemaal een mooie amberkleur heeft, zet je het vuur laag en klop je de boter erdoor.
  3. Afkoelen: Zodra de boter volledig is opgenomen, haalt u de pan van het vuur en voegt u langzaam de warme room toe. Het mengsel zal bubbelen met de boter en room, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het in een middelgrote pan staat, niet een kleine. Klop de vanille erdoor en voeg indien nodig meer zout toe. Zet opzij om af te koelen. Het kan nodig zijn om het voorzichtig in de magnetron te verwarmen voordat je het op je taart giet, omdat het zal opwarmen als het afkoelt.

Apples piled in the pie crust, the caramel on the stove then drizzled over the apples and the finished latticed pie.

Titel snelle tips

Het maken van deze taart kost wat tijd, maar het is absoluut de moeite waard!

  • Appels: Omdat je zoete karamel toevoegt, wil je voor de taart een zure appel gebruiken. Granny Smith is de beste keuze, niet alleen omdat ze scherp zijn, maar ze zijn ook stevig en bestand tegen het koken.
  • Appels snijden: U kunt uw appels in plakjes laten of ze in hapklare stukjes hakken om gemakkelijker te kunnen eten. Ik gebruik een appelsnijder om de appels sneller te snijden nadat ik ze heb geschild.
  • Niet te dik of te dun: Houd uw appels bij het snijden gelijkmatig, zodat ze in hetzelfde tempo garen. Snijd ze ook zo dat ze niet super dik of te dun zijn. Ik snij mijn appelschijfjes meestal in de lengte doormidden nadat ik een appelsnijder heb gebruikt om een perfecte maat te krijgen. Je wilt dat ze gelijkmatig garen.
  • Taartkorst: Je kunt je eigen taartkorst maken, gebruik dit recept dat je hier vindt . Of u kunt uw taartbodem kopen voor een eenvoudigere voorbereiding.
  • Rooster: De bovenkant van het rooster is aantrekkelijk en door de gaten kan de taart ontluchten, wat belangrijk is. Als je het rooster niet wilt doen of geen tijd hebt, kun je eenvoudig het tweede uitgerolde taartdeeg erop leggen en met een mes verschillende ventilatieopeningen maken. Voeg de eierwas toe en bestrooi met turbinado-suiker indien gewenst.

Pouring the caramel over the apple pie.

Hoe maak je karamel

Het maken van een goede kwaliteit karamel draait allemaal om geduld en tijd. Omdat karamel binnen enkele minuten van perfect tot verbrand kan gaan, moet je er goed op letten.

  • Grootte van de pot is belangrijk: Allereerst wil je ervoor zorgen dat je een middelgrote tot grote pot gebruikt, deze zal bubbelen en rijzen als je de boter en room toevoegt, zodat je niet wilt dat deze overloopt.
  • Roeren: Er is een tijd om te roeren en een tijd om niet te roeren. Als je de suiker in het begin laat smelten, probeer het dan niet te roeren. De suiker zal klonteren voordat het smelt, wat goed is. Je kunt de pan draaien om de suiker gelijkmatig te laten smelten als je wilt, maar minder is meer. Dit proces kan tot 15 minuten duren, dus wees geduldig.
  • Snoepthermometer: je hoeft geen snoepthermometer te hebben om karamel te maken, hoewel het wat giswerk kan kosten om het te maken. Focus op kleur in plaats van temperatuur. Zodra de karamel een amberkleur heeft en gesmolten is, wil je beginnen met het toevoegen van de boter en het vuur lager zetten. Als u een thermometer gebruikt, moet deze op 350 graden zijn voordat u de boter toevoegt en de volgende stappen.
  • Kwaliteitsingrediënten: Gebruik ingrediënten van goede kwaliteit om de beste karamel te krijgen. U zult volle room moeten gebruiken, half en half zal niet goed worden opgezet. Koop ook boter van goede kwaliteit. Nadat je hebt geproefd hoe goed en rijk het is, zul je blij zijn dat je het gedaan hebt.
  • Bewaren: De karamel blijft dikker worden als hij afkoelt, dus als je hem opnieuw moet opwarmen, kun je de magnetron gebruiken of in een pan op het fornuis zetten. In de koelkast is het maximaal 3 weken houdbaar. Het kan zelfs tot 2 maanden worden ingevroren.

A slice missing from finished pie.

Karamel Appeltaart bewaren

Deze taart kan het beste gegeten worden op de dag dat hij gemaakt is. Maar als je restjes hebt dek je de appeltaart goed af en zet je deze maximaal 3 dagen in de koelkast. Verwarm de afzonderlijke stukken opnieuw in de magnetron en bedek ze met ijs en karamelsaus voor het serveren. Dit is echt een heerlijke taart!

A slice of caramel apple pie with ice cream and caramel drizzled on top.

Meer recepten met karamel

Zoete karamel! Het kan alles beter maken. Het is plakkerig, zoet, boterachtig en mild. Besprenkel het, dompel het onder of lik het, het maakt niet uit. Karamel maakt alles gewoon beter. Karamel kan lastig zijn om te maken, maar het is het zo waard. De combinatie van boter, room en suiker wordt verwarmd tot een perfecte temperatuur en krijgt een gouden kleur met een rijke smaak die bij zoveel andere voedingsmiddelen past. Je zult dol zijn op deze geweldige recepten.

Close-up van een partij gesneden miljonair zandkoekjes

Desserts

Miljonair Zandkoek

Desserts

Geweldige popcorn met gezouten karamel

Bijgerechten

Gekarameliseerde bruine suiker kaneel gegrilde ananas

Desserts

Gezouten Caramel Brownies

Karamel Appeltaart Afdrukken Print

Caramel appeltaart is het traditionele Amerikaanse dessert, maar dan helemaal verheven. Zure zure appels zijn gesmoord in karamel, het is waanzinnig lekker.
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord appeltaart, caramel appeltaart, caramel appeltaart recept
Voorbereidingstijd 50 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 12 sneetjes taart
Calorieën 366kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 zelfgemaakte taartbodems of kant-en-klare taartbodems (één voor de bodemkorst en één voor de roostertop)
  • 8 grote granny smith appels geschild, klokhuis verwijderd, in plakjes
  • 1 Eetlepel vers citroensap
  • ¾ kopje kristalsuiker
  • 1/4 kop maizena
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • snufje zout
  • 1 eigeel plus 2 el water voor het wassen van eieren
Gezouten Karamelsaus

  • 1 1/2 kopjes zware room
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1/3 kopje lichte glucosestroop
  • 1 theelepel zout
  • ¼ kopje gezouten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
instructies:

  • Bereid de karamelsaus en zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 400°. Druk de onderste korst in een taartvorm van 9 inch en snijd het overtollige deel af met een scherp mes. Zet in de koelkast tot de vulling klaar is.
  • Meng in een kleine kom de suiker, maizena, kaneel, nootmuskaat en zout. Meng in een middelgrote kom de in schijfjes gesneden appels met het gekruide suikermengsel en het citroensap. Giet in de gekoelde taartvorm.
  • Sprenkel royaal ongeveer de helft van de karamelsaus over de appels en bedek met de roosterkorst. Bestrijk de bovenste korst met de eierwas en bestrooi met grove suiker.
  • Leg de taart op een bakplaat om morsen op de bodem van de oven te voorkomen en bak 50 minuten, of tot de vulling borrelt en de korst mooi goudbruin is.
  • Laat 20-30 minuten op een rooster afkoelen voordat je er nog wat karamelsaus overheen sprenkelt.
Gezouten Karamelsaus

  • Verwarm de room in de magnetron tot hij stoomt, ongeveer 45 seconden. Opzij zetten.
  • Verhit in een sauspan met dikke bodem de suiker, glucosestroop en zout op middelhoog vuur tot het een amberkleur begint te krijgen. Probeer het niet te roeren, want hierdoor kan je karamel kristalliseren. Draai in plaats daarvan met de pan als je ziet dat een plek sneller donkerder wordt dan de rest van de suiker. Zodra het allemaal een mooie amberkleur heeft, zet je het vuur laag en klop je de boter erdoor.
  • Als de boter volledig is opgenomen, haal je de pan van het vuur en voeg je langzaam de warme room toe. Het mengsel zal bubbelen met de boter en room, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het in een middelgrote pan staat, niet een kleine. Klop de vanille erdoor en voeg indien nodig meer zout toe. Zet opzij om af te koelen. Het kan nodig zijn om het voorzichtig in de magnetron te verwarmen voordat je het op je taart giet, omdat het zal opwarmen als het afkoelt.

Voeding

Calorieën: 366kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 1g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 51 mg | Natrium: 247 mg | Kalium: 186 mg | Vezel: 4g | Suiker: 52g | Vitamine A: 636IE | Vitamine C: 8 mg | Calcium: 33 mg | IJzer: 1 mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo