Karamel Appel Omgekeerde Taart

Bron

Met verse producten aan het werk gaan is fantastisch, bijvoorbeeld een gerecht uitproberen en vol trots op tafel presenteren. Het is ook leuk om te doen, er zijn zoveel variaties en je gaat achter andere smaken komen. Vlees grillen is ook een hele ervaring. En die harmonie van smaken die bij elkaar horen, met kruid wordt het nog lekkerder. Dan de kruiden goed fijn snijden met een koksmes om daarna door je saus te roeren. Waar zal je ze morgen mee verwennen?

Caramel appel ondersteboven cake is precies het dessert dat je nodig hebt voor de herfst! Het is rijk, vochtig en gesmoord in een heerlijk karamelglazuur!

Kun je geen genoeg krijgen van de caramel appel combinatie? Probeer mijn smakelijke karamel-appel- cheesecake-repen , kaneelbroodjes en wentelteefjes !

Taking a slice out of caramel apple upside down cake, served on a white dish.

Vochtige en heerlijke karamel-appeltaart

Utah koelt eindelijk af. We zijn er dol op! Naast het feit dat ik mijn meest comfortabele truien kan dragen, is de herfst mijn favoriete seizoen vanwege de desserts! Tijd om Pumpkin Spice even opzij te zetten. Ik hou van het pompoenseizoen, maar appel heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb altijd een schaal met verse appels bij de hand omdat mijn kinderen en ik er zo dol op zijn. Om eerlijk te zijn, ik ben net klaar met geobsedeerd te zijn door appeltaarten . Nu is het tijd voor een perfecte herfstversie van een klassieke omgekeerde cake! Ik kan niet wachten tot jullie het gaan proberen!

Laten we het hebben over deze omgekeerde appeltaart met karamel. Heb je ooit een cake gemaakt waarvan je niet kon stoppen met eten omdat hij zo geweldig was? Ja, dit was er zo een. Heilige koe, het was geweldig. Toen ik het ondersteboven draaide, druppelde de bruine suikerkaramel goedheid op de bodem langs de zijkanten. De appels waren perfect zacht en smaakvol! Je krijgt die geweldige fruitige, vallende kruiden in elke hap. Ik had mijn plak met een bolletje zelfgemaakt ijs erop. Slagroom smaakt ook heerlijk! Eerlijk gezegd is deze cake echter zo vochtig en smaakvol dat hij op zichzelf al ongelooflijk smaakt!

Ingrediënten Caramel Appel Omgekeerde Taart

Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze perfecte cake! Het begint met je favoriete verse appels. Voeg de heerlijke gekruide cake toe en je hebt het ultieme herfstdessert! Ik vind het geweldig dat zoveel van deze ingrediënten dingen zijn die ik al in mijn keuken heb.

  • Boter : Gebruikt in karamelglazuur en cakebasis. Boter voegt vet toe voor vocht en geeft je cake ook een rijke smaak!
  • Bruine suiker: Bruine suiker geeft je glazuur zijn verbazingwekkende kleur en zoetheid.
  • Kaneel: Een beetje gemalen kaneel is de sleutel voor de perfecte herfstsmaak!
  • Appels: ik gebruik hier middelgrote appels, geschild en in partjes van 1/2-inch gesneden.
  • All-Purpose Meel : Perfect voor een lichte, luchtige cakestructuur.
  • Bakpoeder : Maakt je omgekeerde karamel-appeltaart lekker luchtig!
  • Zout : Zout wordt toegevoegd om de algehele smaak te verbeteren.
  • Kristalsuiker: Voegt de perfecte zoetheid toe aan je omgekeerde cake. Het smelt ook wanneer het wordt gebakken voor de perfecte textuur!
  • Eieren : Gebruikt om vocht toe te voegen en alles samen te binden.
  • Vanille : Voegt een rijkere smaak toe. Ik gebruik graag puur vanille-extract voor het beste resultaat!
  • Melk : Wordt gebruikt om het cakebeslag mooi glad te maken. Ik gebruik graag volle melk vanwege het vetgehalte. Hoe meer vetten in je cake, hoe vochtiger hij wordt!

Slagroomtopping

Slagroom eroverheen doen is helemaal aan jou, maar ik vind het de perfecte finishing touch! Als je eenmaal thuis slagroom hebt gemaakt, is het zo moeilijk om terug te gaan naar blik!

  • Heavy Whipping Cream : Dit is de basis van je topping.
  • Poedersuiker : Door een beetje poedersuiker toe te voegen, krijgt uw slagroom zijn perfecte zoetheid. Houdt het ook nog eens mooi glad!

Je taart maken

Een omgekeerde appeltaart met karamel maken is supereenvoudig! In slechts een paar stappen mixen en bakken, creëer je een smaakvolle herfsttraktatie! Het is het perfecte dessert om samen te gooien voor feestjes. Deze smaken zijn onweerstaanbaar!

  1. Oven voorverwarmen en pan voorbereiden: Verwarm eerst je oven voor op 325 graden. Spuit een ronde of vierkante pan van 9 inch in met kookspray. Opzij zetten.
  2. Smelt Glaze Ingrediënten Samen: Smelt in een middelgrote pan ¼ kopje boter op middelhoog vuur tot het gesmolten is. Voeg dan de bruine suiker toe. Breng het aan de kook en haal van het vuur. Roer ¼ theelepel kaneel erdoor. Giet in de bodem van de ingevette pan. Verdeel vervolgens de appels over het bruine suikermengsel.
  3. Meng droge ingrediënten: Klop in een middelgrote kom bloem, bakpoeder, ½ theelepel kaneel en zout door elkaar. Zet de kom opzij.
  4. Klop suiker, boter, eieren en vanille : Klop in een grote kom of mixer 1 kopje suiker en ½ kopje boter op gemiddelde snelheid tot het luchtig is. Voeg eieren en vanille toe.
  5. Meng bloem en melk: Klop vervolgens het bloemmengsel afgewisseld met de melk tot een glad mengsel. Giet het beslag over de appels en verdeel het gelijkmatig.
  6. Bakken: Bak 55-60 minuten of tot de tandenstoker er schoon uitkomt. Koel 15 minuten op een rooster.
  7. Bereid slagroomtopping: Ondertussen, om de slagroomtopping te maken, klop je de slagroom op de hoogste stand totdat zich zachte pieken beginnen te vormen. Voeg 2 eetlepels suiker toe.
  8. Draai cake en serveer: laat het mes langs de randen van de cake lopen en draai ondersteboven op een pan. Serveer warm met slagroom erop.

Process shots of preparing glaze and cake.

Caramel Appel Omgekeerde Taart Tips en Suggesties

Deze overheerlijke omgekeerde cake geladen met de zoetzure combinatie van de karamelappel is absoluut heerlijk. Hoe eenvoudig het ook is om samen te stellen, hier zijn enkele van mijn persoonlijke tips en trucs om elke keer de beste resultaten te behalen!

  • Vet Pan Well in: Gebruik een dikke laag van je favoriete anti-aanbakspray voordat je appels en cakebeslag in je pan doet! Voeg een beetje meer toe als je denkt dat je genoeg hebt toegevoegd. Deze cake wordt erg plakkerig als hij bakt, en fruit staat erom bekend dat het aan de bodem blijft plakken. Een goed ingevette pan zorgt ervoor dat hij er perfect uit glijdt als hij klaar is!
  • Smaaktoevoegingen : wat gehakte walnoten, pecannoten of amandelen toevoegen aan je cakebeslag is zo heerlijk! Ze smaken heerlijk samen met herfstkruiden.
  • Laat cake afkoelen : Het is belangrijk om je cake 10-15 minuten te laten afkoelen nadat je hem uit de oven hebt gehaald. Dit zal helpen om het op zijn plaats te zetten! Laat het echter niet volledig afkoelen, anders kan het dicht worden en moeilijk uit de pan glijden.
  • Appels kiezen: Ik gebruik graag zure appels zoals Granny Smith of Jonagold in desserts. Wil je een zoetere taart, kies dan voor Golden Delicious of Honeycrisp appels!
  • Toppings: afgezien van ijs of slagroom, kun je je karamel-appel ondersteboven cake met gehakte noten of zelfs wat zelfgemaakte gezouten karamelsaus voor extra decadentie!

A full caramel apple upside-down cake on a white serving dish.

Overgebleven cake bewaren

Doordat deze smakelijke karamel appel ondersteboven cake een hoog vochtgehalte heeft, blijft hij maar een paar dagen goed. Wikkel het stevig in en bewaar het in de koelkast om het zo lang mogelijk vers te houden!

  • In de koelkast: Bewaar je cake in een luchtdichte verpakking of wikkel hem stevig in plasticfolie. Het is 3-4 dagen houdbaar.
  • Opwarmen: Als u uw overgebleven cake warm wilt serveren, plaatst u deze 10-15 seconden in de magnetron.

Close-up of a slice of apple cake with caramel glaze.

Meer Karamel Appel Desserts

De sappige, zure smaak van appel paren oh, zo goed met plakkerig-zoete karamel! Deze klassieke combinatie smaakt geweldig, ongeacht in welk dessert het zit! Hier zijn een paar van mijn andere favoriete caramel-appeldesserts om je enthousiast te maken voor de herfst!

Desserts

Karamel Appeltaart

Desserts

Karamel Appeltaart

Desserts

Gezouten Caramel Appel Boterrepen

Deze luchtige en luchtige appelkoekjescake is gegarneerd met een zelfgemaakte karamel-appelglazuur. Perfect voor herfst bakken!

Desserts

Karamel Appel Koekenpan Taart

Een lezersrecensie

“Ik heb deze zondag gemaakt voor een familiediner. We waren met z'n vieren en er was nog maar één plak cake over. Ik denk dat het goed is afgelopen!!!” -Ashley

Afdrukken Caramel Appel Ondersteboven Taart

Een heerlijke ondersteboven appeltaart die perfect vochtig is en een karamelglazuur bovenop heeft!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord karamel appeltaart, karamel appel ondersteboven cake, ondersteboven cake recepten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 8 Plakken
Calorieën 555kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1/4 kop boter
  • 2/3 kop bruine suiker verpakt
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 2 middelgrote appels geschild, in partjes van 1/2-inch gesneden
  • 1 1/3 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1/2 kop boter verzacht
  • 2 grote eieren
  • 1/2 theelepel vanille
  • 1/4 kop melk
Slagroomtopping:

  • 1 kop slagroom
  • 2 eetlepels suiker
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 325 graden. Spuit een ronde of vierkante pan van 9 inch met kookspray. Opzij zetten.
  • Smelt in een middelgrote pan ¼ kopje boter op middelhoog vuur tot het gesmolten is. Voeg de bruine suiker toe. Breng het aan de kook en haal het van het vuur. Roer ¼ theelepel kaneel erdoor. Giet in de bodem van de ingevette pan. Verdeel de appels over het bruine suikermengsel.
  • Meng in een middelgrote kom bloem, bakpoeder, ½ theelepel kaneel en zout. Zet de kom opzij.
  • Klop in een grote kom of mixer 1 kopje suiker en ½ kopje boter op gemiddelde snelheid tot het luchtig is. Voeg eieren en vanille toe.
  • Klop het bloemmengsel afwisselend met de melk erdoor tot een glad beslag. Giet het beslag over de appels en verdeel het gelijkmatig.
  • Bak 55-60 minuten of tot de tandenstoker er schoon uitkomt. Koel 15 minuten op een rooster.
  • Klop intussen voor de opgeklopte topping de slagroom op de hoogste stand totdat zich zachte pieken beginnen te vormen. Voeg 2 eetlepels suiker toe.
  • Ga met een mes langs de randen van de cake en draai ondersteboven op een pan. Serveer warm met slagroom erop.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 6 oktober 2021Oorspronkelijk geplaatst op 21 september 2014

Voeding

Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwit: 5g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 18g | Cholesterol: 128 mg | Natrium: 262 mg | Kalium: 193 mg | Vezel: 2g | Suiker: 51g | Vitamine A: 1065IE | Vitamine C: 2 mg | Calcium: 82 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo