Kaneelrolkrans

Bron

Een keukenmes kopen die je ook echt gaat gebruiken? Het koksmes voldoet aan de eisen. Snijden met een glad lemmet zorgt voor een stuk minder beschadiging aan het product. Wat elke keuken nodig heeft is een koksmes. Doe er zuinig mee door het mes voordat je ermee gaat snijden eerst aan te zetten met een aanzetstaal en stop het niet in de vaatwasser.

De feestdagen worden niet veel feestelijker aan tafel dan met deze kaneelrolkrans! Het is mooi en heerlijk, waardoor het de perfecte keuze is voor uw vakantieontbijt, brunch of dessert!

Ik kan geen genoeg krijgen van de kaneelsmaak! Als je er net zo gek op bent als ik, MOET je dit geweldige Apenbrood , deze pannenkoeken of zelfs deze koekjes PROBEREN!

A cinnamon roll wreath with berries and garnish. Kaneelbroodje Krans

Ik ben dol op recepten die ik voor verschillende maaltijden kan gebruiken! En deze kaneelrolkrans is perfect omdat ik hem kan bakken als dessert, ontbijt of brunch! Met al die borrels en feestjes voor de feestdagen, is het fijn om één basisrecept te hebben dat ik ze allemaal mee kan nemen! En kunnen we het hebben over wat een schoonheid deze ook is? Ik bedoel, als het niet zo lekker zou smaken, zou ik het gewoon onaangeroerd willen laten! Het is ZO feestelijk!

Als je nog nooit kaneelbroodjes hebt gebakken, laat je dan niet afschrikken! Dit recept kost misschien wat tijd en moeite, maar je kunt het helemaal maken! Het is niet moeilijk en het is het uiteindelijk waard. Het is absoluut een van die recepten die indruk zullen maken op uw familie en vrienden. En het ziet er zo goed uit dat ze je zullen vragen waar je het hebt gekocht… niet of je het gemaakt hebt! Ga je gang en probeer het. Je zult zo blij zijn dat je dat gedaan hebt!

Wat heb je nodig om een kaneelrolkrans te maken

De meeste items die je nodig hebt om dit te maken, staan waarschijnlijk al in je keuken! Het is supereenvoudig. Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Melk: Ik gebruik graag volle melk voor dit deeg!
  • Gist: gebruik instantgist voor dit recept en zorg ervoor dat je goed volgt hoe je het verhit, zodat je het niet doodt.
  • Bruine suiker: ik ben dol op alles waar ik bruine suiker aan kan toevoegen! De smaak is zo diep en zoet!
  • Kristalsuiker: Dit is wat de kaneelbroodjes zo zoet maakt!
  • Zout: Zout wordt gebruikt om de smaken van alle andere ingrediënten te versterken.
  • Boter: Ik gebruik graag ongezouten boter zodat ik het zout helemaal niet hoef te verversen!
  • Ei: Voor het deeg heb je een heel ei nodig.
  • Eigeel: Nadat ik een heel ei had gebruikt, gebruikte ik nog maar twee eidooiers.
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden werkt fantastisch voor dit deeg!

Vulling

  • Bruine suiker: Als je in dit deel bruine suiker gebruikt, zal de smaak zoveel beter zijn!
  • Kaneel: Je kunt geen kaneelbroodjes bakken zonder wat kaneel!
  • Boter: Gebruik ongezouten boter en probeer deze zacht te laten worden tot kamertemperatuur voordat je het gaat mixen. Het zal de vulling zachter maken!

Roomkaasglazuur

  • Roomkaas: Als u een echt gladde textuur wilt, zorg er dan voor dat u uw roomkaas zachter maakt voordat u ermee gaat bakken.
  • Boter: Nogmaals, je zult ongezouten boter willen gebruiken en proberen deze zacht te maken voordat je het vermengt!
  • Poedersuiker: Dit wordt veel gebruikt in glazuur omdat het sneller oplost dan gewone suiker. Hierdoor wordt het glazuur glad!
  • Vanille: Ik gebruik vanille voor een beetje extra zoetheid.
  • Zout: Gewoon een streepje in dit deel is voldoende!

4 pictures showing steps on how to mix and form dough into a ball. Laten we wat kaneelbroodjes bakken!

Ook al zijn er veel stappen om deze kaneelrolkrans te bakken, het is echt niet moeilijk en iedereen kan het maken! Het is ZOO GOED!

  1. Verwarm melk en voeg bruine suiker en gist toe: Verwarm de melk in de magnetron tot 105 graden, ongeveer 45 seconden. Gebruik een thermometer om ervoor te zorgen dat het niet te heet is, anders doodt het de gist. Voeg bruine suiker en gist toe. Giet in de mengbeker en laat ongeveer 5 minuten staan, tot de gist mooi schuimig is.
  2. Meng ingrediënten en voeg de helft van de bloem toe: Voeg suiker, zachte boter, heel ei en eierdooiers toe en mix tot een soep. Voeg vervolgens 2 kopjes bloem en zout toe en meng met de paddle-bevestiging op laag tot gecombineerd.
  3. Voeg de resterende bloem toe en meng met de deeghaak: Schraap de kom en peddel schoon en schakel over naar de deeghaakbevestiging. Voeg de resterende 2 kopjes bloem toe en mix 6 minuten op laag tot het deeg mooi glad is.
  4. Vorm een bal van het deeg, laat rijzen: Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek af en laat ongeveer 2 uur rijzen tot het in omvang verdubbeld is.
  5. Rol het deeg uit : Zodra het in omvang verdubbeld is, drukt u het deeg naar beneden en keert u het uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol met een deegroller in een rechthoek van 18×12 inch.
  6. Meng de vulling en verdeel het over het deeg: Meng in een kleine kom bruine suiker en kaneel voor de vulling. Verdeel met uw vingers of spatel de zachte boter voor de vulling gelijkmatig over het deeg. Strooi het suikermengsel gelijkmatig over het deeg.
  7. Rol het deeg op en kerf het in zodat het kan buigen : Rol het deeg vanaf de onderkant aan de lange zijde strak op. Om de krans te maken, knip niet helemaal door het blok deeg! Snijd de afzonderlijke rollen ongeveer ¾ van de bovenkant van het deeg, zodat ze allemaal aan één kant aan elkaar blijven zitten.
  8. Vorm tot een cirkel en knijp samen: Leg de kaneelbroodjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm een cirkel. U kunt een ovenvaste schaal of schaal gebruiken die ondersteboven in het midden wordt geplaatst om het midden perfect rond te houden. Leg de kaneelbroodjes schuin op hun kant om de krans te vormen en knijp het midden van de randen samen om een doorlopend stuk te vormen.
  9. Dek af en laat rijzen: Dek af met een theedoek en plaats op een warme plek gedurende 45 minuten-1 uur om te rijzen.
  10. Oven voorverwarmen en boter en roomkaas zacht maken: Verwarm de oven voor op 350 graden. Haal de boter en roomkaas uit de koelkast en laat ze zacht worden op het aanrecht.
  11. Bakken: Als de oven op temperatuur is en de broodjes bijna verdubbeld zijn, bak dan 30-35 minuten. Als de bovenkanten te snel bruin worden, kan een vel folie eroverheen voorkomen dat ze verder bruin worden terwijl het midden van de broodjes klaar is met bakken.
  12. Bereid glazuur: Terwijl de broodjes bakken, bereidt u uw roomkaasglazuur voor. Voeg roomkaas en boter toe aan de kom van je mixer. Klop samen met behulp van het peddelhulpstuk tot het glad en romig is, ongeveer 2 minuten. Voeg 1 kopje poedersuiker toe en mix op laag tot gecombineerd. Voeg de resterende kop poedersuiker, vanille en zout toe. Mix op middelhoge/hoge snelheid tot het licht en luchtig is.
  13. Koel, vries en decoreer: laat de kaneelbroodjes afkoelen voordat u het glazuur erop smeert. Versier met gesuikerde veenbessen en takjes tijm, rozemarijn of muntblaadjes en serveer.

4 pictures showing how to flatten the dough, add the filling and roll it up and cut it.

Tips voor het bakken van een kaneelrolkrans

Of dit nu de eerste keer is dat je kaneelbroodjes maakt of dat je een professional bent, hier zijn een paar handige tips voor jou! Ze zullen ervoor zorgen dat deze precies goed worden!

  • Bovenkanten bruinen: Als de bovenkanten te snel bruin worden, kan een vel folie eroverheen voorkomen dat ze verder bruin worden terwijl het midden van de broodjes klaar is met bakken.
  • Ingrediënten op kamertemperatuur: ik weet dat hier vooraf even over nagedacht moet worden, maar het helpt echt! Zorg ervoor dat je al je gekoelde ingrediënten eruit haalt en ze een paar uur voordat je gaat bakken op het aanrecht zet. Door je ingrediënten op kamertemperatuur te brengen, worden ze echt goed gemengd en worden het deeg en het glazuur echt glad!
  • Open de ovendeur niet: ik weet dat het verleidelijk is om de ovendeur te openen terwijl je je kaneelbroodjes bakt. Je wilt tenslotte gewoon zien hoe het met ze gaat! Maar als je de deur opent terwijl je aan het bakken bent, laat je veel warmte ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat je kaneelrolkrans ongelijkmatig bakt.

A cinnamon roll wreath with cranberries and green garnish.

Wat erbij te serveren?

Deze kaneelrolkrans is absoluut heerlijk en je kunt hem nog lekkerder maken door er een hele bos aan toe te voegen! Ik bedoel, vakantievoedsel is al ZO GOED, maar als je het 's ochtends allemaal kunt opeten… is het nog beter!

  • Serveer het met wat eieren: om de zoetheid van de kaneelbroodjes in evenwicht te brengen, probeer deze Breakfast Casserole of deze lekkere Eggs Benedict met Hollandaise Sauce !
  • Breng wat brood mee: Brunch is geen brunch tenzij je een hele tafel met muffins , bagels of brood hebt !
  • Je hebt wat vlees nodig: Als je een hele brunch maakt, heb je zeker wat vlees nodig! Probeer deze Zelfgemaakte Ontbijtworst en deze Perfect Air Fryer Bacon !

A cinnamon roll wreath being sliced.

Restjes bewaren

Als je nog wat van deze kaneelrolkrans over hebt, doe het dan in een afgesloten, luchtdichte verpakking en het kan 2-3 dagen op je aanrecht blijven staan. Als je wilt dat het een week meegaat, zet het dan in de koelkast in plaats daarvan!

The top view of a cinnamon roll wreath that is sliced.

Meer ontbijtrecepten om te proberen

Ontbijt en brunch zijn enkele van mijn favoriete maaltijden! Als je daar een vakantiethema aan toevoegt, wordt het gewoon helemaal top! Dus als je dit deze feestdagen bij een kerstontbijt of -brunch serveert, volgen hier nog een paar ontbijtideeën waarvan ik denk dat je ze geweldig zult vinden! Ze zijn allemaal beproefd en waar en zo heerlijk!

Ontbijt

Geladen Ontbijt Aardappelschillen

Ontbijt

Ongelooflijke Bosbessen Karnemelk Ontbijtcake

Ontbijt

Denver Omelet Ontbijtmuffins

Ontbijt

Geglazuurde Sinaasappelscones

Kaneelrolkrans afdrukken

De feestdagen worden niet veel feestelijker aan tafel dan met deze kaneelrolkrans! Het is mooi en heerlijk, waardoor het de perfecte keuze is voor uw vakantieontbijt, brunch of dessert!
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord kaneelrol krans
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 35 minuten
3 uur opstaan
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Porties 12 Rollen
Calorieën 534kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Deeg

  • 1 kop volle melk
  • 2 pakjes instantgist
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • ½ Kopje kristalsuiker
  • 2 theelepels Zout
  • ½ Kopje Boter verzacht
  • 1 groot heel ei
  • 2 grote eidooiers
  • 4 kopjes bloem voor alle doeleinden
Vulling

  • ½ Kopje bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 8 Eetlepels Boter verzacht
Roomkaasglazuur

  • 4 ons roomkaas verzacht
  • ¼ kopje ongezouten boter verzacht
  • 2 kopjes poedersuiker
  • ½ theelepel vanille
  • Streepje zout
instructies:

  • Verwarm melk in de magnetron tot 105 graden, ongeveer 45 seconden. Gebruik een thermometer om ervoor te zorgen dat het niet te heet is, anders doodt het de gist. Voeg bruine suiker en gist toe. Giet in de mengbeker en laat ongeveer 5 minuten staan, tot de gist mooi schuimig is.
  • Voeg suiker, zachte boter, heel ei en eierdooiers toe en mix tot een soep. Voeg 2 kopjes bloem en zout toe en meng met het peddelhulpstuk op laag tot gecombineerd.
  • Schraap de kom en peddel naar beneden en schakel over naar de deeghaakbevestiging . Voeg de resterende 2 kopjes bloem toe en mix 6 minuten op laag tot het deeg mooi glad is.
  • Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek af en laat ongeveer 2 uur rijzen tot het in omvang verdubbeld is.
  • Als het deeg eenmaal in omvang is verdubbeld, drukt u het naar beneden en keert u het uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol met een deegroller in een rechthoek van 18×12 inch.
  • Meng in een kleine kom bruine suiker en kaneel voor de vulling. Verdeel met uw vingers of spatel de zachte boter voor de vulling gelijkmatig over het deeg. Strooi het suikermengsel gelijkmatig over het deeg.
  • Rol het deeg vanaf de onderkant aan de lange kant strak op. Om de krans te maken, knip niet helemaal door het blok deeg! Snijd de afzonderlijke rollen ongeveer ¾ van de bovenkant van het deeg, zodat ze allemaal aan één kant aan elkaar blijven zitten.
  • Leg de kaneelbroodjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm ze tot een cirkel. U kunt een oven-safe gebruiken ramekin of schaal in het midden geplaatst ondersteboven om het centrum perfect rond te houden. Leg de kaneelbroodjes schuin op hun kant om de krans te vormen en knijp het midden van de randen samen om een doorlopend stuk te vormen.
  • Dek af met een theedoek en zet op een warme plek gedurende 45 minuten-1 uur om te rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Haal de boter en roomkaas uit de koelkast en laat ze zacht worden op het aanrecht.
  • Als de oven op temperatuur is en de broodjes bijna verdubbeld zijn, bak dan 30-35 minuten. Als de bovenkanten te snel bruin worden, kan een vel folie eroverheen voorkomen dat ze verder bruin worden terwijl het midden van de broodjes klaar is met bakken.
  • Terwijl de broodjes bakken, bereidt u uw roomkaasglazuur voor. Voeg roomkaas en boter toe aan de kom van je mixer. Klop samen met behulp van het peddelhulpstuk tot het glad en romig is, ongeveer 2 minuten. Voeg 1 kopje poedersuiker toe en mix op laag tot gecombineerd. Voeg de resterende kop poedersuiker, vanille en zout toe. Mix op middelhoge/hoge snelheid tot het licht en luchtig is.
  • Laat de kaneelbroodjes afkoelen voordat je het glazuur erop smeert. Versier met gesuikerde veenbessen en takjes tijm, rozemarijn of muntblaadjes en serveer.

Voeding

Portie: 1 kaneelbroodje | Calorieën: 534kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwit: 7g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 15g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 109 mg | Natrium: 573 mg | Kalium: 117 mg | Vezel: 1g | Suiker: 40g | Vitamine A: 811IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 62 mg | IJzer: 2 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo