Kaneelbroodje Apenbrood

Bron

De eigen specialiteit van een fileermes is het hebben van een aanzienlijk flexibel lemmet die je in staat stelt om dicht langs bot te snijden. En vanzelfsprekend natuurlijk, het lemmet is enorm scherp, je snijdt er met gemak mee door vlees en vis.
Koop deze of 1 van onze andere fileermessen, je kan het al snel toevoegen aan je messenset.

Kaneelbroodje apenbrood is het gemakkelijkste uit elkaar te trekken dessert! Het is verbazingwekkend zacht, warm en gelaagd in decadente glazuur.

Apenbrood is een favoriet in mijn familie met hoe ooey-kleverig en zacht het is. Probeer mijn traditionele karamel-apenbrood , pompoen-zoete-aardappelbrood en kaneelappelbrood voor meer warme, zoete goedheid waar je familie gek van zal worden!

Closeup of taking a piece of cinnamon roll monkey bread. Eenvoudig recept voor apenbrood met kaneelbroodjes

Dit ongelooflijk gemakkelijke dessert is de droom van elke liefhebber van kaneelbroodjes! Het is perfect voor evenementen, feesten, vakanties en ook het verlangen naar zoete lekkernijen om middernacht. Met minder dan 20 minuten voorbereiding en supereenvoudige ingrediënten is er geen reden om deze heerlijke traktatie niet te maken! In dit recept gebruiken we voorverpakte kaneelbroodjes als basis om je leven een beetje makkelijker te maken. Zelf glazuur maken is ook niet nodig! Ik schep gewoon het voorverpakte glazuur eruit, verwarm het en sprenkel het erover. Het is zo makkelijk maar zo ontzettend lekker! Wat dit recept echter echt gaat verbeteren, is het kaneelsuiker-botermengsel dat we over de broodjes gieten om maximale zoete, ooey-kleverigheid te bereiken.

De toegevoegde kaneelsuiker laat dit kaneelbroodje apenbrood echt knallen. Dit is een dessert waar mijn familie altijd om vraagt; ze zeggen dat het beter smaakt dan traditionele kaneelbroodjes! Het wordt altijd zo snel gegeten, en met een goede reden! U zult genieten van hoe zacht, warm, zoet en perfect gekruid het eindresultaat is. Eerlijk gezegd, je wilt op geen enkele andere manier kaneelbroodjes maken! En alsof dit niet genoeg is om je verlangen naar kaneelsuiker te stillen, zijn rabarbercake met kaneelsuiker, churro-cheesecake en snickerdoodle-repen andere favorieten van mij die je zeker moet proberen!

Wat heb je nodig om Kaneelbroodje Apenbrood te maken

Je kunt in de winkel gekochte kaneelbroodjes opwaarderen met slechts een paar extra voorraadnietjes! Met eenvoudige ingrediënten zoals kaneel, suiker en boter is er geen boodschappenreis nodig om dit zachte, decadente brood te maken! Afmetingen per ingrediënt vindt u hieronder in de receptenkaart.

  • Grote bereide kaneelbroodjes : Ik gebruik graag Grands Cinnabon Cinnamon Rolls met roomkaasglazuur, maar je kunt alle soorten voorverpakte kaneelbroodjes gebruiken die je lekker vindt! Zorg er wel voor dat ze groot zijn.
  • Kristalsuiker : Nodig om zoetheid toe te voegen aan je kaneelsuikerbasis.
  • Kaneel : dit is het belangrijkste ingrediënt om die perfecte zoete specerij te krijgen!
  • Boter: In dit recept gebruik ik ongezouten, gesmolten boter. Het helpt je brood vochtig te houden met een perfect rijke smaak.
  • Bruine suiker : Bruine suiker voegt een heerlijke rijke zoetheid toe aan uw brood.
  • Vanille-extract : toegevoegd om de smaak te versterken en te verdiepen. Zoals altijd raad ik aan om puur vanille-extract te gebruiken als je het hebt! Het maakt een verschil in de algehele smaak van uw gebakken goederen.

Hoe maak je kaneelbroodje apenbrood?

Kaneelbroodje apenbrood maken is zo eenvoudig als het maar kan. Dit is het perfecte dessert voor drukke moeders! Je zult dol zijn op het eindresultaat. Het is zo perfect zacht, warm en kaneelachtig! Bovendien laat het je keuken ongelooflijk ruiken, wat een extra voordeel is.

  1. Pan voorbereiden en oven voorverwarmen : Spuit om te beginnen een grote tulbandpan goed in met kookspray en zet opzij. Verwarm de oven voor op 375 °.
  2. Snijd kaneelbroodjes in stukjes : Open vervolgens de blikjes kaneelbroodjes en zet het glazuur opzij. Snijd elke rol in vieren.
  3. Maak kaneelsuikermengsel : Meng in een middelgrote kom de kristalsuiker en kaneel samen en gooi de stukjes kaneelbroodje in de suiker tot ze gelijkmatig zijn bedekt.
  4. Meng de overige ingrediënten samen : Meng in een kleine kom de gesmolten boter, bruine suiker en vanille.
  5. Laag broodjes en botermengsel toevoegen : Leg vervolgens de helft van de gecoate stukjes kaneelbroodje op de bodem van de tulbandpan en giet de helft van het bruine suikermengsel erover. Voeg de rest van de stukjes kaneelbroodje toe in een gelijkmatige laag en giet de rest van het bruine suikermengsel erover.
  6. Bakken : Bak 30-40 minuten, tot het midden van de broodjes gaar is en niet plakkerig.
  7. Laat afkoelen: Haal de pan uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat u de vorm op een taartplateau of een bord zet.
  8. Bereid glazuur voor : Breng ten slotte het glazuur van de containers waarin ze komen in een kleine kom en verwarm het ongeveer 10-15 seconden in de magnetron. Gebruik vervolgens een lepel of spatel om het glazuur over de cake te sprenkelen en serveer. Warm is hij het lekkerst!

Process shots of preparing rolls and cinnamon sugar glaze.

Tips voor het maken van het BESTE kaneelbroodje apenbrood

Dit dessert is een smakelijke draai aan traditioneel apenbrood! Het is ook snel en gemakkelijk, vooral omdat we kant-en-klare kaneelbroodjes gebruiken. Het eindresultaat is allesbehalve gewoon en heeft de hunkerende kaneelsmaak waar je dol op zult zijn. Met deze eenvoudige tips en trucs kun je je brood naar een hoger niveau tillen!

  • Grote kaneelbroodjes: Gebruik indien mogelijk grote kaneelbroodjes. Dit is cruciaal om het aantal rollen in deze bundtcake correct te krijgen. Zoek naar de "Grands!" op de verpakking om er zeker van te zijn dat je de grote krijgt.
  • Kookspray: Bundt-pannen kunnen soms lastig zijn. Als je een probleem hebt met je brood dat aan de zijkanten van je pan blijft plakken, zoek dan naar een kookspray die is ontworpen om te bakken en die meel bevat. Om toe te voegen, zorg ervoor dat u de hele binnenkant van de pan besproeit, inclusief het midden.
  • Suikerglazuur: Gebruik voor het gemakkelijkste glazuur de kant-en-klare versie die wordt geleverd in verpakte kaneelbroodjes. Het kan gemakkelijk worden opgewarmd en op de broodjes worden besprenkeld. De Grands Cinnamon Rolls worden meestal geleverd met roomkaasglazuur of traditioneel glazuur. Ofwel zal heerlijk zijn met dit recept!
  • Variaties: Er zijn vaak verschillende smaken van kant-en-klare kaneelbroodjes verkrijgbaar. Probeer een aantal verschillende soorten uit, zoals sinaasappelbroodjes, zolang ze maar groot zijn! Je kunt ook gehakte appels, pecannoten of rozijnen toevoegen aan de bruine suikermix om wat textuur toe te voegen. Zelfgemaakte karamelsaus erover druppelen is ook heerlijk! Het creëert de meest plakkerige zoete versie van dit brood.

Drizzling icing on cinnamon roll monkey bread.

Hoe bewaart u uw kaneelbroodje apenbrood?

Dit apenbrood is vers uit de oven het lekkerst, maar je kunt het bewaren en er nog een paar dagen van genieten! Ik hou ervan om overgebleven apenbrood 10-15 seconden in de magnetron te stoppen om die perfecte, warme textuur te krijgen.

  • Op kamertemperatuur: Als je dit recept zonder roomkaasglazuur hebt gemaakt, kun je het het beste 2-3 dagen bij kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking bewaren. Als je roomkaasglazuur hebt gebruikt, is het niet aan te raden om het op kamertemperatuur te bewaren.
  • In de koelkast : Met de cream cheese icing is deze in de koelkast 2-3 dagen houdbaar in een luchtdichte trommel.
  • In de vriezer: Invriezen is niet aan te raden bij dit apenbrood. Vanwege de hoeveelheid suiker in het recept, zal het smelten en zweten als het ontdooit en niet lekker zijn als het eenmaal ontdooid en opgewarmd is.

Finished cinnamon roll monkey bread on a white serving dish.

Andere geweldige kaneelbroodjesrecepten om te proberen

Zacht, zoet en perfect gedraaid, het is moeilijk om de smaak en textuur van een kaneelbroodje te verslaan. Hier zijn meer heerlijke varianten van deze klassieke, geliefde traktatie! Ze zijn allemaal super eenvoudig te maken en hebben de meest ongelooflijke smaak. Ik weet dat je van ze zult houden! Het is altijd leuk om een nieuwe draai aan een traditioneel dessert te proberen.

Desserts

Kaneelbroodjes Koekjes

Ontbijt

Heerlijke kaneelbroodjes pannenkoeken recept

Ontbijt

Karamel Appel Kaneel Rollen

Desserts

Kaneelbroodjes Dessert Pizza

Afdrukken Kaneelbroodje Apenbrood

Kaneelbroodje apenbrood is het gemakkelijkste uit elkaar te trekken dessert! Het is verbazingwekkend zacht, warm en gelaagd in decadente glazuur.
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord kaneelbroodje apenbrood, apenbrood
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 8 personen
Calorieën 206kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 blikken Grote Kaneelbroodjes Ik hou van Grands Cinnabon Kaneelbroodjes met roomkaasglazuur
  • ½ kopje kristalsuiker
  • 2 theelepel kaneel
  • ½ kopje ongezouten boter gesmolten
  • ½ kopje bruine suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
instructies:

  • Spuit een grote bundtpan goed in met kookspray en zet opzij. Verwarm de oven voor op 375 °.
  • Open de blikjes kaneelbroodjes en zet het glazuur opzij. Snijd elke rol in vieren.
  • Meng in een middelgrote kom de kristalsuiker en kaneel en gooi de stukjes kaneelbroodje in de suiker tot ze gelijkmatig zijn bedekt.
  • Meng in een kleine kom de gesmolten boter, bruine suiker en vanille.
  • Leg de helft van de gecoate stukjes kaneelbroodje op de bodem van de tulbandpan en giet de helft van het bruine suikermengsel erover. Voeg de rest van de stukjes kaneelbroodje toe in een gelijkmatige laag en giet de rest van het bruine suikermengsel erover.
  • Bak 30-40 minuten, tot het midden van de broodjes gaar is en niet plakkerig. Haal de pan uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat u de pan op een taartplateau of een bord omdraait.
  • Doe het glazuur van de bakjes waarin ze komen in een kleine kom en verwarm ongeveer 10-15 seconden in de magnetron. Gebruik een lepel of spatel om het glazuur over de cake te sprenkelen en serveer. Warm is hij het lekkerst.

Voeding

Calorieën: 206kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 1g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 31 mg | Natrium: 7 mg | Kalium: 25 mg | Vezel: 1g | Suiker: 26g | Vitamine A: 356IE | Vitamine C: 1 mg | Kalium: 20 mg | IJzer: 1 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo