
Dit brood smaakt niet alleen geweldig, maar die dikke kaneelwervelingen maken het ook prachtig genoeg om indruk te maken op elke gast! Met de perfect gouden buitenkant en de heerlijke kaneelsmaak aan de binnenkant, kom je hier keer op keer op terug!
Als je houdt van zelfgemaakte kaneelsmaak voedsel zo veel als ik dan doen je moet proberen deze kaneel broodjes , snickerdoodles , en dit kaneel honing boter . Ze zijn allemaal de perfecte hoeveelheid zoet!
Zelfgemaakt Kaneel Swirl Brood
Dit brood is een van de favoriete dingen van mijn kind om te eten als tussendoortje of zelfs geroosterd als ontbijt. Ik kocht het kaneelbrood van Costco, waar mijn kinderen gek op waren, maar na het maken van dit recept ben ik nooit meer teruggegaan! Dit kaneel swirl brood is zo makkelijk te maken! Als je nog nooit eerder brood hebt gemaakt, is dit een geweldige plek om te beginnen. Bovendien is het zoet en heerlijk, dus je zult er geen spijt van krijgen!
Mijn favoriete onderdeel van dit brood is dat het niet te overweldigend is voor de kaneelsmaak. Het is precies de juiste hoeveelheid, zodat ik niet te overweldigd ben als ik een hap neem. Ik bak graag een paar broden zodat we het voor de week kunnen hebben. Als ik een uitgebreid ontbijt wil maken, kook ik het met deze braadpan , spek en misschien zelfs wat muffins . Dit is geweldig om toe te voegen aan elke brunch die je misschien wilt organiseren!
Ingrediënten voor Kaneel Swirl Bread
Dit brood bevat de perfecte hoeveelheid kaneel om het absoluut geweldig te laten smaken. Zie de receptenkaart onderaan de post voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.
- Actieve Droge Gist: 1 pakje is voldoende voor een brood van dit brood.
- Melk: Zorg ervoor dat de temperatuur van de melk precies goed is, zodat je de gist niet doodt.
- Suiker: Dit is net genoeg suiker om het zoeter te maken zonder het te zoet te maken.
- Ei: Een ei op kamertemperatuur zal zoveel beter mengen.
- Boter: ik gebruikte boter zonder leisteen die was verzacht tot kamertemperatuur.
- Zout: Het zout zal alle andere smaken in het brood versterken.
- Meel: Bloem voor alle doeleinden is geweldig voor dit brood.
- Gemalen kaneel: dit zorgt niet alleen voor een geweldige smaak, maar ook voor die prachtige swirl waardoor het brood er echt mooi uitziet!
Instructies voor kaneelbrood
Dit kaneelwervelbrood is superlekker en kan worden gegarneerd met wat kaneelboter om het naar een hoger niveau te tillen! Als ik jou was, zou ik er een paar broden van maken. Het zal van je aanrecht vliegen!
- Ingrediënten mengen: Klop in de kom van een mixer de gist en warme melk door elkaar en laat de gist oplossen. Voeg kopje suiker, het ei, boter, zout en 2 ½ kopje bloem toe. Mix op gemiddelde snelheid tot het volledig is gecombineerd. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan 1-2 eetlepels bloem per keer toe tot het deeg zacht en plakkerig is, maar niet plakkerig.
- Kneed het deeg en laat het rijzen : Schakel over van de peddelbevestiging naar de deeghaak en kneed 5-6 minuten op middelhoge snelheid tot het deeg glad is. Doe in een ingevette kom en dek af. Zet op een warme plaats en laat ongeveer 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Pons het deeg en voeg kaneel toe : Pons het deeg naar beneden en keer het op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol uit tot een rechthoek van 18 × 9 inch. Meng in een kleine kom de resterende ¼ kopje suiker en kaneel. Laat een rand van inch vrij en strooi het kaneelsuikermengsel over het deeg. Als de kaneelsuiker moeilijk aan het deeg blijft plakken, kun je het deeg heel licht benevelen met water uit een spuitfles. Je kunt ook de bovenkant van de kaneelsuiker benevelen om te voorkomen dat er grote gaten tussen de lagen ontstaan, maar pas op dat je niet te veel mist, anders kan de kaneelsuiker eruit lekken.
- Rol het op en laat het rijzen: Begin met het korte uiteinde en rol het deeg op. Maak er een strak blok van door het opgerolde uiteinde iets naar u toe te strekken terwijl u rolt. Knijp de naad samen. Plaats in een ingevette 9 × 5 inch pan met de naad naar beneden. Dek af met een theedoek en laat ongeveer 1-1 ½ uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Oven voorverwarmen, eierwas toevoegen en bakken: Verwarm de oven voor op 350°. Eenmaal verdubbeld in grootte, meng je het ei en de melk voor de eierwas. Bestrijk de bovenkant van het brood met de eierwas en bak dan in 30-35 minuten goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen op een koelrek.
Zelfgebakken brood is absoluut het beste en dit kaneelbroodje is geen uitzondering. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het bakken, zodat het precies goed wordt.
- Gist: Omdat ik in dit recept actieve droge gist heb gebruikt, moet het rijzen in warme vloeistoffen. In dit geval is dat melk! Zorg ervoor dat je de temperatuur van je melk dubbel controleert (deze mag niet warmer zijn dan 110 graden). Als het te heet is, zal het je gist doden en zal je kaneelbroodje niet rijzen.
- Rol het strak op: Als je het brood oprolt, rol het dan strak op en vergeet niet het deeg dicht te knijpen. Hierdoor stijgt het goed en behoudt het zijn vorm!
- Open de oven niet: misschien spreekt dit voor zich, maar ik dacht dat ik je eraan zou herinneren voor het geval dat! Ik weet dat wanneer je iets bakt, het verleidelijk is om de oven te openen om het te controleren, maar doe het niet! Hierdoor wordt alle hete lucht afgevoerd en kan uw brood ongelijkmatig bakken. Gebruik in plaats daarvan de ovenlamp!
Ja! Ik ben zelfs dol op het snijden van dit kaneelwervelbrood na het bakken en vervolgens in plakjes invriezen. Dan kan ik hem eruit halen en onderweg toasten! Wikkel elk plakje in plasticfolie en doe ze in een ritssluitingszak met de datum erop. Haal ze direct uit de vriezer naar de broodrooster en je hebt een heerlijk (en snel) ontbijt of tussendoortje!
Dit kaneelbroodje is ongeveer 5 dagen houdbaar in een afgesloten, luchtdichte verpakking op je aanrecht. Zet het niet in de koelkast, het droogt uit!
Zelfgebakken brood kan niet worden overtroffen. De geur waarmee het je huis vult samen met de heerlijke, zachte textuur en smaak. Het water loopt me in de mond als ik eraan denk! Hier zijn nog een paar van mijn favoriete broden om thuis te maken! Sommige zijn zoet en sommige zijn hartig en vormen het perfecte sandwichbrood!

Brood
Zuurdesembrood

Brood
Frans stokbrood

Brood
Challah Brood

Brood
Focaccia Brood

Afdrukken Kaneel Swirl Brood
- 2 ¼ Theelepel Actieve Droge Gist 1 pakje
- ⅔ Kop warme melk ongeveer 110°
- ½ Kopsuiker verdeeld
- 1 groot ei kamertemperatuur
- 3 eetlepels ongezouten boter verzacht
- ¾ tl Zout
- 2 ½-3 kopjes bloem voor alle doeleinden
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 1 groot ei
- 1 Eetlepel Melk
-
Klop in de kom van een mixer de gist en warme melk door elkaar en laat de gist oplossen. Voeg ¼ kopje suiker, het ei, boter, zout en 2 ½ kopje bloem toe. Mix op gemiddelde snelheid tot het volledig is gecombineerd. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan 1-2 eetlepels bloem per keer toe tot het deeg zacht en plakkerig is, maar niet plakkerig.
-
Schakel van het paddle-opzetstuk naar de deeghaak en kneed 5-6 minuten op middelhoge snelheid tot het deeg glad is. Doe in een ingevette kom en dek af. Zet op een warme plaats en laat ongeveer 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
-
Sla het deeg naar beneden en keer het op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol uit tot een rechthoek van 18 × 9 inch. Meng in een kleine kom de resterende ¼ kopje suiker en kaneel. Laat een rand van inch vrij en strooi het kaneel-suikermengsel over het deeg. Als de kaneelsuiker moeilijk aan het deeg blijft plakken, kun je het deeg heel licht benevelen met water uit een spuitfles. Je kunt ook de bovenkant van de kaneelsuiker benevelen om te voorkomen dat er grote gaten tussen de lagen ontstaan, maar pas op dat je niet te veel mist, anders kan de kaneelsuiker eruit lekken.
-
Begin met het korte uiteinde en rol het deeg op. Maak er een strak blok van door het opgerolde uiteinde iets naar u toe te strekken terwijl u rolt. Knijp de naad samen. Plaats in een ingevette 9 × 5 inch pan met de naad naar beneden. Dek af met een theedoek en laat ongeveer 1-1 ½ uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
-
Verwarm de oven voor op 350°. Eenmaal verdubbeld in grootte, meng je het ei en de melk voor de eierwas. Bestrijk de bovenkant van het brood met de eierwas en bak dan in 30-35 minuten goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen op een koelrek.
Voeding