Kaneel Suiker Rabarber Taart

Bron

Zoek je een chef’s knife? Deze zoals hierboven te zien is, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Een redelijke prijs en uiteraard uiterst scherp. Als je dit mes kiest hebben je keukenmessen een prachtige uitbreiding erbij.

Kaneelsuiker-rabarbercake is een echte publiekstrekker! De complementaire ingrediënten van zoet en scherp zijn ongelooflijk en zullen je echt van je sokken blazen!

Ik hou van een goede combinatie van smaken en dit stukje hemel vinkt dat zeker van de lijst af! Het is een fantastisch dessert waar iedereen dol op zal zijn. Taarten zijn mijn jam en als ze ook van jou zijn, mis dan Chantilly Berry Cake , Praline Apple Bundt Cake en Kentucky Butter Cake niet !!

Rhubarb cake on a serving spoon. Wat is rabarber?

Voordat ik je kan overtuigen om deze verrukkelijke cake te maken, moet ik waarschijnlijk uitleggen wat erin zit! Rabarber is een knapperige, knapperige groente met een zuurheid die lijkt op die van groene appels of druiven. Vanwege de ietwat zure smaak mengen de meeste mensen het graag met wat suiker bij het bakken! Daarom zie je het meestal gemaakt in taarten , muffins en CAKES! Naast dit alles ziet rabarber eruit als stengels bleekselderij, behalve dat het een prachtige robijnrode kleur heeft waardoor het er zo smakelijk uitziet!

Dit recept combineert de rabarber met een zoet kaneel-suikermengsel en de mix van de twee smaken is helemaal verrukkelijk. Het is een gemakkelijke traktatie om op elk moment van de dag van te genieten en kan niet alleen als dessert worden gebruikt, maar zou ook fantastisch zijn bij het ontbijt en de brunch! De kaneel verrijkt de smaak echt en is wat deze cake opvalt. Eet het warm, direct uit de oven, en bedek het met wat vanille-ijs en je bent zeker terug voor seconden!

Ingrediënten voor Kaneel Suiker Rabarber Taart

Natuurlijk zullen grote hoeveelheden rabarber het hoofdingrediënt zijn in deze cake, maar al het andere is supereenvoudig! De meeste van deze ingrediënten moet je bij de hand hebben! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Boter: Laat de boter zacht worden tot kamertemperatuur en zorg ervoor dat deze ongezouten is!
  • Suiker: dit helpt om een zachte, zachtere textuur in de cake te creëren!
  • Bruine suiker: Voegt zoetheid toe om de scherpe rabarber tegen te gaan.
  • Ei: Bindt de droge ingrediënten aan elkaar.
  • Vanille: Brengt de zoete smaak van de andere ingrediënten naar voren.
  • Citroenschil: wie houdt er niet van wat verse citroenschil in een recept brengt??
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden heb ik voor dit recept gebruikt.
  • Zuiveringszout: dit is wat je die vochtige, donzige caketextuur geeft!
  • Zout: Brengt de natuurlijke smaak van alle ingrediënten naar voren.
  • Karnemelk: Als je geen karnemelk bij de hand hebt, probeer dan in plaats daarvan de heerlijke karnemelk te maken!
  • Rabarber: Natuurlijk heb je rabarber nodig voor rabarbertaart!! Hoop die kopjes, niet beknibbelen!

Ingrediënten topping

  • Kristalsuiker en kaneel: deze topping tilt deze cake naar een hoger niveau! Sla dit niet over!

Hoe maak je rabarbercake?

U zult genieten van de vruchten (groenten?!) van uw werk aan deze cake! Snel en eenvoudig, je hebt in een mum van tijd een heerlijk, creatief dessert. Je zult het niet alleen niet op tafel kunnen houden, maar je zult zeker meer dan eens naar het recept worden gevraagd!

  • Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 350°. Vet een 9×13 pan in en zet opzij.
  • Mix: Klop in de kom van een mixer de boter, suiker en bruine suiker op middelhoge snelheid licht en luchtig. Voeg het ei, vanille en citroenschil toe en klop tot het is opgenomen.
  • Zeef: Zeef in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en zout samen.
  • Combineren en gieten : Voeg in 2-3 toevoegingen afwisselend de karnemelk en de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten in de mixer. Als alles goed gemengd is, meng je de gehakte rabarber er met de hand door. Giet het beslag in de pan en bestrooi met de kaneelsuiker topping.
  • Bakken en serveren: Bak gedurende 40-45 minuten, of totdat een mes er schoon uit het midden komt. Serveer warm.

4 images showing stepson how to mix and make cinnamon sugar rhubarb cake.

Tips voor Kaneel Suiker Rabarber Taart

Rabarbercake met kaneelsuiker is snel en eenvoudig, maar heeft een enorme rabarbersmaak!

  • Bruine suiker en kristalsuiker: Het gebruik van zowel witte als bruine suikers geeft deze cake een mooie diepte van zoetheid om de scherpte van de rabarber in evenwicht te brengen. In een mum van tijd kun je de ene suiker door de andere vervangen door gewoon alle kristalsuiker of alle bruine suiker te gebruiken!
  • Heaping Cup of Rabarber: Beknibbel niet op de hoeveelheid rabarber! Gebruik de volle drie volle kopjes rabarber voor de volle pittige smaak in deze heerlijke cake.
  • Bevroren rabarber: Als er geen verse rabarber beschikbaar is en je hebt bevroren rabarber, kun je deze vervangen door 4 kopjes bevroren rabarber. Zorg ervoor dat je het ontdooit en al het water eruit laat voordat je het in je cakebeslag vouwt.

Rhubarb cake.

Kaneelsuiker Rabarbercake bewaren

De textuur van deze cake is hemels! Het is extreem vochtig vanwege de hoeveelheid rabarber die erin zit, waardoor het meerdere dagen meegaat.

  • Kamertemperatuur: Bewaar deze cake bij kamertemperatuur en dek hem maximaal 5 dagen af met plasticfolie. Het kan op kamertemperatuur worden geserveerd of zachtjes worden opgewarmd in de magnetron.
  • In de koelkast: Als alternatief kan deze cake ook in de koelkast worden bewaard, maar dit is niet nodig. Door de cake te koelen verlengt u de houdbaarheid tot wel 7 dagen!

Cinnamon sugar rhubarb cake being served on a fork.

Meer heerlijke rabarberrecepten

Als je eenmaal rabarber hebt geprobeerd, wil je niet meer terug! Het voegt zo'n interessante en complementaire smaak toe aan zoveel dingen! Hier zijn een paar extra beproefde rabarberrecepten die u kunt uitproberen. Mijn hele familie houdt van ze allemaal en ik vind het geweldig dat ik iets anders dan pompoen of courgette in deze gebakken producten kan proberen! Het brengt ze echt naar een heel nieuw niveau! Veel plezier!

30 minuten

Rabarber Muffins

Desserts

Aardbeien-rabarbertaart

Desserts

Aardbei Rabarber Crisp

Afdrukken Kaneel Suiker Rabarber Taart

Kaneelsuiker-rabarbercake is een echte publiekstrekker! De complementaire ingrediënten van zoet en scherp zijn ongelooflijk en zullen je echt van je sokken blazen!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord rabarbercake, recept voor rabarbercake
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 12 personen
Calorieën 286kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • ½ kopje ongezouten boter verzacht
  • ¾ kopje kristalsuiker
  • ¾ kopje bruine suiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille
  • 1 eetlepel citroenschil
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 1 kopje karnemelk
  • 3 volle kopjes gehakte rabarber
Topping

  • 1/3 kopje kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350°. Vet een 9×13 pan in en zet deze opzij.
  • Klop in de kom van een mixer de boter, suiker en bruine suiker op gemiddelde snelheid tot ze licht en luchtig zijn. Voeg het ei, vanille en citroenschil toe en klop tot het is opgenomen.
  • Zeef in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en zout samen.
  • Voeg in 2-3 toevoegingen afwisselend de karnemelk en de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten in de mixer. Als alles goed gemengd is, meng je de gehakte rabarber er met de hand door. Giet het beslag in de pan en bestrooi met de kaneel-suiker topping.
  • Bak 40-45 minuten, of totdat een mes er schoon uit het midden komt. Serveer warm.

Voeding

Calorieën: 286kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 3g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 38 mg | Natrium: 172 mg | Kalium: 78 mg | Vezel: 1g | Suiker: 32g | Vitamine A: 293IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 45 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo