Kalkoen Gehaktbrood

Bron

Een kartelmes kopen? Vanzelfsprekend kijk je het eerst op keukengerijk.nl de website met verstand van keukenmessen. Dit mes bijvoorbeeld snijdt als de beste. Met broodmessen als deze zal kruimelen en pletten niet meer voorkomen.

Dit smakelijke kalkoengehaktbrood is licht en mager maar boordevol smaak! Elke hap is perfect gekruid en mals, je zult er dol op zijn!

Meer gehaktbrood nodig in je leven? Je moet mijn geglazuurde gehaktbrood en gehaktballen proberen! En als je een smakelijke manier nodig hebt om restjes op te maken, dan is deze sandwich met gehaktbrood ook een must om te proberen!

A turkey meatloaf with 3 slices cut. Eenvoudig en heerlijk recept voor kalkoengehaktbrood

De feestdagen zijn eindelijk achter de rug en het is veilig om te zeggen dat ik behoorlijk opgebrand ben! Ik ben op zoek geweest naar gemakkelijke recepten die de hongerige honger van mijn kinderen zullen stillen, en dit kalkoengehaktbrood is precies wat je nodig hebt! Ik koop graag gemalen kalkoen in bulk, dus het is een geweldige manier om dat op te gebruiken! Ik hou van hoe eenvoudig de ingrediënten zijn. Dit gehaktbrood is slechts een combinatie van gemalen kalkoen en een paar pantry-nietjes! Maak het af met een beetje bruine suiker ketchup glazuur en je hebt een stevige maaltijd waar het hele gezin van zal genieten!

Net als mijn onfeilbare geglazuurde gehaktbroodrecept , is deze kalkoenvariant lekker sappig! Elke hap is vochtig, zacht en gevuld met de beste smaakmakers en specerijen. Het beste is dat het gebruik van kalkoen in plaats van rundvlees dit een diner maakt dat je dieet niet zal breken! Het heeft minder calorieën dan traditioneel gehaktbrood en minder dan de helft van het verzadigde vet! Alleen omdat je voornemen voor het nieuwe jaar is om gezonder te eten, wil nog niet zeggen dat je de geweldige smaak moet overslaan. Met dit kalkoengehaktbrood krijg je het allebei! Tel daarbij op hoe eenvoudig het is om samen te gooien en je hebt een geweldig diner in handen.

Ingrediënten Kalkoen Gehaktbrood

Ik was aangenaam verrast toen ik de meeste van deze ingrediënten in mijn voorraadkast vond! Gemakkelijke diners die geen boodschappenreis vereisen, zijn een winnaar in mijn boek. U zult genieten van hoe elk van deze eenvoudige ingrediënten samenkomt om een kalkoengehaktbrood te maken dat absoluut heerlijk is! Als je op zoek bent naar afmetingen, ze zijn allemaal te vinden in de receptenkaart aan het einde van het bericht.

  • Gemalen kalkoen: kalkoen gebruiken is een geweldige manier om calorieën te verminderen, maar de geweldige smaak in uw gehaktbrood te behouden!
  • Ui : Ik voeg een beetje gesnipperde ui toe aan mijn gehaktbrood voor smaak en textuur. Ik heb in dit recept een witte ui gebruikt voor een zoetere smaak.
  • Verse peterselie : een beetje gehakte peterselie zal je hele gehaktbrood smaakvol en aromatisch maken.
  • Italiaanse broodkruimels: Ik gebruik graag Italiaanse broodkruimels omdat ze voorgekruid zijn. Als je alleen Panko-broodkruimels in huis hebt, werken die ook! Je kunt een beetje zelfgemaakte Italiaanse kruiden toevoegen om hetzelfde effect te krijgen.
  • Worcestershire-saus : Worcestershire-saus voegt een rijke smaak met een vleugje pittigheid toe aan uw kalkoengehaktbrood.
  • Eieren : toegevoegd om alles samen te binden.
  • Knoflookpoeder : je kunt niet fout gaan met knoflook! Zo wordt je gehaktbrood lekker hartig.
  • Zout en peper : voeg toe om de algehele smaak van het gerecht te versterken.

Gehaktbrood Glazuur

  • Ketchup : Dit is de basis van het glazuur. Het geeft het een mooie dikke textuur en zoetheid.
  • Balsamico-azijn : ik voeg een beetje balsamico-azijn toe voor de smaak.
  • Bruine suiker : Voegt een rijke zoetheid en gekarameliseerde smaak toe na het bakken.

Laten we gehaktbrood maken!

Er zijn slechts 3 eenvoudige stappen nodig om dit geweldige kalkoengehaktbrood te maken. Het blijkt elke keer geweldig te zijn met minimale inspanning! Je familie zal er dol op zijn!

  1. Verwarm de oven voor, combineer ingrediënten : Verwarm eerst de oven voor op 350 graden. Meng in een grote kom rundvlees, ui, peterselie, Italiaans paneermeel, melk, Worcestershire-saus, eieren, knoflookpoeder, zout en peper. Gebruik je handen om te mixen tot het gecombineerd is en zorg ervoor dat je niet te veel mixt. Druk in een 9 × 5 inch broodvorm.
  2. Klop Glaze : Klop in een kleine kom ketchup, azijn en bruine suiker door elkaar. Borstel de helft van het mengsel op de bovenkant van het gehaktbrood.
  3. Bakken: Bak vervolgens 50 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrijk de laatste 10 minuten de rest van het glazuur. Bak tot het vlees overal gaar is en de interne temperatuur 160 graden Fahrenheit is.

Process shots of preparing meatloaf mixture and adding to pan.

Tips voor het maken van kalkoengehaktbrood

Hier zijn een paar van mijn favoriete tips en trucs om het lekkerste gehaktbrood mogelijk te maken! Voeg ze toe aan je regime en je gehaktbrood zal het gesprek van de dag zijn!

  • Niet te lang mixen: Zorg ervoor dat je je gehaktbroodmengsel met een zachte hand combineert en niet te lang mixt. Je gehaktbrood zal niet zo mals worden.
  • Glazuurvariaties: voor een glazuur met meer pit, voeg dijon of honingmosterd toe . Als je een beetje warmte wilt, kun je een paar druppels van je favoriete hete saus toevoegen.
  • Sautée Groenten : Als je verwacht dat je gehaktbrood lekker mals is, maar je krijgt een hap van knapperige uien, kan dat een beetje onaangenaam zijn. Als je zeker wilt weten dat je groenten zacht en gekarameliseerd zijn, kun je ze zachtjes sauteren voordat je ze aan je mengsel toevoegt.
  • Rust voor het opdienen: De sleutel tot het vermijden van een droog gehaktbrood is om het te laten rusten nadat je het uit de oven hebt gehaald. Hierdoor kunnen alle smaken intrekken en absorberen voordat je erin snijdt.

Closeup of a meatloaf slice.

Kanten om te combineren met kalkoengehaktbrood

Ik vind het heerlijk om een stevig gehaktbrood te serveren naast traditionele kanten zoals aardappelpuree en stoofschotels. Ze complimenteren de smaak van het gehaktbrood zo goed en laten iedereen in mijn familie tevreden achter. Je zult het geweldig vinden hoe gemakkelijk deze gerechten bij elkaar kunnen worden gegooid. Het is de beste manier om je maaltijd compleet te maken!

Bijgerechten

Papa's beroemde aardappelpuree

Bijgerechten

Groene Bonen Bundels

Bijgerechten

De beste begrafenisaardappelen

Avondeten

Broccoli en Rijst Kip Ovenschotel

2 slices of turkey meatloaf on a plate with potatoes and brussels sprouts.

Restjes bewaren

Dit smakelijke kalkoengehaktbrood kan dagen nadat je het hebt gemaakt, worden bewaard en genoten. Hier zijn een paar tips voor het bewaren van restjes voor het beste resultaat!

  • In de koelkast: Bewaar kalkoengehaktbrood in een luchtdichte verpakking of verpakt in plasticfolie of aluminiumfolie. Het is 4-5 dagen houdbaar.
  • Opwarmen: Breng over naar een ovenschaal. Sprenkel water over je overgebleven gehaktbrood om het vochtig te houden. Verwarm opnieuw op 250 graden Fahrenheit gedurende 25-30 minuten of tot het is opgewarmd. Genieten van!

Breaking off a piece of meatloaf with a fork.

Meer heerlijke Turkije-diners

Hoewel het een gezonder alternatief is voor dingen als rundvlees en varkensvlees, kan kalkoen net zoveel smaak bevatten! Elk van deze recepten is belachelijk goed en zo mals en sappig! Wie wist dat schoon eten zo goed kon smaken?

Avondeten

Gebakken Kalkoen Gehaktballen

Avondeten

Oven Gebakken Kruiden Kalkoen

Avondeten

Juicy Airfryer Turkije

Avondeten

Airfryer Turkije Burgers

Afdrukken Kalkoen Gehaktbrood

Dit smakelijke kalkoengehaktbrood is licht en mager maar boordevol smaak! Elke hap is perfect gekruid en mals, je zult er dol op zijn!
Cursus Hoofdgerecht
Keuken Italiaans Amerikaans
Trefwoord kalkoengehaktbrood
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 6 sneetjes
Calorieën 300kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 pond gemalen kalkoen
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 Eetlepels verse peterselie gehakt
  • 1 kopje Italiaanse broodkruimels
  • 1 Eetlepel Worcestershiresaus
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel koosjer zout
  • 1/4 theelepel peper
Glazuur:

  • 1/4 kop ketchup
  • 1 Eetlepel balsamico azijn
  • 1 Eetlepel bruine suiker
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Meng in een grote kom gemalen kalkoen, ui, peterselie, Italiaans paneermeel, Worcestershire-saus, eieren, knoflookpoeder, zout en peper. Gebruik je handen om te mixen tot het gecombineerd is en zorg ervoor dat je niet te veel mixt. Druk in een 9 × 5 inch broodvorm bekleed met perkamentpapier.
  • Klop in een kleine kom ketchup, azijn en bruine suiker door elkaar. Borstel de helft van het mengsel op de bovenkant van het gehaktbrood.
  • Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrijk de laatste 10 minuten de rest van het glazuur. Bak tot het vlees gaar is en 160 graden.

Voeding

Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 41g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 145 mg | Natrium: 683 mg | Kalium: 610 mg | Vezel: 1g | Suiker: 7g | Vitamine A: 389IE | Vitamine C: 5 mg | Calcium: 64 mg | IJzer: 3 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo