Kaasachtige Bloemkool Breadsticks

Bron

De eigen specialiteit van een fileermes is het bezitten van een aanzienlijk buigzaam lemmet die je in staat stelt om dicht langs been te snijden. Uiteraard is het keukenmes erg scherp, allemaal bij elkaar genomen zorgt het fileermes voor het minste product verlies. Onze fileermessen voegen een prima meerwaarde aan ieders messenset.

Krijg je breadstick-fix met deze to-die-for bloemkool breadsticks! Ze zijn gesmoord in mozzarella en smakelijke Italiaanse kruiden voor een snackervaring die je niet snel zult vergeten.

Alleen omdat je gezond eet, wil nog niet zeggen dat je je favoriete lekkernijen moet opofferen. Nood aan wat comfort food in je leven? Probeer bloemkool mac en kaas , courgette pizza bites en keto brownies !

Cauliflower breadsticks cut into 10 pieces. Eenvoudig Keto Bloemkool Breadstick Recept

Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je op de bloemkoolwagen springen. Het gaat je leven veranderen! Het maakt niet uit naar welke ongezonde snack je trek hebt, er staat een bloemkoolrecept voor je klaar met de helft van de calorieën! Tater tots ? Controleren. Buffelvleugels ? Ja, heb die ook. Van gebakken rijst tot aardappelpuree , er is een keto-versie van al je favoriete comfortfood. De volledige lijst vind je hier ! Het is een geweldige manier om de calorieën laag te houden, maar de tevredenheid hoog.

Maar laten we het hebben over deze bloemkoolbroodstengels. Ik ben een beetje geobsedeerd. Als je mij kent, dan weet je dat ik gek ben op een goede soepstengel of cheesy brood . Het was een van de moeilijkste dingen om op te geven terwijl je probeerde gezonder te eten! Eerlijk gezegd zijn deze bloemkoolbroodstengels door de hemel gestuurd. Ze smaken net zo goed, zo niet beter dan gewone broodstengels. Bloemkool is zo veelzijdig! Maak het af met wat melige mozzarella en Italiaanse kruiden en je zult nooit het verschil weten! Mijn kinderen zijn er ook dol op, wat geweldig is, want ik ben altijd op zoek naar manieren om groenten in hun dieet te stoppen.

Ingrediënten Bloemkool Breadsticks

Deze ingrediënten zorgen samen voor de meest geweldige smaak in elke hap! Ik heb ze meestal allemaal bij de hand, wat het bereiden van deze bloemkoolbroodstengels een makkie maakt. Alle maten vind je in onderstaande receptenkaart!

  • Bloemkoolrijst : ik gebruik hier voorgemaakte bloemkoolrijst. Je kunt ook een rasp of keukenmachine gebruiken om één grote bloemkoolkraag te scheren om hetzelfde resultaat te bereiken.
  • Eiwit: Gebruikt om ingrediënten samen te binden en luchtigheid toe te voegen.
  • Shredded Mozzarella : voor die perfecte melige, uit elkaar vallende goedheid!
  • Parmezaanse kaas : Ik voeg graag een beetje Parmezaanse kaas toe aan mijn soepstengels voor een scherpere smaak.
  • Italiaanse kruiden : Geen broodstengel is compleet zonder Italiaanse kruiden! Dit is mijn favoriete mix van basilicum, oregano, rozemarijn, marjolein en tijm. Het volledige recept vind je hier !
  • Gehakte Knoflook : Knoflook maakt alles beter! Ik voeg een beetje toe aan mijn soepstengelmix voor een scherpe, hartige smaak.
  • Zout en peper: toevoegen om de algehele smaak te verbeteren.

Laten we die broodstengels maken!

Het is supereenvoudig om deze lekkere bloemkoolbroodstengels thuis te maken! Je gaat het geweldig vinden! Met minder dan 30 minuten voorbereidingstijd heb je een gezonde en heerlijke snack voor de boeg! Terwijl ze in de oven staan kun je zelfs wat zelfgemaakte marinara maken . Het is de perfecte combinatie!

  1. Verwarm de oven voor, bereid bakplaten voor: Verwarm eerst de oven voor op 425 ° F en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Opzij zetten.
  2. Bloemkool bereiden: Als u bevroren bloemkool met rijst gebruikt, bereid deze dan volgens de verpakking en laat afkoelen tot hij voldoende afgekoeld is om te verwerken. Bekijk hieronder tips voor het zelf maken van bloemkoolrijst.
  3. Overbrengen naar Kaasdoek : Breng vervolgens de bloemkoolrijst over op een theedoek of meerdere lagen kaasdoek en knijp om zoveel mogelijk vloeistof te verwijderen. Er is meer vloeistof dan je zou denken, ik kan meestal bijna een kopje vloeistof eruit persen. Meet 4 kopjes bloemkool af en voeg toe aan een grote kom.
  4. Bereid Breadstick Mix : Voeg de eiwitten, 1 kopje mozzarella kaas, Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper toe aan de bloemkool en meng tot alles volledig gemengd is.
  5. Toevoegen aan bakplaat: Verdeel het mengsel in tweeën en voeg de helft toe aan elke voorbereide bakplaat in een gelijkmatige rechthoek.
  6. Bakken : Bak vervolgens 25 minuten tot de korst mooi goudbruin is. Voeg de resterende mozzarella toe en zet terug in de oven om nog 5 minuten te bakken, tot de kaas gesmolten is.
  7. Garneer en snijd : Top met verse kruiden of een vleugje zwarte peper. Snijd in soepstengels en serveer met marinarasaus of een dipsaus naar keuze.
Zelf Rijst Bloemkool Maken

Als je bloemkoolrijst niet kunt vinden, maak je geen zorgen! Het is supergemakkelijk om te maken. Hier zijn een aantal methoden om die perfecte rijsttextuur te bereiken.

  • Stomen : Als u verse bloemkool gebruikt, zet dan een pan met kokend water. Snijd vervolgens je bloemkool in roosjes en leg ze in een stoommandje boven het kokende water. Dek af en stoom 5 minuten tot de roosjes gaar zijn.
  • Magnetron : Als alternatief kan de bloemkool 5 minuten in de magnetron worden gestoomd in een magnetronbestendige kom met een beetje water op de bodem. Als ze gaar zijn, doe je de gestoomde roosjes in een keukenmachine en pulseer je ze 10-15 seconden tot je een mooie rijstconsistentie krijgt.

6 process shots of preparing cauliflower and breadstick mixture.

De beste broodstengels maken

Hier zijn een paar eenvoudige manieren om je bloemkoolbroodstengels te upgraden! Ik weet dat je absoluut LIEF zult zijn hoe ze uitpakken. Misschien wil je geen gewone broodstengels meer! Met de helft van de calorieën en tonnen vitamines zijn dit de voor de hand liggende keuze!

  • Water uitknijpen: Bloemkool heeft van nature een zeer hoog watergehalte. Zorg ervoor dat u de stap waarbij u overtollig water uitknijpt niet overslaat! Dit maakt het verschil tussen doorweekte en gouden, zachte soepstengels.
  • Niet te gaar koken: of u nu voorgekookte bloemkool met rijst bereidt of zelf maakt, zorg ervoor dat u het niet te gaar kookt. Stoom of magnetron het alleen zoals aangegeven. Nog langer en je bloemkool wordt papperig.
  • Serveer Met Dip : Deze bloemkoolsoepstengels zijn perfect dipbaar! Ik serveer ze altijd graag met wat klassieke marinara , maar zelfgemaakte Alfredo of zelfs kaassaus zijn ook geweldige opties! Voor een meer gezondheidsbewuste keuze kun je ze serveren met bloemkool Alfredo om te dippen! Wie wist dat je met deze groente zoveel geweldige dingen kon maken?!

Picking up a cauliflower breadstick.

Restjes bewaren

Deze worden bij mij thuis altijd razendsnel opgegeten. Soms zelfs voordat ik er een voor mezelf kan pakken! Hier leest u hoe u eventuele restjes kunt bewaren als u de kans krijgt.

  • In de koelkast: Wikkel je broodstengels in plasticfolie en bewaar ze maximaal 3 dagen.
  • In de vriezer: Je bloemkoolbroodstengels gaan tot 3 maanden mee, verpakt in plasticfolie of bewaard in diepvrieszakjes. Laat een nacht in de koelkast ontdooien alvorens op te warmen.
  • Opwarmen: om te voorkomen dat je broodstengels drassig worden, raad ik aan ze in de oven of in de airfryer op te warmen. Een paar minuten in de oven op 400 graden Fahrenheit zal het lukken. Je kunt ze ook een minuut of twee in de heteluchtfriteuse op 400 graden doen. Genieten van!

Dipping a breadstick in marinara sauce.

Meer Keto-recepten

Deze smakelijke recepten bevatten weinig koolhydraten maar hebben alle smaak! Ze zijn perfect om in macro's te passen! Nu kun je vasthouden aan dat goede voornemen voor het nieuwe jaar zonder je favoriete lekkernijen op te geven! Alle voldoening, geen schuld.

Ontbijt

Makkelijke Keto Pannenkoeken

Bijgerechten

Romige Gegratineerde Bloemkool Met Spek

Avondeten

Courgette Lasagne

Desserts

Beste zelfgemaakte Keto-ijsrecept – Smaakt naar Re …

Bloemkool Breadsticks afdrukken

Krijg je breadstick-fix met deze to-die-for bloemkool breadsticks! Ze zijn gesmoord in mozzarella en smakelijke Italiaanse kruiden voor een snackervaring die je niet snel zult vergeten.
Gang Voorgerecht, Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bloemkool soepstengels
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen
Calorieën 167kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 4 kopjes gekruide bloemkool ongeveer 1 grote bloemkoolkraag
  • 3 grote eiwitten
  • 2 kopjes geraspte mozzarella kaas verdeeld
  • ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • ¼ theelepel gemalen peper
  • ¼ theelepel Zout
  • Marinarasaus om te dippen
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 425 ° en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Opzij zetten.
  • Als u diepgevroren bloemkoolrijst gebruikt, bereid deze dan volgens de verpakking en laat hem afkoelen tot hij voldoende afgekoeld is om te verwerken. Als je verse bloemkool gebruikt, zet dan een pan met kokend water. Snijd de bloemkool in roosjes en leg deze in een stoommandje boven het kokende water. Dek af en stoom 5 minuten tot de roosjes gaar zijn. Als alternatief kan de bloemkool ook 5 minuten in de magnetron worden gestoomd in een magnetronbestendige kom met een beetje water op de bodem. Als ze gaar zijn, doe je de gestoomde roosjes in een keukenmachine en pulseer je ze 10-15 seconden tot je een mooie rijstconsistentie krijgt.
  • Doe de bloemkoolrijst op een theedoek of meerdere lagen kaasdoek en knijp uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Er is meer vloeistof dan je zou denken, ik kan meestal bijna een kopje vloeistof eruit persen. Meet 4 kopjes bloemkool af en voeg toe aan een grote kom.
  • Voeg de eiwitten, 1 kopje mozzarella, Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper toe aan de bloemkool en meng tot alles volledig gemengd is.
  • Verdeel het mengsel in tweeën en voeg de helft toe aan elke voorbereide bakplaat in een gelijkmatige rechthoek. Bak 25 minuten, tot de korst mooi goudbruin is. Voeg de resterende mozzarella toe en zet terug in de oven om nog 5 minuten te bakken, tot de kaas gesmolten is.
  • Werk af met verse kruiden of een vleugje zwarte peper. Snijd in soepstengels en serveer met marinarasaus of een dipsaus naar keuze.

Voeding

Calorieën: 167kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 14g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Cholesterol: 32 mg | Natrium: 457 mg | Kalium: 389 mg | Vezel: 2g | Suiker: 3g | Vitamine A: 291IU | Vitamine C: 52 mg | Calcium: 271 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo