
Deze sappige heteluchtfriteuse kalkoen is ZOO GOED en zal al uw gasten vragen om meer! Het is perfect goudbruin en druipend van smaak. Je kookt nooit meer een kalkoen op een andere manier!
Als je denkt dat deze kalkoen lekker is, dan moet je deze andere geweldige bijgerechten proberen die je in je airfryer kunt bereiden! Zoals deze zoete aardappelen , spruitjes of zelfs deze superlekkere wortelen !
Airfryer Turkije
Ik weet het, ik weet het, het koken van een kalkoen in een heteluchtfriteuse is niet de meest gebruikelijke manier om het te koken, maar raad eens?! Het zou moeten zijn! Deze kalkoen is GEWELDIG geworden. Ik heb het sappig, lik je vingers om elke laatste hap goed te krijgen! Deze heteluchtfriteuse kalkoen heeft maar een paar ingrediënten nodig PLUS je hoeft niet de hele dag te wachten om te koken! Het is het perfecte kalkoenrecept voor degenen die net beginnen, want iedereen kan het maken!
Dit is een geweldige optie als u slechts een paar gasten bedient. Of u kunt dit ergens in het jaar voor uw familiediner gebruiken! Ik bedoel, wie zegt dat kalkoen gewoon gekookt moet worden met Thanksgiving?! Bereid dit met een paar rolletjes van 1 uur , deze lekkere Slow Cooker Worst Kruidenvulling , deze Makkelijke Kalkoenjus en deze Perfecte Mini Pompoentaartjes . Dan heb je een heerlijk feest waar iedereen dol op zal zijn!!
Wat heb je nodig om een Airfryer Turkije te maken
Dit recept is zo snel en makkelijk te bereiden! Je hebt maar een paar kruiden en specerijen nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.
- Kalkoen met been: Ik heb een been in kalkoen gebruikt omdat het zoveel smaak heeft! Een kalkoen van 3-4 pond heeft precies de juiste maat!
- Olijfolie: Ik gebruikte olijfolie om de kalkoen in te wrijven zodat de kruiden er goed aan zouden blijven plakken.
- Italiaanse kruiden : Dit is zo'n geweldige kruidenmix! U kunt deze in de winkel kopen of deze zelfgemaakte Italiaanse kruiden proberen te maken. Het is zo lekker en het duurt maar 5 minuten!
- Paprika: Ik ben dol op de zoete smaak die paprkia aan deze kalkoen geeft!
- Knoflookpoeder: Het knoflookpoeder mengt zo goed met de paprika en Italiaanse kruiden. De mix zal je van je sokken blazen!
- Zout en peper : Je kunt er meer of minder van gebruiken, afhankelijk van de smaak die je zoekt!
- Boter : Dit helpt de kalkoen om zijn vocht vast te houden en voegt een rijke smaak toe!
Laten we een Turkije koken!
In tegenstelling tot andere kalkoenen hoeft deze niet de hele dag te koken! Het is zo simpel… Je zult er dol op zijn!
- Wrijf kalkoen in met olie en kruiden : Wrijf de kalkoen in met olijfolie. Combineer Italiaanse kruiden, paprika, knoflookpoeder, zout en peper in een kleine kom. Wrijf aan de buitenkant van de kalkoen.
- Boter toevoegen: Snijd de boter in plakjes en leg deze onder het vel van de kalkoen.
- Koken en omdraaien: leg de kalkoen met de huid naar beneden in de mand van de luchtfriteuse. Kook 20 minuten op 350 graden. Draai de kalkoen om en kook nog 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de kalkoen. Kook tot een thermometer 165 graden aangeeft.
- Even laten rusten en dan in plakjes snijden: Haal de kalkoen eruit en laat 10 minuten rusten. Snijd en serveer.
Ik kan er niet over uit hoe makkelijk en lekker deze heteluchtfriteuse kalkoen is om te maken! Hier zijn een paar extra reizen die ervoor zorgen dat de jouwe perfect wordt!
- Vergeet het niet te ontdooien! Kalkoenen kunnen even duren om te ontdooien! Zorg ervoor dat je de kalkoen een paar dagen voordat je hem gaat koken in de koelkast zet. Dan is alles klaar om te gaan wanneer de grote dag komt!
- Temperatuurcontrole : Voordat u uw kalkoen gaat eten, is het belangrijk om te weten of deze volledig gaar is of niet! Een kalkoen is gaar als de inwendige temperatuur 180 graden bereikt, gemeten in de dij of 170 graden in de borst. Gebruik een vleesthermometer als het klaar is en controleer het om zeker te zijn!
- Laat het rusten: Deze stap wordt zo vaak overgeslagen omdat iedereen zo graag wil eten! Geloof me, ik snap het helemaal. Maar dit deel is ZO belangrijk! Door de kalkoen te laten rusten, heeft hij de tijd om alle sappen te absorberen die hij tijdens het koken heeft gemaakt. Als je het meteen snijdt, druppelen ze er allemaal uit als je het in stukken snijdt, wat droog kalkoenvlees betekent. En dat wil niemand! Laat het rusten, het is het waard!!
Turkije maakt de BESTE restjes! En deze airfryer kalkoen is geen uitzondering. Hier leest u hoe u ze kunt bewaren voor later om sandwiches, soepen of zelfs deze overgebleven kalkoenbraadpan te maken !
- In de koelkast: Zodra uw vlees is afgekoeld, plaatst u het in een luchtdichte verpakking. Daarna kun je hem in de koelkast zetten en hij is 3-4 dagen houdbaar!
- Opwarmen: Als je je kalkoen wilt opwarmen, kun je hem op een bord leggen en in de magnetron koken! Kook het op middelhoog vermogen, 30 seconden per keer totdat het is opgewarmd.
Als je er een feest van wilt maken, probeer dan eens een paar van deze geweldige bijgerechten. Ze zijn allemaal zo verschillend maar ZO lekker. Er zijn er zoveel om uit te kiezen en ze zijn allemaal zo verschillend dat er zeker voor ieder wat wils is! Kook ze allemaal en maak er een feest van! Je vrienden en familie zullen van ze allemaal houden!

Bijgerechten
's Werelds beste braadpan voor sperziebonen

Bijgerechten
Rollen van 1 uur

Bijgerechten
Geplette zoete aardappelen (2 manieren! Zoet EN hartig)

Bijgerechten
Oma's Worst Kruidenvulling

Afdrukken Juicy Airfryer Turkije
- 3-4 pond kalkoen met been
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 1 Eetlepel Italiaanse Kruiden
- 1 theelepel paprika
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 2 Eetlepels boter
-
Wrijf de kalkoen in met olijfolie. Combineer Italiaanse kruiden , paprika, knoflookpoeder, zout en peper in een kleine kom. Wrijf aan de buitenkant van de kalkoen.
-
Snijd de boter in plakjes en leg deze onder het vel van de kalkoen.
-
Leg de kalkoen met de huid naar beneden in het mandje van de Airfryer. Kook 20 minuten op 350 graden. Draai de kalkoen om en kook nog eens 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van je kalkoen. Kook tot een thermometer 165 graden aangeeft.
-
Verwijder de kalkoen en laat 10 minuten rusten. Snijd en serveer.
Voeding