Jamaicaanse Ital Pompoensoep

Bron

Het tomatenmes is voor een mes best klein. Bij sommige tomatenmessen zit er en vork aan het uiteinde, dit is om de plakjes tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat kan met verschillende keukenmessen worden bewerkt, zelfs die geen kartels hebben zoals een koksmes dit heeft. De tomaten vel is een behoorlijk lastige waardoor dit alleen met een fantastisch scherp koksmes wilt lukken. Het mesje bezit fijne kartels waardoor het zonder moeite en zonder pletten door de vel snijdt.

Jamaicaanse Pompoensoep is een traditionele hartige soep/stoofpot op zaterdag die in de meeste huishoudens wordt gekookt. Mijn Jamaicaanse Ital Pompoensoep is misschien minder authentiek dan een typische Pompoensoep. Deze vegetarische versie is echter redelijk authentiek omdat het de Italiaanse stijl van Rastafari-koken volgt.

Jamaicaanse pompoensoep wordt meestal gemaakt met kip of rundvlees, bloembollen, groenten en gemalen voorzieningen. Grondvoorzieningen, in het Caribisch gebied, verwijst naar zetmeelrijke groenten die uit de grond of "onder de grond" zijn gegroeid en opgegraven. Grondvoorzieningen omvatten groenten zoals yams, zoete aardappelen, cassave / tapioca, aardappelen en taro / Chinese aardappelen (arbi). De andere groenten die gewoonlijk in deze soep worden gebruikt, zijn pompoenen, wortelen, broodvruchten, rauwe bananen of weegbree en cho cho/christophine/chayote.

Rastafari's (denk aan Bob Marley) in Jamaica zijn vegetarisch en geloven dat dit gezond is en hen spiritueel met de aarde verbindt. Voedsel moet natuurlijk, biologisch en van de aarde zijn, en daarom vermijden ze bewerkte voedingsmiddelen en vlees. Hun keuken/dieet heet Ital food. Het woord ital. is afgeleid van het Engelse "vital".

.

Jamaicaanse Ital Pumpkin Soup wordt gekenmerkt door vegetarisch te zijn en typisch het gebruik van kokosmelk. Het kan ook zonder kokosmelk gemaakt worden. Elke mix van groenten kan buiten pompoen worden gebruikt. Wortel, zoete aardappel, cho-cho, yam, rauwe banaan, maïs en callaloo (amarantblad) en geraspte kool worden ook gebruikt. Ook verse kruiden zoals peterselie, tijm of basilicum worden gebruikt.

Jamican Pompoensoep is gemaakt met een verscheidenheid aan pompoen genaamd Calabaza Squash/Pompoen. Dit is hetzelfde als de Indiase groen gestreepte/gestreepte pompoen die van binnen oranjegeel is. Het heeft de neiging licht zoet te zijn en is erg rijk aan bèta-caroteen.

Mensen in het Caribisch gebied houden van pittig eten en veel versies van deze soep worden traditioneel gekookt met Scotch Bonnet-pepers . Als je de scotch bonnet pepper gebruikt, zorg er dan voor dat de peper niet barst in de pot, tenzij je van plan bent om in een vuurspuwende draak te veranderen!

Je zult weten dat hoewel ik geen grote fan ben van soepen, degenen die ik lekker vind, meer van de stevige vullende soort zijn . Deze pompoensoep hoort zeker in die categorie en is uniek in zijn soort.

Print Jamaicaanse Ital Pompoensoep

Een dikke, hartige veganistische pompoen- en groentesoep uit Jamaica met kokosmelk, afkomstig uit de Rastafari-keuken.
Cursus Soep
Jamaicaanse keuken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Porties 4 personen
Ingrediënten

  • 2 el arachide-/arachideolie
  • 1 grote rode ui fijngesnipperd
  • 1/2 el fijngehakte verse gember
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1 verse groene chili fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij gehakt
  • 2 lente-uitjes gesnipperd
  • 2 grote aardappelen in blokjes
  • 1/3 kleine tot middelgrote pompoen in blokjes
  • 2 middelgrote wortelen in rondjes gesneden
  • 1/4 kop zoete maïskorrels
  • 1/3 kop dun geraspte kool
  • 2 kopjes groentebouillon of water
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl kurkumapoeder
  • Zout naar smaak
  • 3/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 3/4 kop dikke kokosmelk
instructies:

  • Verhit de olie in een grote pan. Fruit de uien, gember, knoflook en groene peper tot ze zacht zijn en de rauwe geur verdwijnt. Voeg de overige groenten toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de groentebouillon of water, komijn- en kurkumapoeder en zout toe. Breng het aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat het mengsel sudderen tot alle groenten goed gaar zijn en de pompoen uit elkaar valt. Roer de nootmuskaat erdoor en vervolgens de dikke kokosmelk en zorg ervoor dat deze niet splijt.
  • Haal de soep van het vuur. Breng over naar individuele serveerschalen en serveer warm gegarneerd met gehakte lente-uitjes en gehakte verse koriander.

Het bericht Jamaicaanse Ital Pompoensoep verscheen eerst op My Diverse Kitchen – A Vegetarian Blog .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo