Jalapeño Popper Kip

Bron

Zoek je een koksmes? Deze zoals hierboven te zien is, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Dit mes houdt makkelijk vast waardoor snijden soepel en veilig gaat. Dit chef’s knife gaat een trots in je keuken worden.

Klaar voor het avondeten, deze jalapeno popper-kip is romig en heerlijk met de perfecte hoeveelheid warmte! Het heeft alle smaken van je favoriete voorgerechten, maar in één gemakkelijk te maken maaltijd!

Op zoek naar meer eenpansmaaltijden met kip? Ik heb je! Romige kip-marsala, Toscaanse knoflookkip en citroen-parmezaanse kip zijn allemaal zo eenvoudig maar boordevol ongelooflijke smaak!

5 baked chicken breasts covered in cheese and jalapenos. Best-Ever Jalapeno Popper Chicken Bake Recept

Jalapeno poppers staan gemakkelijk in de top 3 van mijn favoriete voorgerechten. Ik hou zo veel van ze dat ik zelfs de smaken heb genomen en ze heb toegevoegd aan dipsauzen en mac en kaas! Je kunt zeker niet fout gaan met roomkaas, geraspte colby jack en een vleugje warmte van de jalapenos; allemaal samengesmolten tot een dromerige combinatie! Om eerlijk te zijn, is deze kipbak levensveranderend geweest. Het heeft de kaasachtige goedheid van een aperitief, maar in een meer bevredigende dinervorm. Je familie zal er gek van worden!

Alsof je nog meer redenen nodig hebt om deze jalapeno popper-kip te maken, het is keto-vriendelijk! Het is een geweldige manier om je aperitiefhapje te krijgen zonder je dieet te verbreken. Het is de perfecte combinatie van eiwitten en vetten om rechtstreeks in je macro's te werken! Goed eten hoeft niet te betekenen dat je je favoriete smaken opoffert! Vind hier mijn volledige lijst met keto-recepten. Laten we gaan koken!

Hoe Pittig Zal Dit Zijn?

Deze kipbak heeft een kruidenniveau waar het hele gezin van kan genieten! Jalapenos worden zoeter naarmate ze worden gekookt, en de roomkaas en Colby-jack helpen echt om de kruiden te compenseren.

  • Als je meer pit wilt: laat de jalapeno-zaden erin! Hier krijgt de peper de meeste warmte.
  • Als je minder kruiden wilt: verwijder zaden, snijd jalapenos in kleinere stukjes, gebruik er minder van.

Ingrediënten voor Jalapeno Popper Kip

Deze kip bak gebruikt veel eenvoudige ingrediënten, waardoor het een heerlijke en goedkope keuze is voor het avondeten! Wanneer ik dit voor het avondeten maak, kan mijn familie er geen genoeg van krijgen. Het is ook niet te pittig, waardoor zelfs mijn kieskeurige eters ervan kunnen genieten! Afmetingen voor elk ingrediënt zijn te vinden in de onderstaande receptenkaart.

  • Kippenborsten : ik gebruik hier kippenborsten zonder botten! Zoek naar kippenborsten die relatief even groot en dik zijn, zodat ze even snel gaar worden.
  • Zout en peper : voeg beide naar smaak toe! Ze helpen de algehele smaak van de jalapenopopper-kip te verbeteren.
  • Roomkaas : Roomkaas geeft dit recept die perfecte romige, pittige smaak en textuur.
  • Zure room : voegt romigheid en een zure smaak toe.
  • Uienpoeder : Voor een vleugje scherpe smaak.
  • Knoflookpoeder : Knoflook is een must! Voeg toe voor de perfecte hartige finishing touch.
  • Hele Jalapeños : Zoek naar glanzende, heldergroene jalapenos zonder vlekken.
  • Colby Jack Cheese: Marmerkaas ziet er heerlijk uit en smaakt heerlijk! Colby jack heeft een milde, romige smaak die perfect past bij jalapeno.
  • Bacon : Verkruimelde stukjes spek zijn de kers op de taart voor deze jalapeno popper-kip! Ze voegen een leuke textuur en lekkere vlezige smaak toe aan elke hap.

Laten we bakken!

Deze jalapeno popper kip is perfect voor drukke doordeweekse avonden. Zo lekker, maar het kost maar 15 minuten voorbereidingstijd! Wees erop voorbereid dat het van de tafel vliegt!

  1. Oven voorverwarmen, pan voorbereiden : laten we beginnen! Verwarm eerst uw oven voor op 375 ° F. Spuit vervolgens een braadpan van 13 × 9 inch licht in met antiaanbakspray. Opzij zetten.
  2. Kippenborsten bereiden: Bereid vervolgens de kipfilets voor door eventueel vet uit de kip te verwijderen. Als de kipfilets dik zijn, kun je ze gerust doormidden snijden als je ze sneller wilt laten garen. Leg de kipfilets in de voorbereide schaal. Kruid de kip met peper en zout en zet apart.
  3. Roomkaasmengsel : Voeg in een middelgrote mengkom de zachte roomkaas, zure room, uienpoeder en knoflookpoeder toe. Meng met behulp van een elektrische handmixer tot de ingrediënten zijn gecombineerd. Verdeel het mengsel over de kipfilets.
  4. Toppings toevoegen : Bestrooi vervolgens met de in blokjes gesneden jalapeños, geraspte kaas en verkruimeld spek. Zie tips in de toelichting voor de jalapeños en het spek.
  5. Bak : Dek af met folie en bak 40 minuten of tot ze gaar zijn en de interne temperatuur van de kip 165 ° F bereikt. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je kip. Om sneller te koken, kun je de kipfilets doormidden snijden.
  6. Kaas smelten : verwijder de folie en bak nog 5 minuten om de kaas te laten smelten. Garneer eventueel met extra gesneden jalapeños en verse koriander!

Process shots of preparing chicken breasts and jalapeno cream cheese mixture.

Jalapeno Popper Kip Tips en variaties

Deze romige kip is al snel een favoriet in mijn familie geworden. Het is zo gemakkelijk te maken, maar heeft de meest geweldige smaak! Hier zijn een paar tips en trucs om in gedachten te houden voor de beste resultaten!

  • Kippendikte : ik raad aan om kipfilets te zoeken die aan de kleinere en dunnere kant zijn. Ze zullen sneller en gelijkmatiger gaar worden dan dikke borsten. Als de jouwe te dik is, kun je ze altijd doormidden snijden om meer uniforme stukken te krijgen.
  • Controleer de temperatuur: zorg ervoor dat uw kip een interne temperatuur van 165 graden Fahrenheit bereikt. Dit is vooral belangrijk als u kookt met dikke kipfilets.
  • Je jalapenos snijden: Als je jalapeños snijdt, verwijder dan eerst voorzichtig de stengel. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hier komt de warmte van de peper! Zorg ervoor dat je je handen goed wast na het verwijderen van de zaden. Als u uw ogen of gezicht aanraakt zonder uw handen te wassen, zal dit verbranden en zeer onaangenaam zijn. Voel je vrij om meer pepers te gebruiken als je van heet houdt, of houd zelfs enkele van de zaden die je wilt heel heet.
  • Spek : Om de bereiding te versnellen, gebruik ik altijd graag voorgekookte bacon. Het is zo gemakkelijk om het op te warmen in de magnetron en dan af te brokkelen!
  • Kaas wisselen : als je een cheesier smaak wilt, ruil je colby jack voor geraspte cheddar! En om de hitte op te krikken, voeg peper jack toe!

Jalapeno popper chicken in a white casserole dish, garnished with cilantro.

Overgebleven kip bewaren

Jalapeno popper-kip gaat bij mij thuis nooit lang mee. Na alle seconden en tertsen is er niets anders dan kaassaus in de pan. Lucky you als je restjes hebt! Hier leest u hoe u ze opslaat voor het beste resultaat.

  • In de koelkast: In een luchtdichte verpakking is je kip 3-4 dagen houdbaar.
  • Opwarmen: Verwarm je kip op een bakplaat in de oven gedurende 10-15 minuten op 400 graden F. Je kunt ook een stuk in de luchtfriteuse 5-10 minuten op 360 graden Fahrenheit doen. Controleer voor het serveren of de interne temperatuur 165 graden F heeft bereikt.

Two cooked chicken breasts topped with cheese, bacon and jalapenos, one cut into pieces.

Meer eenpansrecepten voor kip

Wat is er lekkerder dan een makkelijk en lekker eenpansdiner om samen te smullen voor de kids? Ik zal wachten. Deze recepten zijn altijd op rotatie bij mij thuis. Met hoe geweldig ze smaken, zou je nooit raden dat ze maar een paar minuten nodig hadden om te bereiden! Om nog maar te zwijgen, ze hebben een supergemakkelijke opruiming! Genieten van!

Avondeten

Romige Gebakken Asiago Kip

Avondeten

Romige Koekenpan Kip Cacciatore

Avondeten

Koekenpan Romige Kip Champignon Florentine

Avondeten

Gebakken Caprese Kip

Afdrukken Jalapeño Popper Kip

Klaar voor het avondeten, deze jalapeno popper-kip is romig en heerlijk met de perfecte hoeveelheid warmte! Het heeft alle smaken van je favoriete voorgerechten, maar in één gemakkelijk te maken maaltijd!
Cursus Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord jalapeno popper kip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen
Calorieën 414kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 pond kippenborsten, zonder bot, zonder vel
  • zout en peper naar smaak
  • 8 ons roomkaas, verzacht
  • 1/3 kopje zure room
  • 1/4 theelepel gegranuleerd uienpoeder
  • 1/4 theelepel gegranuleerd knoflookpoeder
  • 2-3 hele jalapeños, zonder zaadjes, in blokjes gesneden (min of meer naar wens)
  • 1 kopje Colby jack-kaas, versnipperd
  • 1/2 kop gekookt spek, verkruimeld
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 375 ° F. Spuit een braadpan van 13 × 9 inch licht in met een antiaanbakspray. Opzij zetten.
  • Bereid de kipfilets voor door eventueel vet uit de kip te verwijderen. Als de kipfilets dik zijn, kun je ze gerust doormidden snijden als je ze sneller wilt laten garen. Leg de kipfilets in de voorbereide schaal. Kruid de kip met peper en zout en zet apart.
  • Voeg in een middelgrote mengkom de zachte roomkaas, zure room, uienpoeder, knoflookpoeder toe. Meng met behulp van een elektrische handmixer tot de ingrediënten zijn gecombineerd. Verdeel het mengsel over de kipfilets.
  • Bestrooi vervolgens met de in blokjes gesneden jalapeños, geraspte kaas en verkruimeld spek. Zie tips in de toelichting voor de jalapeños en het spek.
  • Dek af met folie en bak 40 minuten of tot ze gaar zijn en de interne temperatuur van de kip 165 ° F bereikt. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je kip. Om sneller te koken, kun je de kipfilets doormidden snijden.
  • Verwijder de folie en bak nog 5 minuten om de kaas te laten smelten. Garneer eventueel met extra gesneden jalapeños en verse koriander!
Opmerkingen:

*Bij het snijden van jalapeños, verwijder eerst voorzichtig het steeltje. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hier komt de warmte van de peper! Zorg ervoor dat je je handen goed wast na het verwijderen van de zaden. Als u uw ogen of gezicht aanraakt zonder uw handen te wassen, zal dit verbranden en zeer onaangenaam zijn. Voel je vrij om meer pepers te gebruiken als je van heet houdt, of houd zelfs een paar van de zaden die je wilt heel heet. **Voorgekookt, in de winkel gekocht spek is een geweldige kortere weg! Gewoon volgens gebruiksaanwijzing in de magnetron zetten en verkruimelen.

Voeding

Portie: 1kip | Calorieën: 414kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 40g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 14g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Transvet: 1g | Cholesterol: 166 mg | Natrium: 440 mg | Kalium: 660 mg | Vezel: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 851IE | Vitamine C: 2 mg | Calcium: 210 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo