Instant Pot Massaman Curry

Bron

Elke keukenprinses weet wel dat goed materiaal het grote verschil maakt. Je producten gaan snijden met het het keukenmes dat er het meest geschikt voor is zoals het SLAGERSMES is dan ook het beste. Een keukenmes hanteren is wel een dingetje. Weten hoe je het keukenmes in de handen houdt haalt het beste uit het mes naar boven.

Deze massaman curry is waanzinnig lekker!! Malse en sappige kip gemengd met een romige mix van smaken geeft het de beste smaak waar AL je gasten dol op zullen zijn!!

Als je van deze kip hield en er nog meer van wilt proberen, probeer dan deze Groentecurry , Tandoori Kip en deze heerlijke Naan met Knoflookboter ! Het is allemaal ZO GOED!

Massaman curry in a bowl with garnish and rice. Wat is Massaman Curry?

Ik ben dol op massaman-curry! Het is serieus zo lekker! Afkomstig uit India, het heeft een zoete smaak (maak je geen zorgen, er is geen warmte!) en de kip en groenten maken het een zeer stevige maaltijd! De saus voor dit recept is helemaal opnieuw gemaakt en het is zo eenvoudig en gemakkelijk! Maar laat je niet misleiden door de smaak. Dit gerecht zal zeker indruk maken op al je familie en vrienden, omdat het eruit ziet en smaakt alsof het rechtstreeks uit een restaurant komt. En als je van dit recept houdt, probeer dan deze Slow Cooker Chicken Tikka Masala ook eens!

Massaman curry is anders dan rode, gele en groene curry. Je kunt het van elkaar onderscheiden, want het is de curry met pinda's erin! In dit recept heb ik zachte pindakaas gebruikt die ik aan de saus heb toegevoegd, wat het zo romig maakt! Dit recept is heerlijk en makkelijk en moet je zeker aan je weekmenu toevoegen! Het duurt slechts ongeveer 25 minuten om in elkaar te zetten, wat het perfect maakt voor mensen die onderweg zijn, drukke nachten. Maak er zelfs wat zelfgemaakte Naan bij en dat zal het naar een hoger niveau tillen!

Ingrediënten voor Massaman Curry

Naast de massaman currypasta heb je waarschijnlijk de meeste ingrediënten al in je keuken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Olijfolie: je kunt groente gebruiken als dat alles is wat je bij de hand hebt.
  • Kippenborsten zonder vel: ik sneed deze heel dun toen ik ze aan het snijden was.
  • Ui: Als u hem snijdt, snijd hem dan in kleine stukjes zodat hij goed mengt.
  • Aardappelen: Ik gebruik graag Yukon goudaardappelen vanwege hun smaak! Voor dit recept ga je ze schillen en in blokjes snijden.
  • Wortelen: Deze gekookte wortelen dragen echt bij aan de stevigheid van het recept!
  • Kokosmelk: Wanneer u uw kokosmelk koopt, zorg er dan voor dat de blikken vol vet zijn.
  • Massaman currypasta : zoek dit op in het internationale gangpad van de winkel. Meestal in de buurt van de Aziatische producten.
  • Knoflook: Bij elk recept dat knoflook nodig heeft, zal ik om meer vragen!
  • Gemberpasta: De gemberpasta heeft een betere textuur en smaak dan het gemberkruid.
  • Vissaus: Een klein beetje hiervan geeft deze massaman curry een unieke smaak!
  • Limoensap: Je kunt limoensap uit een flesje of een verse limoen gebruiken. Wat het makkelijkst is!
  • Pindakaas: dit is wat helpt om de saus zo romig en lekker te maken!
  • Bruine suiker: laat dit niet achterwege! Het zorgt ervoor dat het recept samenkomt met een zoete en diepe smaak.

Laten we wat Massaman Curry koken!

Als je 30 minuten over hebt, heb je tijd om dit recept te maken! Het is zo makkelijk en lekker dat je het niet kunt weerstaan!

  1. Saute: Zet de snelkookpan aan om te sauteren. Voeg olie, ui en in dunne plakjes gesneden kip toe. Kook en roer ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is en de kip bruin is. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn.
  2. Schil: Terwijl de kip en ui koken, schil en snijd je de aardappelen en wortelen.
  3. Voeg groenten toe en roer: voeg toe aan de wortelen en aardappelen aan de instantpan. Roer door het kippenmengsel.
  4. Blend: Voeg de kokosmelk, massaman currypasta, knoflook, gember, vissaus, limoensap, pindakaas en bruine suiker toe aan een blender. Mixen tot een gladde substantie.
  5. Saus toevoegen en koken: Giet de saus over de rest van de ingrediënten in de instant pot. Sluit het deksel. Zorg ervoor dat de knop op de afdichting zit. Kook op handmatige of hoge druk gedurende 15 minuten.
  6. Natuurlijke afgifte van snelkookpan: laat de stoom ontsnappen voordat u de instantpan opent.
  7. Serveren : Serveer met gekookte jasmijnrijst. Garneer eventueel met koriander en pinda's. Breng op smaak met peper en zout.

3 pictures showing steps on how to add chicken, veggies and sauce to an instant pot.

Kan ik dit koken ZONDER een Instant Pot?

Ja! Deze massaman curry kan ook op het fornuis gemaakt worden. Volg de aanwijzingen, maar kook in plaats van de instantpan op middelhoog vuur in een grote pan. Kook ongeveer 20 minuten of tot de groenten zacht zijn. Als u de pan afdekt met een deksel, worden de groenten sneller zacht en wordt spatten voorkomen.

Massaman curry in a pan being scooped with a wooden spoon.

Verander het!

Dit massaman-curryrecept is perfect voor iedereen, omdat het zo gemakkelijk te veranderen is en aan alle behoeften van je gezin voldoet! Hier zijn enkele ideeën!

  • Vegetarisch maken : Geen fan van vlees? Haal de kip eruit en voeg in plaats daarvan meer groenten toe! Probeer sperziebonen, mini maïs, courgette of bloemkool.
  • Verander het vlees: Als je van dit gerecht houdt en het opnieuw wilt koken, maar het wilt veranderen, dan is het vlees een geweldige plek om te beginnen! Probeer varkensvlees, rundvlees of garnalen te gebruiken in plaats van kip!

Massaman Curry in a bowl with white rice.

Restjes bewaren

Als je het geluk hebt om wat extra massaman-curry te hebben, dan zul je zo blij zijn! Dit maakt de perfecte lunch of diner de volgende dag!

  • Koel bewaren: Bewaar je curry en rijst in aparte, luchtdichte containers. Zet ze in je koelkast en ze blijven daar 3-4 dagen goed!
  • Diepvriezer: Als je dit van tevoren wilt maken en het wilt invriezen voor een latere maaltijd, dan is dat heel eenvoudig! Zodra het is afgekoeld, plaatst u het in een afgesloten luchtdichte container. Schrijf de datum erop en leg het in je vriezer. Het zal tot 3 maanden duren.
  • Opwarmen: Als het bevroren is, ontdooi het dan een nacht in de koelkast. Als het eenmaal is ontdooid, kun je het opnieuw opwarmen op het fornuis of in de magnetron totdat het helemaal is opgewarmd! Serveer met verse jasmijnrijst.
Meer internationale recepten om te proberen!

Als je net zoveel van curry houdt als ik, dan MOET je deze andere recepten proberen. Ze zijn gemakkelijk en gezinsvriendelijk en kunnen doordeweeks worden gebruikt voor het diner of voor een familiebijeenkomst! Mix ze door verschillende soorten vlees en groenten te gebruiken en dan kun je ze nog vaker maken! Probeer ze uit, ik weet dat je ze net zo leuk zult vinden als ik!

Diner

Wintergroente Curry

Diner

Slow Cooker Kip Tikka Masala

Diner

Thais Basilicum Rundvlees

Diner

Garnalen Pad Thai

Instant Pot Massaman Curry afdrukken

Deze massaman curry is waanzinnig lekker!! Malse en sappige kip gemengd met een romige mix van smaken geeft het de beste smaak waar AL je gasten dol op zullen zijn!!
Cursus Diner
Keuken Thais
Trefwoord instant pot, massaman curry
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 422kcal
Auteur Alyssa Rivers
Apparatuur

  • Snelkookpan
ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 1/2 pond kip zonder vel, heel dun gesneden
  • 1/4 kop ui in blokjes gesneden
  • 3 kopjes Yukon-goudaardappels, geschild, in blokjes
  • 2 kopjes hele wortelen geschild, in plakjes
  • 28 ons kokosmelk (2 blikjes) vol vet
  • 4 ons Massaman Curry Pasta
  • 1 theelepel knoflook gehakt
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 1 Eetlepel vissaus
  • 1 Eetlepel limoensap
  • 1 Eetlepel Pindakaas
  • 3 Eetlepels bruine suiker
instructies:

  • Zet de snelkookpan aan om te sauteren. Voeg olie, ui en in dunne plakjes gesneden kip toe. Kook en roer ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is en de kip bruin is. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn.
  • Schil en snijd de aardappelen en wortelen terwijl de kip en ui koken.
  • Voeg de wortelen en aardappelen toe aan de instant pot. Roer door het kippenmengsel.
  • Voeg de kokosmelk, massaman currypasta, knoflook, gember, vissaus, limoensap, pindakaas en bruine suiker toe aan een blender. Mixen tot een gladde substantie.
  • Giet de saus over de rest van de ingrediënten in de instant pot. Sluit het deksel. Zorg ervoor dat de knop op de afdichting zit. Kook op handmatige of hoge druk gedurende 15 minuten.
  • Laat de stoom ontsnappen voordat je de instantpan opent.
  • Serveer met gekookte jasmijnrijst. Garneer eventueel met koriander en pinda's. Breng op smaak met peper en zout.
Opmerkingen:

De voeding bevat geen jasmijnrijst of garnituren. Dit kan ook boven het fornuis worden gemaakt. Volg de aanwijzingen, maar kook in plaats daarvan op middelhoog vuur in een grote pan. Kook ongeveer 20 minuten of tot de groenten zacht zijn. Als u de pan afdekt met een deksel, worden de groenten sneller zacht en wordt spatten voorkomen.

Voeding

Portie: 1 kopje | Calorieën: 422kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 23g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 20g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 54 mg | Natrium: 327 mg | Kalium: 1045 mg | Vezel: 3g | Suiker: 7g | Vitamine A: 5375IE | Vitamine C: 22 mg | Calcium: 51 mg | IJzer: 4 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo