Instant Pot Kippendijen

Bron

Het tomatenmes is voor een mes best klein. Tomatenmessen kunnen aan de mespunt een vorkje hebben maar dit is niet altijd het geval. Een tomaat valt bovendien met een glad mesblad te bewerken waaronder een koksmes. De tomaten schil is best taai waardoor dit alleen met een erg scherp koksmes gaat lukken. Het tomatenmes is fijn gekarteld waardoor het met gemak en zonder beschadigingen door de schil snijdt.

Deze heerlijke Instant Pot Kippendijen kunnen worden gemaakt met kippendijen met of zonder bot en zijn klaar in minder dan 30 minuten! Ze zijn knapperig en bedekt met een heerlijke jus-achtige saus, waardoor ze het perfecte recept zijn om te combineren met je favoriete kant!

kippendij op een bord met jus en sperziebonen

Als je fan bent van in de pan aangebraden kippendijen of zelfs mijn airfryer kippendijen , dan zul je deze Instant Pot kippendijen net zo geweldig vinden!

Dit Instant Pot kippendijen recept vraagt om een vel met bot op kip, want op die manier wordt het vel lekker krokant in de snelkookpan. Ik heb echter een optie opgenomen voor kippendijen zonder vel als dat meer jouw snelheid is in de receptnotities hieronder.

Wat ik het leukste vind aan dit gerecht, is dat het fancy aanvoelt, maar dat is het niet! Het is ongelooflijk benaderbaar en het geheel komt van begin tot eind samen in ongeveer 30 minuten. Een totale overwinning!

Functies van het recept

  • De kip is perfect gekruid en vervolgens aangebraden in de Instant Pot, zodat hij aan de buitenkant lekker krokant wordt.
  • Gekookt in de Instant Pot zodat de kip mals en sappig is.
  • Ten slotte wordt het gegarneerd met een eenvoudige maar heerlijke jus die optioneel is, maar helpt om de smaak van de kip te verzegelen.

ingrediënten op een tafel met tekstoverlay Ingrediënt notities:

  • Kippendijen – Bone-in, skin on voor extra krokante kip. Zie echter het gedeelte "opmerkingen" in de receptenkaart hieronder voor de optie om in plaats daarvan kip zonder botten te gebruiken.
  • Olijfolie/boter – Ik gebruik graag een combinatie van beide, maar voel je vrij om de een of de ander te gebruiken als je dat liever hebt.
  • Specerijen – Een combinatie van knoflookpoeder, paprika, zout, oregano en zwarte peper.
  • Knoflook – Samen met knoflookpoeder vind ik het heerlijk om echte gehakte knoflook toe te voegen aan de snelkookpan, waardoor de kip nog smaakvoller wordt.
  • Kippenbouillon – Noodzakelijk zodat de kip niet aanbrandt en het helpt ook om de kip vochtig te houden.
  • Maïszetmeel – Voor de jus; kan arrowroot gebruiken als je dat liever hebt.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Maak de marinade. Roer in een kleine kom het knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, oregano en zwarte peper door elkaar.

Stap 2: Kruid de kip. Plaats de kip in een grote kom, giet de kruiden erover en gebruik je handen om het over de hele kip te wrijven, zorg ervoor dat het volledig bedekt is.

Stap 3: Pan-schroei. Voeg de olijfolie en boter toe aan je Instant Pot, druk dan op "sauté" en laat het 6 minuten staan. Laat de boter 1-2 minuten opwarmen, voeg dan de kip toe met de huid naar beneden en bak ongestoord 3 minuten, of tot de huid krokant is. Draai hem dan om, voeg de knoflook toe en bak de kip nog 1 minuut.

Gebruik een keukentang om de kip eruit te halen en op een bord te leggen. Giet de kippenbouillon in de snelkookpan en schraap met een houten lepel eventuele bruine stukjes van de bodem.

kip omhuld met kruiden en kip aanbraden in de instant pot

Stap 4: Snelkoken. Plaats de onderzetter in je Instant Pot en plaats de kip voorzichtig met de huid naar boven op de onderzetter (je zou er perfect 4 kippendijen op moeten kunnen passen). Sluit het deksel, zorg ervoor dat het ventiel in de "verzegelde" positie staat, kook de kip vervolgens 12 minuten onder hoge druk onder hoge druk en laat vervolgens de natuurlijke druk 10 minuten ontsnappen voordat u de resterende druk handmatig laat ontsnappen.

Stap 5: Maak de jus. Klop in een kleine kom de maizena en het water tot een gladde pasta. Trek de onderzetter/kippendijen voorzichtig uit de Instant Pot en leg ze opzij. Druk op "sauteren" en stel het in op 2 minuten, voeg dan het maizena toe aan de pot. Klop af en toe tot de saus indikt tot een jus.

kippendijen in de instant pan en jus in de instant pan Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Vergeet niet de onderzetter te gebruiken!
  • De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de kippendijen. Je weet dat de kip gaar is als hij een inwendige temperatuur van 165 ° heeft bereikt.
  • Heb je geen maizena? U kunt in plaats daarvan arrowroot of zelfs bloem voor alle doeleinden gebruiken. Maar je moet een van de bovenstaande gebruiken om de jus te maken.

Kan ik bevroren kippendijen gebruiken? Hoe zit het met kippendijen zonder been?

Ja! Hier zijn de kooktijden voor het koken van kippendijen in de Instant Pot (vers of bevroren):

  • Met bot, huid erop: 12 minuten hoge druk, daarna 10 minuten natuurlijke afgifte
  • Zonder botten, zonder vel: 8 minuten hoge druk, 5 minuten natuurlijke afgifte
  • Bevroren: 14 minuten hoge druk, daarna 10 minuten natuurlijke afgifte

iemand die jus over een krokante kippendij sprenkelt Waar moet ik dit bij serveren?

Zoveel opties! Omdat de kip is gegarneerd met jus, denk ik dat mijn hartige aardappelpuree heerlijk zou zijn, net als mijn met esdoorn geroosterde wortelen .

Zonder de jus zou deze kip heerlijk zijn in combinatie met deze butternut squash farro salade en mijn bruine boter zoete aardappelen .

Moet ik de jus maken? Is er een andere saus die ik in plaats daarvan kan maken?

Natuurlijk. Als je geen fan bent van jus, raad ik je aan om ofwel deze eenvoudige chimichurri om erover te lepelen, of mijn chipotle-aioli , waarvan ik persoonlijk denk dat het overal goed bij past.

Opslag

  • Koelkast – Bewaar de restjes tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Bewaar de jus indien mogelijk apart om te voorkomen dat de kip drassig wordt.

gekookte kippendij in tweeën gesneden Meer gemakkelijke Instant Pot-recepten

  • Spaanse rijst
  • Hele kip
  • Kip Noedelsoep

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

kippendij op een bord met jus en sperziebonen

Instant Pot Kippendijen afdrukken

Deze heerlijke Instant Pot Kippendijen kunnen worden gemaakt met kippendijen met of zonder bot en zijn klaar in minder dan 30 minuten! Ze zijn knapperig en bedekt met een heerlijke jus-achtige saus, waardoor ze het perfecte recept zijn om te combineren met je favoriete kant!
Cursus diner
Keuken Amerikaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord instant pot kippendijen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
Calorieën 319kcal
Auteur Erin
Apparatuur

  • snelkookpan
Ingrediënten

  • 4 kippendijen met bot, huid erop
  • 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepel paprika
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/4 kop kippenbouillon
  • 1 eetlepel maizena
instructies:

  • Dep de kip droog en doe hem in een grote kom. Roer in een kleine kom het knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, oregano en zwarte peper door elkaar, giet de kruiden over de kip en gebruik je handen om de kip volledig te coaten.
  • Voeg vervolgens de olijfolie en boter toe aan je Instant Pot, druk dan op "sauteren" en laat het 6 minuten staan. Laat de boter 2 minuten smelten; zodra de boter begint te glinsteren, plaatst u de kip met de huid naar beneden in de pan en bakt u deze ongestoord gedurende 3 minuten. Draai het dan om, voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • Gebruik een keukentang om de kip te verwijderen, giet dan de kippenbouillon erbij en gebruik een houten lepel om eventuele bruine stukjes van de bodem van de pan te schrapen. Plaats de onderzetter in uw Instant Pot en leg de kip met de huid naar boven op de onderzetter (u zou perfect in staat moeten zijn om 4 kippendijen te passen).
  • Plaats het deksel op uw Instant Pot en zorg ervoor dat het ventiel bovenop zich in de "verzegelde" positie bevindt. Kook de kip onder hoge druk gedurende 10 minuten onder hoge druk, laat vervolgens de druk 10 minuten los voordat u de rest handmatig loslaat.
  • Til de onderzetter, samen met de kip, voorzichtig uit de pan. Klop vervolgens 1 eetlepel maizena en 1 1/2 eetlepel water samen in een kom en giet het pasta-achtige mengsel in de pot. Druk op "sauteren" en stel het in op 2 minuten, af en toe kloppen om de jus te maken.
  • Lepel de jus over de kip en bestrooi alles met een beetje zout en peper. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn voor 1 kippendij en zijn een schatting*Bewaren: bewaar overgebleven kip in een afgesloten bak in de koelkast tot 3 dagen; Ik raad aan om de jus apart te bewaren zodat de kip niet drassig wordt Verschillende kooktijden voor Instant Pot kippendijen:

  • Bone-in, skin on: 10 minuten koken onder hoge druk, natuurlijke afgifte 10 minuten
  • Zonder botten, zonder vel: 8 minuten koken onder hoge druk, natuurlijke afgifte 5 minuten
  • Bevroren: 14 minuten koken onder hoge druk, natuurlijke afgifte 10 minuten

Voeding

Calorieën: 319kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 19g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudig onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 1g | Cholesterol: 118 mg | Natrium: 458 mg | Kalium: 271 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 237IE | Vitamine C: 4 mg | Kalium: 17 mg | IJzer: 1 mg

Het bericht Instant Pot Kippendijen verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo