Instant Pot Gevulde Gepofte Aardappelen 4 Manieren

Bron

Het tomatenmes is klein in model maar doet groot werk. Tomatenmesjes kunnen aan de mespunt een vork bezitten maar dat is geen vaste regel. Tomaten bewerken met een koksmes zou tevens binnen de mogelijkheden behoren. Alleen moet deze wel erg scherp zijn wilt het mesblad door die taaie tomaten vel pakken. Het tomatenmes bezit fijne kartels waardoor het zonder moeite en zonder rafelen door de vel snijdt.

Laat je inspireren met ons stapsgewijze recept voor Instant Pot gebakken aardappelen gevuld met vier heerlijke vullingen . Het koken van hele aardappelen in de Instant Pot is snel en gemakkelijk en kan van tevoren worden gedaan, waardoor dit een geweldig maaltijdvoorbereidingsvoedsel is. U zult ook dol zijn op onze toppings van gepofte aardappelen, van romige tonijn, maïs en mayo tot vegetarische spinazie, champignons en feta.

Instant Pot Gebakken Aardappelen Met Vier Verschillende Vullingen

We houden van de snelkookpan vanwege het vermogen om iets één keer te koken dat vervolgens in meerdere gerechten kan worden gebruikt. Instant Pot hele aardappelen zijn daar het perfecte voorbeeld van en vandaag gaan we je een keer een kok laten zien en vier keer gevulde gebakken aardappelen eten! Dit is een lange receptpost omdat we een paar versies van gevulde aardappelen behandelen, dus je kunt deze snelle links gebruiken om naar het onderdeel te gaan dat je nodig hebt.

 • Hoe maak je Instant Pot gebakken aardappelen
 • Romige tonijn, mais en mayo gevulde aardappelen
 • BBQ worst en uien gevulde aardappelen met zure room
 • Verwelkte spinazie, champignons en feta gevulde aardappelen
 • Reuben gevulde aardappelen met pastrami, zuurkool & Russische dressing
 • Het volledige recept, gedetailleerde ingrediënten en voeding voor elke versie

Instant Pot Gebakken Aardappelen

Er zijn twee fasen bij het maken van gevulde gebakken aardappelen in de Instant Pot. We gebruiken het woord 'gebakken' als een beschrijving van wat het uiteindelijke gerecht is en de Instant Pot repliceert op een bepaalde manier slechts het kookproces. Hele aardappelen worden onder hoge druk gekookt en kunnen meteen worden gegeten met een klodder boter en wat zeezout erop. Of je kunt ze in tweeën snijden en ze 5-10 minuten in een zeer hete oven laten staan om die dubbele bakafwerking te krijgen. Laten we de stappen voor de eerste fase doornemen!

WAT ZIJN DE BESTE AARDAPPELEN OM TE BAKKEN & VULLEN?

Roodbruine aardappelen zijn de favoriete aardappel voor het maken van heerlijke gebakken aardappelen. Ze hebben een dikke schil en zetmeelrijk, pluizig vlees als ze eenmaal gekookt zijn. Ze zijn er meestal ook in grotere maten, waardoor ze perfect zijn voor recepten met één pap per portie, zoals gevulde aardappelen. Roodbruine aardappelen zijn ook bekend als Idaho-aardappelen in de VS en worden vaak verkocht nog steeds bedekt met vuil. ps. In Australië zijn geborstelde aardappelen vergelijkbaar met Russets.

TIP: Kies grotere aardappelen om in te bakken en te vullen, zodat je meer oppervlak hebt om mee te werken en je per persoon één pud kunt serveren. Probeer ook aardappelen van vergelijkbare grootte te gebruiken om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig gaar zijn.

Recept voor hele aardappelen Instant Pot

HOE MAAK JE INSTANT POT GEBAKKEN AARDAPPELEN

Je kunt de volgende methode gebruiken om de meeste hele aardappelen in de Instant Pot te koken, niet alleen die voor de vulling.

Stap 1. Was aardappelen heel goed met een borstel om alle aarde weg te schrobben. Je kunt ook bedorven stukjes wegknippen. De aardappelen die we gebruikten waren elk ongeveer 8,5 – 9 oz en kookten er 5 tegelijk.

Stap 2. Voeg een kopje water toe aan de Instant Pot en plaats de onderzetter erin. Leg hele aardappelen op de onderzetter en stapel ze op elkaar als u meer dan 4-5 aardappelen kookt. De hoeveelheid water is hetzelfde als je 2 aardappelen of 8 aardappelen kookt.

hoe kook je hele aardappelen in Instant Pot

Stap 3. Prik met een vork of mes een of twee keer in elke aardappel. Dit voorkomt dat de aardappel splijt of barst tijdens het koken.

Prik gaatjes in de aardappelen voor het koken

Stap 4. Zet het deksel vast en vergrendel het. Zet de Instant Pot op Pressure Cook/Manual en stel de tijd in op 15 minuten onder hoge druk. Het duurt ongeveer 5-10 minuten voordat de Instant Pot op druk komt en dan begint de timer. Als u klaar bent, laat u de druk op natuurlijke wijze afnemen (ongeveer 15 minuten).

Kooktijden voor hele aardappelen in Instant Pot

We krijgen altijd vragen over hoe lang je aardappelen van verschillende grootte moet koken en of je meer of minder tijd nodig hebt om verschillende hoeveelheden te koken. Hier is een eenvoudige handleiding voor het koken van hele aardappelen in de Instant Pot:

 • Kleine aardappelen (4-5 ounces, 2 inch in diameter) – 10 minuten op HOOG met natuurlijke afgifte
 • Middelgrote aardappelen (5-7 ounces, 2-3 inch in diameter) – 12-13 minuten op HOOG met natuurlijke afgifte
 • Grote aardappelen (8-9 ounces, 3-4 inch in diameter) – 15-16 minuten op HOOG met natuurlijke afgifte
 • Extra grote aardappelen (11-13 ounces, 4-4,5 inch) – 20 minuten op HOOG met NPR

Kooktijd en hoeveelheid water zijn hetzelfde als je 4 aardappelen of 8 aardappelen kookt. Als u op grotere hoogte kookt, moet u de Instant Pot Altitude Adjustments raadplegen.

Hele aardappelen koken onder hoge druk

Stap 5. Haal de onderzetter met de aardappelen uit de Instant Pot. Je kunt van de puds genieten zoals ze zijn met wat eenvoudige kruiden en boter of olijfolie, of je kunt een tweede keer bakken of grillen in de oven met kaas erop of gevuld met een van je favoriete vullingen. Zie de volgende paar stappen voor het maken van gevulde gebakken aardappelen.

Bewaren: Je kunt overgebleven gekookte hele aardappelen 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Verwarm de aardappelen in de Instant Pot op een onderzetter boven 1 kopje water gedurende 3 minuten op HOGE druk; magnetron gedurende 1 tot 2 minuten of verwarm in een hete oven gedurende 15-20 minuten.

Gekookte hele aardappelen op een onderzetter uit de Instant Pot

HOE MAAK JE GEVULDE AARDAPPELEN

Stap 1. Snijd gekookte hele aardappelen doormidden en schep een deel van het vruchtvlees eruit om kuiltjes te maken voor de vulling. Dit is een goed moment om de aardappel op smaak te brengen met wat zout en peper. Deze stap is hetzelfde voor alle onderstaande ideeën voor gevulde aardappelen!

Gevulde aardappelbootjes maken

Stap 2. Je kunt de aardappelen vullen met je favoriete toppings zonder verder te bakken of te koken OF je kunt elke helft bedekken met geraspte kaas naar keuze en in een oven van 400 F / 205 C gedurende 10-15 minuten. Plaats op een rooster dichter bij de grill voor een extra goudbruine korst.

Gegrilde kaas gevulde aardappelen

Hieronder staan vier heerlijke vullingen die je kunt proberen als je de volgende keer gevulde aardappelen wilt maken. Zie de volledige receptenkaart onderaan voor een volledige lijst van ingrediënten.

Gevulde Aardappelen MET Romige tonijn, mais en mayo

De klassieke combinatie van eiwitrijke tonijn met romige mayo en maïs is een geliefde vulling in gebakken aardappelen. Voeg een beetje gesmolten kaas toe aan de mix en je hebt een stevige maaltijd die ook nog eens erg voedzaam is. Vergeet de lente-uitjes niet!

Tonijn Gevulde Aardappelen Met Maïs & Mayo

WAT JE NODIG HEBT: tonijn uit blik (of zalm), suikermaïs (uit blik of ontdooid diepvries), mayonaise en geraspte kaas (mozzarella, cheddar of combinatie) en lente-uitjes of bieslook voor de garnering.

Gevulde aardappelen met tonijn, mayo, mais en kaas

Stap 1. Snijd de aardappelen doormidden en schep het vruchtvlees eruit om een kuiltje van binnen te maken. Kruid de aardappelen met peper en zout en bestrooi elke helft met geraspte kaas. Zet 10-12 minuten in een hete oven (400 F / 205 C) tot de kaas is gesmolten (zie foto's hierboven). Je kunt het grillen van de kaas overslaan en aardappelen serveren met geraspte kaas as is + tonijnvulling erop.

Stap 2. Combineer tonijn, maïs, mayo en een beetje peper in een kom en meng. Bedek elke aardappelhelft met de romige tonijn en lente-uitjes erop.

Tonijnmayo en maisvulling voor aardappelen

Tonijn gevulde aardappelen

Gevulde Aardappelen MET BBQ Worst & Uien

Gegrild worstvlees en uien gecombineerd met zoete BBQ-saus en pittige zure room over kaasachtige gebakken aardappelen is het ultieme comfortvoedsel! Deze combinatie van vulingrediënten is ZOOOOO lekker voor zoiets eenvoudigs en gemakkelijks.

BBQ Worst & Uien Gevulde Gepofte Aardappelen

WAT JE NODIG HEBT: gemalen worst zoals Italiaanse worst of het vlees dat uit worst wordt geperst (we gebruikten hier varkensvlees), ui, geraspte kaas, favoriete BBQ-saus en zure room.

Ingrediënten voor gevulde aardappelen met worst, uien en bbq saus

Stap 1. Snijd de aardappelen doormidden en schep het vruchtvlees eruit om een kuiltje van binnen te maken. Kruid de aardappelen met peper en zout en bestrooi elke helft met geraspte kaas. Zet 10-12 minuten in een hete oven (400 F / 205 C) tot de kaas is gesmolten.

Stap 2. Terwijl de aardappelen en kaas bakken, bak je het worstvlees in een medium-hete pan in ongeveer 4-5 minuten bruin. Bak/bak de uien goudbruin, breng op smaak met een beetje zout. Dit kan in dezelfde grote koekenpan of in aparte koekenpannen.

Gebakken worstvlees in een pan met uien

Stap 3. Zodra de kaas is gesmolten, bedek je elke helft van de aardappel met een eetlepel BBQ-saus, gevolgd door gekookt worstvlees en gegrilde uien. Werk af met een klodder zure room.

Gepofte aardappelen vullen met worst en bbq-saus

Gevulde aardappelen met worst, uien, BBQ saus en zure room

GEVULDE AARDAPPELEN MET SPINAZIE, PADDESTOELEN & FETA

Deze gevulde aardappelen met gegrilde champignons en uien, verwelkte spinazie, gesmolten kaas en verkruimelde zoute feta is een vegetarisch genot waar zelfs vleesliefhebbers van zullen genieten.

Gevulde Gepofte Aardappelen Met Champignons, Spinazie & Feta

WAT JE NODIG HEBT: gesneden champignons, ui, babyspinazie, geraspte kaas en fetakaas.

Ingrediënten voor champignons, spinazie en feta gevulde aardappelen

Stap 1. Snijd de aardappelen doormidden en schep het vruchtvlees eruit om een kuiltje van binnen te maken. Kruid de aardappelen met peper en zout en bestrooi elke helft met geraspte kaas. Zet 10-12 minuten in een hete oven (400 F / 205 C) tot de kaas is gesmolten.

Stap 2. Bak in plakjes gesneden champignons en gesneden uien in een beetje olijfolie en boter gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Smelt een beetje boter in een kleine pan en voeg de babyspinazie toe. Kook op middelhoog vuur tot het geslonken is.

Verwelkte spinazie en champignons

Stap 3. Als de kaas gesmolten is, bestrooi je de aardappelen met spinazie, champignons en uien en verkruimelde feta.

Gepofte aardappelen met champignons en spinazie

REUBEN GENSPIREERDE GEVULDE AARDAPPELEN

Geïnspireerd door de klassieke Reuben-sandwich, zijn deze aardappelen gevuld met een heerlijke combinatie van gesmolten kaas, gesneden pastrami, pittige zuurkool en smakelijke Russische dressing, die je in de winkel kunt kopen of gemakkelijk thuis kunt maken. Dit is een geweldige glutenvrije en broodvrije Reuben special!

Reuben Geïnspireerde Gevulde Gepofte Aardappelen

WAT JE NODIG HEBT: pastrami (of goede..

Tags:

   Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
   Logo