Instant Pot Franse Uiensoep

Bron

Een super scherp keukenmes bestellen? Voor iedere keukenprins is een scherp mes het eerste benodigde. Een redelijke prijs en uiteraard zeer scherp. Dit keukenmes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Franse uiensoep is een klassieker die je nu gemakkelijk in je instant pot kookt! Op smaak gebracht tot in de perfectie en gegarneerd met heerlijke kaas zal deze soep je opwarmen op elke koude winterdag.

Ik ben dol op soepen, vooral in de winter! Probeer deze hartige bourguignon van rundvlees , deze cheeseburgersoep en een heerlijke gevulde gepofte aardappelsoep eens . Het zijn enkele van mijn favorieten.

French Onion soup in a bowl topped with cheese and being scooped out with a spoon. Makkelijke Franse Uiensoep

We weten allemaal dat ik een diepe liefde heb voor mijn instant-pot! Je kunt er zo ongeveer alles in koken en je kunt het zelfs doen zonder vooruit te plannen! Het maakt heerlijke spaghetti of zelfs citroenknoflookkip . Je kunt dit als hoofdgerecht koken met wat salade en Frans stokbrood of als voorgerecht bij elke maaltijd. Het maakt gebruik van heerlijke en klassieke smaken in de bouillon en de zoete Walla Walla-uien maken deze soep echt ZO GOED.

Deze instant pan Franse uiensoep duurt slechts ongeveer 35 minuten. Dat is van begin tot eind! Dat is het mooie van de instantpot. U kunt tijdens het avondeten zelf bepalen wat u wilt eten en toch kunt u heerlijk eten! Het toevoegen van het stokbrood en de vers geraspte kaas aan de bovenkant is echt wat het naar een hoger niveau tilt en het het gevoel geeft dat je dit in een restaurant eet. Genieten van!

Ingrediënten voor Instant Pot Franse Uiensoep

Deze ingrediëntenlijst is een beetje lang, maar laat dat je niet afschrikken! Als je al deze ingrediënten bij de hand hebt, is het een fluitje van een cent om te maken! Je zult er geen spijt van krijgen. Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Boter: In dit recept heb ik ongezouten boter gebruikt.
  • Olijfolie: je kunt in plaats daarvan groente gebruiken als je dat in huis hebt.
  • Zoete uien: Ik gebruikte middelgrote Walla Walla uien.
  • Bruine suiker: dit geeft de soep echt een diepe, zoete smaak.
  • Droge witte wijn: Dit deglaceert de bodem van de pot en voegt meer smaak toe aan de soep! Je kunt extra runderbouillon gebruiken als je dat liever gebruikt.
  • Runderbouillon : Deze bevat veel eiwitten en voegt die rijke en hartige smaak toe aan de soep.
  • Worcestershiresaus : Zelfs als je deze naam niet kunt zeggen, wil je dit niet missen in het recept!
  • Gehakte knoflook: Knoflook is een must. Ik weet dat ik er dol op ben, maar het voegt echt veel toe aan de soep.
  • Laurierblaadjes en gedroogde tijm: deze kruiden passen heel goed bij de uien en runderbouillon.
  • Zout en peper : gebruik deze om op smaak te brengen.
  • Baguette : Je kunt een of twee baguettes kopen of er een thuis maken met dit recept.
  • Gruyère kaas: Deze kaas is een MUST voor Franse uiensoep! Het is niet voor niets traditioneel voor Franse uiensoep! Vervang dit niet.

Laten we soep maken!

Instant pot Franse uiensoep is waanzinnig lekker, gemakkelijk te maken en maakt fantastische restjes. Probeer dit recept eens en je hoeft nooit meer op een restaurant te rekenen om dit voor je te maken.

  1. Zet instant pot aan: Selecteer de Saute-knop op de instant pot.
    1. Fruit uien in olie en boter: Voeg de boter en olijfolie toe. Als het begint te smelten, voeg je de uien toe en kook je ze 10-15 minuten tot ze bruin en zacht worden.
  2. Carmeliseer de uien: Voeg de bruine suiker toe en kook nog 5 minuten tot de uien karamelliseren. Voeg de knoflook toe en roer.
  3. Sauteren met wijn: Voeg de witte wijn toe en blijf sudderen tot de wijn kookt en op is. Druk op annuleren. Probeer de ingrediënten niet bruin te laten worden en de bodem van de pan te verbranden.
  4. Voeg bouillon en kruiden toe: Roer de runderbouillon, Worcestershire-saus, knoflook, laurierblaadjes, tijm, zout en peper erdoor.
  5. Deksel vergrendelen: dek het deksel af en vergrendel het en zorg ervoor dat het drukventiel op afdichting is.
  6. Koken : Kook op hoog gedurende 10 minuten.
  7. Natuurlijke afgifte: laat de Instant Pot op natuurlijke wijze de stoom afgeven voordat u hem opent.
  8. Laurierblad verwijderen: Verwijder het laurierblad. Proef het dan en voeg indien nodig extra kruiden toe.
  9. Kommen vullen: Plaats 6 ovenvaste kommen op een omrande bakplaat en vul vervolgens elke kom gelijkmatig met soep.
  10. Voeg kaas en stokbrood toe : Bedek elke kom met 3 in plakjes gesneden stokbrood en bedek deze vervolgens met geraspte Gruyère-kaas.
  11. Rooster en serveer: Rooster 2-4 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en bruin begint te worden. Houd het goed in de gaten zodat het niet verbrandt. Serveer direct!

4 pictures showing steps on how to cook and caramelize onions and top the soup with a baguette slice and cheese.

Waar het mee te serveren?

Instant pot Franse uiensoep smaakt heerlijk en past bij zoveel verschillende maaltijden! Hier zijn een paar dingen die je naast deze heerlijke soep kunt serveren!

  • Salade : Soep en salade zijn bedoeld om samen te serveren! Serveer deze soep eens met wat tomaten-basilicumsalade of deze wedgessalade . Ze zijn makkelijk en superlekker!
  • Brood : Deze soep heeft al een heerlijk stokbrood erop geserveerd, maar je kunt er nog wat broodjes of broodstengels aan toevoegen.
  • Vlees : Deze soep is ook een perfect voorgerecht voor elke maaltijd! Ik ben er vooral dol op voordat ik biefstuk , kip of varkenskoteletten eet .
  • Groenten: probeer eens wat wortelen , asperges of aardappelpuree te bereiden bij deze soep als bijgerecht. Ze vullen elkaar zo goed aan!

A bowl of French onion soup on a cooling rack.

Meer heerlijke instant-potrecepten

Ik ben dol op instant-potrecepten omdat ze alleen maar heerlijk smaken, maar ze zijn zo eenvoudig en snel te maken. Bovendien zijn er recepten voor zo ongeveer alles! Ik heb je wat tijd bespaard door nog een paar van mijn favoriete instant-potrecepten op een rijtje te zetten. Probeer deze eerst uit!

instant pot kip alfredo pasta op bord

Avondeten

Instant Pot Kip Alfredo Pasta

instant pot ribs overhead

Avondeten

Instant Pot Ribs

Avondeten

Instant Pot Salsa Verde Kip Taco's

Avondeten

Instant Pot Rundvlees en Broccoli

Print Instant Pot Franse Uiensoep

Franse uiensoep is een klassieker die je nu gemakkelijk in je instant pot kookt! Op smaak gebracht tot in de perfectie en gegarneerd met heerlijke kaas zal deze soep je opwarmen op elke koude winterdag.
Cursus Diner, Soep
Keuken Frans
Trefwoord franse uiensoep, instant pot franse uiensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 170kcal
Auteur Alyssa Rivers
Apparatuur

  • Snelkookpan
ingrediënten

  • 4 Eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 middelgrote zoete uien, in dunne plakjes (Walla Walla)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1/2 kop Droge witte wijn
  • 8 kopjes runderbouillon
  • 2 Eetlepels Worcestershiresaus
  • 1 Eetlepel knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 stokbrood, in plakjes
  • 2 kopjes Gruyere-kaas, versnipperd
instructies:

  • Selecteer de Saute-knop op de instant-pot .
  • Voeg de boter en olijfolie toe. Als het begint te smelten, voeg je de uien toe en kook je 10-15 minuten tot ze bruin en zacht worden.
  • Voeg de bruine suiker toe en kook nog 5 minuten tot de uien karamelliseren. Voeg de knoflook toe en roer.
  • Voeg de witte wijn toe en blijf sudderen tot de wijn kookt en weg is. Druk op annuleren. Probeer de ingrediënten niet bruin te laten worden en de bodem van de pan te verbranden.
  • Roer de runderbouillon, Worcestershire-saus, knoflook, laurierblaadjes, tijm, zout en peper erdoor.
  • Dek het deksel af en vergrendel het en zorg ervoor dat het drukventiel zich op de afdichting bevindt.
  • Kook op hoog gedurende 10 minuten.
  • Laat de Instant Pot op natuurlijke wijze de stoom afgeven voordat u hem opent.
  • Verwijder het laurierblad. Proef en voeg indien nodig extra kruiden toe.
  • Plaats 6 ovenvaste kommen op een omrande bakplaat . Vul elke kom gelijkmatig met soep.
  • Bedek elke kom met 3 in plakjes gesneden stokbrood en bedek met geraspte Gruyère-kaas.
  • Rooster 2-4 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en bruin begint te worden. Houd het goed in de gaten zodat het niet verbrandt. Serveer direct!

Voeding

Calorieën: 170kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 4g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 20 mg | Natrium: 1703mg | Kalium: 250 mg | Vezel: 1g | Suiker: 5g | Vitamine A: 253IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 43 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo