Incredible Knoflookboter Garnalen

Bron

Niet erg groot is het tomatenmes, het is namelijk een mes voor detail werk. Het uiteinde is bij meerdere modellen tomatenmesjes gevorkt, dit maakt het oppakken van tomaten plakjes makkelijker. Een tomaat valt tevens met een glad mesblad te snijden waaronder een koksmes. Alleen moet deze wel enorm scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Het tomatenmesje is fijn gekarteld waardoor het probleemloos en zonder beschadigingen door de vel snijdt.

Knoflook, boter en garnalen. Veel lekkerder dan die drie ingrediënten wordt het niet! Combineer ze samen en je zult smelten in je mond, smakken op je lippen als voedsel waar je keer op keer naar terug zult keren!

Ik hou van de ongelooflijke smaak die dit gerecht oplevert. De garnalen zijn sappig en druipen van smaak. Probeer deze asperges , broccoli of rijst met deze garnaal en je zult een maaltijd ervaren die absoluut verrukkelijk zal zijn voor je smaakpapillen!

Cooked shrimp with garnish in a dish. Knoflook Boter Garnalen Recept

Laten we het hebben over wat garnalen zo lekker maakt en hoe je je garnalen thuis net zo goed kunt maken als in elk restaurant. Garnalen zijn geen ingewikkeld gerecht als je eenmaal weet waar je mee werkt. Meestal wil je beginnen met verse, RAUWE garnalen die gepeld en ontdaan zijn. Hierdoor krijgt uw gerecht meer smaak, neemt het minder tijd in beslag en smaakt het net zo professioneel als een chef-kok. U KUNT bevroren garnalen gebruiken, maar u moet ervoor zorgen dat deze goed ontdooid en ontdaan zijn voordat u verder gaat met een garnalenrecept!

Wist je dat garnalen ook nog eens supergezond voor je zijn?? Het bevat veel vitamines en mineralen die ons lichaam mogelijk niet heeft. Garnalen zijn ook een geweldige vorm van eiwitten! Ook… garnalen zijn snel gaar. Ik bedoel SNEL zoals in, je gerecht duurt 3-4 minuten en de garnaal is GEDAAN. Het is een fantastisch ingrediënt om toe te voegen aan bijvoorbeeld gebakken rijst of pasta . Ik ben vooral dol op dit recept voor knoflookbotergarnalen omdat het ook geweldig is als op zichzelf staand aperitief op een feestje! Het is moeilijk om er niet van te houden met zijn vingers-likkende, boterachtige smaak!

Welke ingrediënten heb je nodig?

Makkelijke recepten die heerlijk smaken zijn mijn FAVORIET. Deze zal zeker beide vakken afvinken en alles wat je nodig hebt zijn wat verse garnalen en een paar basisingrediënten voor de keuken! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Grote garnaal : De garnaal moet vers, rauw, gepeld en ontdaan zijn!
  • Zout en peper: gebruik dit om wat smaak aan de verse garnalen toe te voegen.
  • Boter: Gebruik ongezouten boter! De boter zal in de garnalen trekken en een diepe, heerlijke smaak creëren.
  • Citroen: Je kunt verse citroen of citroensap gebruiken die je misschien al in huis hebt.
  • Knoflookteentjes: Gehakte knoflook en knoflookteentjes zijn beide nodig om een diepte van smaak te creëren.
  • Peterselie: Garneer met VERSE peterselie!

Knoflookbotergarnalen koken

Dit recept is letterlijk slechts een paar eenvoudige stappen en je bent klaar! Het gaat zelfs zo snel dat je het in de gaten wilt houden terwijl het kookt, want het kookt SNEL. Volg gewoon deze paar eenvoudige stappen en je garnalen zullen van gewoon naar buitengewoon gaan!

  1. Kruid de garnalen en smelt de boter : Zout en peper de garnalen. Smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het sap van een citroen toe.
  2. Knoflook toevoegen: Voeg de gehakte knoflook en knoflookteentjes toe.
  3. Kook de garnalen: Voeg de garnalen toe en kook 3-4 minuten in de knoflookboter of tot de garnalen ondoorzichtig zijn.
  4. Garneer en geniet! Garneer met gehakte peterselie.

3 pictures of melting butter and cooking shrimp.

Tips voor het koken van garnalen

Het enige dat je nodig hebt om garnalen perfect te koken, zijn een paar tips en trucs. Als je deze eenmaal begrijpt en oefent, kook je in een mum van tijd allerlei nieuwe garnalengerechten!

  • Rauwe garnalen: Zorg ervoor dat je garnaal RAUW is (niet voorgekookt!) en zoek naar garnalen die al gepeld en ontdaan zijn. Het zal dit kookproces ZO veel sneller maken!
  • Kook het niet te gaar! De enige manier waarop je garnalen echt kunt verpesten, is door ze te gaar te maken. Om dit te voorkomen, zijn ze klaar zodra ze er een beetje dekkend roze uitzien en een beetje opkrullen! Dit gebeurt in slechts 3-4 minuten, dus let goed op!
  • Staarten aan of uit : Het maakt niet uit of je de staarten aan of uit laat staan. Dit heeft geen invloed op hoe ze smaken of koken. Tails on maakt ze meestal wat gemakkelijker op te pakken en te eten, maar het is helemaal aan jou!
  • Bevroren garnalen : Je kunt verse of bevroren garnalen gebruiken, zorg er wel voor dat deze rauw zijn en niet voorgekookt! Diepgevroren garnalen zijn meestal goedkoper en gemakkelijker verkrijgbaar als je niet in de buurt van de kust woont! Zorg ervoor dat je het volledig in de koelkast ontdooit voordat je aan je recept begint!
  • Snelle kooktijd : Omdat garnalen ZO snel koken, is het belangrijk dat je alles klaar hebt staan voordat je begint! Anders betekent elke voorbereidingstijd terwijl de garnaal aan het koken is, overdreven garnalen!
Je gekookte garnalen bewaren

Zoveel mensen vragen zich af of je dit recept van tevoren kunt bereiden en vragen zich ook af hoe je restjes kunt bewaren! Je kan het allebei! Hier zijn een paar tips voor.

  • Voorbereiden : Omdat dit gerecht zo snel klaar is, raden we aan om de garnalen niet van tevoren te koken. Als u de garnalen echter vóór de kooktijd ontdooid, ontdaan, gepeld en klaar voor gebruik in de koelkast wilt hebben, dan wordt het koken ZO snel en veel gemakkelijker.
  • Bewaren in de koelkast: Bewaar de garnalen maximaal 2-3 dagen in een afgesloten, luchtdichte verpakking.
  • Restjes invriezen: In een afgesloten bak blijven je garnalen tot 2 maanden goed in de vriezer.
  • Opwarmen van bevroren, gekookte garnalen : Doe de bevroren, gekookte garnalen in de magnetron totdat de gewenste temperatuur is bereikt!

Close up of cooked shrimp.

Meer garnalenrecepten om van te houden

Garnalen is een van die voedingsmiddelen die constant aan mijn eettafel wordt geserveerd, soms zelfs meerdere keren per week! Als je net als ik bent en maar geen genoeg kunt krijgen van garnalen, probeer dan eens een paar van deze andere recepten! Ze zijn allemaal zo verschillend en lekker dat je ze niet eens erg vindt om ze een of twee keer te herhalen. Als garnalen zo geweldig en gemakkelijk zijn, waarom zou je dan stoppen bij slechts één ?? Probeer ze allemaal!

Diner

DE BESTE Gegrilde Garnalen

Voorgerechten

Super makkelijk gebakken kokosgarnalen

Salades

Garnalen Pasta Salade

Diner

Garnalen Kook Folie Pakketten

Print Incredible Knoflookboter Garnalen

Knoflook, boter en garnalen. Veel lekkerder dan die drie ingrediënten wordt het niet! Combineer ze samen en je zult smelten in je mond, smakken op je lippen als voedsel waar je keer op keer naar terug zult keren!
Cursus Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord botergarnalen, knoflookbotergarnalen, knoflookgarnalen, garnalenrecepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 107kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 pond grote garnalen gepeld en ontdarmd
  • zout en peper
  • 1/4 kop boter
  • sap van een citroen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook heel
  • gehakte peterselie voor garnering
instructies:

  • Zout en peper de garnalen. Smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het sap van een citroen toe.
  • Voeg de gehakte knoflook en knoflookteentjes toe.
  • Voeg de garnalen toe en kook 3-4 minuten in de knoflookboter of tot de garnalen ondoorzichtig zijn.
  • Garneer met gehakte peterselie.

Voeding

Calorieën: 107kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 1g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 31 mg | Natrium: 102 mg | Kalium: 18 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 355IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 10 mg | IJzer: 1 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo