Idli dosai kurma recept

Bron

Een keukenmes kopen die je ook echt gaat gebruiken? Het koksmes bied je het beste. Snijden met een glad lemmet zorgt voor een stuk minder beschadiging aan het product. Wat iedere keuken kan gebruiken is een koksmes. Doe er zuinig mee door deze voordat je ermee gaat snijden eerst met een aanzetstaal aan te zetten en maak deze met de hand schoon.

Idli dosai kurma recept | Populair idli dosai kurma-recept in straatstijl in Tamilnadu. Aardappel kurma recept met volledige video en stap-voor-stap foto's.

Als je lokale eetgelegenheden in het diepe zuiden van Tamilnadu hebt verkend, kun je je verhouden tot deze Idli dosai kurma. Het is een van de populaire jus die wordt geserveerd voor Idli | kurma samen met waterige chutney | dan chutney. Eetgelegenheden in Madurai, mijn geboortestad, zijn hier erg populair voor. Ik heb dit geproefd in kleine eettentjes. We houden hier zelfs van met poori.

Meestal voegen ze geen groenten toe bij het maken van deze Thanni kurma. Het zal waterig zijn. Ik heb mijn vrienden dit ook naar school zien brengen, samen met idli. Ik voegde aardappel toe en maakte dit een beetje dik om aan de smaak van mijn familie te voldoen. Afgezien van idli en dosa, past deze kurma ook goed bij chapati, poori, biryani en kuska.

Bekijk ook eens een interessante kant voor Idli | dosa

  • Kumbakonam kadappa
  • Tirunelveli Mapillai Sodi
  • Erwten kurma
  • Kuska biryani

Idli dosai kurma recept

idli dosai kurma

Idli dosai kurma recept afdrukken

Populaire Tamilnadu streetstyle kurma voor Idli | dosai
Cursus Ontbijt, Diner, bijgerecht voor chapati
Indiase keuken
Trefwoord Bijgerecht voor Idli dosa, Zuid-Indiase ontbijtrecepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 5
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • 1 aardappel gekookt en gepureerd
  • 1 ui
  • tomaat
  • 3 tl olie
  • ½ tl mosterdzaad
  • Paar kerrieblaadjes
  • ¼ tl kurkumapoeder
  • Zout indien nodig
  • Korianderblaadjes om te garneren
  • 1-1,5 kopjes water
Schuren

  • 7 cashewnoten
  • 1 el pottukadalai | geroosterde gram dal
  • 1 groene chili
  • 1 tl rode chilipoeder
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ theelepel kalpaasi | stenen bloem
  • naar mato
  • 3 eetlepels kokos
instructies:

  • Laten we eerst de cashewnoten, pottukadalai, rode chilipoeder, groene chili, ½ tomaat, kokosnoot, venkelzaad en kalpaasi tot een fijne pasta malen.
  • Voeg water toe om dit tot een gladde pasta te malen. Je kunt tijdens het malen 1-2 teentjes knoflook toevoegen.
  • Houd dit apart.
  • Doe olie in een pan en voeg het mosterdzaad en de kerrieblaadjes toe.
  • Zodra de mosterd knettert, voeg je de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.
  • Voeg hier nu de fijngesneden tomaten aan toe en kook tot het papperig wordt.
  • Voeg hieraan de gemalen pasta toe en voeg 1 kopje water toe.
  • Voeg nu de gekookte aardappelpuree toe.
  • Aardappel toevoegen is optioneel, je kunt het ook als gewone kurma maken.
  • Voeg nu ½ – 1 kopje water toe. Kurma heeft de neiging om dikker te worden als het eenmaal is afgekoeld, dus voeg dienovereenkomstig water toe.
  • Voeg zout toe en meng goed.
  • Laat dit 5 minuten koken.
  • Zet het vuur uit en garneer met kerrieblaadjes.
  • Idli dosai kurma is klaar.
Video

Opmerkingen:

1. Deze aardappelkurma past ook goed bij chapati, poori en kuska.
2. De Idli kurma langs de weg had vroeger een dunne consistentie en ze voegen geen groenten toe.
  • Laten we eerst de cashewnoten, pottukadalai, rode chilipoeder, groene chili, ½ tomaat, kokosnoot, venkelzaad en kalpaasi tot een fijne pasta malen.

  • Voeg water toe om dit tot een gladde pasta te malen. Je kunt tijdens het malen 1-2 teentjes knoflook toevoegen.
  • Houd dit apart.

  • Doe olie in een pan en voeg het mosterdzaad en de kerrieblaadjes toe.
  • Zodra de mosterd knettert, voeg je de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.

  • Voeg hier nu de fijngesneden tomaten aan toe en kook tot het papperig wordt.

  • Voeg hieraan de gemalen pasta toe en voeg 1 kopje water toe.

  • Voeg nu de gekookte aardappelpuree toe.
  • Aardappel toevoegen is optioneel, je kunt het ook als gewone kurma maken.

idli dosai kurma

  • Voeg nu ½ – 1 kopje water toe. Kurma heeft de neiging om dikker te worden als het eenmaal is afgekoeld, dus voeg dienovereenkomstig water toe.
  • Voeg zout toe en meng goed.
  • Laat dit 5 minuten koken.

idli kurma

  • Zet het vuur uit en garneer met korianderblaadjes.
  • Idli dosai kurma is klaar.

idli kurma

  1. Deze aardappelkurma past ook goed bij chapati, poori en kuska.
  2. De wegkant Idli kurma was vroeger in dunne consistentie en ze voegen geen groenten toe.

Het bericht Idli dosai kurma recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo