Huisgemaakte Pizzasaus

Bron

Wat is het toch fijn om alle avonden de keuken in te mogen gaan en je eigen creaties tot stand te brengen. Het is iets dat je makkelijk zelf kan, de variaties zijn eindeloos de smaak is geheel naar eigen inzicht. Met al je vaardigheden de gerechten van al je liefde voorzien. Alles met de juiste dosis toevoegen , het zijn de kruiden die het geven. Mooi groen en vers geplukt uit eigen moestuin. Kan je niet meer wachten?

Het gebruik van zelfgemaakte pizzasaus is de perfecte manier om je pizza's te nivelleren! Het zit boordevol gesauteerde knoflook, verse kruiden en duurt maar 5 minuten om te maken!

Ik vind het heerlijk om thuis mijn eigen sauzen te maken. Ze smaken altijd beter dan alles wat je kunt kopen! Je moet mijn zelfgemaakte buffel- en teriyaki- sauzen proberen, evenals fan-favoriete Alfredo ! Als je ze eenmaal helemaal opnieuw hebt gemaakt, wil je niet meer anders!

A jar of homemade pizza sauce with Pizzasaus Recept

Ik ben een liefhebber van alle zelfgemaakte sauzen. Het maakt niet uit welk gerecht je maakt, ze upgraden het! De frisse smaak kan echt niet worden overtroffen. Het beste van alles is dat je gaandeweg kruiden kunt toevoegen, proeven en aanpassen! Nooit meer een saus uitzoeken in de winkel en hopen dat het de smaak heeft die je wilt! Nu heb ik al recepten gemaakt voor zelfgemaakte marinara en tomatensaus , maar ik dacht dat een recept voor zelfgemaakte pizzasaus absoluut noodzakelijk was! Het is meer dan eenvoudig te maken en zit vol met hartige gesauteerde knoflook en mijn favoriete mix van Italiaanse kruiden . Dit wil je op alles zetten!

Deze zelfgemaakte pizzasaus smaakt geweldig, op wat voor pizza je hem ook gebruikt! Probeer het op mijn waterdichte deeg voor een heerlijke traditionele pizza. Top Engelse muffins en koekjes voor leuke, hapklare variaties. Het smaakt ook geweldig op gezonde pizzavariaties zoals courgette en aubergine . Met hoeveel ongelooflijke smaak er in deze saus zit, zal niemand weten dat je een groente als korst gebruikt! Mijn familie is enthousiast over deze saus! We zijn het er allemaal over eens dat het beter smaakt dan afhalen. U zult genieten van de frisse, natuurlijke smaken die er doorheen schijnen. Het feit dat het in minder dan 5 minuten klaar is, is ook niet slecht! Laten we saus maken!

Ingrediënten voor Easy Pizza Saus

De kans is groot dat als je wat tomatenpuree bij de hand hebt, je al het andere hebt om deze smakelijke saus te maken! Het gebruikt zoveel basisingrediënten en kruiden uit de voorraadkast. Nog een reden waarom ik zo dol ben op dit recept! Er worden de eenvoudigste ingrediënten gebruikt, maar de smaak is allesbehalve eenvoudig! Je zult dol zijn op de complexe zoete, hartige, knoflookachtige smaken in elke hap pizza. Alle losse ingrediënten vind je in onderstaande receptenkaart.

  • Olijfolie: Gebruikt voor het toevoegen van vocht en het samenbinden van ingrediënten.
  • Knoflookgehakt: Knoflook voegt de perfecte hartige smaak toe aan je saus!
  • Tomatenpuree en tomatensaus : een mix van zowel tomatenpuree als tomatensaus zal uw saus zijn perfecte textuur geven. Als je geen tomatenpuree toevoegt, zal je saus je pizza drassig maken.
  • Italiaanse kruiden : dit is mijn persoonlijke mix van basilicum, oregano, rozemarijn, marjolein en tijm. Je kunt de smaken naar eigen smaak aanpassen!
  • Suiker : kristalsuiker brengt de smaken van je saus in evenwicht.
  • Zout : wordt gebruikt om de algehele smaak te verbeteren!
  • Paprika : Voegt een milde smaak toe aan uw saus.
  • Peper : Voor een vleugje scherpe, aardse kruiden.
  • Crushed Red Pepper: Een snufje gemalen rode peper voegt de perfecte hoeveelheid warmte toe!

De beste saus maken

Als je een koekenpan hebt en 5 minuten over hebt, kun je ook thuis gastronomische pizzasaus maken. Omdat je alleen maar alles hoeft te mixen, kan het niet fout gaan! Dit recept is waterdicht. Het is aan jou om kruiden en specerijen naar wens toe te voegen!

  1. Sauté Knoflook in Olijfolie : Om te beginnen, in een kleine steelpan sauteer de olijfolie en knoflook. Klop de tomatenpuree en de tomatensaus erdoor.
  2. Meng kruiden: Voeg vervolgens Italiaanse kruiden, suiker, zout, paprika en peper toe.
  3. Warmte en garde: Klop alles samen en verwarm gedurende 3-5 minuten tot het helemaal verwarmd is.
  4. Voeg rode peper toe en serveer: Voeg tot slot een snufje rode peper toe voor wat pit, indien gewenst. Gebruik in uw favoriete recepten.

Process shots of adding tomato paste, garlic, and seasonings into a saucepan.

Tips voor het maken van zelfgemaakte pizzasaus

Je zult dol zijn op deze saus gesmoord op al je favoriete pizza's! Het is zo gemakkelijk te maken en kan gemakkelijk worden aangepast. U wilt nooit meer in de winkel gekocht worden!

  • Warmte toevoegen : als je het een tandje hoger wilt zetten, voeg dan meer paprika, chilivlokken of een scheutje cayennepeper toe.
  • Extra smaken : Pas de smaak naar wens aan! Meer knoflook, kruiden of zelfs een beetje balsamicoazijn kan je saus opfleuren.
  • Gebruik tomaten van hoge kwaliteit : aangezien dit de basis van je saus is, raad ik aan om tomaten in blik van de beste kwaliteit te gebruiken die je kunt vinden! Als je ze kunt vinden, zullen in het vuur geroosterde tomaten een heerlijke, complexe smaak toevoegen.
  • Sla de suiker niet over : Omdat tomaten van nature erg zuur zijn, heb je suiker nodig om de smaak in evenwicht te brengen.
  • Dikte aanpassen : Als uw saus te dun is, voeg dan geleidelijk meer tomatenpuree toe. Als je saus te dik is, voeg dan meer tomatensaus toe.
  • Waar kan ik deze saus bij gebruiken? Pizza sliders , gevulde pizza bites , deep dish pizza , calzones , noem maar op!
Zelfgemaakte pizzasaus bewaren

Deze pizzasaus is net zo makkelijk te bewaren als te maken! Het blijft heel goed in de koelkast, klaar voor snelle doordeweekse diners.

  • In de koelkast : De beste manier om je zelfgemaakte saus te bewaren is in de koelkast. In een pot tot 1 week goed afgesloten bewaren.
  • In de vriezer : Breng je saus over in een diepvrieszakje met ritssluiting. In de vriezer is het 3-6 maanden houdbaar! Laat het een nachtje in de koelkast ontdooien voordat je het serveert.

Finished pizza sauce in a saucepan.

Meer zelfgemaakte sauzen

Deze smakelijke sauzen passen perfect in al je favoriete recepten! Je kunt ze nu opkloppen met ingrediënten in je voorraadkast! Het andere geweldige is dat ze multifunctioneel zijn en je kunt ze gebruiken om te dippen, motregenen en meer!

Dressings, Sauzen en Dips

Pindasaus

Dressings, Sauzen en Dips

Yum Yum saus

Dressings, Sauzen en Dips

Huisgemaakte Hoisinsaus

Dressings, Sauzen en Dips

Huisgemaakte Kaassaus

Zelfgemaakte Pizzasaus Afdrukken

Het gebruik van zelfgemaakte pizzasaus is de perfecte manier om je pizza's te nivelleren! Het zit boordevol gesauteerde knoflook, verse kruiden en duurt maar 5 minuten om te maken!
Cursus Bijgerecht
Cuisine Amerikaans, Italiaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord zelfgemaakte pizzasaus, pizzasaus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 24 ons
Calorieën 7kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 (6 ounce blik) tomatenpuree
  • 1 (15 ounce blik) tomatensaus
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel paprika
  • 1/4 theelepel peper
  • snufje gemalen rode peper optioneel
instructies:

  • Fruit in een kleine pan de olijfolie en knoflook. Klop de tomatenpuree en de tomatensaus erdoor. Voeg Italiaanse kruiden, suiker, zout, paprika en peper toe.
  • Klop alles door elkaar en verwarm gedurende 3-5 minuten tot alles goed verwarmd is. Voeg eventueel een snufje rode peper toe voor wat pit. Gebruik in uw favoriete recepten.

Voeding

Calorieën: 7kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 49 mg | Kalium: 5 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 15IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 4 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo