Huisgemaakte Hoisinsaus

Bron

Het tomatenmesje is 1 van de verfijnde mesjes in de keuken. Bij sommige tomatenmessen is de mespunt gevorkt, dit maakt het oppakken van tomaten plakjes makkelijker. Wil je tomaten met een koksmes bewerken zal dit ook een mogelijkheid zijn. De tomaten schil is een behoorlijk lastige die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Het mesje is fijn gekarteld waardoor het zonder moeite en zonder rafelen door de schil snijdt.

Rijke, zoete en zoute hoisinsaus is de perfecte basis voor al je Aziatisch geïnspireerde gerechten. Deze zelfgemaakte variant bevat zoveel heerlijke smaak dat je hem niet meer in de winkel wilt kopen!

Hoisinsaus is het overheerlijke geheime ingrediënt voor een scala aan Aziatische gerechten. Mijn geglazuurde zalm , generaal Tso's kip en aangebraden ahi-tonijn zijn slechts een paar die dit super smaakvolle ingrediënt gebruiken!

Eenvoudig recept voor zelfgemaakte hoisinsaus

Iedereen kent en houdt van sojasaus, maar vandaag ben ik hier om je te vertellen over zijn geweldige neef-hoisinsaus. Zowel soja- als hoisin-sauzen zijn gemaakt op basis van sojabonen, maar ik ga je uitleggen waarom je deze onderschatte saus in je kookkunsten moet opnemen. Hoisinsaus zit boordevol smaken waar je van houdt: knoflook, peper en sriracha. Het heeft echter een paar andere ingrediënten die het zijn uitgesproken smaak en textuur geven. Pindakaas, sesamolie en rijstazijn om er maar een paar te noemen! Deze smaken zijn allemaal geweldig op zichzelf. Maar combineer ze allemaal met elkaar, en je hebt een heerlijk en complex resultaat! Het raakt elke smaak – zoet, pittig, zout en umami.

Het beste aan hoisinsaus is dat een beetje al een heel eind gaat. Dit is een supergeconcentreerde saus en gaat lang mee; aangezien de meeste recepten maar een paar eetlepels nodig hebben voor een lekkere smaakboost! De saus, dik en donker, kan worden gebruikt als glazuur, om te roerbakken en zelfs als dipsaus! Bovendien voegt het de heerlijkste karamelkleur toe aan rijst en noedels. Hoisinsaus werkt ook als een geweldige marinade! Het doordrenkt vlees en zeevruchten met een perfect geurige, overheerlijke smaak en houdt het ook super mals! Kleverige Aziatische geglazuurde kip en hoisingarnalen zijn stervoorbeelden van dit heerlijke proces. Het is tijd om een paar eenvoudige ingrediënten door elkaar te halen om deze veelzijdige saus bij de hand te hebben! Ik weet dat hoisinsaus een van je nieuwe favorieten zal worden.

Benodigde ingrediënten voor Hoisinsaus

Mijn favoriete onderdeel van dit recept is dat al deze ingrediënten gewoon in mijn kast lagen! Ze kwamen samen om het meest smaakvolle eindresultaat te creëren. Je zult er dol op zijn bij het koken!

  • Sojasaus : Sojasaus geeft je hoisin een boost van zoute goedheid. Ik gebruik Kikkoman sojasaus graag in mijn keuken! Als je op je natrium wilt letten, kun je hier lichte sojasaus gebruiken.
  • Melasse : Dit maakt je hoisinsaus dikker. We willen hier die perfecte glazuurachtige textuur.
  • Sesamolie : Sesamolie voegt een uitgesproken nootachtige smaak toe aan uw hoisinsaus. Het is een van de belangrijkste ingrediënten om een complexe, rijke smaak te krijgen. Ottogi is mijn favoriete merk!
  • Rijstazijn : hier komt de smaak om de hoek kijken. Rijstazijn voegt de perfecte hint van zoetheid en scherpte toe. Ik gebruik in dit recept rijstazijn van het merk Marukan.
  • Pindakaas : wie wist dat pindakaas zo'n veelzijdig ingrediënt was? Dit geeft je hoisinsaus zijn verbazingwekkende dikke textuur en umami-smaak.
  • Knoflook : Ik gebruik in dit recept fijngehakte knoflook voor een sterke, hartige smaak.
  • Sriracha Sauce : Sriracha voegt de perfecte hint van kruidigheid toe. Je kunt naar smaak aanpassen als je een saus wilt met meer pit!
  • Gemalen peper : voeg toe voor smaakvolle, aardse goedheid.
  • Water : Voeg water toe als dat nodig is om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Maïszetmeel : dit zal je saus helpen om mooi in te dikken.

Hoisin ingredients cooking together in a saucepan. Zelfgemaakte Hoisinsaus maken

Dit is het perfecte snelle en gemakkelijke recept voor hoisinsaus. Echt, het enige wat je hoeft te doen is al je ingrediënten door elkaar te mengen! U kunt het gemakkelijk bij de hand houden voor al uw kookbehoeften.

  1. Klop de ingrediënten samen : Meng eerst in een kleine steelpan op middelhoog vuur de sojasaus, melasse, sesamolie, rijstazijn, pindakaas, knoflook, sriracha en peper.
  2. Maïszetmeel toevoegen: Meng vervolgens in een kleine kom water en maizena. Klop het door de saus.
  3. Sudderen: Blijf sudderen tot het begint in te dikken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Whisking sauce ingredients together on the stove.

Tips en trucs voor Hoisinsaus

Hier zijn een handvol eenvoudige tips om je te helpen deze smakelijke saus te perfectioneren! U zult genieten van hoe deze Kantonese smaken uw gerechten opwaarderen.

  • Consistentie aanpassen: Als uw saus te waterig is, kunt u indien nodig een beetje maizena toevoegen om het dikker te maken. Omgekeerd kan een eetlepel water per keer helpen om een te dikke saus te verdunnen. Houd er rekening mee dat deze saus traditioneel aan de dikkere kant wordt geserveerd.
  • Sojabonenpasta gebruiken : Traditioneel wordt sojabonenpasta gebruikt in plaats van pindakaas. Als u dit gebruikt, krijgt uw saus meer een hartige, miso-achtige smaak. Het is te vinden bij uw plaatselijke Aziatische supermarkt!
  • Sauté Knoflook : Voor een vleugje hartige, rokerige smaak, kunt u uw knoflook in een koekenpan bruinen voordat u het aan uw mengsel toevoegt.
  • Meer kruiden toevoegen: Als je van pittige sauzen houdt, kun je een extra scheutje sriracha of chilipoeder toevoegen tot je de gewenste smaak hebt bereikt!

Hoisin sauce in a pot, being scooped up with a spoon.

Waarvoor gebruik je Hoisinsaus?

Van roerbakgerechten tot noedelschalen, hoisinsaus past in bijna elk soort gerecht voor een vleugje Kantonese smaak! We zijn hier dol op als dipsaus in mijn huis. Ik serveer graag hoisinsaus bij hapjes als wontons , dumplings en loempia's . Het verbetert voedsel waarvan je zou denken dat het niet beter zou smaken!

Diner

Mongoolse Kip Noedels

Diner

Krokante Airfryer Loempia's

Voorgerechten

Geweldige Kip Potstickers

Diner

Makkelijk Moo Goo Gai Pan Recept

Overgebleven Hoisinsaus bewaren

Hoisinsaus kan gemakkelijk worden gemaakt en bewaard voor een vleugje heerlijke Aziatische smaak, wanneer dan ook! Als je op mij lijkt, wil je dit op alles zetten!

  • In de koelkast: Hoisinsaus is tot 2 weken houdbaar in de koelkast. Ik bewaar de mijne graag in een luchtdichte glazen pot.
  • In de vriezer : Bewaar uw hoisinsaus in een luchtdichte container of pot. Het is tot 3 maanden houdbaar! Een beetje scheiding kan optreden als het eenmaal is ontdooid, dus geef het een goede mix voordat je het serveert!

Close-up of a spoon in hoisin sauce.

Meer heerlijke zelfgemaakte sauzen

Ik ben dol op het maken van sauzen thuis! Ik weet dat na het proberen van deze andere zelfgemaakte recepten, jij dat ook zult doen! Zoveel van hen gebruiken pantry-nietjes, dus het is gemakkelijk om ze samen te gooien! Het beste is dat je ze allemaal naar je eigen persoonlijke smaak kunt aanpassen. Hier zijn meer beproefde sausrecepten waar je familie gek van zal worden!

Dressings, Sauzen en Dips

Pindasaus

Dressings, Sauzen en Dips

Huisgemaakte Teriyakisaus

Dressings, Sauzen en Dips

Yum Yum saus

Dressings, Sauzen en Dips

Huisgemaakte Buffelsaus

Hoisinsaus afdrukken

Rijke, zoete en zoute hoisinsaus is de perfecte basis voor al je Aziatisch geïnspireerde gerechten. Deze zelfgemaakte variant bevat zoveel heerlijke smaak dat je hem niet meer in de winkel wilt kopen!
Cursussaus
Keuken Aziatisch Amerikaans
Trefwoord hoisinsaus, hoisinsaus recept
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 eetlepels
Calorieën 61kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1/4 kop sojasaus
  • 3 Eetlepels melasse
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels srirachasaus
  • 1/4 theelepel gemalen peper
  • 1 Eetlepel water
  • 1 theelepel maizena
instructies:

  • Roer in een kleine steelpan op middelhoog vuur de sojasaus, melasse, sesamolie, rijstazijn, pindakaas, knoflook, sriracha en peper door elkaar.
  • Meng in een kleine kom water en maizena. Klop het door de saus. Blijf sudderen tot het begint in te dikken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Voeding

Calorieën: 61kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 2g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 453 mg | Kalium: 156 mg | Vezel: 1g | Suiker: 6g | Vitamine A: 2IE | Vitamine C: 1 mg | Kalium: 20 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo