Honing Sriracha Tofu

Bron

Het keukenmes dat bijna elke taak aan kan is het koksmes. Met het gladde mesblad is snijdt je moeiteloos door verse producten. Als je van koken houdt dan wil je een koksmes kopen. Zodra je ermee klaar bent is een veilige plek om op te bergen geboden. We raden aan om deze aan een messen magneetstrip te hangen.

Dit 10 minuten durende Honey Sriracha Tofu -recept is een snelle en gemakkelijke plantaardige maaltijd waar je op drukke doordeweekse avonden terecht kunt. De smakelijke tofublokjes worden in de pan gebakken tot ze knapperig zijn en vervolgens omhuld met honing-sriracha-saus. Wat kan beter zijn?

gekookte plakkerige tofu op een bord

Op zoek naar een snel vegetarisch recept voor vanavond? Makkelijker dan deze Honing Sriracha Tofu wordt het niet!

Gebakken tofu wordt gekookt tot ze goudbruin en krokant zijn en vervolgens omhuld met een eenvoudige honing-srirachasaus. Het is een recept van 10 minuten waarop je kunt rekenen voor die drukke nachten of wanneer je geen zin hebt om te koken.

Je kunt je plakkerige, zoete en pittige gefrituurde tofublokjes over een kom gekookte rijst, quinoa, groenten en nog veel meer doen. Ze zijn ook gewoon heerlijk op zichzelf! De manieren om van deze pittige en knapperige vegetarische maaltijd te genieten zijn eindeloos.

Functies van het recept

  • Elke knapperige tofu-kubus is omhuld met een gemakkelijke, heerlijke, zoete en pittige saus.
  • Het gemakkelijkste vegetarische recept van 10 minuten ooit!
  • Top de pittige tofu op graankommen, salades, rijst, slawraps en meer.

Ingrediënt notities:

  • Tofu – Extra stevige tofu is het beste omdat het de minste hoeveelheid vloeistof bevat. Andere soorten, zoals medium of zachte tofu, zullen gewoon afbrokkelen. Voordat je aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk vocht uit de tofu-steen drukt! Zo krijg je de krokantste gebakken tofu.
  • Sojasaus – Of gebruik glutenvrije tamari.
  • Maïszetmeel – Door tofublokjes in maizena te gooien voordat ze worden gekookt, worden ze knapperig en vormen ze een goudbruine korst.
  • Honing sriracha saus – Deze zoet pikante saus is makkelijk te maken met gesmolten boter (normaal of veganistisch), honing, sriracha, sojasaus, limoensap en maizena. Gebruik gerust je favoriete hete saus als je geen sriracha in huis hebt.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Pers en snijd de tofu. Pers de tofu met een tofupers of wikkel hem in meerdere papieren handdoeken en knijp er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de baksteen in blokjes van 1 inch.

Stap 2: Gooi het in de coating. Doe de tofublokjes samen met de sojasaus en maizena in een ritssluitingszak. Schud om te coaten.

krokante tofublokjes in een koekenpan

Stap 3: Bak de tofu in de pan. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en kook tot hij aan alle kanten krokant en goudbruin is.

Stap 4: Maak de saus. Terwijl de tofu kookt, klop je de boter, honing, sojasaus, sriracha, limoensap en maizena samen in een kleine kom.

Stap 5: Smeer de saus in en geniet. Als de tofu klaar is, giet je de saus erover in de pan. Roer om te coaten en serveer!

sinaasappelsaus in een kom aan de linkerkant en gekookte plakkerige tofu in een koekenpan aan de rechterkant Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Druk je tofu ALTIJD van tevoren aan. Deze zeer belangrijke stap mag nooit worden overgeslagen, want als je het overtollige water laat weglopen, krijg je de knapperigste, stevigste gefrituurde tofu.
  • Als je nog nooit tofu hebt geperst, kun je dat doen met een tofu-pers of de steen in keukenpapier (of een schone theedoek) wikkelen en met je handen voorzichtig zoveel mogelijk vocht eruit knijpen .
  • Worden de tofublokjes te snel bruin in de pan? Draai het vuur laag tot medium zodat ze niet verbranden.
  • Gebruik slechts de helft van de hoeveelheid sriracha als het te pittig voor je is of vervang het door chili-olie.
  • Als het niet pittig genoeg is, voeg dan een extra theelepel of twee toe of vervang de sriracha door gochujang of een andere hete saus.

Moet ik de tofu marineren?

Sommige mensen marineren tofu graag in vloeibare rook, sesamolie, sojasaus of rijstazijn voordat ze worden gekookt. Voor dit recept is dat niet nodig, want de krokante tofu wordt omhuld met een smaakvolle saus.

Kan ik de tofu ook bakken?

Absoluut! Mijn krokant gebakken tofu-recept laat je zien hoe.

Kan dit recept vegan gemaakt worden?

Verander dit in een veganistisch recept door de honing te vervangen door ahornsiroop of agavesiroop en gebruik veganistische boter bij het maken van de sriracha-saus.

Hoe serveer je honing sriracha tofu?

De snelle en eenvoudige manier om dit tofu-recept te serveren is over een kom rijst of quinoa en gegarneerd met sesamzaadjes en groene uien.

Als je wat meer tijd hebt, leg dan de sriracha tofu op een gevulde salade of graankom, stop ze in slawraps, roerbak ze met groenten, op je favoriete noedelkom, of een andere maaltijd die grote smaken en extra's kan gebruiken eiwit.

Opslag

Koelkast : Bewaar de overgebleven met saus bedekte tofu 3 of 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Het kan worden opgewarmd in de magnetron of in een koekenpan op het fornuis, maar weet dat het niet zo krokant zal zijn als je het eenmaal hebt opgewarmd.

tofu gecoat in een honing sriracha saus en bestrooid met groene uien Meer tofu-recepten

  • Generaal Tso's Tofu
  • Sesam Tofu Quinoa Bowl
  • Tofu Banh Mi Sandwich

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

tofu gecoat in een honing sriracha saus en bestrooid met groene uien

Afdrukken Honing Sriracha Tofu

Dit 10 minuten durende Honey Sriracha Tofu -recept is een snelle en gemakkelijke plantaardige maaltijd waar je op drukke doordeweekse avonden terecht kunt. De smakelijke tofublokjes worden in de pan gebakken tot ze knapperig zijn en vervolgens omhuld met honing-sriracha-saus. Wat kan beter zijn?
Cursus diner
Keuken Aziatisch
Dieet Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord honing sriracha tofu
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4
Calorieën 219kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 1 blok tofu super stevig
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels olijfolie of meer
  • 2 eetlepels groene ui voor garnering
voor de saus:

  • 1/4 kopje veganistische boter gesmolten
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepel sriracha of meer naar smaak
  • 1 theelepel limoensap
  • 2 theelepel maizena
instructies:

  • Als je dat nog niet hebt gedaan, druk je het vocht uit de tofu met een tofupers of door er een schone handdoek op te leggen en er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit te drukken.
  • Snijd vervolgens de tofu in blokjes van 1 "en plaats ze in een plastic zak. Voeg 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels maizena toe aan de zak, sluit hem af en schud hem totdat de tofu bedekt is.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg dan de tofu toe en kook deze tot hij aan alle kanten lekker knapperig is, ongeveer 8 minuten. Als het lijkt alsof het te snel bruin wordt, verlaag dan het vuur tot medium.
  • Terwijl de tofu kookt, maak je de saus: klop de boter, sojasaus, sriracha, limoensap en maizena samen in een kleine kom.
  • Als de tofu gaar is, haal je de pan van het vuur en giet je de saus erbij, al roerend tot de tofu bedekt is. Het zal heel snel indikken, dus dit zou niet lang moeten duren.
  • Bestrooi met groene uien en geniet ervan!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Ik raad aan om dit te serveren met rijst, quinoa of met geroosterde groenten*Voel je vrij om meer of minder sriracha te gebruiken, afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben. Of, sub chili knoflooksaus of gochujang als je dat liever hebt! *Bewaren: je KUNT restjes bewaren, maar de tofu zal niet zo krokant zijn als je hem opwarmt (vers is het lekkerst!), dus houd daar rekening mee. Dat gezegd hebbende, bewaar restjes 4 dagen in een afgesloten bak in de koelkast en verwarm ze opnieuw in de magnetron.

Voeding

Calorieën: 219kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 1g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Natrium: 649 mg | Kalium: 44 mg | Vezel: 1g | Suiker: 13g | Vitamine A: 573IE | Vitamine C: 3 mg | Calcium: 6 mg | IJzer: 1 mg

De post Honing Sriracha Tofu verscheen eerst op The Almond Eater.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo