Honing Sriracha Spruitjes

Bron

Het tomatenmes is voor een mes best klein. Mesjes kunnen aan de mespunt een vorkje hebben maar hoeft zeker niet. Tomaten bewerken met een koksmes zou ook binnen de mogelijkheden behoren. De tomaten schil is best taai waardoor dit alleen met een enorm scherp koksmes gaat lukken. Het tomatenmesje heeft fijne kartels waardoor het probleemloos en zonder rafelen door de vel snijdt.

Zoete en pittige honing Sriracha spruitjes worden in de pan gebakken tot knapperige perfectie voordat ze snel klaar zijn in de oven. Mals, goudbruin en klaar in slechts 15 minuten, dit vegetarische bijgerecht kan niet eenvoudiger!

close-up foto van gefrituurde spruitjes

Ik heb de perfecte oplossing om zelfs de meest kieskeurige eter verliefd te laten worden op spruitjes (die op een pizza niet inbegrepen zijn): kleed ze in een zoete en pittige saus!

Deze Honey Sriracha Spruitjes worden tot in de perfectie gebakken voordat ze worden ingesmeerd met het onweerstaanbare glazuur met 4 ingrediënten. Niet te pittig en boordevol smaak, het is het ultieme bijgerecht om te combineren met Kale Pesto Pizza of toe te voegen aan een Sesam Quinoa Bowl .

Het in de pan bakken van spruitjes zorgt altijd voor heerlijke knapperige randjes, maar als je ze afmaakt met een snelle braad in de oven, zijn ze helemaal mals tot aan de binnenkant. Bovendien kun je de heerlijk ogende goudbruine kleur niet verslaan. Probeer ze voor een supergemakkelijk bijgerecht bij je doordeweekse diners!

Functies van het recept

  • Een gezond en smaakvol bijgerecht gemaakt met 5 eenvoudige ingrediënten.
  • Natuurlijk glutenvrij, vegetarisch en makkelijk veganistisch te maken.
  • Klaar om te eten in slechts 15 minuten!

spruitjes in een kom met tekstoverlay Ingrediënt notities:

  • Ghee, boter of olijfolie – Alle drie hebben een hoog rookpunt en helpen de spruitjes krokant te maken terwijl ze in de pan bakken, dus voel je vrij om te gebruiken wat je lekker vindt.
  • Spruitjes – Ze moeten vers zijn!
  • Honing – Vervang dit door ahornsiroop of agavesiroop om het vegan te maken.
  • Sriracha – Voor een klein beetje warmte! Voel je vrij om in plaats daarvan je favoriete hete saus of chilisaus te gebruiken.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Bereid de pan en de spruitjes voor. Smelt de boter, ghee of olie in een ovenvaste koekenpan. Leg de spruitjes met de snijkant naar beneden in de pan. Giet de extra boter/ghee/olie erover.

Stap 2: Bak de spruitjes in de pan. Laat ze (ongestoord) in de pan bakken tot de gesneden kant goudbruin en verkoold is.

spruitjes met de snijkant naar beneden in een gietijzeren koekenpan

Stap 3: Maak de saus. Klop de honing, sriracha, gesmolten boter/ghee/olie en zout samen in een kleine kom.

Stap 4: Voeg de saus toe en rooster. Haal de pan van het vuur en giet de saus erover. Rooster de spruitjes in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn en eet smakelijk!

iemand motregen saus over spruitjes Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Wat je ook doet, beweeg de spruitjes niet rond terwijl ze in de pan bakken! Dit is de sleutel om ze knapperig en goudbruin te krijgen.
  • Je kunt vers limoen- of citroensap aan de saus toevoegen voor een vleugje helderheid.
  • Verlaag de temperatuur niet. Hoog vuur is het geheim van knapperige, nooit papperige spruitjes.
  • Dit als maaltijd eten? Bestrooi de spruitjes met rode chilivlokken, lente-uitjes, sesamzaadjes, chili-olie of geroosterde cashewnoten voor extra smaak en garnering.

gietijzeren koekenpan met gekookte spruitjes Hoe maak je spruitjes klaar?

Was de spruitjes, snij de houtachtige uiteinden af en verwijder losse blaadjes of vlekjes. Een paar losse blaadjes in het gerecht is prima, omdat ze krokant worden en een extra crunch geven aan elke hap. Vanaf daar, snijd ze elk doormidden en je bent klaar om te gaan!

Kan ik spruitjes roosteren in de oven?

Als je het bakken van de spruitjes liever overslaat, gooi ze dan in de honing sriracha-saus en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar wat van de saus om te serveren. Rooster de geglazuurde spruitjes gedurende 15 tot 20 minuten in een oven van 400 ° F of tot ze zacht en goudbruin zijn.

Wat past er goed bij geglazuurde spruitjes?

Omdat dit bijgerecht zowel zoet als pittig is, raad ik aan om het te combineren met een verkoelende komkommersalade en General Tso's tofu of honing-soja-zalm als hoofdgerecht. Je kunt ze ook gebruiken als bijgerecht foto om wat spanning op het vakantiemenu te brengen of ze op een geladen graankom of bahn mi-kom te garneren .

kom gekookte spruitjes Meer vegetarische bijgerechten

  • Curry Geroosterde Bloemkool
  • Thaise Bloemkool Steaks
  • Airfryer Zoete Aardappelen

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

close-up foto van gefrituurde spruitjes

Afdrukken Honing Sriracha Spruitjes

Zoete en pittige honing Sriracha spruitjes worden in de pan gebakken tot knapperige perfectie voordat ze snel klaar zijn in de oven. Mals, goudbruin en klaar in slechts 15 minuten, dit vegetarische bijgerecht kan niet eenvoudiger!
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Vegetarisch
Trefwoord honing spruitjes, sriracha spruitjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2
Calorieën 345kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter of olijfolie; verdeeld
  • 1 pond spruitjes gehalveerd
  • 3 eetlepels honing
  • 1 1/2 eetlepel sriracha of meer
  • 1/4 tl zout of meer naar smaak
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400°.
  • Smelt 1 eetlepel boter (of voeg 1 eetlepel olijfolie toe) in een grote, ovenvaste koekenpan (zoals een gietijzeren koekenpan) op middelhoog vuur. Voeg de spruitjes met de snijkant naar beneden toe en voeg dan nog 1 eetlepel boter/olie toe aan de pan.
  • Bak de spruitjes 5 minuten en zorg ervoor dat je ze niet stoort (zo worden ze goudbruin!).
  • Smelt vervolgens de laatste eetlepel boter in de magnetron en klop de boter, honing, sriracha en zout samen in een kom. Haal de pan van het vuur en giet de honing srirachaboter erover. Zet de pan in de oven en bak de spruitjes 8-10 minuten.
  • Haal uit de oven en geniet!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting

Voeding

Calorieën: 345kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 8g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 45 mg | Natrium: 756 mg | Kalium: 918 mg | Vezel: 9g | Suiker: 31g | Vitamine A: 2251IU | Vitamine C: 200 mg | Calcium: 103 mg | IJzer: 3mg

De post Honing Sriracha Spruitjes verscheen eerst op The Almond Eater .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo