Honing Mosterd Zalm

Bron

Waar kan je jezelf het meest mee verrassen?, wat zou je denken van een steakmes? Met deze zal je zoveel beter het mes kunnen hanteren, je doet jezelf en anderen versteld staan. Zelfverzekerd in de keuken staan? Laat het mes het werk doen, dan komt het helemaal goed. Na een goed vervulde taak berg je jouw gloednieuwe keukenmes weer op aan een magneetstrip. Vergeet trouwens niet je keukenmes schoon te maken, dit doe je onder de keukenkraan, in de wasmachine gaat het handvat kapot.

Honingmosterdzalm is de perfecte mix van pittig en heerlijk. Het is mals en schilferig en valt volledig uit elkaar op je vork! Dit beproefde recept is er een waar je familie dol op zal zijn!

Zalm is een geweldig voorgerecht voor elke gelegenheid. De honing-mosterddressing tilt het echt naar een hoger niveau! Het is snel en gemakkelijk en geeft je de tijd om kanten voor de maaltijd te maken, zoals deze heerlijke romige aardbeien-broccolisalade , geweldige Hawaiiaanse zoete broodjes en een aantal heerlijke gegrilde asperges .

Baked salmon in a casserole dish. Honing Mosterd Zalm

Als u op zoek bent naar een maaltijd die indruk zal maken op al uw vrienden en familie, zoek dan niet verder! Deze honing mosterd zalm is een recept voor in de boeken! Het duurt ongeveer 5 minuten om te maken … Ik bedoel, veel beter dan dat wordt het niet! En het smaakt niet alleen restaurantwaardig, het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Met die gouden, roze kleur met daarop wat verse kruiden, lijkt het alsof het door een professionele kok is gemaakt.

Ik dacht altijd dat zalm alleen voor luxe maaltijden was en het intimideerde me! Het leek me een recept dat bewaard moet worden voor speciale gelegenheden, omdat ik het ingewikkeld vond om te maken! Maar ik had het mis en ik ben zo blij dat ik dat was! Deze honing-mosterdzalm heeft maar VIER ingrediënten gebruikt en hij zal je van je sokken blazen! De textuur is perfect en de smaak is pittig, maar heeft een beetje zoete honing om het in evenwicht te brengen. Het is een MUST proberen voor uw gezin! Ze zullen er gek van worden!

Ingrediënten die in deze zalm worden gebruikt

Zoals ik al eerder zei, zijn er maar 4 ingrediënten nodig om deze must-have honing-mosterdzalm te maken! Het is zo eenvoudig dat ik zeker weet dat het op je normale dinerrotatie zal eindigen! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen!

  • Zalmfilets : Ga niet voor de goedkoopste op de markt. Zorg voor een goede kwaliteit filet!
  • Zout en peper: Te gebruiken voor extra kruiden.
  • Zelfgemaakte honingmosterd : dit recept is geweldig en duurt 5 minuten om te maken. Het is zo lekker dat je het nooit meer in de winkel koopt!
  • Dille: Gebruik wat gehakte dille om te garneren en voeg een pittige smaak toe.

Salmon filets being basted before being cooked. Hoe maak je honing-mosterd-zalm

Als je 25 minuten opzij kunt zetten, is dat alles wat je nodig hebt voordat je deze geweldige zalm eet! Het kost maar een paar minuten voorbereidend werk en de rest van de tijd wacht je gewoon tot het gebakken is!

  1. Voorbereiden en bakken : Verwarm de oven voor op 375 graden. Leg de zalm met de huid naar beneden en bestrooi met peper en zout.
  2. Voeg het glazuur toe: Smeer het glazuur op de zalm en bak 17-20 minuten tot de zalm gaar is.
  3. Serveren: Borstel meer honingmosterd op de zalm 5 minuten voordat het klaar is met bakken. Laat 5 minuten staan en serveer warm.
Tips voor het bakken van zalm

Er zijn een paar dingen waar u op wilt letten bij het bereiden van uw zalm. Als je deze dingen doet en deze tips opvolgt, zal je zalm precies goed zijn!

  • Kies de juiste zalm: als je deze stap niet goed doet, is er niet veel hoop dat het goed komt! Let er bij het uitzoeken van uw zalm op dat u niet voor de goedkoopste gaat. U wilt een filet van goede kwaliteit. De beste manier om te zien of het een goede zalm is, is door eraan te ruiken! Als het naar vis ruikt (of iets dat NIET goed is), koop het dan niet of neem het terug! Verse zalm zal niet sterk ruiken.
  • Niet te gaar koken: Zalm is klaar met koken NADAT je hem uit de oven hebt gehaald. Dus als je het te lang in de oven laat koken, zal het blijven koken en overdreven zijn nadat je het eruit hebt gehaald! Je wilt hem uit de oven halen voordat hij uit elkaar valt en van binnen nog een beetje rauw is. Dan, terwijl het doorgaat met koken terwijl je wacht om het op te eten, valt het perfect uit elkaar op je vork!
  • Dressing: Deze zelfgemaakte honingmosterddressing is een MUST bij het bakken van deze zalm. Het brengt een heerlijke smaak en draagt bij aan de geweldige smaak! Sla deze stap niet over!

Close up of baked honey mustard salmon.

Restjes bewaren

Deze zalm is zo lekker dat ik niet zeker weet of je nog iets over hebt om te bewaren! Maar als je dat doet, kun je dit als volgt veilig doen om er later van te genieten.

  • In de koelkast: Zodra het is afgekoeld, plaatst u uw zalm in een luchtdichte verpakking. Het blijft 3-4 dagen goed in je koelkast!
  • Opwarmen: Je wilt zalm langzaam opwarmen zodat hij niet uitdroogt! Leg je honing-mosterdzalm op een bakplaat. Zet het in de oven op 275 graden voor ongeveer 15 minuten of tot het is opgewarmd. De interne temperatuur moet 130 graden zijn.

A fork digging in to baked honey mustard salmon

Meer zalmrecepten om te proberen

Als je van deze honing-mosterd-zalm houdt, heb ik nog een paar ideeën voor je om te proberen! Hier zijn nog een paar zalmrecepten die absoluut sensationeel zijn! Ze zijn een verscheidenheid aan smaken en smaken, dus ik weet zeker dat je iets zult vinden dat past. Probeer ze allemaal en voeg een salade of twee toe om je maaltijd compleet te maken. Zalm kan het hele jaar door gekookt worden, dus het is altijd goed om een paar heerlijke recepten bij de hand te hebben!

Diner

Gemakkelijke en geweldige zwartgeblakerde zalm

Diner

Brown Sugar Knoflook Airfryer Zalm

Diner

Knoflook Bruine Suiker Geglazuurde Zalm (De Beste Zalm Ooit!)

Diner

Aziatische geglazuurde zalm

Afdrukken Honing Mosterd Zalm

Honingmosterdzalm is de perfecte mix van pittig en heerlijk. Het is mals en schilferig en valt volledig uit elkaar op je vork! Dit beproefde recept is er een waar je familie dol op zal zijn!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord honing mosterd zalm
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 zalmfilets
Calorieën 223kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 pond zalmfilets
  • zout en peper
  • 1/2 kop Huisgemaakte Honing Mosterd
  • 1 Eetlepel dille gehakt
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 375 graden. Leg de zalm met de huid naar beneden en bestrooi met peper en zout.
  • Bestrijk de zalm met het glazuur en bak in een pan 17-20 minuten tot de zalm gaar is.
  • Borstel meer honingmosterd op de zalm 5 minuten voordat het klaar is met bakken. Laat 5 minuten staan en serveer warm.

Voeding

Calorieën: 223kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 23g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Cholesterol: 62 mg | Natrium: 206 mg | Kalium: 556 mg | Vezel: 1g | Suiker: 6g | Vitamine A: 53IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 14 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo