Het BESTE volkorenbrood

Bron

Het maakt niet uit wat je niveau is, het beste keukenmateriaal zorgt voor het beste resultaat. Elk mes heeft zo z’n eigen specialiteit, neem bijvoorbeeld het kaasmes dit snijdt deze productgroep als de beste. Een mes hanteren is wel aan te raden. Weten hoe je het mes vast moet houden haalt het beste uit het mes naar boven.

Eén sneetje van dit geweldige volkorenbrood en je bent verslaafd! Het is warm, zacht en mals, tot in de perfectie gezoet met honing!

Als je eenmaal thuis brood gaat bakken, wil je niet meer anders. Je krijgt niet alleen absoluut heerlijk brood, maar het is ook een leuk proces en laat je keuken ruiken als een droom! Daarna moet je zelfgemaakte zuurdesem , rogge en Amish-vriendschapsbrood proberen!

Front view of a loaf of wheat bread. Geweldig recept voor honingtarwebrood

Zelfgebakken brood maken is een van mijn favoriete manieren om mijn dag door te brengen. Iets aan het hele proces is leuk en therapeutisch! Beginnen met een eenvoudig gistmengsel en eindigen met een heerlijk brood is buitengewoon bevredigend. Tarwebrood, in het bijzonder, is een van mijn favorieten. Het is zo stevig en smaakvol met de perfecte hint van zoetheid. Gebruik je smakelijke tarwebrood voor sandwiches , met boter en jam , of gewoon zo! Het is zo goed! Als deze stoute jongen eenmaal uit de oven komt, kan ik het niet laten om een paar plakjes te eten terwijl hij warm is.

Ik vind het heerlijk om thuis brood te bakken omdat ik alles weet wat erbij komt kijken. Geen bewaarmiddelen, maar simpele ingrediënten! Tarwebrood is ook geweldig, omdat het boordevol vezels zit en je langer een vol gevoel geeft! Alles wat zo lekker is, maar ook gezond is, is een must-make. Dit recept is een blijvertje! Je zult het geweldig vinden om het in je bakarsenaal te hebben. Heb je een hervonden liefde voor brood bakken? Probeer vervolgens je eigen zuurdesemstarter te maken !

Ingrediënten Volkoren Brood

De beste recepten maken gebruik van eenvoudige ingrediënten! Ik hou ervan hoe kort en krachtig de lijst is. Het maakt het perfect om samen te gooien als je trek krijgt in vers brood! Als je op zoek bent naar exacte afmetingen, ze zijn allemaal te vinden in de onderstaande receptenkaart.

  • Water: wordt gebruikt om gist te activeren en vocht toe te voegen aan het tarwebroodmengsel.
  • Melk : Melk verrijkt je brood en geeft het die zachte, malse kwaliteit.
  • Honing : Voor de perfecte zoetheid! Je kunt dit ook ruilen voor melasse of ahornsiroop.
  • Actieve Droge Gist : Deze moet voor gebruik worden geactiveerd in een water-melkmengsel.
  • Ongezouten Boter: Het vetgehalte in boter helpt om je brood lekker zacht te maken.
  • Zout : Een must voor de smaak! Sla het zout over en je blijft zitten met brood dat naar karton smaakt.
  • Volkorenmeel : de MVP van dit recept! Volkoren meel zit boordevol vitamines en vezels. Het smaakt ook nog eens geweldig!

4 process shots of bread dough being formed. Laten we wat brood maken!

Laat je niet afschrikken om helemaal opnieuw brood te maken! Volg elk van deze stappen en je zult een lekker brood bakken. Wees gewaarschuwd – het wordt verslavend! Probeer daarna broodjes van 1 uur of Engelse muffins !

Gist en deeg bereiden

  1. Activeer Gist: Verwarm eerst het water en de melk tot 105 ° – 115 ° F en giet het in de kom van een standaardmenger. Roer de honing en gist erdoor. Zet vervolgens 5-10 minuten opzij totdat het mengsel schuimig is geworden.
  2. Meng de overige ingrediënten erdoor : voeg het zout, de gesmolten boter en de bloem toe aan de kom. Meng door elkaar met behulp van de peddelbevestiging. Eenmaal volledig gecombineerd, maakt u de peddel schoon en schakelt u over naar de deeghaak. Kneed op lage snelheid ongeveer 8-10 minuten. Als het deeg erg plakkerig is, voeg dan 1-2 eetlepels bloem per keer toe tot het nog maar een klein beetje plakkerig is. Het kan nuttig zijn om ook de mixer te pauzeren, zodat u de kom volledig kunt schrapen om ervoor te zorgen dat al het deeg goed wordt gekneed.

Rijzen en bakken

  1. Overbrengen naar geoliede kom: Zodra het deeg glad en zacht is, verwijdert u het voorzichtig in een grote geoliede kom. Probeer het deeg in een bal te houden terwijl je het overbrengt. Draai het deeg een keer in de kom om het geheel met olie te bedekken en dek het af met een theedoek en zet het op een warme plaats. Laat het 45-60 minuten rijzen, of tot het in omvang verdubbeld is.
  2. Werk deeg : Als het eenmaal in omvang is verdubbeld, spuit u een 9 × 5 broodpan met kookspray en zet u opzij. Sla het deeg voorzichtig naar beneden om eventuele luchtbellen te verwijderen. Breng het deeg over naar een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het deeg tot een bal en vorm die bal vervolgens voorzichtig tot een brood van ongeveer 30 cm lang. Plaats het in de voorbereide broodpan.
  3. Proef : Dek af met een theedoek en zet de pan opnieuw op een warme plaats. Laat het 30-45 minuten rijzen, tot het bijna verdubbeld is in omvang. Als het bijna verdubbeld is, verwarm dan de oven voor op 350 ° F.
  4. Bakken : Bak gedurende 30-35 minuten, of tot de interne temperatuur 190° aangeeft.
  5. Afkoelen : Laat uw volkorenbrood ten slotte minstens 15-20 minuten afkoelen voordat u het uit de pan haalt. Laat het volledig afkoelen voordat je het aansnijdt om te voorkomen dat je brood gomachtig wordt.

Closeup of 2 slices of bread.

Tips voor het maken van het beste brood

Het kan lastig zijn om dat perfecte tarwebrood te maken. Hier zijn een paar van mijn favoriete tips om het bij je eerste keer te krijgen!

  • Maak een rijslade: Als je moeite hebt om het deeg te laten rijzen, of als je het sneller wilt laten rijzen, verwarm dan de oven voor op 170°. Vlak voordat u het afgedekte deeg in de oven legt om te rijzen, zet u deze uit en gebruikt u een schone spuitfles om de bodem en zijkanten van de oven goed met water te besproeien. Dit zorgt voor een warme, vochtige omgeving om het deeg te helpen rijzen. Dit helpt ook als uw keuken de neiging heeft om aan de koelere kant te zijn of als u in een zeer droog klimaat leeft.
  • Karnemelk gebruiken : Als u wilt dat uw brood een pittigere smaak heeft, kunt u melk vervangen door karnemelk. Het zuur in karnemelk geeft je brood ook een malser kruim. Als je niets bij de hand hebt, is het supergemakkelijk om thuis te maken. Mijn karnemelk recept hier !
  • Niet te lang mixen : meng en verwerk uw deeg alleen als dat nodig is. Als u uw deeg te veel kneedt, kan er gluten ontstaan, waardoor uw brood hard en rubberachtig wordt. Laat je harde werk niet verloren gaan!
  • Textuur toevoegen : Ik ben dol op het toevoegen van noten aan mijn tarwebrood. Het geeft het een boost van smaak en textuur! Pistachenoten, pecannoten, walnoten, hazelnoten, noem maar op! Vouw ze voorzichtig in je deeg voor een vleugje nootachtige goedheid.
  • Gebruik voor: Tarwebrood is geweldig voor avocadotoost , dipsaus in soep en sandwiches ! Je zult het geweldig vinden hoe zelfgebakken brood al je favoriete recepten opwaardeert.

Multiple slices of wheat bread cut and laid on top of each other.

Je honing volkoren brood bewaren

Nu je een heerlijk brood hebt gemaakt, kun je het als volgt bewaren en vers houden! Zelfgebakken brood is bij mij thuis nooit lang houdbaar. Het is te goed!

  • Bij kamertemperatuur: Verpakt in plasticfolie of in een luchtdichte verpakking of broodzak, is uw tarwebrood maximaal 5 dagen houdbaar.
  • In de vriezer: Uw tarwebrood is 3-6 maanden houdbaar in diepvrieszakjes. Je kunt afzonderlijke plakjes invriezen en ze zelfs rechtstreeks uit de vriezer roosteren voor het gemak! Voor hele broden: voor gebruik een nacht in de koelkast ontdooien.
Gebruik voor droog brood

Misschien heeft je tarwebrood iets te lang buiten gestaan en is het nu droog of oudbakken. Gooi het niet weg! Brood in deze staat is eigenlijk best handig! Je kunt het gebruiken om volkoren croutons , broodkruimels, wentelteefjes en broodpudding te maken !

A slice of bread with butter on it.

Meer zelfgemaakte broodrecepten

Brood dat helemaal opnieuw is gemaakt, is de beste manier om het te hebben! Hier zijn nog een paar eenvoudige recepten voor zelfgebakken brood om onder je riem te hebben. Zelfgebakken brood smaakt niet alleen een miljoen keer beter, het is ook gezonder en je weet precies wat erin gaat. Laten we bakken!

Brood

Oma's perfecte zelfgemaakte brood

Brood

Miracle No Knead Bread

Bijgerechten

Perfecte zachte en boterzachte broodjes

Brood

Bagels

Volkorenbrood afdrukken

Eén sneetje van dit geweldige tarwebrood en je bent verslaafd! Het is warm, zacht en mals, tot in de perfectie gezoet met honing!
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord tarwebrood, volkorenbrood
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 3 uur 5 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 179kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 kopje water
  • ½ kopje melk
  • ¼ kopje honing
  • 2 ¼ theelepel actieve droge gist 1 pakje
  • 3 eetlepels ongezouten boter gesmolten
  • 1 ½ theelepel zout
  • 3 ½ kopjes volkoren meel meer indien nodig
instructies:

  • Verwarm het water en de melk tot 105°-115° en giet het in de kom van een standmixer . Roer de honing en gist erdoor. Zet 5-10 minuten opzij tot het mengsel schuimig is geworden.
  • Voeg het zout, de gesmolten boter en de bloem toe aan de kom. Meng door elkaar met behulp van de peddelbevestiging . Eenmaal volledig gecombineerd, maakt u de peddel schoon en schakelt u over naar de deeghaak . Kneed op lage snelheid ongeveer 8-10 minuten. Als het deeg erg plakkerig is, voeg dan 1-2 eetlepels bloem per keer toe tot het nog maar een klein beetje plakkerig is. Het kan nuttig zijn om ook de mixer te pauzeren, zodat u de kom volledig kunt schrapen om ervoor te zorgen dat al het deeg goed wordt gekneed.
  • Zodra het deeg glad en zacht is, verwijdert u het voorzichtig in een grote geoliede kom. Probeer het deeg in een bal te houden terwijl je het overbrengt. Draai het deeg een keer in de kom om het geheel met olie te bedekken en dek het af met een theedoek en zet het op een warme plaats. Laat het 45-60 minuten rijzen, of tot het in omvang verdubbeld is.
  • Zodra het in omvang is verdubbeld, spuit je een 9 × 5 broodpan met kookspray en zet je opzij. Sla het deeg voorzichtig naar beneden om eventuele luchtbellen te verwijderen. Breng het deeg over naar een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het deeg tot een bal en vorm die bal vervolgens voorzichtig tot een brood van ongeveer 30 cm lang. Plaats het in de voorbereide broodpan.
  • Dek af met een theedoek en zet de pan opnieuw op een warme plaats. Laat het 30-45 minuten rijzen tot het bijna verdubbeld is in omvang. Als het bijna verdubbeld is, verwarm je de oven voor op 350 °.
  • Bak 30-35 minuten, of tot de interne temperatuur 190° aangeeft.
  • Laat het brood minimaal 15-20 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Laat het volledig afkoelen voordat je het aansnijdt om te voorkomen dat je brood gomachtig wordt.

Voeding

Calorieën: 179kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 6g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 9 mg | Natrium: 299 mg | Kalium: 167 mg | Vezel: 4g | Suiker: 6g | Vitamine A: 107IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 26 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo