
Hertogin-aardappelen zijn alles wat je leuk vindt aan aardappelpuree in hapklare stukjes! Goudbruin gebakken, deze kant is absoluut heerlijk en ziet er geweldig uit op een bord!
Aardappelen zijn een must-make kant voor elk vakantiediner! Hasselback, geschulpte en met citroen geroosterde aardappelen zijn enkele van mijn favorieten. Ze zijn allemaal zo smaakvol en bevredigend!
Geweldig Parmezaanse Duchess Aardappelen Recept
Ik hou van aardappelen in elke vorm. Er zijn zoveel manieren om ze te bereiden, maar op de een of andere manier eindigen ze altijd om van te watertanden en heerlijk! Het recept van vandaag is een lekkere variatie van aardappelpuree . Je doet ze in een spuitzak om kleine decoratieve swirls te maken en zet ze vervolgens 15 minuten in de oven. Hierdoor wordt de buitenkant lekker krokant. Het resultaat? Een onweerstaanbare kant die net zo goed smaakt als hij eruit ziet! Dit zijn de perfecte kleine maat en worden altijd verslonden door mijn familie. Ik weet dat je net zoveel van ze zult houden als wij!
En als je nog niet overtuigd bent, deze hertoginaardappelen zijn gevuld met Parmezaanse kaas en knoflook voor een extra smaakboost. Is er iets beters dan gebakken Parmezaanse kaas?! Ik zweer dat ik er een miljoen van zou kunnen eten. Zo lekker en krokant van buiten, zacht van binnen! Ze zullen ongetwijfeld een hit worden voor Kerstmis en daarna. Het enige wat je hoeft te doen is ze te combineren met een stevige ham , in spek gewikkelde asperges , een feestelijk drankje , en je hebt een geweldig kerstdiner.
Wat heb je nodig voor Duchess Potatoes
De ingrediënten voor deze hertoginaardappelen zijn zo eenvoudig, er is geen reden om ze niet te maken! Je vindt alles in je keuken. Het is het beste!
- Aardappelen : Ik heb roodbruine aardappelen gebruikt in dit recept, maar je kunt ook yukon gebruiken! Ze hebben allebei een heerlijke boterachtige textuur waardoor ze perfect zijn om te pureren.
- Eierdooiers : Eidooiers helpen je kleine wervelingen om hun vorm te behouden en zacht en taai te blijven als ze gebakken zijn.
- Parmezaanse Kaas : Ik hou van de manier waarop Parmezaanse kaas smaakt met aardappelen! Je kunt dit vervangen door andere scherpe kazen zoals cheddar, asiago, gruyère of romano.
- Heavy Cream : Helpt uw aardappelen romig en zacht te houden.
- Knoflook : Knoflook + aardappelen… moet ik nog meer zeggen? Hierdoor krijgen ze de perfecte hartige smaak.
- Zout en peper : toegevoegd om uw hertogin-aardappelen te verbeteren.
Hertogin Aardappelen Maken
Hertogin-aardappelen maken is leuk en gemakkelijk! Mijn kinderen en ik zijn dol op het vormen van de kleine cirkelvormen. Het is een geweldige manier om traditionele aardappelpuree te vervangen.
- Aardappels voorbereiden : Schil om te beginnen uw aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer ½ -1 inch. Plaats ze in een grote pan en was het zetmeel af totdat het water helder is. Vul de pan met koud water om de aardappelen volledig onder te dompelen. Voeg een scheutje zout toe.
- Kook : Kook vervolgens de aardappelen ongeveer 15 minuten of tot ze gaar zijn.
- Pureer : Gebruik een elektrische handmixer en klop de aardappelen op de hoogste stand totdat ze pieken beginnen te vormen.
- Overige ingrediënten toevoegen: Voeg de eidooiers, Parmezaanse kaas, slagroom, knoflook, zout en peper toe en mix tot alles gemengd is.
- Pijp Aardappelen : Verwarm de oven voor op 425 graden. Schep vervolgens de aardappelpuree in een spuitzak met een grote sterpunt. Spuit ze op een bakplaat.
- Bakken : Bak vervolgens 15-17 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de buitenranden.
Hier zijn enkele eenvoudige variaties en tips voor je hertogin-aardappelen! Ik weet dat je het geweldig zult vinden hoe ze uitpakken. Ze zijn zo boterachtig en heerlijk!
- Kruiden toevoegen : Naast knoflook en kaas voeg ik ook graag kruiden toe voor extra smaak! Bieslook, basilicum, oregano en rozemarijn zijn allemaal geweldig in dit gerecht. Je kunt zelfs een beetje Italiaanse kruiden toevoegen !
- Koelen: Om uw hertogin-aardappelen te helpen hun vorm te behouden, kunt u ze een uur of zo in de koelkast bewaren voordat u ze gaat bakken. De koude temperaturen zorgen ervoor dat je geribbelde randen mooi knapperig blijven.
- Gebruik restjes: Als je net als ik bent en altijd aardappelpuree over hebt rond de feestdagen, is dit een geweldige manier om ze op te gebruiken! Doe ze gewoon in een spuitzak en bak ze af. Het is zo makkelijk!
- Egg Wash: Om de bovenkant van je hertogin-aardappelen extra goudbruin en glanzend te maken, kun je een eierwas erop borstelen voordat je gaat bakken.
Hertogin-aardappelen kunnen het beste vers worden geserveerd, maar hier leest u hoe u ze kunt bewaren en er later van kunt genieten! Een ander groot voordeel van dit recept is dat je je aardappelen van tevoren kunt maken en ze in de koelkast kunt bewaren totdat je klaar bent om te bakken. Het is geweldig voor het verlichten van stress rond de feestdagen.
- In de koelkast: Bedek gebakken hertoginaardappelen met plasticfolie en bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.
- Opwarmen : Mijn favoriete manier om hertoginaardappelen op te warmen is in de oven. Zo worden ze niet klef en blijven ze lekker knapperig aan de buitenkant! Zet ze 10-15 minuten in de oven op 400 graden Fahrenheit of tot ze zijn opgewarmd.
- Make Ahead: Nadat je je vormen hebt gepipetteerd, kun je je ongebakken aardappelen maximaal 24 uur in de koelkast bewaren.
Ik heb hier een aantal van mijn favoriete aardappelgerechten verzameld – ze passen perfect bij je kerstdiners! Of je nu iets gepureerd, gebakken of geroosterd wilt, ik heb het voor je! Elk van deze smakelijke kanten zit boordevol smaak en heeft de meest verbazingwekkende textuur. Ze zijn misschien wel de ster van uw maaltijd!

Bijgerechten
Gegratineerde Aardappelen En Ham

Bijgerechten
Koekenpan Aardappelen Met Paprika

Bijgerechten
Krokante Aardappelen Met Pesto En Parmezaan

Bijgerechten
Knoflook Kruiden Aardappelpuree

Hertogin Aardappelen afdrukken
- 5 pond roodbruine aardappelen
- 5 eidooiers
- 1/4 kopje Parmezaanse kaas
- 1/2 kop zware room
- 1/2 theelepel knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
-
Schil om te beginnen de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer -1 inch. Plaats ze in een grote pan en was het zetmeel af totdat het water helder is. Vul de pan met koud water om de aardappelen volledig onder te dompelen. Voeg een scheutje zout toe.
-
Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten of tot ze gaar zijn.
-
Klop met een elektrische handmixer de aardappelen op de hoogste stand totdat ze pieken beginnen te vormen.
-
Voeg de eierdooiers, Parmezaanse kaas, slagroom, knoflook, zout en peper toe en mix tot alles gemengd is.
-
Verwarm de oven voor op 425 graden. Schep de aardappelpuree in een spuitzak met een grote sterpunt . Spuit ze op een bakplaat .
-
Bak gedurende 15-17 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de buitenranden.
Voeding