Heerlijke Taco Pie

Bron

Perfect keukengerei is iets waarmee je niet zonder kan, zelfs als je voor je eentje in de keuken staat. Product bewerking met het meest geschikte keukenmes zoals het TOMATENMES is dan ook het beste. Een mes hanteren is wel aanraadbaar. Weten hoe je moet snijden haalt het beste uit het mes naar boven.

Deze tacotaart is de ultieme Mexicaanse ovenschotel! Het is een gekruide zelfgemaakte korst gevuld met tacovlees, kaas, bonen en tomaten. Het is zeker een MUST PROBEER recept!

Ik hou van een goed Mexicaans recept en als jij dat ook doet, dan moet je deze Shrimp Skillet , deze Mexican Shells of deze geweldige Street Tacos proberen!

A taco pie garnished with toppings. Wat is een Taco Pie?

Een tacotaart tilt je favoriete taco's naar een hoger niveau! Het is een heerlijke combinatie van vlees, kaas en bonen in een taartbodem! En dit is niet zomaar een taartbodem. Het is gemaakt met Mexicaans maïsmeel en op smaak gebracht met kruiden! En als je dat eenmaal toevoegt aan wat tacovlees en toppings, dan zul je zeker een maaltijd hebben om nooit te vergeten. Ik hou van taco's en ik hou van taart, dus deze tacotaartmaaltijd is zo leuk! Plus, ik vind het geweldig dat je het niet elke dag ziet!

Mijn kinderen zijn dol op dit recept en ze maken graag grapjes over het eten van "taart" voor het avondeten! Het is een leuke en andere dineroptie, maar eenvoudig genoeg dat ze de smaak niet in twijfel trekken. Het is zo makkelijk en lekker dat het een no-brainer is om dit toe te voegen aan je wekelijkse maaltijdmenu! Bovendien kun je het afwisselen met allerlei soorten toppings om dit precies te maken waar je familie van houdt! Probeer het eens, het is heerlijk!

Ingrediënten voor Taco Pie

Deze tacotaart maakt gebruik van klassieke Mexicaanse ingrediënten die ervoor zorgen dat je terug blijft komen voor meer! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Heet water: Dit wordt gebruikt om alle ingrediënten van de korst aan elkaar te binden, zodat je er een pan van kunt maken.
  • Masa harina: Dit is maïsmeel dat je in het Mexicaanse gedeelte van de meeste supermarkten kunt vinden.
  • Zout: dit versterkt de smaak van de korst!
  • Knoflookpoeder: wat smaak toevoegen aan de korst maakt het zo lekker!
  • Gemalen komijn: dit zal een geweldige smaak aan de taart toevoegen.

Taco Vulling

  • Olijfolie: Je kunt in plaats daarvan plantaardige olie gebruiken als je dat alleen maar bij de hand hebt!
  • Vlees: U kunt rundergehakt of gemalen kalkoen gebruiken voor het vlees in deze tacotaart.
  • Uienpoeder: Dit geeft een geweldige smaak zonder dat u uien hoeft te hakken!
  • Knoflookpoeder: Ik ben dol op de toegevoegde smaak die dit knoflookpoeder aan dit vlees geeft!
  • Komijn: Dit is een aanvulling op de komijn in de korst!
  • Chilipoeder: dit voegt die klassieke taco-smaak toe zonder veel warmte toe te voegen.
  • Zout en peper: Voeg naar smaak wat kruiden toe.
  • Maïszetmeel: hierdoor wordt de saus dikker.
  • Bonen: Je kunt pinto of zwarte bonen gebruiken. Zorg ervoor dat je ze afgiet!
  • Tomatenblokjes met groene pepers : Laat dit blikje niet uitlekken! De sappen dragen veel van de smaak!
  • Kaas: je kunt cheddar of Mexicaanse melange gebruiken die versnipperd is.

Laten we een taart bakken!

Dit recept voor tacotaart is zo eenvoudig dat je het steeds opnieuw wilt maken! Ik kan niet wachten tot je het probeert!

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 350 ° F.
  2. Meng ingrediënten en voeg water toe: Meng in een kom masa harina, zout, knoflookpoeder en komijn tot ze gecombineerd zijn. Giet het hete water over de poeders.
  3. Roer om deeg te maken: Roer de ingrediënten totdat het volledig is gecombineerd. Het deeg moet samenkomen en zacht zijn als koekjesdeeg. Als het deeg plakkerig of nat lijkt, voeg dan een eetlepel meer masameel per keer toe totdat het beslag niet meer plakkerig is.
  4. Druk het deeg in de pan: doe het deeg in een taartvorm van 9 inch. Klop het deeg in een gelijkmatige laag. U kunt de bodem van een kopje gebruiken om het deeg gelijkmatig aan te drukken. Werk het deeg langs de zijkanten en randen van de taartvorm. Egaliseer de bovenranden van het deeg. Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat het deeg opbolt tijdens het bakken. Bestrijk de randen licht met olijfolie als de randen tijdens het bakken beginnen uit te drogen.
  5. Bakken: Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot het deeg gaar is.

Voor de vulling

  1. Voeg olie toe: Voeg olie toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Vlees koken: Voeg gehakt toe en verwarm tot het gaar is, ongeveer 6 minuten.
  3. Vet aftappen: Laat het vet uit de pan lopen.
  4. Bonen toevoegen: Roer de uitgelekte bonen door het gekookte rundergehakt.
  5. Meng de kruiden: Meng in een kleine kom het uienpoeder, knoflookpoeder, komijn, chilipoeder, zout, peper en maizena.
  6. Voeg het blik tomatenblokjes toe (niet laten uitlekken): Voeg de kruiden en 1 blik tomatenblokjes en groene pepers toe aan het rundvleesmengsel. Zorg ervoor dat het blikje niet leegloopt.
  7. Roer, kook en bind: Roer en kook op middelhoog vuur tot de ingrediënten samenkomen en iets dikker worden, ongeveer 1 minuut.
  8. Giet in de korst, voeg kaas toe: Giet de vulling in de gebakken korst. Bedek de taco-taart met 1 kopje geraspte cheddar of Mexicaanse kaas.
  9. Bakken: Bak in de oven op 350 ° F gedurende 15 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
  10. Toppings toevoegen: Garneer met je favoriete taco-toppings zoals sla, tomaten, zure room, koriander, olijven, groene ui, avocado, enz.

2 pictures showing how to fill a crust with meat and cheese.

Andere ingrediënten die je kunt mengen!

Deze tacotaart is geweldig omdat je hem constant kunt veranderen om de smaak te veranderen. Dan kun je dit de hele tijd eten! Hier zijn enkele ideeën voor andere mix-in ingrediënten die je kunt proberen!

  • Rijst: Voeg wat heerlijke Mexicaanse rijst, Spaanse rijst of gele rijst toe!
  • Salsa: Nadat het is gebakken en voordat je je andere toppings toevoegt, schep je er wat salsa op! Het voegt meer van die heerlijke en klassieke Mexicaanse smaak toe. Bovendien kun je wat warmte toevoegen aan individuele porties!
  • Toppings: Zet een heleboel verschillende toppings op tafel. Dan kan iedereen zijn eigen taart toevoegen en precies maken wat hij wil! Probeer wat sla, tomaten, zure room, koriander, olijven, groene ui en avocado!

A slice of taco pie being taken out of the pan.

Restjes bewaren (of dit vooruit maken!)

Deze tacotaart is een fantastische maaltijd om van tevoren te maken en in te vriezen voor later! Of, als je restjes hebt, kun je ze ook bewaren en later in de week als lunch gebruiken! De volgende dag smaakt het bijna nog lekkerder!

  • In de koelkast: Zodra je taart is afgekoeld, plaats je hem in een luchtdichte container. Zet het in je koelkast en het blijft 3-4 dagen goed!
  • Freeze : Als je hier extra van wilt maken om later in te vriezen, dan kan dat! Stel de hele taart samen zoals aangegeven, maar bak hem niet! (En voeg je toppings niet toe). Wikkel het in plasticfolie en dek het vervolgens af met aluminiumfolie. Label het met de datum. Het kan 1-2 maanden bevroren blijven.
  • Opwarmen: Om uw gekoelde taart opnieuw op te warmen, kunt u deze 1-2 minuten in de magnetron op de hoogste stand plaatsen of totdat deze helemaal is opgewarmd. Om je diepgevroren taart opnieuw op te warmen, laat je hem een nacht volledig in de koelkast ontdooien. Voeg vervolgens de kaas toe en bak deze 15 minuten op 350 graden. Voeg je toppings toe en het is klaar om te serveren!

A slice of pie on a plate with toppings.

Meer Mexicaanse recepten om te proberen

Ik ben dol op een klassiek Mexicaans recept! De smaakmakers, het vlees en de kazen zijn zo goed. Ik zou ze elke dag kunnen eten! Ik heb een paar van mijn favoriete Mexicaanse recepten voor je verzameld om te proberen. Er zijn zoveel verschillende dat ik er zeker van ben dat je er een zult vinden die je leuk vindt. Of, als je er geen genoeg van kunt krijgen zoals ik, probeer ze dan allemaal!

Diner

Mexicaanse Quinoa Gevulde Paprika's

Diner

Slow Cooker Rundvlees Carnitas Taco's

Bijgerechten

Gegrilde Mexicaanse Straatmaïs

Diner

8 Kan Kip Taco Soep

Heerlijke Taco Pie afdrukken

Deze tacotaart is de ultieme Mexicaanse ovenschotel! Het is een gekruide zelfgemaakte korst gevuld met tacovlees, kaas, bonen en tomaten. Het is zeker een MUST PROBEER recept!
Cursus Diner
Keuken Mexicaans
Trefwoord tacotaart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 8 personen
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Korst

  • 1 1/2 kopjes heet water
  • 1 ½ kopjes masa harina
  • 1 tl zout
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
Taco Vulling

  • 1 el olijfolie
  • 1 pond rundergehakt of gemalen kalkoen
  • 1 theelepel gegranuleerd uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 theelepel maizena
  • 1 blik van 15,5 ounce pinto of zwarte bonen uitgelekt
  • 1 blik van 10 ounce tomatenblokjes met groene pepers, ongedraineerd
  • 1 kopje cheddar of Mexicaanse melange versnipperd
instructies:

Voor de korst

  • Verwarm de oven voor op 350 ° F.
  • Meng in een kom masa harina, zout, knoflookpoeder en komijn tot ze gecombineerd zijn. Giet het hete water over de poeders.
  • Roer de ingrediënten totdat het volledig is gecombineerd. Het deeg moet samenkomen en zacht zijn als koekjesdeeg. Als het deeg plakkerig of nat lijkt, voeg dan een eetlepel meer masameel per keer toe totdat het beslag niet meer plakkerig is.
  • Breng het deeg over in een taartvorm van 30 cm. Klop het deeg in een gelijkmatige laag. U kunt de bodem van een kopje gebruiken om het deeg gelijkmatig aan te drukken. Werk het deeg langs de zijkanten en randen van de taartvorm. Gelijk de bovenkant randen van het deeg Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat het deeg tijdens het bakken opbolt. Bestrijk de randen licht met olijfolie als de randen tijdens het bakken beginnen uit te drogen.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot het deeg gaar is.
Voor de vulling

  • Voeg olie toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het rundergehakt toe en verwarm tot het gaar is, ongeveer 6 minuten.
  • Giet het vet uit de pan.
  • Roer de uitgelekte bonen door het gekookte rundergehakt.
  • Meng in een kleine kom het uienpoeder, knoflookpoeder, komijn, chilipoeder, zout, peper en maizena.
  • Voeg de kruiden en 1 blikje tomatenblokjes en groene pepers toe aan het rundvleesmengsel. Zorg ervoor dat het blikje niet leegloopt.
  • Roer en kook op middelhoog vuur tot de ingrediënten samenkomen en iets dikker worden gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Giet de vulling in de gebakken korst. Top met 1 kopje geraspte cheddar of Mexicaanse kaas.
  • Bak in de oven op 350 ° F gedurende 15 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
  • Garneer met je favoriete taco-toppings: sla, tomaten, zure room, koriander, olijven, groene ui, avocado, enz.
Opmerkingen:

Masa Harina is maïsmeel dat te vinden is in het Mexicaanse gedeelte van de meeste supermarkten.

Voeding

Portie: 8g
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo