
Deze gehaktballensoep is stevig en vol van fantastische smaak. Het duurt slechts ongeveer 30 minuten om te koken en kan worden gemaakt met zelfgemaakte of bevroren gehaktballen! Het is zeker een MUST PROBEER recept!
Ik hou van een goede, stevige soep! Probeer deze heerlijke chili , lekkere tomaten-basilicumsoep en deze overladen gepofte aardappelsoep . Ze zijn allemaal perfect voor familiemaaltijden en iedereen zal er dol op zijn.
Wat is Gehaktballensoep?
Ik ben dol op gehaktballensoep, niet alleen omdat het zo lekker smaakt, maar ook omdat het zo vullend is en alles erin zit! Het heeft je eiwitten, groenten en pasta die allemaal zijn gemaakt in een saus op basis van tomaten. En weet je wat het betekent als je alles bij elkaar in één pot maakt? Dat je geen extra kanten hoeft te koken! Je kunt klaar zijn met één recept waarbij het allemaal samen wordt gekookt. Ik bedoel, ik weet zeker dat niemand bezwaar zal hebben tegen een broodje of wat extra groenten als je toch besluit om wat extra te maken!
Deze soep heeft het beste kruidenmengsel. De gehaktballetjes trekken het er echt in en dan voeg je de orzo en groenten toe en als je ze dan allemaal goed door elkaar eet… Laten we zeggen dat je alleen maar stopt met eten omdat je te vol zit om nog meer te eten! Mijn kinderen zijn zelfs dol op deze soep en als ik kinderen een recept kan laten eten, is het een winnaar in mijn boek!
Ingrediënten Gehaktballensoep
Laat je niet afschrikken door de lengte van deze ingrediëntenlijst! Het zijn allemaal gewone ingrediënten. Sterker nog, de meeste van deze ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je keuken! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.
- Olijfolie: Dit wordt gebruikt om de groenten in te koken.
- Ui: Hak de ui in kleine stukjes.
- Wortelen: Als u uw wortelen snijdt, zorg er dan voor dat u ze in stukken snijdt die ongeveer even groot zijn. Zo garen ze gelijkmatig.
- Courgette: Ik heb mijn courgette niet geschild voor dit recept! Ik heb het gewoon in kleine stukjes gesneden.
- Knoflook: De gehakte knoflook geeft een heerlijke smaak aan deze soep!
- In blokjes gesneden Italiaanse tomaten (niet uitgelekt): In blokjes gesneden tomaten zijn verkrijgbaar in verschillende gearomatiseerde sauzen, dus zorg ervoor dat u dat goed controleert wanneer u de uwe koopt.
- Runderbouillon: Dit zal de basis van de soep zijn en veel smaak brengen.
- Italiaanse kruiden : je kunt gebruiken wat je hebt of je eigen kruiden maken met dit Italiaanse kruidenrecept .
- Uienpoeder: Uienpoeder geeft een subtiele smaak aan de soep.
- Zout: gebruik zo veel of weinig zout als je denkt dat de gehaktballensoep nodig heeft.
- Gehaktballen: U kunt volledig gekookte bevroren of zelfgemaakte gehaktballen gebruiken.
- Droge orzo: Ik gebruik orzo graag vanwege de grootte en textuur, maar je kunt elke droge kleine pasta gebruiken.
- Marinarasaus : gebruik zelfgemaakte of uit de winkel gekochte marinarasaus. Als je die niet hebt, kun je in plaats daarvan tomatensaus uit blik gebruiken.
- Verse peterselie en verse Parmezaanse kaas: deze gebruik je om de bovenkant van de soep te garneren.
Laten we soep maken!
Doordat deze gehaktballensoep gebruik maakt van voorgegaarde gehaktballen, is het supersnel om te maken! Binnen 30 minuten heb je heerlijke gehaktballensoep op tafel en klaar om te eten!
- Verhit olie: Voeg olijfolie toe in een grote pan en verwarm op middelhoog vuur.
- Voeg groenten toe: Voeg ui, wortelen en courgette toe. Kook vervolgens gedurende 5 minuten of tot ze een beetje zacht zijn.
- Knoflook mengen: Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Roer: Giet de tomaten, runderbouillon, Italiaanse kruiden, uienpoeder en zout erbij. Roer dan tot gecombineerd.
- Voeg gehaktballen toe: Voeg de gehaktballen, pasta en marinarasaus toe. Laat 10 minuten sudderen tot de gehaktballen zijn opgewarmd en de pasta zacht is.
- Garneer en serveer: Serveer met verse peterselie en Parmezaanse kaas.
Deze soep is perfect voor een koude winterdag en het is zo geweldig dat het hele gezin ervan zal genieten! Hier zijn een paar tips die ervoor zorgen dat deze soep perfect wordt.
- Gehaktballen: Je kunt verse of bevroren gehaktballen gebruiken. Zorg er wel voor dat ze voorgekookt zijn!
- Groenten: Ik gebruik hier graag verse groenten in, maar je kunt ook diepvries gebruiken als dat alles is wat je in huis hebt.
- Pasta: Orzo-pasta is wat ik het vaakst gebruik, maar je kunt penne, vlinderdas of elke andere pasta gebruiken die je lekker vindt!
Deze gehaktballensoep maakt geweldige restjes! Bewaar het in je koelkast in een luchtdichte trommel. Het duurt 3-4 dagen. Om het weer op te warmen, kun je het gewoon 1-2 minuten in de magnetron opwarmen of totdat het helemaal is opgewarmd!
Gehaktballen zijn zo veelzijdig! Ze worden gebruikt als voorgerecht, voorgerecht, in sandwiches en allerlei andere recepten! Ik heb een paar van mijn favoriete recepten voor gehaktballen verzameld waar je zeker van zult genieten. Deze beproefde favorieten zullen binnenkort op je wekelijkse maaltijdrotatie staan, je zult er zo dol op zijn!

Avondeten
De beste Zweedse gehaktballen

Avondeten
Mozzarella Gevulde Gehaktballen

Avondeten
Slow Cooker Honing Buffel Gehaktballen

Avondeten
Snel en gemakkelijk Airfryer Gehaktballen

Print Heerlijke Gehaktballensoep
- 1 Eetlepel Olijfolie
- 1/2 ui, fijngehakt
- 2 grote wortelen, in plakjes
- 1 kop courgette, in stukjes
- 1 theelepel knoflook, gehakt
- 1 (15 ounce blik) in blokjes gesneden Italiaanse tomaten (niet uitgelekt)
- 6 kopjes runderbouillon
- 1 Eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout naar smaak
- 1 1/2 pond gehaktballen, bevroren of zelfgemaakt (volledig gekookt)
- 1 kop droge orzo, of droge kleine pasta naar keuze
- 1 kop marinarasaus of tomatensaus uit blik
- 3 Eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 kopje verse Parmezaanse kaas, geraspt
-
Voeg in een grote pan olijfolie toe en verwarm op middelhoog vuur.
-
Voeg ui, wortel en courgette toe. Kook 5 minuten of tot ze een beetje zacht zijn.
-
Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1 minuut mee.
-
Voeg de tomaten, runderbouillon, Italiaanse kruiden, uienpoeder en zout toe. Roer tot gecombineerd.
-
Voeg de gehaktballetjes, pasta en marinarasaus toe. Laat 10 minuten sudderen tot de gehaktballen zijn opgewarmd en de pasta zacht is.
-
Serveer met verse peterselie en Parmezaanse kaas.
Voeding