Heerlijk Kokos Bananenbrood

Bron

Niet super groot is het tomatenmes, het is een klein maar fijn mesje. Mesjes kunnen aan de mespunt een vorkje hebben maar dit is niet altijd het geval. Een tomaat bewerken met een koksmes zou tevens kunnen. Alleen moet deze wel super scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Het tomatenmesje is fijn gekarteld waardoor het moeiteloos en zonder pletten door de schil snijdt.

Kokos-bananenbrood is zoet en waanzinnig lekker! De vochtige textuur in combinatie met de geweldige smaak maakt het moeilijk om te stoppen na slechts één plak!

Dit brood is zo'n lekker tussendoortje dat je kunt eten als ontbijt, brunch of tussendoortje! Dit kokos-bananenbrood levert een geweldige smaak! Bak het zelfs af met deze braadpan , apenbrood en deze heerlijke perziksmoothie en je zult een vroeg ochtendfeest hebben om nooit te vergeten!

Sliced coconut banana bread on a cooling rack. Kokos Bananenbrood

Bananenbrood is een klassiek recept. Maar voeg wat kokossmaak toe en tja… Je hebt het net naar het volgende (erg lekkere!) niveau getild! Begrijp me niet verkeerd, gewoon bananenbrood is ZO goed. Maar ik heb het gevoel dat ik het niet te vaak kan maken, anders worden we er ziek van! Dus dit recept verandert het net genoeg zodat we het elke keer een beetje anders kunnen maken! Het is zo zoet en sappig en het is het perfecte broodrecept. Ik vind het heerlijk om wat mee te nemen om te delen met mijn buren en vrienden. Ze zijn altijd aangenaam verrast van de smaak als ze een plakje eten! Het is op de beste manieren onverwacht!

Dit recept is zo makkelijk te maken en het vult mijn huis met de heerlijkste geur! Het is een win-win! Ik probeer altijd het recept te verdubbelen of te verdrievoudigen omdat we het zo snel opeten. Bovendien heb ik hieronder opgenomen hoe je dit kunt invriezen en bewaren voor later! Dit is een totaalrecept voor thuis dat u bij de hand wilt houden. Als je al die rijpe bananen wilt opgebruiken, kun je ook wat Easy Banana Muffins en Best Banana Pancakes bakken! Je kunt er net zo goed het beste van maken!

Ingrediënten in Kokos Bananenbrood

Als je wat rijpe bananen en wat geraspte kokosnoot hebt, zal dit recept een makkie zijn! Met ingrediënten die waarschijnlijk al in je voorraadkast staan, is dit kokos-bananenbrood binnen een paar minuten klaar! Zie de receptenkaart hieronder voor exacte ingrediëntenmetingen.

  • Koolzaadolie : Ik gebruikte koolzaadolie, maar je zou het kunnen vervangen door plantaardige olie!
  • Suiker : Dit wordt gebruikt om er een zoet brood van te maken.
  • Eieren : Gebruik eieren die op kamertemperatuur zijn en goed losgeklopt zijn!
  • Vanille- en amandelextract : dit voegt een heerlijke smaak toe aan de zoetheid.
  • Meel : Ik heb bloem voor alle doeleinden gebruikt.
  • Bakpoeder en bakpoeder : deze helpen het brood te rijzen en zacht en vochtig te worden.
  • Zout : Zout versterkt de smaak van de andere ingrediënten.
  • Bananen : zorg ervoor dat je bananen erg rijp zijn (wat betekent dat ze geel en bruin zijn). Ze zijn zoeter als ze zo zijn!
  • Kokosmelk : Het gebruik van kokosmelk brengt die kokossmaak naar voren!
  • Kokosnoot : Geraspte kokosnoot geeft de perfecte textuur aan dit brood!

Laten we wat brood bakken!

Zodra je alle ingrediënten hebt verzameld die je nodig hebt, hoef je het alleen maar te mixen en in de oven te doen! Het is supereenvoudig en gemakkelijk en je ruikt en proeft dit geweldige kokos-bananenbrood voordat je het weet!

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 350F. Vet een 9 x 5-inch broodvorm in.
  2. Klop en mix: Klop met een elektrische mixer de olie en suiker samen in een grote mengkom. Voeg de eieren goed toe na elke toevoeging tot het mengsel glad en luchtig is. Roer de vanille- en amandelextracten erdoor. Opzij zetten.
  3. Roer en pureer : Roer in een aparte kom bloem, bakpoeder, soda en zout door elkaar. Prak de bananen in een derde mengkom met een vork of deegsnijder. Roer de kokosmelk en de geraspte kokos erdoor.
  4. Droge ingrediënten: Wissel af tussen het toevoegen van de droge ingrediënten en het bananenmengsel aan het eiermengsel. Begin en eindig met de droge ingrediënten.
  5. Giet, bak en koel: Giet het mengsel in de voorbereide broodvorm en bak 1 uur en 15 minuten of tot een tandenstoker die in het midden van het brood is gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat ongeveer 10-15 minuten afkoelen. Breng over naar een rooster om volledig af te koelen voordat u het snijdt en serveert.

3 pictures showing how to mix up coconut banana bread batter.

Baktips

Om dit kokos-bananenbrood perfect te maken, volgen hier een paar tips en trucs! Als je deze volgt, kun je eigenlijk niet fout gaan! Dit recept wordt gewoon perfect!

  • Rijpe bananen: Om die zoete smaak uit een banaan te krijgen, moet je ervoor zorgen dat deze rijp is. Het moet geel zijn met bruine vlekken erop om perfect te zijn voor kokos-bananenbrood!
  • Niet onderbakken : Om te controleren of het gaar is, steek je een tandenstoker in het midden van je brood. Als het er schoon uitkomt, is je brood gaar! Als er nog wat beslag op de tandenstoker zit, plaats het brood dan terug in de oven en bak het verder. Het brood moet aan de buitenkant lichtbruin zijn als het klaar is.
  • Geprakte bananen: Om de bananen te pletten, schil ik ze graag en prak ik ze met een vork. Op die manier kan ik ervoor zorgen dat ik alle klontjes eruit haal voordat ik de bananen door het beslag meng!
  • Laat het afkoelen: Om ervoor te zorgen dat het brood mooi opsnijdt, laat je het eerst volledig afkoelen voordat je het aansnijdt! Anders zal het afbrokkelen.

A loaf of bread on a cooling rack.

Kokos-bananenbrood bewaren

Als je dit heerlijke kokos-bananenbrood gebakken hebt, wil je natuurlijk weten hoe je het op de juiste manier bewaart! Hier leest u hoe u dat kunt doen om het een paar dagen vol te houden!

  • Op kamertemperatuur: Als je bananenbrood is afgekoeld, wikkel je het in plasticfolie of bewaar je het in een luchtdichte trommel. Je kunt het tot 3 dagen op je aanrecht bewaren!

Sliced coconut banana bread.

Hoe vooruit te bakken en in te vriezen?

Dit brood is zo goed in te vriezen! Je kunt een paar extra broden maken en ze in de vriezer bewaren voor later! Zodra je kokosbananenbrood is afgekoeld, wikkel je elk brood in wat plasticfolie en plaats je het in een diepvrieszakje met ritssluiting. Label de zak met de datum en plaats deze in uw vriezer. Het kan tot 2 maanden bevroren blijven! Als je klaar bent om te eten, ontdooi je het gewoon. Daarna kun je het in plakjes snijden en serveren! Het zal net zo lekker zijn als de dag dat je het bakte!

Meer geweldige bananenrecepten

Ik heb altijd bananen op mijn aanrecht staan, dus bananenrecepten worden VAAK bij mij thuis gebruikt! Er zijn er zoveel om te gebruiken dat ik de hele tijd met bananen kan bakken en toch dingen kan veranderen! Ik heb een paar van mijn favoriete beproefde bananenrecepten verzameld waarvan ik denk dat je ze geweldig zult vinden! Probeer ze allemaal uit en laat me weten welke jouw favoriet is! Succes met kiezen!

Desserts

Bananen Crème Pudding Cake Mix Koekjes

Desserts

Bananencupcakes met roomkaasglazuur

Diner

Bananencake met roomkaasglazuur

Bananenkoekjes op een dienblad met melk

Koekjes

Bananenkoekjes

Afdrukken Kokos Bananenbrood

Kokos-bananenbrood is zoet en waanzinnig lekker! De vochtige textuur in combinatie met de geweldige smaak maakt het moeilijk om te stoppen na slechts één plak!
Cursus Brood
Keuken Amerikaans
Trefwoord bananenbrood recept, kokos Bananenbrood
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 12 Porties
Calorieën 327kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1/2 kopje canola-olie
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 2 grote eieren losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel amandelextract
  • 2 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 kopje bananen gepureerd
  • 1 kopje kokosmelk
  • 1 kopje kokosnoot versnipperd
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350F. Vet een 9 x 5-inch broodvorm in .
  • Klop met een elektrische mixer de olie en suiker samen in een grote mengkom. Voeg de eieren goed toe na elke toevoeging tot het mengsel glad en luchtig is. Roer de vanille- en amandelextracten erdoor. Opzij zetten.
  • Roer in een aparte kom bloem, bakpoeder, soda en zout door elkaar. Prak de bananen in een derde mengkom met een vork of deegsnijder. Roer de kokosmelk en de geraspte kokos erdoor.
  • Voeg afwisselend de droge ingrediënten en het bananenmengsel toe aan het eiermengsel. Begin en eindig met de droge ingrediënten.
  • Giet het mengsel in de voorbereide broodvorm en bak 1 uur en 15 minuten of tot een tandenstoker die in het midden van het brood is gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat ongeveer 10-15 minuten afkoelen. Breng over naar een rooster om volledig af te koelen voordat u het snijdt en serveert.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 20 september 2021Oorspronkelijk geplaatst op 22 maart 2013

Voeding

Calorieën: 327kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 4g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 7g | Cholesterol: 27 mg | Natrium: 255 mg | Kalium: 215 mg | Vezel: 2g | Suiker: 19g | Vitamine A: 48IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 41 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo