Hawaiiaanse Bibimbap

Bron

De eigen specialiteit van een fileermes is het bezitten van een lang flexibel lemmet om zo dicht als mogelijk langs been te snijden. De scherpte is aanzienlijk, allemaal bij elkaar genomen zorgt het fileermes voor minder verlies van vlees. De fileermessen die wij aanbieden zijn een trots bezit voor elke keuken die gezien aan de messenmagneet mogen worden.

Deze eenvoudige Hawaiiaanse Bibimbap is een ongelooflijk smaakvol dinerrecept waar het hele gezin van zal genieten. Gemaakt met pulled pork, vervolgens gecombineerd met ananas, komkommer en pittige mayo, het is zowel gezond als vullend.

bibimbap met ananas en een gebakken ei

Het is geen geheim dat ik dol ben op een goed "kom"-recept. Er is mijn sushikom met teriyaki-garnalen en mijn sesam-tofu-quinoakom , maar mijn huidige obsessie is deze Hawaiiaanse Bibimbap. Zie het als een combinatie van mijn honinggember-varkenstaco's , mijn veganistische bibimbap en mijn kokosrijstkom – het beste van twee werelden.

Deze bowl is een klassieke hartig-zoete situatie: hartig varkensvlees, komkommer en kimchi combineren met zoete ananas en basilicum om een gezonde maaltijd te creëren.

Functies van het recept

  • Gemaakt met slowcooker pulled pork , dus het kan (en moet!) van tevoren worden klaargemaakt
  • Ananas past bij varkensvlees, komkommer en kimchi, waardoor deze maaltijd ongelooflijk smaakvol is
  • Het komt allemaal samen dankzij de toevoeging van een gebakken ei en pittige mayo!

ingrediënten om bibimbap met tekstoverlay te maken Ingrediënt notities:

  • Rijst – Ik gebruikte kortkorrelige witte rijst voor die plakkerige textuur (ook bekend als "sushi rijst"). U kunt echter ook langkorrelige witte rijst of zelfs bruine rijst gebruiken als u dat wilt.
  • Varkensvlees – Ik heb de exacte bereidingsmethode gebruikt zoals in mijn honinggember-varkenstaco's – gemaakt in de slowcooker en met varkensschouder / -bil.
  • Ananas – Vers is het lekkerst! Voor dit recept kocht ik voorgesneden ananas om tijd te besparen.
  • Komkommer – Als je geen fan bent, probeer dan radijsjes.
  • Kimchi – Een klein beetje gaat een lange weg! Koop een pot en bewaar wat om te gebruiken met mijn tofu-kokosrijstkom en mijn Aziatische kipsla-wraps
  • Basilicum en groene ui – Beide vullen elkaar aan, dus ik zou op geen van beide beknibbelen!
  • Ei – Optioneel, maar wie houdt er niet van een gebakken ei?!
  • Pittige mayonaise – In wezen een combinatie van gochujang en mayonaise. Als je geen gochujang hebt, kun je sriracha sub.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Maak het varkensvlees. De eerste stap kan tot 3 dagen van tevoren worden voorbereid! Het varkensvlees wordt gekookt in een slowcooker, dus je kunt dat in het weekend maken en er de hele week van genieten.

Stap 2: Kook de rijst. Voordat je de kom maakt, moet je de rijst koken! Kook het boven de kookplaat of in je rijstkoker zoals je normaal zou doen tot de rijst luchtig is.

Stap 3: Maak de pittige mayo. Klop vervolgens de gochujang, mayo en limoensap door elkaar en doe een smaaktest. Als je het pittiger wilt, voeg dan een extra theelepel gochujang (of sriracha) toe. Als het te pittig is, voeg dan meer limoensap toe.

Stap 4: Zet de kom in elkaar. Verdeel als laatste de rijst over twee kommen. Bestrooi de rijst met wat varkensvlees (het varkensvleesrecept maakt VEEL, dus je houdt varkensvlees over), ananas, komkommer, kimchi, groene ui en basilicum. Bak twee eieren en voeg die erbovenop toe, samen met de pittige mayonaise.

rijstkom met pulled pork, ananas en een gebakken ei Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Wil je deze schaal nog meer bulken? Probeer eens geraspte wortelen, radijsjes, gekookte shiitake-paddenstoelen en/of gekookte spinazie toe te voegen.
  • Als je geen fan bent van varkensvlees, kun je in plaats daarvan krokant gebakken tofu maken.
  • Wil je deze Whole30-vriendelijk maken? Gebruik bloemkoolrijst en marineer het varkensvlees met coconut aminos in plaats van sojasaus.

Is er een manier om dit vegetarisch te maken?

JEP! Zoals ik hierboven al zei, als je het varkensvlees wilt weglaten, probeer in plaats daarvan gebakken tofu. Als je op zoek bent naar een veganistisch recept, bekijk dan mijn veganistische bibimbap .

Kun je het van tevoren maken?

Absoluut! Maak het varkensvlees in de slowcooker en je kunt de rijst ook van tevoren koken en in een afgesloten bak in de koelkast bewaren totdat je klaar bent om de kom in elkaar te zetten.

Moet je het in een crockpot maken?

Technisch nee; Pulled pork is echter iets dat "low and slow" moet worden gekookt, dus er is niet echt een snelle manier om het te koken. Je zou het waarschijnlijk in de Instant Pot kunnen maken, maar ik heb het zelf niet geprobeerd (laat het me weten als je het doet!).

Opslag

  • Koelkast – Als je restjes hebt, raad ik aan ze in aparte containers te bewaren. Bewaar het varkensvlees in een bak, de rijst in een bak en alle bereide groenten in een aparte bak. Op die manier wordt het opwarmen van de maaltijd gemakkelijker.

een te gemakkelijk ei met een lopende dooier over pulled pork Meer makkelijke schalen

  • Teriyaki Zalmkom
  • Banh Mi Bowl
  • Mediterrane Hummus Bowl

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

een te gemakkelijk ei met een lopende dooier over pulled pork

Hawaiiaanse Bibimbap afdrukken

Deze eenvoudige Hawaiiaanse Bibimbap is een ongelooflijk smaakvol dinerrecept waar het hele gezin van zal genieten. Gemaakt met pulled pork, vervolgens gecombineerd met ananas, komkommer en pittige mayo, het is zowel gezond als vullend.
Cursus diner
Keuken Koreaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord hawaiiaanse bibimbap
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2
Calorieën 594kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 3 kopjes kortkorrelige witte rijst gekookt
  • .5 lb. varkensschouder (zie opmerkingen)
  • 1 kop ananas in blokjes gesneden
  • 3/4 kop komkommerschijfje
  • 1/4 kop kimchi
  • 2 eetlepels groene ui
  • 2 eetlepels verse basilicum of meer naar smaak; gehakt
  • 2 eieren
  • sesamzaadjes voor garnering
voor de mayonaise:

  • 1/4 kop mayonaise
  • 2 theelepel gochujang of meer naar smaak
  • 1/2 theelepel limoensap
instructies:

  • Kook het varkensvlees van tevoren in uw slowcooker met deze methode . Bewaar 1/2 pond varkensvlees voor dit recept, doe dan eventueel overgebleven varkensvlees in een afgesloten bak in de koelkast en gebruik het op een later tijdstip.
  • Kook de rijst op de kookplaat zoals je normaal zou doen, tot hij luchtig is.
  • Maak de pittige mayo: klop de mayo, gochujang en limoensap door elkaar en zet apart.
  • Zet de kommen in elkaar: verdeel de rijst over twee kommen. Bedek het met het varkensvlees, ananas, komkommer, kimchi, groene ui en basilicum. Kook de eieren boven de kookplaat en leg ze op de kommen. Garneer met sesamzaadjes en geniet!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*VOOR HET VARKENSVLEES: Ik volgde het exacte recept dat ik gebruikte in mijn honinggember-varkenstaco's . Het recept maakt 2 lb. varkensvlees, en voor deze bibimbap heb je maar .5 lb. nodig, dus je hebt restjes! *Bewaren: Bewaar restjes in aparte bakjes zodat ze makkelijker opgewarmd kunnen worden: rijst in een bakje, varkensvlees in een bakje en de ananas/komkommer/groene ui in een apart bakje.

Voeding

Calorieën: 594kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwit: 35g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 240 mg | Natrium: 155 mg | Kalium: 731 mg | Vezel: 3g | Suiker: 10g | Vitamine A: 504IE | Vitamine C: 45 mg | Calcium: 91 mg | IJzer: 3mg

Het bericht Hawaiiaanse Bibimbap verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo