Havermoutkoekjes met amandelboter

Bron

Erg groot is het tomatenmes niet, het is een bescheiden maar heerlijk mesje. Messen kunnen een vork aan de punt hebben maar hoeft zeker niet. Tomaten bewerken met een koksmes zou ook binnen de mogelijkheden behoren. Alleen moet deze wel enorm scherp zijn wilt het mesblad door die taaie tomaten vel pakken. Met dank aan de fijne kartels aan het tomatenmes is die tomaten vel kinderspel.

Bevredig je verlangen naar notenboter met deze zachte Amandelboter Oatmeal Cookies! Gemaakt met amandelboter, ahornsiroop en havermout, ze zijn bloemloos, taai en klaar in minder dan 15 minuten!

een bord amandelboter-havermoutkoekjes met chocoladeschilfers

Ik kan niet geloven dat ik ZO opgewonden ben om deze Amandelboter Oatmeal Cookies met jullie te delen! Ze zijn zo eenvoudig, maar absoluut perfect.

Je weet dat ik dol ben op gezondere koekjesrecepten, zoals mijn chocolade-avocadokoekjes en deze bloemloze amandelboter-chocoladekoekjes , maar deze amandelboterkoekjes pakken de kroon!

Ze kunnen eenvoudig naar wens worden aangepast en ze staan maar 10 minuten in de oven, dus ze zijn echt het ideale koekje voor als je trek krijgt in suiker.

Functies van het recept

  • Gebruikt havermout in plaats van bloem, dus ze zijn zonder bloem en kunnen glutenvrij zijn (zolang je glutenvrije haver gebruikt)
  • Slechts 9 ingrediënten, waarvan de meeste al in je voorraadkast staan
  • Deze koekjes zijn zacht en taai (zoals mijn kokoskoekjes ) en smaken vergelijkbaar met een havermoutroomtaartkoekje, minus de room en plus amandelboter

een stapel koekjes naast een lepel amandelboter Ingrediënten opmerkingen:

Ei : Zoals veel bloemloze recepten, vraagt deze om een ei. Ik geloof dat je in plaats daarvan een lijnzaadei kunt gebruiken – het kan de textuur enigszins veranderen, maar het zou moeten werken!

Amandelboter : Gebruik een romige amandelboter, bij voorkeur een met “amandelen” als enig ingrediënt, of amandelen + zout.

Ahornsiroop : Of subhoning.

Havermout : Zorg ervoor dat je havermout of ouderwetse haver gebruikt, GEEN snelle haver. En als je wilt dat deze glutenvrij zijn, gebruik dan gewoon glutenvrije haver.

Kokossuiker: Of een suiker naar keuze (rietsuiker, bruine suiker, Monniksfruit-zoetstof).

Chocoladeschilfers: optioneel, maar is chocolade ooit echt optioneel? Als je iets anders wilt, probeer dan rozijnen, gedroogde veenbessen of gehakte walnoten.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Klop natte ingrediënten. Roer in een grote kom het ei, amandelboter, ahornsiroop en vanille door elkaar.

Stap 2: Voeg droge ingrediënten toe. Voeg aan diezelfde kom de haver, suiker, bakpoeder, kaneel en zout toe. Roer als laatste de chocoladeschilfers erdoor.

natte ingrediënten en droge ingrediënten voor koekjes in een grote glazen kom

Stap 3: Vorm tot koekjes. Gebruik je handen om het mengsel in ballen te vormen, elk ongeveer 2-3 eetlepels, en plaats ze direct op je bakplaat. Zorg ervoor dat ze minstens vijf centimeter van elkaar verwijderd zijn. Gebruik vervolgens je handen om de ballen plat te maken tot koekjes.

ongebakken koekjes op een bakplaat

Stap 4: Bakken. Bak de koekjes 10 minuten op 350°. Laat ze een minuut op de bakplaat liggen voordat je ze voorzichtig op een koelrek legt. Ze zijn zacht als ze uit de oven komen, maar worden stevig als ze afkoelen.

Tips en trucs

  • Sommige amandelboter bevat palmolie – probeer er een te gebruiken die dat niet doet! Palmolie heeft de neiging om de notenboter te verdikken en in dit recept willen we een romige, druipende amandelboter gebruiken.
  • Het koekjesdeeg wordt vochtig/nat — dat is normaal! Om te voorkomen dat het aan je handen blijft plakken, maak je je handen nat voordat je het deeg in balletjes rolt.
  • Bestrooi de koekjes voor het serveren met een beetje zeezout voor die zoutig-zoete combinatie.

Kunnen deze gemaakt worden met pindakaas?

Ja! Als pindakaas meer jouw jam is, kun je exact dezelfde hoeveelheid pindakaas gebruiken als amandelboter. Eerlijk gezegd kun je ALLE soorten notenboter in dit recept gebruiken, zorg er wel voor dat de notenboter die je gebruikt maar 1 of 2 ingrediënten bevat en geen toegevoegde suikers.

Kan ik rozijnen toevoegen om havermout-rozijnenkoekjes na te bootsen?

Absoluut! Ik ben helemaal team chocolate chip (zeg maar!), maar voel je vrij om in plaats daarvan rozijnen te sub-rozijnen om deze te laten lijken op mijn havermout-rozijnen granola .

Opslag

  • Kamertemperatuur: bewaar cookies tot 3 dagen op kamertemperatuur.
  • Diepvriezer: bewaar restjes tot 3 maanden in een diepvrieszakje

havermoutkoekje doormidden gebroken Meer bloemloze desserts

  • Bloemloze Zoete Aardappel Brownies
  • Verjaardagstaart Brownies
  • Chocoladekoekjes met amandelboter zonder bloem

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

een bord amandelboter-havermoutkoekjes met chocoladeschilfers

Amandelboter Havermoutkoekjes afdrukken

Bevredig je verlangen naar notenboter met deze zachte Amandelboter Oatmeal Cookies! Gemaakt met amandelboter, ahornsiroop en havermout, ze zijn bloemloos, taai en klaar in minder dan 15 minuten!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Vegetarisch
Trefwoord amandelboterkoekjes, havermoutkoekjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 12 koekjes
Calorieën 161kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1/2 kopje amandelboter drippy
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 1 kop gerolde haver
  • 1/2 kopje kokossuiker of rietsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kopje chocoladeschilfers
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 ° en bekleed een grote bakplaat met bakpapier of spuit met anti-aanbakspray.
  • Klop in een grote kom het ei, amandelboter, ahornsiroop en vanille door elkaar.
  • Voeg aan diezelfde kom de haver, suiker, bakpoeder, kaneel en zout toe en roer om te combineren. Roer als laatste de chocoladeschilfers erdoor. OPMERKING: het mengsel zal erg nat/zacht zijn — dat is normaal!
  • Gebruik je handen om het deeg in ballen te rollen en plaats ze 2 "uit elkaar op de bakplaat. Om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft plakken, maak je je handen eerst nat. Gebruik vervolgens je handen om de ballen plat te maken tot koekjes.
  • Bak de koekjes 10 minuten. Laat ze 1 minuut op de bakplaat liggen voordat je ze voorzichtig op een afkoelrek legt. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen, maar worden stevig als ze afkoelen. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn voor 1 koekje en zijn een schatting; dit recept maakt 12-16 koekjes afhankelijk van hoe groot/klein je ze maakt *Wil je deze glutenvrij maken? Gebruik glutenvrije havermout*Probeer rozijnen of gehakte walnoten te gebruiken in plaats van chocoladeschilfers voor iets anders*Bewaren: bewaar cookies tot 3 dagen op kamertemperatuur; of plaats ze tot 3 maanden in een diepvriesbestendige zak

Voeding

Calorieën: 161kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 4g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 15 mg | Natrium: 164 mg | Kalium: 113 mg | Vezel: 2g | Suiker: 11g | Vitamine A: 37IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 53 mg | IJzer: 1 mg

Het bericht Havermoutkoekjes met amandelboter verscheen eerst op The Almond Eater .

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo