Hamballen

Bron

Heb je een kaasmes nodig? Deze en elk ander soort is via ons te kopen. Snel merk je een groot verschil terug in je gerechten, je bent een echte keukenheld geworden. Met gemak door je groenten en dat met een enkele snijbeweging. Na een goed vervulde taak hang je jouw gloednieuwe mes weer op aan een magneetstrip. Maak je mes eerst schoon, doe dit gewoon onder de kraan, de wasmachine is niet geschikt.

Dit smakelijke gerecht uit het Midwesten is klaar om de harten van uw gezin te veroveren! Met een dikke, pittige bruine suikerglazuur zijn deze heerlijke hamballen de beste aanvulling op je dinerrotatie!

Gehaktballen zijn een hoofdgerecht waar iedereen in mijn familie dol op is! Stekelvarken , romige Cajun en Zweedse gehaktballen zijn enkele van onze favorieten die je moet proberen!

12 meatballs in a white casserole dish. Recept voor met bruine suiker geglazuurde hamballen

De feestdagen zijn zo druk, dus hier is een supergemakkelijk diner waar je familie gek van zal worden! Hamballen zijn een nieuwe favoriet bij mijn familie. Ze zijn zo lekker! Dit is een geliefd traditioneel gerecht uit het middenwesten. Het is extreem populair – en met een goede reden! Wat deze gehaktballen onderscheidt, zijn de unieke ingrediënten die nodig zijn om ze te maken! In dit recept gebruik ik een mix van varkensvlees, ham, (het is een geweldige manier om restjes op te maken) peterselie en… *tromgeroffel* graham cracker kruimels! Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het toevoegen van graham crackers geeft je hamballen een heerlijke, complexe smaak met een vleugje nootachtigheid. Je zult van ze houden! Ze zijn perfect om zo te eten, in een schuifregelaar of sandwich, of over rijst .

Wat de hamballen echter echt bij elkaar brengt, is de dikke en smakelijke saus! Het is een eenvoudige mix van ketchup, bruine suiker, mosterd en appelciderazijn. Het eindresultaat is stevig, pittig en de perfecte balans tussen hartig en zoet. Zelfs de kieskeurige eters in mijn familie zijn er dol op! Het is zo smaakvol en heerlijk. In combinatie met de sappige, hartige gehaktballen krijgt dit gerecht een A+ in mijn boek. Indrukwekkend genoeg voor een vakantiediner, gemakkelijk genoeg voor een drukke doordeweekse maaltijd! Ik weet dat je familie net zoveel van ze zal houden als de mijne!

Wat heb je nodig voor hamballen

De eenvoudige ingrediënten zijn het beste deel van dit recept, echt waar! Ik had ze al bij de hand, wat dit het gemakkelijkste diner ooit maakt om samen te gooien. Perfect voor die drukke nachten wanneer mijn kinderen me blijven achtervolgen om het avondeten te maken. Afmetingen voor elk ingrediënt zijn te vinden in de receptenkaart aan het einde van de post.

  • Gemalen ham en gemalen varkensvlees : een mix van beide wordt gebruikt voor de best mogelijke smaak! Ik gebruik een 1:1 verhouding in dit recept, maar je kunt dit naar wens aanpassen.
  • Ei : Een losgeklopt ei wordt aan de gehaktbalmix toegevoegd om de ingrediënten samen te binden.
  • Graham Cracker Crumbs : Ik ben dol op de nootachtige smaak en textuur die de crackercrumbs van Graham aan de hamballen toevoegen. Het is geweldig!
  • Melk : een beetje melk helpt je gehaktballen soepel samen te voegen.
  • Zout en peper: naar smaak toevoegen!
  • Gehakte Peterselie : Peterselie heeft een aromatische, peperige smaak die geweldig smaakt in hamballen.

Tomatenglazuur met bruine suiker

  • Ketchup : Dit is de basis van de saus. Het geeft het een dikke textuur en een zoete smaak.
  • Bruine suiker : Bruine suiker geeft de saus een diepe, rokerige zoetheid.
  • Mosterd : Perfect om de saus lekker pittig te maken!
  • Appelciderazijn : Voegt een vleugje pit en frisse smaak toe.

Hamballen maken

Hamballen hebben maar een paar minuten voorbereidingstijd en dan gaan ze de oven in! Ik hou ervan hoe hands-off dit recept is. Het geeft me de tijd om boodschappen te doen, klusjes te doen of zelfs lekkere bijgerechten te bereiden. Braadpan van sperziebonen en aardappelpuree zijn enkele van mijn favorieten om met dit recept te maken!

  1. Verwarm de oven voor: Verwarm om te beginnen de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Ham Ball Mix : Maal vervolgens je ham en varkensvlees in de keukenmachine. Voeg in een grote kom de ham, het varkensvlees, het losgeklopte ei, de crackerkruimels van Graham, melk, zout, peper en peterselie toe. Combineer alle ingrediënten samen.
  3. Vorm : Neem dan ongeveer twee eetlepels en rol met je handen tot een bal. Plaats op een ingevette 9×13 bakplaat.
  4. Bakken : Bak 50-60 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Bereid saus: Terwijl de hamballen bakken, in een middelgrote pan op middelhoog vuur, klop de ketchup, suiker, mosterd en azijn samen. Na 2 minuten laten sudderen.
  6. Afdekken : De laatste 5 minuten van de bolletjes bakken, de saus over de hambolletjes gieten. Serveer warm en geniet!

Photos of preparing ham balls and covering them in brown sugar tomato sauce.

Tips voor het maken van hamballen

Dit eenvoudige gerecht is geweldig voor vakantiefeesten, speldagen en doordeweekse diners! Ze zijn zo pittig, pittig en heerlijk! Je gaat ze helemaal geweldig vinden! Hier zijn een paar variaties en tips om de lekkerste hamballen mogelijk te maken.

  • Switch Crumbs: Ik ben dol op de zoetheid die graham crackercrumbs de gehaktballen geven, maar als je iets hartigs voelt, probeer dan in plaats daarvan gemalen Ritz-crackers!
  • Hamballen vormen: Wees voorzichtig bij het vormen van je gehaktballen. Je hoeft ze niet te strak op te rollen. Om te voorkomen dat het mengsel blijft plakken, kun je een beetje olie aan je handen toevoegen voordat je begint met vormgeven.
  • Ananas toevoegen : Voor een fruitigere variant van dit gerecht kun je een kopje ananassap toevoegen aan je glazuur. De pittige ananassmaak smaakt geweldig met de hartig-zoete smaak van de tomatensaus met bruine suiker.
Wat te serveren bij je hamballen

Hamballen zijn heerlijk als voor- of hoofdgerecht! Om je maaltijd compleet te maken, zijn hier een paar van mijn favoriete kanten die geweldig smaken met deze smaakvolle gehaktballen. Ze zijn absoluut lekker en zo gemakkelijk om samen te gooien. In een mum van tijd heb je een stevig diner klaar!

Bijgerechten

De beste romige geschulpte aardappelen van je leven!

Bijgerechten

Groene Bonen Bundels

Bijgerechten

Romige Parmezaanse kaas Knoflook Spruitjes Recept

Bijgerechten

Geroosterde Citroen Aardappelen

Closeup of ham balls, one being stuck with a fork.

Restjes bewaren

Deze hamballen zijn heerlijk als restjes! Ze vormen een heerlijke snack voor na schooltijd en zijn geweldig om in de magnetron te poffen.

  • In de koelkast: Je hamballen zijn tot 5 dagen houdbaar. Bedek de braadpan met plasticfolie of deksel.
  • In de vriezer: In een diepvrieszakje zijn je gehaktballen 1 maand houdbaar. Ontdooi een nacht in de koelkast alvorens opnieuw op te warmen.
  • Opwarmen : Breng uw hamballen over in een magnetronbestendige kom. Verwarm met tussenpozen van 30 seconden tot alles goed is opgewarmd.

Closeup of a ham ball being cut in half.

Meer zelfgemaakte gehaktbalrecepten

Wie houdt er niet van gehaktballen? Ze zijn zacht, smaakvol en sappig! Dit zijn enkele van mijn favoriete gehaktbalrecepten aller tijden, supergemakkelijk en zeker verslonden door je familie. Een hap van vlezige goedheid en je zult verslaafd zijn!

Voorgerechten

Gehaktbrood Gehaktballen

Voorgerechten

Gehaktballetjes met buffelkip

Avondeten

Makkelijke Teriyaki Gehaktballen

Zoetzure gehaktballen in een koekenpan

Avondeten

Zoetzure Gehaktballen

Hamballen afdrukken

Dit smakelijke gerecht uit het Midwesten is klaar om de harten van uw gezin te veroveren! Met een dikke, pittige bruine suikerglazuur zijn deze heerlijke hamballen de beste aanvulling op je dinerrotatie!
Cursus Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord hamballen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 12 gehaktballen
Calorieën 343kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 pond gemalen ham
  • 1 pond gemalen varkensvlees
  • 1 groot ei losgeklopt
  • 1 kopje graham cracker kruimels
  • 1/2 kopje melk
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gehakte peterselie
Saus

  • 1 1/2 kop ketchup
  • 1 kopje bruine suiker
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 kopje appelciderazijn
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Maal je ham fijn in de keukenmachine . Voeg in een grote kom de ham, het varkensvlees, het losgeklopte ei, de crackerkruimels van Graham, melk, zout, peper en peterselie toe. Combineer alle ingrediënten samen.
  • Neem ongeveer twee eetlepels en rol met je handen tot een bal. Plaats in een ingevette 9×13 bakplaat . Bak 50-60 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Terwijl de hamballen bakken, klop je in een middelgrote pan op middelhoog vuur de ketchup, suiker, mosterd en azijn door elkaar. Na 2 minuten laten sudderen. De laatste 5 min van de bolletjes bakken, voor de saus over het geheel. Serveer warm.

Voeding

Calorieën: 343kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 15g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Transvet: 1g | Cholesterol: 71 mg | Natrium: 385 mg | Kalium: 369 mg | Vezel: 1g | Suiker: 26g | Vitamine A: 197IE | Vitamine C: 2 mg | Calcium: 52 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo