Halloween Charcuterie Bord

Bron

Je huidige broodmes daar valt niet langer meer mee brood te snijden? Wij van keukengerijk.nl weten wat jij nodig hebt. Dit kartelmes bijvoorbeeld snijdt als de beste. Er is geen brood meer dat zal pletten of kruimelen met dit kartelmes.

Dit Halloween-charcuteriebord is een griezelige traktatie voor elk feest! Een spookachtige draai aan je klassieke kaasplankje, het is gevuld met fruit, crackers en vlees en zal zeker ieders favoriet zijn!

De snacktray die maar blijft geven is zeker een charcuterieplank! Dit heeft voor elk wat wils en het is een snack die bedoeld is om te behagen! Als je nog een paar Halloween-voedselideeën wilt, probeer dan deze Mummy Hot Dogs , Crazy Good Roasted Pumpkin Seeds en Mummy Mini Pizza's ! Ze zijn allemaal zo lekker, je zult er dol op zijn!

Halloween charcuterie board. Charcuterieplanken

Voor degenen onder jullie hier die nieuw zijn met charcuterieborden, laat me ze je uitleggen! Charcuterie-planken (spreek uit: shar-koo-tuh-ree) worden ook wel kaasplanken of snackplanken genoemd! Een charcuteriebord, dat bestaat uit typisch vleeswaren en kazen, is een fantastische manier om een aperitief te serveren met een verscheidenheid aan gerechten om iedereen tevreden te houden! Ze zijn altijd mooi weergegeven en zien er zo smakelijk uit!

Het beste van een charcuteriebord is dat je het kunt maken wat je maar wilt! Als je van een bepaald soort voedsel of vlees of kaas houdt en je wilt dat ze erin zitten, dan voeg je die toe! Er is geen "juiste manier" om er een te maken. Dat vind ik zo leuk aan ze, want het maakt ze elke keer weer anders! Je hebt alleen een serveerplank nodig om mee te beginnen en je bent goed op weg om een spookachtige en heerlijke plank te serveren op je volgende Halloween-feest!

Welke kaas moet ik gebruiken voor mijn charcuteriebord?

De eerste stap om je Halloween-charcuteriebord te maken, is om je kazen toe te voegen. Wanneer je dit doet, zorg er dan voor dat je kazen kiest met verschillende texturen en kleuren! Ik ging naar mijn plaatselijke supermarkt en ze hadden een grote selectie kaas om uit te kiezen. Je wilt een goede variëteit! Voor dit recept heb ik de volgende kazen gebruikt:

  • Dubbele Crème Brie
  • Groene Godin Gouda
  • Bosbes Vanille Chèvre
  • Merlot Bellavitano
  • Gerookte Gouda (ik gebruikte dit voor de "Boo" hierboven afgebeeld)

Als die kazen niet beschikbaar zijn of als je er meer wilt toevoegen, zou ik een cheddar, een gruyère of een andere harde kaas zoals Parmigiano Reggiano aanraden! Zoals ik al zei, maak dit je eigen en je kunt niet fout gaan! Kaas is heerlijk en iets waar iedereen van houdt!

Adding cheese to a board. Spreads voor een Halloween Charcuterie Board

Om een beetje variatie in smaak en textuur toe te voegen, voeg ik graag een paar dingen toe die mijn gasten kunnen gebruiken bij het eten op het bord. Afhankelijk van je board kun je de spread wijzigen! Probeer verschillende smaken jam, hummus, olijfolie, ranchdip of zelfs salsa! Ze zijn eenvoudig en nemen dit echt een tandje hoger. Voor dit charcuteriebord heb ik gebruikt:

  • pesto
  • Abrikozenjam
  • Lieve schat

Spreads being added to a black board. Vlees om te gebruiken op een charcuteriebord

Het hartige vlees is mijn favoriete onderdeel om toe te voegen aan een Halloween-charcuteriebord! Ze voegen wat extra kleur en dimensie toe omdat je ze kunt vormen zoals je wilt! Voor dit bord heb ik het volgende vlees gebruikt:

  • Prosciutto di Parma
  • Italiaanse droge salami

Nogmaals, dit zijn slechts het vlees dat ik heb gepakt! Voel je vrij om er nog een paar te proberen of om er meer naast te gebruiken! Een paar andere heerlijke soorten vlees die ik zou aanraden zijn ham, pepperoni, calabrese salami en genua salami.

Meat on a charcuterie board. Welk fruit moet ik gebruiken?

Omdat dit een Halloween-charcuteriebord is, wilde ik fruit uitkiezen dat donkerder van kleur was om toe te voegen aan de "spookachtige" sfeer waar ik voor ging en het voor dit seizoen te laten werken! Houd dus rekening met kleur wanneer je dit uitzoekt. Afhankelijk van uw vakantie of gelegenheid, is het fruit een bijzonder gemakkelijk onderdeel om te wisselen om de dingen er anders uit te laten zien! Hier zijn de vruchten die ik in deze Halloween heb gebruikt!

  • Aardbeien
  • Zwarte Druiven
  • Bramen
  • Bosbessen
  • Gedroogde abrikozen

Een paar andere soorten fruit die je zou kunnen gebruiken zijn kiwi, frambozen of paarse druiven! Denk maar aan uw seizoen en zorg voor variatie in vorm en kleur!

A charcuterie board with fruit being added. Crackers en noten kiezen

Voor dit deel wil je een aantal smakelijke crackers uitkiezen die een aanvulling vormen op alle andere ingrediënten! Ik kies graag crackers en noten in verschillende soorten en maten en je zou zelfs wat glutenvrije opties kunnen doen voor het geval je gasten hebt die voedselbeperkingen hebben! De crackers en noten die ik voor dit bord heb gebruikt waren:

  • Pistachenoten
  • Rode Crackers

Ik gebruik ook graag walnoten en amandelen en alle soorten crackers die ik bij de hand heb! Dit deel is gemakkelijk, want het maakt niet uit welke je kiest, crackers en noten passen overal bij!

Zoomed in picture of a charcuterie board. Laten we het ALLEMAAL samenbrengen!

Nu je alle perfecte ingrediënten hebt, is het tijd om het allemaal samen te stellen !! Charcuterieplanken zijn absoluut de beste manier om iets compleet unieks te maken voor elk seizoen! Verander het en voeg precies toe wat je lekker vindt en het zal een enorme hit zijn bij je familie en vrienden !!

  1. Voeg de kaas toe: Begin met het samenstellen van je bord door de kazen toe te voegen. Snijd een pompoenvorm in de brie en vul deze met jam.
  2. Doe de spreads erin: Voeg vervolgens de honing, groene olijven en pesto toe.
  3. Vlees: Voeg het vlees en fruit toe.
  4. Noten en crackers: Vul het bord met crackers en pistachenoten.
  5. Versieren: gebruik een skelethand, wat snoepoogballen en wat zwart gaas om dit perfect te laten passen op je Halloween-feest!

A Halloween charcuterie board.

Tips voor charcuterieborden

Creatief zijn met een charcuteriebord wordt de sleutel tot het succes ervan! Hier zijn een paar tips om eenvoudige variaties te maken en ze je eigen te maken!

  • Vormen en kleuren: houd rekening met het seizoen of de vakantie waarvoor je dit maakt wanneer je dingen voor je board kiest! U kunt kleuren, vormen en smaken kiezen die bij elke specifieke tijd en gebeurtenis passen!
  • Verander het menu: Een charcuterieplank HOEFT geen vlees en kaas te zijn. Maak er een voor een kinderfeestje met fruit, snoep en crackers. Allemaal dingen waar uw kinderen dol op zullen zijn!
  • Decoraties toevoegen: Een gemakkelijke manier om precies te zien voor welk evenement een charcuteriebord is, is om het voor het seizoen te versieren! Snijd dingen uit het fruit of de kaas en voeg harten toe voor valentijnskaarten of vuurwerkdecoraties voor 4 juli! Wees creatief en je zult deze het hele jaar door kunnen gebruiken!
Meer Halloween-recepten om te proberen!

Halloween is het beste seizoen voor leuke en enge maaltijden en snacks! Hier zijn nog een paar van mijn favorieten die je kunt proberen met je kinderen en gasten. Maak ze om mee te nemen naar een feest of voeg ze toe aan je eigen Halloween-tradities! Ze zijn zo leuk EN lekker! Het zijn de best beproefde Halloween-recepten waar iedereen dol op zal zijn!

Voorgerechten

Mummie Mini Pizza's

Diner

Mama Hotdogs

Desserts

Karamel Pompoen Snickerdoodles

Desserts

Pumpkin Spice Buddies

Halloween-charcuteriebord afdrukken

Dit Halloween-charcuteriebord is een griezelige traktatie voor elk feest! Een spookachtige draai aan je klassieke kaasplankje, het is gevuld met fruit, crackers en vlees en zal zeker ieders favoriet zijn!
Cursus Voorgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord charcuteriebord, halloween charcuteriebord
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 933kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 6 ons Prosciutto di Parma
  • 15 ons Italiaanse droge salami
  • 1/2 kopje Groene Olijven
Kaas:

  • 12 ons Double Cream Brie
  • 12 ons Green Goddess Gouda
  • 12 ons Blueberry Vanilla Chèvre
  • 14 ons Merlot Bellavitano
  • Gerookte Gouda voor “Boe”
  • 1/4 kop pesto
  • 1/4 kop abrikozenjam
  • honing
Fruit:

  • Aardbeien
  • Zwarte Druiven
  • Bramen
  • Bosbessen
  • Gedroogde abrikozen
noten:

  • Pistachenoten
instructies:

  • Begin met het samenstellen van je plank door de kazen toe te voegen. Snijd een pompoenvorm in de brie en vul deze met jam.
  • Voeg vervolgens de honing, groene olijven en pesto toe.
  • Voeg het vlees en fruit toe.
  • Vul de plank met crackers en pistachenoten.

Voeding

Calorieën: 933kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 46g | Vet: 72g | Verzadigd vet: 33g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 26g | Transvet: 1g | Cholesterol: 197 mg | Natrium: 2889 mg | Kalium: 575 mg | Vezel: 1g | Suiker: 7g | Vitamine A: 938IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 542 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo