Gur paratha recept

Bron

Het keukenmes heeft een prachtig lang dun en bovenal flexibel lemmet om zo dicht mogelijk langs bot te snijden. En vanzelfsprekend natuurlijk, het snijvlak is enorm scherp, je snijdt er moeiteloos mee door vlees en vis.
Bestel deze of 1 van onze andere fileermessen, jouw bestelling wordt zo snel mogelijk verwerkt.

Gur paratha is rietsuiker gevulde flatbread met ghee, een speciaal recept voor de winter en ook favoriet bij kinderen.

goede paratha Gur paratha

Maak het als tussendoortje van school of zelfs als ontbijt voor kinderen, het is zo klaar.

Dit was inspiratie voor mijn Nutella chapathi op mijn website. Bekijk mijn Gond ke laddu-recept, dat ook een speciaal winterrecept is.

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten ingrediënten Gur Paratha Ingrediënten

  • Tarwemeel
  • Jaggery
  • Ghee
  • Kardemom poeder

Zie de receptenkaart voor de volledige lijst en afmetingen.

instructies:

1. Neem eerst tarwebloem, zout in een mengkom. Meng goed en voeg geleidelijk water toe om een zacht deeg te maken.

Ik gebruikte ongeveer een halve kop minus 2 eetlepels water.

deeg bereiden

2. Zet 10 tot 15 minuten opzij. Bewaar afgedekt met huishoudfolie of natte keukenhanddoek.

deeg

3. Daarna nogmaals kneden en in 5 gelijke ballen verdelen.

ballen van gelijke grootte

4. Blijf afgedekt. Neem bovendien een deegbal en bestuif deze royaal met bloem. Rol voorzichtig uit tot een ronde flatbread.

spreiding

5. Verdeel een theelepel zelfgemaakte desi ghee in een helft.

ghee

6. Strooi er gur overheen als een enkele laag. Doe er kardemompoeder over.

Jaggery

7. Strooi er bovendien kokos over.

kokosnoot

8. Bedek deze met de andere helft en laat een beetje ruimte over zoals op de foto.

Hoes

9. Sluit de randen goed af. Vouw vervolgens om de vulling vast te zetten. Anders zal tijdens het koken van de paratha de vulling eruit sijpelen en een puinhoop worden.

vouw

10. Herhaal dit om alles af te ronden. Je kunt het ook gewoon met een vork doen, maar het druipt er gemakkelijk uit als het niet goed is. Dus ik vind dit leuk, zoals ik heb geleerd van mijn vriend Sangeeta.

gur ka parathaeenvoudige methode Eenvoudige methode door met een vork te stempelenMake gur paratha

11. Sprenkel er wat olie of ghee over. Plaats de paratha erover.

koken

12. Rooster verder aan beide kanten tot er gouden vlekken over het oppervlak verschijnen. Druk zachtjes met een spatel om een gelijkmatige bereiding te garanderen.

Zorg ervoor dat u ook op het gevouwen gedeelte drukt. Laat de vlam op medium of laag staan.

Als u klaar bent, herhaalt u het proces. Je kunt er 2 tegelijk roosteren zoals ik deed.

Klaar

Hint : Zie je die gouden vlekken? Ik gebruikte deze Lodge gietijzeren bakplaat (affiliate link) die helpt om gelijkmatig te roosteren.

Ben je dol op meer gur-recepten? Bekijk dit recept van Gol papdi op mijn website.

wissels

Hier zijn enkele vervangingen voor de ingrediënten.

  • Tarwebloem – Gebruik in plaats daarvan meergranen atta.
  • Jaggery – Gur of gud – ruil met een van deze – witte suiker, ongeraffineerde suiker, bruine suiker enz.
  • Kokosnoot – Sla het over of vervang het door gemalen amandel (geblancheerd).

variaties

Enkele variaties die je in dit recept kunt doen:

  • Je kunt vullen met je eigen mix.
  • Nutella, pindakaas werkt ook.

Zie dit Sesame gur gajak recept op mijn website!

Top Tip

  • Hoewel het misschien verzegeld lijkt, kan het tijdens het koken gemakkelijk opengaan, naar buiten sijpelen en smelten, waardoor het een puinhoop wordt. Zorg er dus voor dat je goed afsluit.
  • Ik vind het leuk om mijn deeg aan de zachtere kant te maken om het gemakkelijk af te sluiten. Als het strak zit, houdt het de verzegeling niet vast terwijl het zo goed roostert. Je kunt water smeren om meer vast te zetten.
  • Zorg ervoor dat u de randen naar beneden drukt. Druk niet in het midden (gepofte deel), omdat het de stoom door de randen zal duwen en het zal openen.

Veiligheid

⚠️De ingrediënten binnenin zijn erg heet – Stel je voor gesmolten rietsuiker plus ghee samen. Dus wees voorzichtig, zorg er ook voor dat het is afgekoeld voordat u het serveert / aan kinderen geeft.⚠️

Receptkaart

gur ka paratha

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Gur paratha recept

Gur paratha is rietsuiker gevulde flatbread met ghee, een speciaal recept voor de winter en ook favoriet bij kinderen.
Cursusontbijt, Snack
Indiase keuken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Rusttijd 10 minuten
Porties 5 Parathas
1x2x3x
Uitrustingen (Amazon Affiliate-links)

  • Lodge gietijzeren tawa

Bekerafmetingen

ingrediënten

  • 1 kopje Tarwebloem Atta
  • ¾ kopje Jaggery geraspt
  • ¼ kopje Ghee of indien nodig
  • Kardemompoeder Maal er een paar met suiker om in het recept te gebruiken
  • Zout indien nodig
  • Water indien nodig
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Neem eerst tarwebloem, zout in een mengkom. Meng goed en voeg geleidelijk water toe om een zacht deeg te maken.
  • Zet 10 tot 15 minuten apart. Bewaar afgedekt met huishoudfolie of natte keukenhanddoek.
  • Kneed daarna opnieuw en verdeel in 5 gelijke ballen.
  • Blijf afgedekt. Neem bovendien een deegbal en bestuif deze royaal met bloem. Rol voorzichtig uit tot een ronde flatbread.
  • Verdeel een theelepel ghee in een helft.
  • Strooi er rietsuiker over als een enkele laag. Doe er kardemompoeder over.
  • Strooi er bovendien kokos over.
  • Bedek dit met de andere helft en laat een beetje ruimte over zoals op de foto.
  • Sluit de randen goed af. Vouw vervolgens om de afdichting vast te zetten. Anders zal het tijdens het koken eruit sijpelen en een puinhoop worden.
  • Herhaal dit om alles af te ronden. Je kunt ook gewoon verzegelen en drukken, maar het druipt er gemakkelijk uit als het niet goed is. Dus ik vind dit leuk, zoals ik heb geleerd van mijn vriend Sangeeta.
  • Eenvoudige methode door sealen en persen met een vork
  • Sprenkel er wat olie of ghee over. Plaats de paratha erover.
  • Bak verder aan beide kanten tot er gouden vlekken op het oppervlak verschijnen. Druk zachtjes met een spatel om een gelijkmatige bereiding te garanderen.
  • Zorg ervoor dat u ook het opgevouwen deel kookt. Laat de vlam op medium of laag staan.
  • Als u klaar bent, herhaalt u het proces. Je kunt er 2 tegelijk roosteren zoals ik deed.
Video

Opmerkingen:

  • Ik vind het leuk om mijn deeg aan de zachtere kant te maken om het gemakkelijk af te sluiten. Als het strak zit, houdt het de afdichting niet vast tijdens het koken. Je kunt water smeren om meer vast te zetten.
  • Zorg ervoor dat u de randen naar beneden drukt om in de gaten te koken. Druk niet in het midden (gepofte deel), omdat het de stoom door de randen zal duwen en het zal openen.
  • De ingrediënten binnenin zijn erg heet – stel je voor gesmolten rietsuiker plus ghee samen. Dus wees voorzichtig, zorg er ook voor dat het is afgekoeld voordat u het serveert / aan kinderen geeft
YoutubeHou je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Het bericht Gur paratha recept verscheen eerst op Raks Kitchen .

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo