Gond ke laddu recept

Bron

Wat een plezierige ervaring om alle avonden in de keuken te mogen staan en gebruik te maken van alle ingrediënten. In folders van supermarkten zie je de meest lekkere creaties de revue voorbij komen, hoe gaaf zou het zijn als jij dit ook kan? Met volle aandacht de gerechten van al je liefde voorzien. Alles met de juiste dosis toevoegen , als laatste afmaken met peper en zout en klaar is Kees. Mooi groen en vers geplukt uit eigen moestuin. Krijg je al de smaak te pakken?

Gond ke laddu is een populaire winterdelicatesse in Noord-India met ingrediënten als tarwebloem, eetbare gom (arabische gom) en rietsuiker als hoofdingrediënten.

gond ke laddu recept Gond ke laddu

Deze worden speciaal in de winter bereid en ook aan zogende moeders gegeven.

Dit is een geladen versie van mijn andere recept op deze site, en bekijk ook mijn til gud gajak-recept, dat ook een speciaal wintersnoepje is.

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt om gondh laddu te maken.

ingrediënten voor gond ke laddu

  • Gond – Gond is een eetbare kauwgom van de Acacia-plant. Het is ook bekend als – gondh, gaund, Dink.

Het heeft geen smaak of smaak, maar een hoge voedingswaarde. Het wordt dan ook veel geconsumeerd.

eetbare kauwgom | Gond | Acacia gom Eetbare kauwgom – Gondo

Voordelen van gond:

  • Op grote schaal geconsumeerd in de winter omdat het warmte genereert om koude rillingen te bestrijden en beschermt tegen kou, congestie.
  • Helpt de botsterkte te verbeteren.
  • Perfect voor zogende moeders.
  • Geeft direct energie omdat ze veel calorieën bevatten, daarom perfect voor mensen die herstellen van een ziekte.
  • Prebiotische eigenschap hebben.

Deze gond ke laddu moeten echter met mate worden geconsumeerd omdat ze rijk zijn aan calorieën.

  • Tarwemeel – Ik gebruikte in de winkel gekochte atta die we gebruiken voor het maken van roti. Je kunt ook volkoren meel gebruiken.
  • Jaggery – De mijne is biologische pure rietsuiker in bad. Het had geen onzuiverheden. Ook erg vochtig, los. Dus het hielp om gemakkelijk in de ladoo te mengen als de ingrediënten heet zijn. Zorg ervoor dat je de jouwe gelijkmatig verpoedert of raspt.
  • Ghee – Zelfgemaakte ghee aanbevolen.
  • Droge kokosnoot – Ik gebruikte gedroogde kokosnoot omdat ik geen droge kokosnoot had. Droge kokosnoot ziet eruit als geraspte en is verkrijgbaar in Indiase boodschappen.
  • Amandelen
  • Cashewnoten
  • Rozijn – Hoewel ik sultanarozijnen gebruikte, raad ik aan om gouden rozijnen te gebruiken.
  • Nootmuskaat
  • Kardemompoeder – Een paar kardemompoeders met witte suiker om in dit recept te gebruiken.
  • Droog gemberpoeder – Voegt niet alleen smaak toe, maar helpt ook bij de spijsvertering (ook kardemom heeft hetzelfde doel)

Zie receptenkaart voor hoeveelheden. Verzamel voordat je begint alle ingrediënten klaar.

instructies:

1. Rooster de kokos eerst in een pan tot hij goudbruin en geurig is. Verwijder in een bord.

droge kokosnootgoud geroosterd

2. Voeg daarna ghee toe aan de pan en wacht tot deze heet wordt.

warmte ghee

3. Rooster amandel eerst op laag vuur. Ik heb het als zodanig toegevoegd, maar raad aan om in tweeën te hakken en te bakken. Eenmaal goudbruin, verwijder in een bord.

amandelen

4. Voeg vervolgens de cashewnoten toe en bak ze goudbruin en zet apart.

cashewnoten geroosterd

5. Voeg nu rozijn toe en kook tot het opzwelt. Giet af van ghee.

rozijn opgeblazen

6. Voeg daarna ½ van de gond toe en rooster op laag vuur. Blijf roeren om ervoor te zorgen dat het goed van binnen wordt gepoft.

gond

Blijf roeren om ervoor te zorgen dat het goed van binnen wordt gepoft. Anders wordt de binnenkant niet geroosterd. Hiervoor werkt een brede pan het beste.

goed geroosterde gond

Giet af van ghee. Herhaal met de resterende gond.

uitlekken van ghee

7. Voeg als laatste atta (tarwebloem) toe en rooster op middelhoog vuur. Blijf roeren.

tarwebloem toevoegen

8. Neem de tijd om geduldig te braden, want het moet goed gelijkmatig worden gebakken. Al roerend zie je de atta goudbruin worden.

goed braden

Tijd om voorzichtig te zijn, anders kan het verbranden. Blijf roeren tot het mengsel gelijkmatig goudbruin is en een lekker aroma afgeeft. Let op het textuurverschil.

juiste fase

9. Breng over naar een mengkom. Voeg er in de hitte zelf geraspte rietsuiker (poeder) aan toe.

rietsuiker geroosterde atta voor gond ke laddu

10. Poeder de droge vruchten snel grof en voeg toe aan het mengsel.

droge vruchtengrof gepoederd

11. Ik gaf gond twee pulsen in de mixie zelf omdat ik een fijnere textuur wilde. Maal niet te lang.

gebakken gondgond pulse tweemaal grof vormgeven

12. Voeg toe aan de mengkom. Dan gaan alle andere ingrediënten erin – kokosnoot, kardemompoeder, droog gemberpoeder en nootmuskaat.

ingrediënten bij elkaar voor gond ke laddu

13. Meng grondig met de handen om ervoor te zorgen dat de rietsuiker gelijkmatig wordt gemengd.

mengen

14. Vorm gond ke ladoos en schik op een bord. Je kunt er zelfs wat gedroogd fruit bovenop doen om er mooi uit te zien.

vorm gond ke laddu

Gondh ke laddu is klaar. Consumeer 's ochtends en beperk er slechts één per dag, omdat ze calorierijk zijn.

gond ke laddu variaties

Het recept heeft veel variaties en kan zowel per regio als per huishouden verschillen.

  • Droog fruit – Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je meloenzaden, walnoten, maanzaad, droge dadels, lotuszaden (Makhana) toevoegen.
  • Jaggery – Je kunt witte suikerpoeder gebruiken in plaats van rietsuiker. Ik zag een andere versie waar ghee minder is en ze maken rietsuikersiroop om laddu in vorm te houden.
  • Glutenvrij – Sla tarwebloem over en gebruik dadels om te binden.
  • Minder ghee – Als u ghee wilt verminderen, roostert u de noten, tarwebloem droog en reduceert u ghee in het recept tot de helft. Gebruik ghee alleen voor het bakken van gond, rozijnen en de hete ghee die wordt gebruikt om gond te bakken om te binden. U kunt ook datums voor binding opnemen.
  • Je kunt gehakte noten en gemalen gond gebruiken. Ik koos ervoor om grof te malen volgens mijn familievoorkeur.

Opslag

Gond ke laddu is gemakkelijk 15 tot 20 dagen houdbaar. Zorg ervoor dat je het met droge handen hanteert en gebruik alleen droge kokosnoot in het recept.

Indien gekoeld, kan het een maand en langer goed zijn.

Top Tip

  • Ik heb een rietsuiker gebruikt die vochtig is. Dus het hielp gemakkelijk binden. Als de jouwe droog is, hoef je je geen zorgen te maken. In de hitte zal het smelten tijdens het mixen.
  • Tijdens het roosteren van tarwebloem, is de juiste fase, ghee en bloem krijgen een kleverige textuur. Aanvankelijk kan het er droog uitzien, maar aan het einde zal het deze consistentie bereiken.
  • Als je moeite hebt met het vormen en er te droog uitziet, voeg dan een eetlepel hete ghee toe die het binden helpt. Maar in dit recept was de ghee echt veel.

hoe maak je gond ke laddu Hoe maak je gond ke ladduGerelateerde berichten

  • Malai ladoo recept, melkpoeder malai ladoo
  • Droog fruit laddu recept, geen suiker Diwali recepten
  • Pinda-sesam jaggery ladoo recept
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo